Beste dating apps

Een overzicht van de beste dating apps. Want Tinder is lang niet de enige goede app voor dating!

dating apps

Datingsites zijn populair en via een goede datingsite kun je heel gericht en succesvol naar een geschikte date zoeken en deze vinden. Maar ook dating apps zijn heel populair. Daarom kijken we hier naar de beste dating apps van dit moment.


Tinder
De bekendste dating app. Zo bekend dat er vaak over tinderen gesproken wordt als het gaat om een date zoeken via een app. Deze populariteit is echter ook het zwakke punt van Tinder, het overgrote deel van de gebruikers is alleen nieuwsgierig en niet te porren voor een echte.

Met Tinder krijg je vrouwen en mannen uit je eigen regio te zien (maximaal 80 kilometer, minder ver als gewenst), en je geeft via een swipe naar rechts of links aangeven of je die persoon wel of niet ziet zitten. Chatten en een bericht sturen kan alleen als je elkaar leuk vindt.

Novamora
Novamora is de meest bekende Nederlandse datingsite voor erotisch daten. Novamora richt zich niet alleen om mannen en vrouwen, maar ook op stellen. Met de Novamora app kun je alle mogelijkheden van Novamora op je telefoon gebruiken. Vooral de chat functie van de Novamora dating app (vergelijkbaar met Whatsapp) is erg goed.


Badoo 
Badoo begon als een Tinder kloon maar is in de loop der jaren is deze dating app Tinder voorbij gestreefd. Badoo kent nu meer mogelijkheden en een goede website om ook in de browser te chatten en daten.

Grindr
Tinder mag dan de standaard zijn voor dating apps, eigenlijk is Tinder op zijn beurt weer een kloon van Grindr, dat al drie jaar eerder deze werkwijze toepaste. Grindr heeft echter een veel kleinere doelgroep omdat het alleen voor gay mannen is bedoeld.

Bumble
Op Bumble zetten vrouwen de eerste stap. De werking van deze dating app is gelijk aan die bij Tinder, maar alleen de vrouw kan een gesprek beginnen. Bumble kan niet alleen gebruikt worden voor het zoeken naar een relatie of spannende date, maar ook naar een vriendschap.

Elite Dating
Zoek je een serieuze relatie, dan kun je je inschrijven voor Elite Dating en hun gratis app downloaden. Elite Dating richt zich op mannen en vrouwen van boven de 30 met een goede opleiding en/of baan. Het matchen van hun dating app gaat niet via swipen maar via een persoonlijkheidstest waarvoor een lijstje vragen moet beantwoorden.

Victoria Milan
Een dating app op vreemd te gaan. Mooier kunnen we het niet maken. Schrijf je gratis in op de Victoria Milan website en download de Victoria Milan app zodat je niet alleen via de datingsite maar ook via de app kunt daten. Het matchen gebeurt bij Victoria Milan op basis van profielen.

Paiq
Het nadeel van dating apps als Tinder en Badoo is dat ze geheel fotogericht zijn waardoor matches alleen op basis van het uiterlijk tot stand komen. Bij de dating app Paiq moet je eerst met iemand chatten (en hem of haar zo leren kennen) voordat je stukje voor stukje de foto tevoorschijn ziet komen.

Once
Once verplicht je op een andere manier om je in een ander te laten verdiepen. Hier swipe je geen tientallen profielen in no-time door, maar krijg je slecht één (op basis van je profiel geschikte) mogelijke match te zien. Is het niets? Jammer, morgen beter.

Lexa
Evenals bij Elite Dating is de Lexa dating app nauw verwant aan de datingsite. Je schrijft je op Lexa in (gratis), vult het profiel in, en kunt de site zowel via de app als via de datingsite zelf gebruiken.

Digi.ai
Een dating app waarmee je altijd succes hebt is Digi.ai. Maar helaas, het is geen echte date. Met de dating app Digi.ai heb je namelijk contact met een virtuele dame of heer die via AI realistische gesprekken met je voert. Leuk als vermaak of om je dating skills te trainen.

The Inner Circle
Een besloten dating app. Op The Inner Circle mag je alleen op uitnodiging een profiel aanmaken, en zelfs dan ben je er nog niet. De beheerders van de dating app kijken dan of je wel aantrekkelijk en succesvol bent voor deze dating app met kapsones.

Happn
Leuk idee, maar lastig in de praktijk te brengen. Happn werkt alleen bij mensen die op straat in je directe omgeving zijn (250 meter max). Geef een like als je die persoon leuk vindt, maar die ziet dat pas als hij of zij jou ook een like geeft. Werkt alleen in heel drukke plaatsen zoals festivals e.d.

