Contactadvertenties

Contactadvertenties bestaan nog steeds, ze staan echter niet meer in de krant maar op datingsites. Deze online contact advertenties heb je in alle soorten.

Contactadvertenties zijn de voorlopers van de profielen op datingsites. Het is tegenwoordig moeilijk voor te stellen, maar er was toch echt een tijd dat er geen internet was. En ook in die tijd wilde men met mogelijke partners in contact komen. Contactadvertenties waren de oplossing.

Een contact advertentie werd destijds ook wel annonce of kleine advertentie genoemd.

Een contactadvertentie plaatste je in een krant of tijdschrift. In een veelgelezen krant als de Telegraaf waren er bladzijden vol contactadvertenties te vinden.

Afkortingen contactadvertentie

Deze kleine advertenties konden soms heel cryptisch zijn door de vele afkortingen. Je betaalde zo'n contactadvertentie per letter. Dus iedere afkorting scheelde geld.

Denk hierbij aan: Bem aantr. man zkt vrw, 30-40jr, nr nd gk, omg 030

Vertaling: Bemiddelde aantrekkelijke man zoekt kennismaking met vrouw tussen de 30 en 40 jaar, niet drinkend, niet rokend en zonder kinderen, omgeving Utrecht.

Dat scheelde al snel een paar tientjes aan advertentiekosten.

Het verdwijnen van contactadvertenties

Contact advertenties in kranten om een vaste relatie te vinden kwamen al rond 1900 voor. In de jaren zeventig kwamen er ook contactadvertenties in seksblaadjes voor. Dus zo nieuw zijn de erotische datingsites helemaal niet.

In de jaren 90 kregen de contactadvertenties concurrentie van 06-nummers van datingdiensten, en na de eeuwwisseling werden de contactadvertenties in kranten en tijdschriften steeds meer verdrongen door datingsites. De laatste jaren staan er nauwelijks nog contact advertenties in die papieren media.

Dat is niet verbazend want het online plaatsen van een online contactadvertentie is niet alleen veel goedkoper (of gratis) maar ook makkelijker en vooral sneller. Een online contact advertentie is zo geplaatst en je kunt meteen reacties verwachten en ook meteen weer op deze reacties op je contactadvertentie reageren.

Dat is een heel verschil met de krant contactadvertenties waarbij alle correspondentie via de krant en de post moest verlopen waardoor een brief dagenlang onderweg was.

Veel soorten contactadvertenties online

Daarbij komt tegenwoordig ook nog het voordeel dat er veel verschillende dating sites zijn waar je je contactadvertentie kunt plaatsen en waar je op contactadvertenties van anderen kunt reageren. 

Er zijn specifieke dating sites voor het plaatsen van contactadvertentie voor een vaste relatie of huwelijk, maar ook voor contactadvertenties voor alleen een erotisch contact. En er zijn specifieke dating sites voor gay contactadvertenties, voor biseksuele contactadvertenties en zelfs specifieke contact sites voor contactadvertenties voor getrouwde personen die willen daten (samen met hun partner, of stiekem zonder dat de partner het weet).

Bij de datingsites met gratis inschrijving kun je al deze verschillende contact advertentie sites vinden en kun je al hun contactadvertenties gratis bekijken. 


Zie ook: 


Onderwerpen:
Contactadvertenties bestaan nog steeds. Alleen vind je contact advertenties tegenwoordig niet meer in de krant of in een tijdschrift maar online op een dating site. Er zijn veel verschillende datingsites voor veel verschillende contactadvertenties. Voor ieder soort date of relatie kun je online je contactadvertentie plaatsen en contactadvertenties gratis lezen.


© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.