Chatten: De beste sites voor een chat

Chatten met een leuke vrouw of man? Hier vind je de beste sites voor een chat. Of dat nu een gezellige, serieuze of ondeugende chat is. De beste chat sites voor ieder soort chat.

chatten dating

Voor je tot concreet daten overgaat is het handig eerst iemand te spreken. Door eerst wat te kletsen krijg je een beter beeld van de betreffende vrouw of man. Dat gesprek kan via de telefoon, maar ook via een chat. Chatten vinden de meeste mensen een stuk relaxter dan telefoneren. Veel goede chatsites bieden daarom een chat-functie op hun website en in een app.


Onderstaande datingsites bieden een goede chat-functie. We hebben deze datingsites in twee categorieën ingedeeld. Algemene datingsites en erotische datingsites. Twee soorten datingsites voor heel verschillende soorten dates.

We kijken eerst naar de algemene sites met een goede chat en daarna na de beste erotische contactsites voor een sexchat.

Klik op de naam van de datingsite voor meer informatie en een gratis inschrijving.

Algemene dating met chat

Cupify
Een populaire dating site met goede chat mogelijkheden is Cupify. Deze snelst groeiende datingsite van Nederland heeft op ieder moment zoveel actieve vrouwen en mannen online dat er altijd wel leuke vrouwen en mannen te vinden zijn voor een gezellige chat. 

Zoals de naam al aangeeft is Cupify een op het vinden van liefde gerichte datingsite. Dit betekent dat de vrouwen en mannen waarmee je hier kunt chatten single zijn. Chatten op Cupify werkt op dezelfde manier als Whatsapp, maar dan anoniem via de site.

Lexa 
Lexa is qua gebruikersaantallen de top van de datingsites in Nederland. Hier zijn veel veel leuke mannen en vrouwen te vinden die serieus op zoek zijn naar een relatie. 

Chatten kan bij Lexa op twee manieren, in tekst met de Lexa Messenger, of in beeld via de webcam. Chatten via Lexa kan op de website of mobiel via een app.

Parship
Ook bij Parship kun je zowel via de website als via een mobiele app chatten. Parship biedt hiervoor zelfs twee apps aan. De gewone app, met alle mogelijkheden die de wesite ook geeft, en de Parship Messenger app die helemaal gericht is op chatten. 

Chatten met deze messenger gaat net zo makkelijk als bijvoorbeeld met Whatsapp, maar kan anoniem. De chatfunctie op de website kan zowel op computers als op tablets en smartphones worden gebruikt.

MetJou
Evenals bij Cupify kun je via MetJou op een Whatsapp manier chatten. Je leest en beantwoord de berichten als je het uit komt, en je kunt een onbeperkt aantal chats hebben openstaan waarbij je op ieder moment het gesprek kunt hervatten.

Erotische dating met chat

Maar chatten kan ook met een erotische ondertoon. Flirten, uitdagen, spannende ervaringen en gedachten uitwisselen en misschien via de chat wel een spannend afspraakje maken. Het kan allemaal via chatten op een erotische dating sites.

Hier vind je de beste sites voor een erotisch chatten.

Secret Flirt Dating
Op Secret Flirt Dating kun je flirten en verleiden via tekstberichtjes en via een persoonlijke chat. Kies het profiel van een leuke vrouw of man die online is, en druk daar op het tekstballonnetje. De chat opent zich dan. 

Kun jij de betreffende vrouw of man verleiden tot meer dan een chat? Op Secret Flirt Dating staat iedereen open voor een spannende flirt, of ze single of getrouwd zijn.

Novamora
Novamora biedt geen chatboxen voor groepen, maar juist wel weer heel goede mogelijkheden voor een privé chat. Je kunt zelfs chatten met iemand die op dat moment niet aanwezig is. De chat tussen twee personen blijft namelijk ook actief als één of beide offline is. Zo kun je zowel live als met vertraging chatten. 

Verder biedt de chat bij Novamora ook vee mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld foto's gedurende het chatten uitwisselen.

SDC
Hoewel je er ook single mannen en single vrouwen vindt is de dating site SDC bedoeld voor stellen die aan swingen doen. Op deze erotische datingsite vind je dan ook vooral stellen. 

Daarmee is het echter prima chatten want de gebruikers daar zijn heel actief en de chatmogelijkheden zijn zeer goed. Zelfs voor gratis gebruikers want de chatboxen zijn altijd gratis toegankelijk en je kunt daar zowel in de groep als privé chatten.

Regio Swingers
Gezellig en spannen chatten met stellen. Dat kan via Regio Swingers. De datingsite Regio Swingers is een contactsite voor stellen die contact zoeken met een ander stel, en soms ook met een single man of vrouw. 