HER
Wat Grindr is voor homo mannen is HER voor lesbiennes. Er zijn niet zo heel veel Nederlandse lesbiennes en biseksuele vrouwen die deze dating app gebruiken, maar voor deze doelgroep is het wel het proberen waard.

OkCupid
OkCupid is een dating app die een match maakt op basis van de ingevulde profielen. Je krijgt bij ieder persoon via een percentage te zien hoe goed deze in theorie bij je past. OkCupid is ene heel goede dating app maar wordt niet zo veel gebruikt in Nederland.

Hinge
Om te daten via Hinge moet je een sterke openingszin hebben. Bij deze dating app draait het namelijk om de eerste reactie die je geeft op het profiel, een foto of iets anders uit het gebruikersprofiel van degene die jou wel leuk lijkt.

Tastebuds
Is muziek heel belangrijk voor je? Dan is Tastebuds jouw beste dating app. Deze app koppelt namelijk op basis van muzieksmaak. Tastebuds heeft helaas maar weinig Nederlandse gebruikers.

Tinderen

Hoewel er voor Tinder ook al dating apps bestonden kun je Tinder gerust beschouwen als de moeder van alle moderne dating apps. Tinder is een dating app die dusdanig succesvol is dat bijna alle populaire dating apps van Tinder zijn afgeleid.

De werking van deze dating apps zijn sterk op Tinder gebaseerd. Soms richten ze zich op een specifieke doelgroep of hebben ze een unieke eigenschap (voorbeelden vind je hier boven), maar de basis van al deze dating apps is vaak hetzelfde.

Dating apps zijn mobiele applicaties die zijn ontworpen om mensen te helpen potentiële romantische partners te ontmoeten en met hen in contact te komen. Deze apps maken gebruik van technologie en algoritmen om gebruikers te matchen op basis van hun profielinformatie, interesses, voorkeuren en locatie. Dating apps hebben de manier waarop mensen elkaar ontmoeten en relaties aangaan aanzienlijk veranderd. Hier zijn enkele kenmerken en aspecten van dating apps:

Basis van deze dating apps zijn profielen die de gebruikers van de app zelf aanmaken. Zo'n dating profiel bestaat uit informatie als leeftijd, locatie, interesses. één of meer foto's en vaak een korte beschrijving van de vrouw of man.

Via gewenste eigenschappen zoals geslacht, leeftijd en locatie worden er door de app matches bepaald. Je krijgt de profielen te zien van de vrouwen en mannen die aan jouw wensen voldoen (en omgekeerd). Door middel van extra informatie als een foto een beschrijving kun je dan bepalen of een persoon echt iets voor je is.

Uniek bij dating apps is het swipen. Het swipen is de basis van het succes van Tinder en alle daarop gebaseerde dating apps. Je kan personen namelijk razensnel afwijzen door naar links te swipen, of ze "goedkeuren" door naar rechts te swipen.

Als beide personen elkaars profiel naar rechts swipen is er sprake van een match en kunnen beide personen met elkaar chatten.

Naast het swipen is ook de locatie bepaling kenmerkend voor dating apps. Doordat het daten op een mobiele telefoon gebeurt kan je niet alleen personen matchen op een vaste locatie zoals een woonplaats, maar op op basis van de plek waar beide personen zich bevinden. Je kunt zoeken naar matches in de directe omgeving van waar je je op dat moment bevindt. Bijvoorbeeld bij een avondje uit of bij een hotel overnaching. Dit is vooral bij informele dates een groot voordeel. 

Zie ook: 
Onderwerp:
Een overzicht met de beste dating apps. Met dating apps voor ieder soort relatie, ieder soort date en ieder soort contact. Met bekende dating apps als Tinder, Grindr en Badoo, maar ook met minde bekende maar leuke en goede dating apps.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Al die datingapps zijn leuk om te swipen, foto's te kijken en om berichtjes te sturen. Maar voor echt daten zijn er betere manieren dan een datingapp.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een dating app gekoppeld aan een datingsite zoals Lexa of Novamora is veel meer geschikt om een echte date te vinden dan een losse dating app zoals Tinder of Badoo. Die op zichzelf staande apps zijn vleeskeuringen waarop vooral personen zitten die helemaal niet van plan zijn om echt te daten, alleen om te swipen en te chatten. Op datingsites en hun apps zit een veel groter publiek dat echt een date wil.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Carla Scheepmaker3 april 2024 om 10:50

  Lexa heeft een goede app. Ik gebruik zowel hun website thuis op de laptop als hun app op de telefoon als ik onderweg ben of als ik op de bank even snel mijn berichten wil checken. De Lexa app gebruik ik het meest maar als ik Lexa wat uitgebreider wil gebruiken pak ik de laptop en de site.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.