Beste contactsites voor ieder soort dating contact

Online kun je alle soorten contacten leggen. Voor vriendschap, tot seks tot een vaste partner. Hier de beste contactsites op elk dating gebied.

dating contact

Een contactsite is een wat algemenere naam voor een datingsite. Wij kijken hier naar de beste contact sites voor verschillende dating contacten.


Beste contactsites om een relatie te vinden

De meeste contact sites hebben het vinden van een partner tot doel. Wat begint met een eerste date zou uiteindelijk, als alles naar wens verloopt, tot een vaste relatie kunnen leiden. Een goed voorbeeld van zo'n relatiesite is de bekende datingsite Lexa.

Op de contactsite Lexa zijn duizenden singles ingeschreven van alle leeftijden en via de Lexa-app is deze contactsite ook heel goed mobiel te gebruiken, bijvoorbeeld in een verloren uurtje in de trein. Op de Lexa website zijn naast heel veel leuke singles ook veel informatie en tips te vinden om succesvol contact te maken en te daten. Ook buiten het web strekt Lexa zich uit, met contacten via borrels, activiteiten en single meetings.

Een andere goede contactsite om een relatie te vinden is Elite Dating. Deze contactsite maakt gebruik van een wetenschappelijk match-systeem dat door diverse universiteiten is ontwikkeld. Hierdoor is Elite Dating heel goed in staat om mensen die qua persoonlijkheid goed bij elkaar passen te matchen.

Een derde bekende en grote contactsite voor een serieuze relatie is Parship. Ook dit is een heel professioneel opgezette contactsite voor vrouwen en mannen die een serieuze relatie zoeken. En ook een heel effectieve relatiesite want Parship claimt dat één op de drie deelnemers er een partner vindt. Dat is een behoorlijk hoge score voor een datingsite!

Maar er zijn ook heel goede contact sites voor het vinden van de liefde en en relatie die minder bekend zijn zoals MetJou en Cupify. Zoek je de liefde van je leven? Bezoek dan deze contact sites ook eens (kan gratis). Je vindt hier veel leuke single vrouwen en mannen en deze contactsites hebben uitstekende mogelijkheden voor zoeken, vinden en chatten.
Contactsites voor hoog opgeleiden

Bovenstaande contactsites richten zich op een breed publiek, maar er zijn ook contactsites voor hoog opgeleiden. Bij deze datingsites wordt verwacht dat je minimaal een HBO opleiding hebt genoten. Veel mensen, en dan met name vrouwen, willen namelijk niet onder hun niveau daten. 

Kijk bij de beste contact sites voor hoog opgeleiden voor contact sites die deze eis aan de opleiding stellen.

Meer doelgroepen
En zo zijn er ook datingsites voor vijftig plussers, datingsites voor mensen met overgewicht en datingsites voor vaders en moeders. Kijk hier voor de beste doelgroep contact sites.
Beste contactsites voor sekscontact

Een heel ander soort contact sites zijn de zogenaamde casual datingsites. Bij deze datingsites gaat het niet om een partner-relatie, maar om vluchtige sekscontacten en seksrelaties. Naar een vaste partner is men hier niet op zoek, sterker nog, veel deelnemers hebben al een relatie.

Deze contactsites voorzien in een grote behoefte want het aantal van deze seksdatingsites overtreft tegenwoordig het aantal "gewone" datingsites. Maar let op, niet al deze contactsites voor sekscontacten zijn even betrouwbaar. Kijk hier voor de beste contact sites voor sekscontact.

Contactsites voor vriendschap

Een heel ander soort contactsite die ook niet op een relatie is gericht zijn de contact sites die het maken van vrienden tot doel hebben. De meeste algemene datingsites hebben wel de mogelijkheid om aan te geven dat je een vriendschap zoekt in plaats van een relatie. 

Maar iemand die via een datingsite alleen vrienden en vriendinnen zoekt, bijvoorbeeld van het zelfde geslacht en om leuke uitstapjes mee te maken, voelt zich op een gewone datingsite vaak een vreemde eend in de vijver. De beste contact sites voor vriendschap vind je hierOnline contact maken

97% van de Nederlanders heeft volgens het CBS thuis de beschikking over internet. Via de telefoon of via een PC of laptop. Een heel groot deel van de contacten verloopt dan ook online. Via social media, via mail, maar ook via contactsites. Ook als men een nieuwe liefde, een relatie, vriendschap, seks of gewoon een leuke date zoekt worden deze vaak online via een contact site gevonden.

Alle bovenstaande websites zijn er op gebouwd om contacten te maken en om het eerste contact te onderhouden. Bevalt dit contact, en is er voldoende vertrouwen, dan maakt men vaak de overstap naar een ander soort contact zoals de telefoon, social media en een fysiek afspraakje om elkaar "echt" te leren kennen.

Tips online contact maken

Tot slot wat tips voor het makkelijk maken van persoonlijk contact op een datingsite of andere contactsite.

 • Vul alle gevraagde gegevens in, voor een compleet profiel. Op deze gegevens zoeken mensen dus zo maak je de meeste kans dat iemand met jou contact zoekt.

 • Vul dit profiel aan met een (niet al te lange) maar leuke tekst. Inspirerend, positief, vriendelijk, nieuwsgierigheid opwekkend.

 • Als je via een berichtje contact met iemand zoekt, stuur dan geen algemeen tekstje maar een bericht dat duidelijk op de persoon gericht is. Een persoonlijk bericht gebaseerd op informatie uit zijn of haar profiel.

 • Vergeet daarbij niet om de gemeenschappelijke interesses aan te stippen.

 • Stel een vraag of enkele vragen (maar niet teveel, dat schrikt af). Bij een open vraag krijg je veel meer informatie terug dan bij een gesloten vraag. En die informatie kan je weer gebruiken om het contact uit te bouwen. 

 • Doe een spellingscontrole voor je je bericht verstuurd. (Hetzelfde geldt voor de profieltekst).

 • Laat je niet ontmoedigen door een (te) kort antwoord. het contact is gelegd, en kan worden vervolgd. Geen antwoord is vervelender. Je kan dan beter contact proberen te leggen met andere personen.

 • Hou het eerste contact veilig. Als je nog niet goed weet met wie je te maken hebt kun persoonlijke informatie als een woonadres of werkgever beter nog niet noemen. Gevoelens delen is goed voor het contact, maar blijf anoniem tot je een band hebt opgebouwd.

 • Ben je toe aan de volgende stap? Dan kun je in eerste instantie kiezen voor een telefoon gesprek of video gesprek (vaak kan dat anoniem via de contactsite).

 • Wordt het anonieme contact een "echt" fysiek contact? Maak er dan een veilige eerste date van.


Zie ook: Onderwerpen:
Hier kijken we naar de beste contact sites voor alle soorten van dating. Soms draait het op zo'n contactsite om het vinden van een relatie, maar soms ook alleen om vriendschap, sekscontact of om het hebben van een gezellige avond of dag. Hier de 
beste contactsites voor ieder soort date.Heb je (goede of slechte) ervaringen met een contactsite die je met ons wil delen? Heb je vragen over dit onderwerp of wil je iets anders mededelen? Hieronder kun je al je reacties over contactsites plaatsen.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Cupify is veel minder bekend dan Lexa en Parship maar het is een goede contactsite en datingsite voor een contact gericht op liefde en relatie. Een goede site voor een serieus contact waar je goed kunt chatten en in vergelijking met die andere sites veel makkelijker contact maakt met vrouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tip: Zoek je een geen site voor een relatie maar voor een veel meer vrijblijvend contact? Dan is Ondeugend Daten een prima contactsite.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.