Het mag duidelijk zijn dat hier chats plaatsvinden waarvan je rode oortjes kunt krijgen. Het chatten op Regio Swingers is ook vaak een aanzet tot een date van een stel met een ander stel (swingen) of een single vrouw of man.

C-Date
C-Date biedt naast de chatfunctie van de website ook een goede app met live-chat. Je kunt zien wie er online is en een gesprek starten. Evenals Adultmatch en Novamora is C-Date vooral gericht op spannende chats en spannende afspraakjes.

Ondeugend Daten
Ook Ondeugend Daten is een erotisch getinte datingsite met zeer goede chat functie. Groepsgesprekken zijn niet mogelijk, maar je kunt wel één op één chats voeren die op dezelfde manier als Whatsapp of Kik plaatsvinden. 

Je kunt dus onbeperkt chatberichten sturen naar vrouwen en mannen, ook als ze niet online zijn, en je kunt op ieder moment de chat lezen en antwoorden.

Voor bovenstaande datingsites kun je je gratis inschrijven. De chat-mogelijkheden zijn echter vaak aan betalende abonnees voorbehouden.

Makkelijk contact maken door te chatten

Chatten is een laagdrempelige manier om kennis te maken en om iemand een beetje te leren kennen. Chatten op een datingsite is bovendien anoniem, dus als het contact je niet bavalt kun je het op ieder gewenst moment beëindigen. Je kunt de chat sluiten en indien nodig een persoon die zich bijft opdringen blokkeren. Dit is een groot voordeel van chatten op een datingsite.

Je kunt via de profielen op een datingsite op zoek gaan naar een persoon die je leuk lijkt en deze via de chat functie aanspreken. Als er vervolgens een leuk contact ontstaat kun je eventueel een afspraak voor een date maken. Maar je kunt het natuurlijk ook bij alleen kletsen en / of flirten op de site houden.

De chat is dan ook een heel populaire functie op iedere datingsite en datingapp. Een goede datingsite beschikt over goede chat mogelijkheden, want anders is het geen goede site.

Zie ook: 


Onderwerp:
Hier boven vind je een overzicht van dating sites met goede chat mogelijkheden. Door te chatten kun je iemand al een beetje leren kennen voor je afspreekt. Dat scheelt teleurstellingen en mismatches. Bij de bovenstaande beste chat dating sites vind je zowel datingsites gericht op een relatie als datingsites die op sexdating gericht zijn en een goede chat functie bieden.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Chatgirl in da house11 januari 2024 om 17:37

  Deze chatgirl is een veelzijdige chatster. Ik chat namelijk op twee sites. Heb ik zin in een serieus gesprek dag gebruik ik de chat van Cupify. Maar ik ben (te) vaak in een ondeugende bui, en dan zit ik op Ondeugend Daten te chatten. Ik moet bekennen dat dat tweede het meest voorkomt #bloos. Dat is gewoon het leukst om te doen.

  De chats van Cupify en Ondeugend Daten lijken sprekend op elkaar. Ze zijn van hetzelfde dating bedrijf, maar ze bedienen een heel andere doelgroep. Cupify is voor serieus datende mensen, Ondeugend daten is ...de naam zegt het al.

  Op Ondeugend Daten gaan de chats al snel over seks. Ik vind dat prima. Ik schrik niet meer van geile praatje en ook niet van een dickpick. Sterker nog, ik geniet er van. Het is een heel veilige vorm van seks die je ook nog thuis vanaf de bank kunt beoefenen. Ik ben ook best wel chatverslaafd. Ik doe het vrijwel iedere avond, en vaak tot veel te laat. Maar het is een verslaving waarvan ik geniet zonder dat ik het idee heb dat het slecht voor me is. Het slaapgebrek daargelaten.

  Ik hou meer van chatten dan van daten, hoewel dat laatste af en toe ook voorkomt. Ik ben geen heilige, en dat daten gebeurt ook met mannen die ik via Ondeugend Daten ken. Dit zijn geen wekelijkse dates. Maar als alleenstaande vrouw (gescheiden) heb ik eens in de zoveel maanden wel eens zin in meer dan er alleen over praten in de chat.

  Maar nu stop ik maar, voor ik nog meer ga bekennen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor ik op date ga wil ik de man al wel een beetje kennen. Chatten op een dating site is daar ideaal voor. Tenminste, dat zou ideaal kunnen zijn, maar de meeste mannen zijn helaas niet van die chatters.

  Een paar keer heb ik hierdoor een mislukte date gehad. Doordat we niet echt hadden gechat bleek al meteen dat we niet goed matchte. Voortaan heb ik daarom de regel: Niet chatten, niet daten!

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.