Daten na scheiding

Hier hebben we tips voor het weer gaan daten na een scheiding of na het beëindigen van een relatie. We kijken naar de beste dating sites na een echtscheiding, naar het genieten van je vrijheid en naar het gevaar van de rebound relatie.

dating na scheiding

Wat doe je na een echtscheiding? Ga je genieten van je vrijheid? Of ga je snel op zoek naar een nieuwe relatie? Of misschien ga je, zoals zoveel nieuwe singles, wel helemaal los met vrijblijvende dates. Hier kijken we naar dating na een scheiding.

Op zoek naar een nieuwe liefde?

Wie uit een echtscheiding of anderszins verbroken relatie komt heeft vaak al enige tijd liefde, romantiek en positieve aandacht moeten missen. Aan de relatiebreuk is immers meestal wel het nodige vooraf gegaan.

Het is dan ook erg aanlokkelijk om na een scheiding zo snel mogelijk naar een nieuwe liefde op zoek te gaan. Maar pas daarbij op om je hals over kop in een nieuwe relatie te storten. 

Gun jezelf daarvoor na een scheiding enige tijd. Anders is de kans groot dat je aan een nieuwe liefde begint die al snel een teleurstelling blijkt te zijn. Gewoon omdat je te weinig eisen hebt gesteld (na je ex is alles beter) en ondoordacht en te snel te werk bent gegaan.Reboud relatie

Berucht op dit punt is de troostrelatie (de rebound relatie). Dat is een relatie die je na een scheiding start om je ex te vergeten en om jezelf weer aantrekkelijk en gewild te voelen. 

De rebound relatie is ook een teleurstelling die dreigt als je zelf een relatie aanknoopt met een vrouw of man die pas uit een relatie komt.

Vraag jezelf af waarom je wilt daten. Ben je eenzaam en is er een leegte op te vullen? Dan is de kans groot dat je niet aan een dating-avontuur toe bent. 

Weet je zelf niet waarom je wilt daten? Dan ben je er nog niet klaar voor. De kans dat het daten tegenvalt is levensgroot. En de beruchte rebound relatie ligt op de loer.

Nog een vraag: Heb je wel het zelfvertrouwen om te gaan daten?  Bij veel mannen en vrouwen krijgt het zelfvertrouwen een tik bij het verbreken van een relatie. Neem de tijd om dit zelfvertrouwen weer op te bouwen. 

Dit voorkomt de kans op een rebound relatie.

Na een scheiding helemaal los op datingsites

Wat dat betreft kun je als pas gescheiden vrouw of man beter de aandacht zoeken in de meer vrijblijvende dates. Bij de zogenaamde casual datingsites  (een dating site voor sexdates) wordt er niet zozeer gezocht naar een vaste relatie als wel naar spanning, erotiek en positieve aandacht.

Veel mannen en vrouwen werpen zich na hun scheiding op het casual daten en gaan enige tijd helemaal los. Even stoom afblazen. Even de spanningen en frustraties van de mislukte relatie er uit-seksen. Tot na verloop van tijd de behoefte aan een echte relatie weer toeneemt.

Zoek geen vervanging voor je ex

Neem je je ex als uitgangspunt voor de persoon die je via een datingsite wilt ontmoeten? Dan ben je verkeerd bezig. Je bent dan een vervanging voor je ex aan het zoeken. Een soort dubbelganger, en die ga je nooit vinden. 

Overigens is het ook niet goed als je gericht op zoek gaat naar iemand die in zijn/haar doen en laten het tegenovergestelde is van je ex. Dating na een scheiding werkt alleen goed als je je date los ziet van je vorige partner.

Ga pas beginnen met daten na een scheiding als je daaraan toe bent. Natuurlijk kan het helemaal geen kwaad om je vast voor een datingsite in te schrijven en daar wat rond te kijken. Er zijn veel gratis datingsites. Maar als het op het maken van afspraakjes aankomt, ga da bij jezelf na of je er aan toe bent!

Belangrijk: Kies de juiste datingsite

Bepaal voor jezelf goed wat je wil op datinggebied. Kies voor een casual datingsite als je nog niet toe bent aan een vaste relatie, maar schakel op tijd over naar een serieuze datingsite voor het vinden van een relatie. Het gebruiken van een verkeerde datingsite leidt gegarandeerd tot teleurstellingen.

Speciale datingsites voor gescheiden vrouwen en mannen

Ben je toe aan die nieuwe relatie? Dan is het goed om te weten dat er speciale datingsites voor gescheiden vrouwen en mannen zijn. Op deze datingsites vind je mannen en vrouwen die net als jij een lange relatie achter de rug hebben. Dat kan bij een nieuwe liefde heel belangrijk zijn, want iemand die nooit een "echte¨ relatie heeft gehad is vaak geen goede match met iemand die al jarenlange relatie ervaring heeft.

Ook zijn er specifieke datingsites voor alleenstaande ouders. Ook op deze dating sites zijn er vrijwel uitsluitend mensen te vinden die een echtscheiding of jarenlange relatie achter de rug hebben. Bovendien zijn deze mannen en vrouwen alleenstaande vaders en alleenstaande moeders. 

Ook de overeenkomsten die alleenstaande ouders hebben kunnen bijdragen aan een goede match tussen een vrouw en man.

Gescheiden vrouwen langer alleen

Vrouwen blijven na een scheiding veel langer alleen dan mannen. Vier jaar na de scheiding is twee derde van de vrouwen nog steeds alleen terwijl 50% van de mannen al weer onder de pannen is.

