Wat is casual dating? En waar vind je een casual date

Steeds meer happy singles doen aan casual dating. Een date voor de lol, en vaak ook voor de lust. Een casual date is een date zonder verplichting of hooggespannen verwachtingen. En dit zijn de beste dating sites om zo'n casual date te regelen.

casual dating


Casual dating is een dating met als doel een leuke dag, avond en/of dag te hebben. Het vinden van een relatie is bij casual dating niet aan de orde. Het kan wel zijn dat de beide daters elkaar na een geslaagde date blijven zien. Maar ook die dates zijn volkomen vrijblijvend en zonder verplichtingen en beloftes. Zodra één van de personen er geen zin meer in heeft stopt het casual contact.

Casual staat bij casual dating voor vrijblijvend, en zo moet je deze vorm van dating dan ook zien. Casual daten doe je zolang je het leuk vind. Gaat de lol er af, dan stoppen de dates. Het is vrijblijvende dating.

Wat zijn de beste datingsites voor casual dating?

Een casual date met seks?
Bij een casual date gaat het vaak om een erotische date. Kijk daarom bij de beste erotische datingsites voor de meest geschikte datingsites voor een casual date. 

Zoek je een seksgerichte casual date? Dan ben je slecht op je plaats op een dating site waar vrouwen en mannen een partnerrelatie zoeken. 

Maar je bent op de juiste plek bij de bovenstaande erotische datingsites die daarom ook wel casual dating sites genoemd worden.

Een casual date zonder seks?
Overigens kun je ook aan casual dating doen zonder dat er seks aan te pas komt. Misschien wil je alleen een vrijblijvende vriendschap. In dat geval kun je beter kiezen voor een goede algemene datingsite en dan in je profieltekst duidelijk vertellen waar je wel (en vooral niet) naar op zoek bent.

Hieronder kijken we naar de op seks gerichte casual dates omdat met term meestal dit soort dating bedoeld wordt.Wie doen aan casual dating?

Casual dating is daten zonder doel tot een vaste relatie te komen. Dat kan vele redenen hebben. Veel mannen en vrouwen willen helemaal geen vaste relatie maar wel intimiteit, spanning en/of vriendschap.

Veel andere vrouwen en mannen hebben in die fase in hun leven geen behoefte aan een vaste partner. Dat kan door drukte komen, of omdat ze zichzelf nog te jong vinden om te binden.

Maar ook heel veel pas gescheiden vrouwen en mannen doen aan casual dating. Ze moeten even niet aan een nieuwe relatie denken maar willen wel van hun nieuw verworven vrijheid genieten.

Bovengenoemde beste datingsites voor casual dating staan vol met mannen en vrouwen die zo tegen een date aankijken. Ze willen alleen spanning en aandacht, of ze doen aan casual dating om af en toe aan hun seksuele behoeften te voldoen.

Niet alleen voor singles
Om aan casual dating toe doen hoef je geen single te zijn. Veel vrouwen en mannen kiezen voor vrijblijvende dates omdat ze thuis al een partner op de bank hebben zitten. 

Ze zoeken geen nieuwe partner, maar willen met hun casual date hetgeen vinden dat ze in hun relatie zitten. Bijvoorbeeld oprechte aandacht, seks of bepaalde seksuele handelingen waarvoor hun partner niet open staat.

Niet altijd welkom op een gewone dating site

We schreven het al, als je een casual date zoekt ben je niet echt welkom op de Lexa's en Relatieplanets van deze wereld. Die datingsites richten zich meer op een "serieuze" relatie.

Met casual dating zoek je iemand om bijvoorbeeld erotische fantasieën mee waar te maken. of om gewoon af en toe seks mee te hebben zonder dat er sprake is van een relatie. 

Een man of vrouw die dit zoekt is op de gemiddelde datingsite niet op de juiste plek. Sterker nog, hun aanwezigheid wordt vaak niet op prijs gesteld omdat ze nu eenmaal naar heel iets anders op zoek zijn dan de meeste andere date zoekers.

Ook personen (en dan met name mannen) met een relatie zijn vanzelfsprekend niet erg welkom op een datingsite waar het om een huis boompje beestje relatie gaat. Voor deze mensen is een casual datingsite een uitkomst. 

Dat gaat helemaal op voor specifieke datingsites voor mensen met een relatie. Op zo'n datingsite ontmoeten ze immers alleen gelijkgestemden of vrouwen en mannen die daar geen probleem mee hebben. 

Ook op een erotisch getinte datingsite (niet specifiek gericht op getrouwde mannen en vrouwen) wordt iemand met een relatie, waarvan de partner nergens van af weet, nogal eens met een scheef oog aangekeken.Steeds meer sites voor casual erotische dating

Of je nu een partner hebt of niet. Er komen steeds meer datingsites die zich juist toeleggen op het publiek dat erotisch contact zoekt.

Deze erotische datingsites richten zich op vrijdenkende vrouwen, mannen en paren die op een ongecompliceerde en discrete manier met gelijkgezinde mensen in contact willen komen. 

Dat kunnen dus singles zijn, mensen met een relatie, maar ook stelletjes die samen op date gaan. Met een ander stel, maar ook met alleengaande mannen of vrouwen. En ook het doel van het contact kan verschillen. 

Sommige vrouwen, mannen en stellen zoeken een sexrelatie of erotische vriendschap, anderen een eenmalige sexdate.

Veel casual datingsites met gratis inschrijving

Inschrijven is vaak kosteloos. Kijk maar bij de beste casual datingsites met gratis lidmaatschap.

Omdat veel singles niet op een vreemdgaande date zitten te wachten zijn hier speciale datingsites voor. Kijk op beste datingsites voor mensen met een relatie voor meer informatie.

Friends with benefits

Bij casual dating gaat het in eerste instantie meestal om een leuke (en eventueel spannende) eerste date of een one night stand. Maar als er een goede klik is bij zo'n first date willen beide daters elkaar vaak wel terug zijn. Zo kan casual dating leiden tot een vriendschap of een friends with benefits relatie. Het laatste zou je simpelweg kunnen omschrijven als vrienden die samen seks hebben of als een seksrelatie.

Ook is het natuurlijk niet uitgesloten dat de klik zodanig is dat de klik zo groot is dat het casual dating toch tot een vaste relatie leidt. Natuurlijk moeten beide partners daar dan wel voor open staan, ook al weten ze dat misschien in eerste instantie nog niet.

Zie ook
Casual dating is vrijblijvende vorm van dating waarbij het om een leuke date en vaak om seksdating gaat. De term casual date wordt dan ook vaak voor een seksdate gebruikt. Hierboven meer informatie over casual dating en datingsites voor een casual date.

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.