Daten na scheiding

Hier hebben we tips voor het weer gaan daten na een scheiding of beëindigen van een relatie. Met de beste sites, genieten van je vrijheid, het gevaar van de rebound relatie.


Wat doe je na een scheiding? Genieten van je vrijheid? Of ga je snel op zoek naar een nieuwe relatie? Of misschien ga je, zoals zoveel nieuwe singles, wel helemaal los met vrijblijvende dates. Hier kijken we naar dating na een scheiding.

Op zoek naar een nieuwe liefde?

Wie uit een echtscheiding of anderszins verbroken relatie komt heeft vaak al enige tijd liefde, romantiek en positieve aandacht moeten missen. Aan de break-up is immers meestal wel het nodige vooraf gegaan.

Het is dan ook erg aanlokkelijk om zo snel mogelijk naar een nieuwe liefde op zoek te gaan. Maar pas daarbij op om je hals over kop in een nieuwe relatie te storten. 

Gun jezelf daarvoor enige tijd. Anders is de kans groot dat je aan een nieuwe liefde begint die als snel een teleurstelling blijkt te zijn. Gewoon omdat je te weinig eisen hebt gesteld (na je ex is alles beter) en ondoordacht te werk bent gegaan.

Reboud relatie

Berucht op dit punt is de troostrelatie (rebound relatie). Een relatie die je start om je ex te vergeten en om jezelf weer aantrekkelijk en gewild te voelen. De rebound relatie is ook ene teleurstelling die dreigt als je zelf een relatie aanknoopt met een vrouw of man die pas uit een relatie komt.

Vraag jezelf af waarom je wilt daten. Ben je eenzaam en is er een leegte op te vullen? Dan is de kans groot dat je niet aan een dating-avontuur toe bent. Weet je zelf niet waarom je wilt daten? Dan ben je er nog niet klaar voor. De kans dat het daten tegenvalt is levensgroot. En de beruchte rebound relatie ligt op de loer.

Nog een vraag: Heb je wel het zelfvertrouwen om te gaan daten?  Bij veel mannen en vrouwen krijgt het zelfvertrouwen een tik bij het verbreken van een relatie. Neem de tijd om dit zelfvertrouwen weer op te bouwen. Dit voorkomt de kans op een rebound relatie.

Helemaal los op datingsites

Wat dat betreft kun je als pas gescheiden vrouw of man beter de aandacht zoeken in de meer vrijblijvende dates. Bij de zogenaamde casual datingsites  (een dating site voor sexdates) wordt er niet zozeer gezocht naar een vaste relatie als wel naar spanning, erotiek en positieve aandacht.

Veel mannen en vrouwen werpen zich na hun scheiding op het casual daten en gaan enige tijd helemaal los. Tot na verloop van tijd de behoefte aan een echte relatie weer toeneemt.

Zoek geen vervanging

Neem je je ex als uitgangspunt voor de persoon die je via een datingsite wilt ontmoeten? Dan ben je verkeerd bezig. Je bent een vervanging voor je ex aan het zoeken. Een soort dubbelganger, en die ga je nooit vinden. Overigens is het ook niet goed als je gericht op zoek gaat naar iemand die in zijn/haar doen en laten het tegenovergestelde is van je ex. Dating werkt alleen als je het helemaal los ziet van je vorige partner.

Ga pas beginnen met daten na een scheiding als je daaraan toe bent. Natuurlijk kan het helemaal geen kwaad om je vast voor een datingsite in te schrijven en daar wat rond te kijken. Er zijn veel gratis datingsites. Maar als het op het maken van afspraakjes aankomt, ga da bij jezelf na of je er aan toe bent!

Belangrijk: Kies de juiste datingsite

Bepaal voor jezelf goed wat je wil op datinggebied. Kies voor een casual datingsite als je nog niet toe bent aan een vaste relatie, maar schakel op tijd over naar een serieuze datingsite voor het vinden van een relatie. Het gebruiken van een verkeerde datingsite leidt gegarandeerd tot teleurstellingen.

Speciale datingsites voor gescheiden vrouwen en mannen

Ben je toe aan die nieuwe relatie? Dan is het goed om te weten dat er speciale datingsites voor gescheiden vrouwen en mannen zijn. Op deze datingsites vind je mannen en vrouwen die net als jij een lange relatie achter de rug hebben. Dat kan bij een nieuwe liefde heel belangrijk zijn, want iemand die nooit een "echte¨ relatie heeft gehad is vaak geen goede match met iemand die al jarenlange relatie ervaring heeft.

Ook zijn er specifieke datingsites voor alleenstaande ouders. Ook op deze dating sites zijn er vrijwel uitsluitend mensen te vinden die een echtscheiding of jarenlange relatie achter de rug hebben. Bovendien zijn deze mannen en vrouwen alleenstaande vaders en alleenstaande moeders. 

Ook de overeenkomsten die alleenstaande ouders hebben kunnen bijdragen aan een goede match tussen een vrouw en man.


Meer over daten na scheiding:Zie ook: 


Onderwerp:
Hier geven we tips voor dating na een scheiding. Ga je na een echtscheiding of andere verbroken relatie meteen op zoek naar een nieuwe liefde? Pas dan als een gescheiden man of gescheiden vrouw op voor de rebound relatie. Wil je echt een nieuwe relatie of alleen aandacht en waardering? Menig man en vrouw gaat na een scheiding eerst even helemaal los. Ook daar zijn goede dating sites voor. Verder kijken we naar goede datingsites voor mannen en vrouwen na een scheiding en naar de beste datingsites voor alleenstaande moeders en vaders.


© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.