Bumble dating app: Vrouwen zijn de baas!

Bumble is een dating app die sterk op Tinder lijkt. Het grote verschil? Bij Bumble maken vrouwen de dienst uit. Als man heb je letterlijk niets te zeggen.

Bumble dating app


Tenminste... niet zolang een vrouw je niet voor een gesprek uitnodigt.  En dat chatgesprek moet ook nog eens binnen 48 uur na de match plaatsvinden.

Waarom Bumble?

De dating app Bumble is bedacht door Whitney Wolfe, een oud-medewerkster van Tinder. En dat is goed te zien, want beide apps lijken veel op elkaar. Behalve dan dat je als man bij Bumble in een afwachtende positie gedwongen wordt. 

Ook is er op Bumble een controle op veiligheid en echtheid van de profielen op de dating app.

Even geen zin of geen tijd om te daten? Bumble biedt een snooze functie om je profiel tijdelijk onzichtbaar te maken zonder het te verwijderen.

Aanvankelijk was een Facebook koppeling verplicht bij Bumble. Je had dus ook een Facebook account nodig. Maar omdat veel mensen geen Facebook meer gebruiken is dit later aangepast. Wel wil Bumble nog steeds een controle om misbruik van de dating app te vookome. Dit kan nu echter ook via een Google account, Apple-ID of door het invoeren van een telefoonnummer. 

Het idee van Bumble is dat het wat vrouwvriendelijker is. Mannen kunnen vrouwen niet ongewenst benaderen, en als een heer na een chat-uitnodiging toch niet blijkt te bevallen is hij snel geblokkeerd.

Whitney Wolfe verliet Tinder na een ruzie met haar baas (en ex-vriend) die ze daarna aanklaagde voor seksuele intimidatie. Dit was de inspiratie voor Bumble want Bumble werd in 2014 opgericht om een veilige dating omgeving voor vrouwen en meisjes te bieden.


Meer dan alleen een dating app

Een opmerkelijke stap van Bumble was het uitbreiden van de app tot meer dan alleen een dating app.

Bumble BFF

Bumble is de laatste tijd uitgebreid met heel andere functies dan het vinden van romantiek, zoals Bumble BFF en Bumble Bizz. Bummle BFF (Best Frieds Forever) is niet gericht op het vinden van een relatie maar op het vinden van vriendschappen op basis van gedeelde interesses en hobby's.

Bumble Biz

Het vinden van vriendschap is iets dat meer datingsites en dating apps bieden, maar Bumble Bizz is meer bijzonder voor een datingsite. Bumble Biz is namelijk een soort LinkedIn, een dating app gericht op het opbouwen van een zakelijk netwerk.

Bumble is dus meer dan alleen een dating app. Zelfs meer dan een contact app. Je kunt er bijvoorbeeld ook spelletjes spelen en informatie en tips vinden en delen over onderwerpen als reizen, mode, humor, recepten, huisdieren en veel meer.

Één van de meest gebruikte dating apps

Je kan Bumble dus gerust een heel speciale dating app noemen. Maar de ideeen van Bumble slaan wel aan, want Bumble is uitgegroeid tot één van de meest populaire en meest gebruikte dating apps. De mijlpaal van 100 miljoen gebruikers wereldwijd is al ruimschoots overschreden.
Bumble is één van de meest populaire dating apps. Bumble lijkt op het eerste gezicht op Tinder maar biedt een veel veiligere dating voor vrouwen. Mannen kunnen alleen contact met een vrouw krijgen als er sprake van een match is. Ook is Bumble veel breder van opzet van Tinder. Er zijn speciale functies voor het vinden van een vriendschap of zelfs voor het opbouwen van een zakelijk netwerk in plaats van een romantische relatie.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik heb me eens in de Bumble dating app verdiept, maar van wat ik aan reviews en ervaringen met Bumble lees wordt ik niet vrolijk.
    Veel geld betalen, geen resultaat, geen mogelijkheid contact op te nemen. Maar het ergste is, een dating app die je geen dates oplevert maar alleen geld kost. In het begin heb je het idee dat Bumble je leuke contacten gaat opleveren, met op het oog leuke matches en reacties. Maar dan gaat Bumble geld vragen, en of je dan wel of geen geld betaald, het is afgelopen met de geinteresseerde dames. Gewoon nep dus, geldklopperij.
    Al die apps zijn nep. Op een ouderwetse datingsite gaat het ook niet vanzelf, maar dan heb je wel een eerlijke kans. Op Bumble wordt je gewoon opgelicht.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.