Date vinden: Tips

Tips om een date te vinden. Date tips om online contact te maken en onderhouden met een leuke vrouw of man en om tot een eerste date te komen.Goed daten is best een kunst. En een date vinden soms best lastig. Niet iedereen komt even makkelijk tot een date. En als er eenmaal een eerste contact is, dan brengt niet iedereen het er even goed van af. Daarom geven we hier date tips voor het vinden van een date en voor het tot stand brengen van een eerste date.

In het eerste deel geven we date tips over hoe je een date kunt vinden en tot een date kunt komen. Date tips voor het maken van een goed profiel en voor het maken van contact met leuke vrouwen of mannen op een datingsite.


Date vinden: Een goed profiel

Een profiel is een visitekaartje wat je op een datingsite zet. Een goed profiel is alles bepalend voor het maken van contact op deze datingsite en het vinden van een date. 

Je kan nog zo leuk zijn, als je profiel slecht is dan is het voor niemand interessant om contact met je te maken. Besteedt daarom veel aandacht aan je profiel. Denk goed na over de teksten en plaats een mooie foto bij je dating profiel. 

Een goed profiel nodigt uit tot contact, en dat is de eerste stap die nodig is om tot een date te komen.

Date vinden: De profielfoto

De profielfoto is het belangrijkste onderdeel van je profiel op een datingsite. En dus belangrijk voor een date vinden.

De foto is namelijk hetgeen opvalt als iemand door een lijst met potentiële dates scrolt. Gebruik dus altijd een profielfoto, want anders sta je qua attentiewaarde onderaan de lijst. 

Maar als je een profielfoto plaatst, zorg dan voor een mooie foto. Het is onvoorstelbaar hoeveel vage donkere webcamfoto's je ziet. De personen van die foto kun je allemaal "verslaan" als je zelf voor een mooie foto bij je profiel zorgt.
Date vinden: Een goede nickname

Maar wist je dat de nickname (gebruikersnaam) ook een heel belangrijke rol speelt of iemand wel of niet op je profiel reageert? Zowel bewust als onbewust kan een goede of foute nickname iemand doen besluiten om wel of geen contact te zoeken. 

Tik daarom niet het eerste in wat in je opkomt, maar kies je nickname met zorg uit. Het is immers de naam waaronder mensen jou in eerste instantie leren kennen. Voor het vinden van een date is een goede gebruikersnaam wel degelijk van belang!

Date vinden: Contact maken

We schreven het al. Contact maken is de eerste stap tot een echte date. Een goed profiel is daarbij niet altijd genoeg. Of je moet er als Brat Pitt in zijn beste dagen uitzien. 

Is dat niet het geval, dan kun je altijd nog gebruik maken van handige trucjes om contact te maken. Hoe trigger je anderen om te reageren op jouw profiel en/of berichtjes?

Date vinden: Berichten sturen

De communicatie op een datingsite verloopt in eerste instantie via berichtjes die je stuurt. Zo probeer je een eerste contact te leggen. Vooral het eerste bericht is erg belangrijk, want de ander moet wel reageren om een contact tot stand te brengen. 

Maar wie weet ontvangt die ander wel heel veel berichtjes. Hoe zorg je er dan voor dat jouw bericht er uit springt en dat jouw bericht tot een reactie aanspoort? Hier lees je het.

Date tips: Telefoneren

Na een leuk online contact volgt er hopelijk een echte date. Maar hieraan gaat vaak nog een eerste telefonische ontmoeting vooraf. Een spannend moment, want nu verlaat je je veilige online omgeving. 

Natuurlijk wil je aan de telefoon een goede indruk maken, en wat je vooral niet wil is stilvallen aan de telefoon. Om het gesprek leuk en ontspannen te laten verlopen hebben we hier wat date tips voor je.Stappenplan date vinden

Tot slot hebben we een stappenplan voor je gemaakt. Volg dit stappenplan en de kans is heel groot dat je binnenkort een leuke date hebt:

Het begint met een goede dating site

Een goede dating site vinden is belangrijk. Wat voor de één een goede dating site is is dat niet voor de ander. Maar gelukkig kun je je voor de meeste goede dating sites gratis inschrijven.

Tip: Probeer gewoon een paar dating sits uit om te zien of de datingsite fijn werkt en (heel belangrijk!) of het publiek op de dating site je aanspreekt. Ook zal je merken dat je op de ene datingsite meer reacties krijgt dan op de andere.

Hier vind je de beste datingsites op ieder gebied. Of gebruik de datingsite vergelijker om aan de hand van enkele criteria de voor jou beste datingsites te vinden.

