Chisple: Contactsite voor vriendschap (review)

Chisple is een vriendschap site. Een soort datingsite maar dan meer een contactsite voor het maken van vrienden en vriendinnen. Hoe goed is Chisple voor het maken van vriendschap contacten? Lees hier het Chisple review.

Chisple is een heel ander soort datingsite dan de meeste andere datingsites die je hier tegenkomt. Chisple is namelijk niet gericht op het vinden van een relatie of een erotisch contact, maar Chisple is een online ontmoetingsplaats die je kunt gebruiken om gelijkgestemde mensen te vinden en om daar contact mee te leggen. Lees hieronder het Chisple review en de Chisple ervaringen van gebruikers.

Wat is Chisple? Je kunt deze online ontmoetingsplek gebruiken om één vriend of vriendin te vinden, om daar overal in Nederland of België leuke dingen mee te ondernemen. Maar je kunt via Chisple ook een leuke kennissenkring opbouwen, of misschien wel een vriendengroep beginnen met gelijk gestemden.


In een tijd waarin veel vrouwen en mannen, ondanks de overvloed aan sociale media, moeite hebben met het vinden van vriendschap is dit een uitstekend idee. Ook mensen van alle leeftijden die zich eenzaam voelen kunnen van de Chisple ontmoetingssite gebruik maken om leuke personen te leren kennen. De Chisple ervaringen van de gebruikers van deze contactsite zijn heel positief.

Welke mensen gebruiken Chisple

Doordat Chisple geen datingsite is maar een contactsite kan iedereen de site gebruiken. Een relatie is hier immers niet het doel.

Over het profiel van mensen waarop gericht wordt is Chisple niet echt duidelijk. Het wordt algemeen gehouden, mensen van alle leeftijden kunnen zich inschrijven, zowel getrouwde vrouwen en mannen als singles. Toch kan het voorkomen dat er in de uitleg op de sites ineens over singles gesproken wordt. Dat geeft dan verwarring. Richt de site zich op singles?

Inschrijven op de site leert dat je ook met een relatie van harte welkom bent, en ook de ingeschreven vrouwen en mannen die er vrienden zoeken hebben vaak een relatie. Het praten over singles wordt waarschijnlijk veroorzaakt door het feit dat de eigenaren ook nog niet goed weten welk publiek ze gaan aantrekken. Dat deze contactsite nog in de kinderschoenen staat valt regelmatig op. Daarover later meer.
Als we zelf naar de mogelijkheden van de site kijken is de Chisple contactsite prima geschikt als online ontmoetingsplek voor iedereen die vrienden zoekt om iets leuks mee te ondernemen, zoals theaterbezoek, museumbezoek, samen de hond uitlaten, samen hardlopen, concerten bezoeken of meer. Daarbij hoeft het dan niet uit te maken of je single bent of niet. Als je een relatie zoekt, kun je beter een daarvoor geschikte datingsite zoeken.

Gratis inschrijven voor Chisple

Maar zoek je een vriend of vriendin (of meerdere vrienden of vriendinnen) om iets leuks te doen. Neem dan eens een kijkje op Chisple. Inschrijven is gratis, dat kan hier boven.

Deze inschrijving gaat vlotjes. Je kiest een gebruikersnaam, geeft aan of je single of getrouwd bent, of een ander soort relatie hebt, en je vult de basis gegevens naam, en leeftijd in. Wat wel weer ongebruikelijk is, is dat je meteen een foto moet plaatsen. Vind je dat in dit stadium nog niet gewenst? Plaats dan een anonieme foto, want anders stokt hier de inschrijving.

Na de foto kun je je liefhebberijen opgeven. Daarbij kies je uit de standaard categorieën die de site gebruikt en waarop je later ook gevonden kan worden. De liefhebberijen zijn heel divers, bijvoorbeeld kunst, festivals, film, theater, sport, reizen, restaurantbezoek, gezinsuitstapjes en reizen, maar ook gezondheid. Je mag zoveel liefhebberijen aanvinken als je wil, maar minimaal één is verplicht.

Hierna is je account klaar, tenminste als je deze via e-mail bevestigd. Bij de test (november 2019) stond vreemd genoeg nog in de mail dat het een voorinschrijving betrof omdat de site nog niet actief was. Deze werkt echter al even, dit is één van die kinderziektes waar Chisple nog last van lijkt te hebben. Dit zal vandaag of morgen waarschijnlijk wel opgelost zijn.

Je kunt de site op. Je komt in het dashboard (foto onder) waar je je profiel kunt uitbreiden met veel informatie en foto's.


Zoeken naar vrienden

Ook kun je hier zoeken naar leuke mensen die je vriend of vriendin zouden kunnen worden. Deze zoekmogelijkheden bestaan uit het geslacht, de leeftijdscategorie, afstand van je woonplaats en op liefhebberijen. Deze zoekmogelijkheden zijn wat beperkt maar wel goed genoeg om geschikte personen te vinden. De Chisple ervaringen met zoeken naar leuke mensen op deze contactsite zijn zeer positief.

Ook beperkt is de informatie die je over de leden krijgt. Je ziet de velden die ze ingevuld hebben, maar om echt te achterhalen wat deze vrouwen en mannen zoeken en leuk vinden zal je via het sturen van een berichtje moeten achterhalen.

Helaas loop je op dit punt tegen de beperkingen van een gratis abonnement aan, en dan blijkt dat je een betaald abonnement voor minimaal voor een half jaar moet afsluiten. Voor een bedrag vergelijkbaar met 2 halfjaarabonnementen kun je ook een levenslang abonnement afsluiten. Dat is qua prijs heel aantrekkelijk, maar een heel goed beeld van de site heb je dan niet niet.

Conclusie

Sterke punten Chisple
- Een site waar behoefte aan is in Nederland.
- Geschikt voor het opbouwen van vriendschappen met één of meer personen.
- Ben je single? Dan kun je hier op een heel laagdrempelige manier met andere singles contact leggen en daar zou best eens meer uit kunnen voortkomen.
- Heel positieve ervaringen van gebruikers van de contactsite.

Minpunten Chisple
- Beperkte zoekmogelijkheden
- De stap van een gratis abonnement naar een betaald abonnement is groot.
- Kies voor een echte datingsite als je een relatie zoekt.

We constateren wat kleine (niet ernstige) foutjes, en ook lopen we snel tegen beperkingen aan. Bijvoorbeeld in de zoekmogelijkheden en de informatie die de profielen bieden. Chisple wekt de indruk van een contactsite die nog in de kinderschoenen staat. We verwachten dan ook verbeteringen en meer mogelijkheden in de toekomst. Hetgeen er nu staat ziet er goed uit. De eigenaren zouden er wel goed aan doen de stap van een gratis abonnement naar een volledig abonnement kleiner te maken.

Op basis van wat er nu staat geven we deze site als contactsite voor vriendschap 4 van de 5 sterren.

Tags (top 10 zoekwoorden)
- Chisple ervaringen
- Chisple review
- Chiple
- Contactsite Nederland
- Chisple reviews
- Chrisple
- Chispel
- Ontmoetingssite
- Ervaringen Chisple
- Singles ontmoeten


Zie ook: Meer datingsites voor vriendschap
© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.