Gescheiden vrouwen niet snel bereid tot een nieuwe relatie

Vrouwen staan na een scheiding minder snel open voor een nieuwe relatie. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

Vrouwen nemen na een scheiding veel langer de tijd om de scheiding te verwerken en om te bepalen wat er mis is gegaan. Voor een nieuwe relatie staan ze vaak niet echt open. De eerste jaren niet, en soms helemaal niet meer.

Mannen gaan wel snel weer op zoek

Mannen daarentegen missen al vrij snel na de scheiding een vrouw die voor hen zorgt en hen ondersteund, en gaan serieus na een scheiding op zoek naar een nieuwe relatie. Een jonger en mooier alternatief voor hun ex is daarbij zeer welkom. Maar met de intelligentie kiezen ze graag voor een niveautje lager dan henzelf (down daten).

Dat is dan weer slecht nieuws voor de "succesvolle" en intelligente vrouw die na een scheiding opnieuw aan de man wil. Een man ziet een hoge functie of goede baan zelden als een meerwaarde bij een vrouw. Ze liggen daarom slechter in de "markt" wat ook nog eens versterkt wordt als ze thuiswonende kinderen hebben en daardoor alleenstaande moeder zijn, nog zo'n drempel voor mannen bij hun keuze voor vrouwen.

Gemis vertrouwdheid en intimiteit ergst na scheiding

Wat mis je het meest na een echtscheiding? Dat vroeg het online magazine de Singlesite enige maanden terug aan 500 bezoekers van hun site. Het gemis aan vertrouwdheid en intimiteit voert de top 10 aan.

Hoewel die vertrouwdheid en intimiteit in de periode voorafgaand aan een echtscheiding meestal ook ver te zoeken is gaf 60 procent van deze 500 gescheiden singles aan dat het gemis aan vertrouwdheid en intimiteit hetgeen is waar ze het na de scheiding het moeilijkst mee hebben.

Ook de zoektocht naar een nieuwe partner haalde de top 3. Bij veel gescheiden daters gaat het daten dus niet meteen over een pad van rozen.

De top 10 gemis na scheiding

   1. gemis aan vertrouwdheid en intimiteit
   2. onverwachte eenzaamheid
   3. zoektocht naar een nieuwe partner
   4. minder financiële ruimte
   5. opbouwen nieuwe vriendenkring
   6. missen van ex-partner
   7. praktische zaken alleen moeten regelen
   8. delen van het ouderschap
   9. oude vriendschappen die plots wegvallen
  10. nieuwe woonlocatieZie ook: 


Onderwerp:
Hier geven we tips voor dating na een scheiding. Ga je na een echtscheiding of andere verbroken relatie meteen op zoek naar een nieuwe liefde? Pas dan als een gescheiden man of gescheiden vrouw op voor de rebound relatie. Wil je echt een nieuwe relatie of alleen aandacht en waardering? Menig man en vrouw gaat na een scheiding eerst even helemaal los. Ook daar zijn goede dating sites voor. Verder kijken we naar goede datingsites voor mannen en vrouwen na een scheiding en naar de beste datingsites voor alleenstaande moeders en vaders.


Een reactie posten

4 Reacties

 1. Voor mij was de scheiding een grote bevrijding. Het was echt vrijheid blijheid. Laten we zeggen, na mijn scheiding was ik geen braaf meisje. Ik heb alles gedaan wat een getrouwde vrouw verboden is. Ik heb me als een sloerie gedragen en liet dat niet merken. Ik schaamde me er een beetje voor. Tot ik er met wat wijntjes teveel met gescheiden vriendinnen over sprak en het bleek dat ze er na hun scheiding net zo instonden of hadden ingestaan.

  Ik werd gewezen op de casual datingsites die hier boven staan en bleek de hemel voor een gescheiden vrouw die na haar scheiding helemaal los wil gaan. Het maakt daar niet uit hoe oud je bent en dat je een alleenstaande moeder bent. Er zijn volop leuke mannen die met je willen daten. Gewoon date zonder verplichtingen, alleen voor de lol. Na die wilde periode na mijn scheiding, waarop ik helemaal los ging met daten ben ik wel in een wat rustiger vaarwater gekomen. Ik doe nog steeds aan casual daten maar dan wel minder frequent. Ik zit niet meer iedere avond te flirten en chatten en voor ieder vrij weekend afspraakjes te maken. Maar af te toe een date blijft leuk. Ik hoor dat ook van die vriendinnen. Het is belangrijk om van je vrijheid te genieten en van je single status te profiteren. Zoals hertrouwde vriendinnen het zeggen: Voor je het weet heb je weer een vent op de bank.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb nu weer een keurige monogame relatie maar na de breuk met mijn ex vriendin heb ik me heerlijk uitgeleefd via de seksdating sites. Ik kwam daarbij veel net gescheiden vrouwen en ander vrouwen waarbij de relatie net gestopt was tegen. Ik was duidelijk niet de enige die na een mislukte relatie alles doet wat daarvoor verboden was.

  En waarom niet? Je bent single, je bent veel tekort gekomen (want de laatste tijd voor een scheiding is niet de meest intieme periode uit je leven), dus geniet van je vrijheid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ieders Droomvrouw13 maart 2024 om 13:03

   Helemaal gelijk had je. Ik ben van mening dat het na een klote relatie niet alleen lekker maar ook heel gezond is om je seksueel uit te leven. Je hebt dan veel geestelijke pijn te verwerken en ongeremde seks is dan een prima medicijn.

   En ik heb na mijn scheiding gemerkt dat er op de datingsites heel veel mannen en vrouwen in dezelfde zitten die er ook zo mee omgaan.

   Verwijderen
 3. Carla Scheepmaker3 april 2024 om 10:45

  Tip van tante, ga na je scheiding niet zitten treuren op de bank maar geniet van al je vrijheid en dat je van die vervelende ex af bent. Alles kan, alles mag!

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.