Pas op met credits op een dating site!

Opgepast! Als je op een dating site credits moet kopen om te kunnen chatten of mailen moet je oppassen. Veel misleidende dating sites maken gebruik van credits.

Hieronder geef ik informatie over deze credits en de manieren waarop oneerlijke datingsites hier misbruik van maken.Wat zijn credits bij dating?

Credits zijn een betaalmiddel dat op veel datingsites gebruikt wordt. Bij credits sluit je geen abonnement voor een bepaalde tijd af, maar je koopt voor een bepaald bedrag aan credits (een soort virtuele muntjes).

Vervolgens wordt er voor ieder chatbericht dat je via de datingsite verstuurd een credit afgeschreven. Ook zijn er vaak extra mogelijkheden af te rekenen met deze credits. Als de credits op zijn moet je nieuwe credits aanschaffen, bijvoorbeeld om verder te kunnen chatten of om berichten via de dating site te versturen.


Tip: Ondeugend Daten gebruikt geen creditsOppassen met datingsites met credits

Maar hoe plezierig is het gebruik van deze credits op datingsites?

Ik geef sterk de voorkeur aan datingsites waarvoor je gewoon per maand een abonnement betaald en dan onbeperkt alle functies van de datingsite kunt gebruiken. Dit is namelijk vele malen duidelijker en veel minder gevoelig voor oplichting dan het gebruik van credits waarbij je per bericht betaalt.

Je weet voor de abonnementsperiode begint precies wat je gaat uitgeven. Bij credits is dat compleet anders.

Credits kun je te makkelijk uitgeven

De waarde van een credit is gevoelsmatig veel lastiger te bepalen dan die van een euro waardoor je ze veel ondoordachter uitgeeft. Bovendien is het verleidelijk keer op keer weer nieuwe credits aan te schaffen als je lekker aan het chatten bent en daarbij het idee hebt dat je op ieder moment een date kunt scoren.

Vooral (zogenaamde) dating sites voor seksdating maken vaak gebruik van credits. Hierbij is bijna altijd sprake van misleiding. De meeste van deze contactsites gebruiken credits, maar gelukkig zijn er ook eerlijke erotische datingsites die geen credits gebruiken maar die (deels) gratis zijn en waarbij je je voor een vast abonnementsbedrag op de extra functies abonneert,

Veel dating misbruik via credits

Het meest kwalijke aan credits is dat er datingsites zijn die deze werkwijze misbruiken en chatoperators inzetten om hun klanten geld uit de zak te kloppen. Een chatoperator doet zich dan voor als een leuke dame of leuke heer die een chatgesprek start en de klant vervolgens eindeloos aan het lijntje houdt. Een date lijkt in het vooruitzicht, maar het komt er maar niet van. En dat terwijl de klant kapitalen aan credits uitgeeft. Hier meer informatie over dit bedrog.

Ik wil absoluut niet zeggen dat alle datingsites die met credits werken onbetrouwbaar zijn. Integendeel. Er zijn ook eerlijke datingsites die credits als betaalmiddel gebruiken. Maar mijn voorkeur heeft het niet!

Met datingsites die je via credits moet betalen moet je een stuk voorzichtiger zijn dan bij datingsites die geen financieel belang hebben bij het door jou laten versturen van zoveel mogelijk berichten.
Eerlijke datingsites zonder credits

Bij de beste datingsites vind je een overzicht van eerlijke datingsites die wel betrouwbaar zijn. Deze beste dating sites werken zelden of nooit met credits (en anders staat het duidelijk aangegeven). De basis functies van deze dating sites zijn gratis, en als er toch betaald gaat dat gewoon via een vast bedrag. Dat is wel zo eerlijk en veilig, en vooral wel zo duidelijk!

Zie ook:


Samenvatting:
Credits op datingsites zijn een bron van dating bedrog. Er zijn misleidende datingsites die je via een chatoperator aan het chatten houden en iedere regel de je chat kost je credits (en dus geld). Eerlijke betrouwbare dating sites maken zelden gebruik van credits. Daarom adviseer ik: Gebruik datingsites zonder credits!
Heb je goede of slechte ervaringen met credits op een dating site? Heb je vragen of wil je je mening geven? Hieronder kun je je ervaring, reactie of vraag posten.


Een reactie posten

4 Reacties

 1. Ik heb maar 1 tip met betrekking tot credits op een datingsite en dat is heel hard wegrennen als ze over credits kopen beginnen. Ik heb nog nooit een eerlijke datingsite gezien die met credits werkte. Allemaal list en bedrog! Als je voor iedere regel die je typt geld moet betalen is het TE aantrekkelijk voor een datingsite om daar geen gebruik van te maken. Voor veel zogenaamde datingsites is dat HET verdienmodel. Mannen aan de praat houden met fake operators en ondertussen hun zakken leegtrekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je moet altijd chatten zonder credits. Ik kan ook echt niet begrijpen dat er mannen zijn die honderden, soms duizenden, euros uitgeven aan credits om te chatten met een vrouw die het daten afhoudt. En dat terwijl het toch best bekend is van TV en kranten dat chatten met credits gebruikt wordt om mannen geld af te troggelen. Hoeveel meer publiciteit kan er nog aan worden gegeven?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Credits kopen op een datingsite? Nooit doen! Een abonnement voor bepaalde tijd is prima als je voor een datingsite wil betalen (maar beter geen automatische incasso) want dan weet je wat het kost en kan je op ieder moment bepalen of je de site het geld nog waard vindt. Datingsites met credits zijn zelden eerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daniel uit Kerkrade22 mei 2024 om 10:28

  Ik heb nog nooit een datingsite bezocht die met credits werkte en waarvan ik het idee had dat je daar met echte echte vrouwen kon chatten en dat je daar een echte date kon krijgen. Geld heb ik er nooit aan uitgegeven maar je kan je gratis inschrijven en vaak krijg je een paar credits gratis. Je kan het dan even uitproberen om te constateren dat het één grote fake is. Je moet nooit geld uitgeven aan een datingsite die met credits in plaats van abonnementen werkt.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.