Ga verder met de voor jou beste datingsite

Na je ingeschreven te hebben, en wat rondgekeken te hebben op de diverse datingsites zal je snel merken welke dating site het best bij jou past. Je kunt je dan op deze voor jou beste datingsite gaan richten. Met extra aandacht voor je profiel en foto's. En omdat een gratis lidmaatschap altijd wat beperkt is kun je overwegen voor deze site een betaald abonnement te nemen.

Daarnaast kun je natuurlijk de andere sites ook nog blijven gebruiken.

Weet wat je zoekt

Het is heel belangrijk voor jezelf te bepalen wat je op de datingsite zoekt. Zoek je vriendschap (al dan niet met eventueel kans op meer) of ga je echt voor een vaste relatie? Of misschien zoek je wel een man of vrouw voor alleen een gezellig avondje uit. Hou dit in het achterhoofd als je je ideale dating site zoekt, en (heel belangrijk!) zet duidelijk in je profiel wat je zoekt. Dat voorkomt latere teleurstellingen.

Mocht je geen relatie zoeken (bijvoorbeeld omdat je die al hebt) of om een andere reden alleen een date voor de seks zoeken zet dit dan ook duidelijk in het profiel van de datingsite en hou ook hier rekening mee als je een datingsite zoekt. Er zijn heel goede datingsites voor sexdates. Op die sites ben je welkom als je alleen seks zoekt en je vind er vrouwen en mannen die dat ook doen. Op een gewone datingsite wordt dit vaak minder (zeg maar niet) op prijs gesteld.

Ook voor hoger opgeleiden en vijftig plussers zijn er heel goede datingsites waarop je gericht kunt vissen in de vijver die jij wenst. Dit verhoogt natuurlijk de kans een geschikt persoon tegen te komen.

Een goed profiel 

Als je je ideale datingsite gevonden hebt wil je natuurlijk zoveel mogelijk reacties van leuke vrouwen of mannen ontvangen. Daarvoor moet je hun interesse wekken met een goede en boeiende profieltekst. Besteed hier veel aandacht aan. Kijk voor meer informatie bij tips voor een goed profiel.

Een goed profiel bestaat niet alleen uit een goede tekst maar ook uit goede foto's. Plaats meerdere leuke foto's en besteedt ook hier veel aandacht aan. Op foto's vind meestal de eerste selectie plaats. Bij bovenstaande tips voor een goed profiel vind je ook veel tips voor goede foto's voor een profiel op een datingsite.

Contact op een datingsite

Maar natuurlijk ga je niet met je armen over elkaar zitten wachten tot er iemand reageert als je je profiel hebt aangemaakt. Ja gaat leuke mensen benaderen, die dan jou leuke profiel gaan bekijken. Maar om dat voor elkaar te krijgen moet je natuurlijk wel leuke berichtjes sturen die de aandacht trekken. Kijk bij de tips voor een leuk eerste bericht hoe je dat berichtenverkeer tot stand brengt.

De eerste date

En dat als alles goed gaat die spannende eerste date. Dat is het onderdeel van dating waar wij de meeste vragen over krijgen. Daar hebben we dan ook een massa artikelen over geschreven, met heel veel tips en informatie. Kijk maar bij alle tips voor de eerste date.


Meer date tips

Dit is nog maar een klein deel van de date tips die we op deze website geven. Meer tips met betrekking tot daten? Kijk dan bij de datingtips. Of raadpleeg onze uitgebreide handleiding online dating. Succes!


Onderwerp:
Hier geven we date tips voor het online vinden van een leuke vrouw of man op een dating site of in een dating app. Voor het maken van contact en het succesvol (en op een leuke manier) onderhouden van dit contact. En natuurlijk het omzetten van dit leuke dating contact in een echte date. Kortom, tips om een date te vinden.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Mijn tip: Begin met een goed ingevuld en leuk profiel. Maak je er niet met 1 of 2 regels tekst vanaf maar probeer echt wat over jezelf te vertellen. Niet te lang, want dat schrikt ook weer af.
    Hou de toon van de profiel luchtig en relaxed. En zorg ook voor een foto waarop je vriendelijk overkomt. Ik zelf reageer veel sneller op een profiel waarop die persoon sympathiek en vriendelijk overkomt. De meeste profielteksten zijn formeel en kortaf. Soms niet meer dan een regel of een soundbite. Daar wek je geen sympathie mee, en het nodigt niet uit om op het profiel of een bericht te reageren. Zorg met met een beetje moeite dat je sympathiek, aardig en vriendelijk overkomt en je hebt gewoon 100 x meer kans op een date.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.