Contactadvertenties

Contactadvertenties bestaan nog steeds, ze staan echter niet meer in de krant maar op datingsites. Deze online contactadvertenties heb je in alle soorten.

Contactadvertenties zijn de voorlopers van de profielen op datingsites. Het is tegenwoordig moeilijk voor te stellen, maar er was toch echt een tijd dat er geen internet was. En ook in die tijd wilde men met mogelijke partners in contact komen. Contactadvertenties waren de oplossing.

Een contactadvertentie werd destijds ook wel annonce of kleine advertentie genoemd.

Een contactadvertentie plaatste je in een krant of tijdschrift. In een veelgelezen krant als de Telegraaf waren er bladzijden vol contactadvertenties te vinden.

Afkortingen

Deze kleine adventies konden soms heel cryptisch zijn door de vele afkortingen. Je betaalde zo'n contactadvertentie per letter. Dus iedere afkorting scheelde geld.

Denk hierbij aan: Bem aantr. man zkt vrw, 30-40jr, nr nd gk, omg 030
Vertaling: Bemiddelde aantrekkelijke man zoekt kennismaking met vrouw tussen de 30 en 40 jaar, niet drinkend, niet rokend en zonder kinderen, omgeving Utrecht.

Dat scheelde al snel een paar tientjes aan advertentiekosten.

Het verdwijnen van contactadvertenties

Contactadvertenties in kranten om een vaste relatie te vinden kwamen al rond 1900 voor. In de jaren zeventig kwamen er ook contactadvertenties in seksblaadjes voor. Dus zo nieuw zijn de erotische datingsites helemaal niet.

In de jaren 90 kregen de contactadvertenties concurrentie van 06-nummers van datingdiensten, en na de eeuwwisseling werden de contactadvertenties in kranten en tijdschriften steeds meer verdrongen door datingsites. De laatste jaren staan er nauwelijks nog contactadvertenties in die papieren media.


Zie ook: 


Onderwerpen:
Contactadvertenties datingsites, contactadvertentie dating.

© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.