Review Single.nl dating site

Review van de datingsite Single.nl. Een dating site voor happy singles die open staan voor leuke contacten en vriendschappen.

Single.nl is een dating site voor happy singles. Veel minder dan bij dating sites als Relatieplanet, en Lexa draait het bij Single.nl om het vinden van een vaste relatie, maar het is ook geen dating site die zich op sexdating richt. Single.nl is een datingsite voor de happy single die zijn of haar zelfstandige leven wel prima vindt, maar wel graag in contact wil komen met andere singles. Verliefd worden mag, maar hoeft niet!

Single is een eerlijke serieuze datingsite. Kijk hier voor meer van dit soort goede datingsites.


Welke mensen gebruiken Single.nl?

De naam zegt het al, de datingsite Single wordt gebruikt door singles.Vrijgezelle vrouwen en mannen op zoek naar contacten. Maar het is een meer moderne dating site dan de andere contactsites voor singles. Bij Single.nl gaat het veel minder om het zo snel mogelijk vinden van de juiste levenspartner, het is vrijblijvender zonder dat het meteen richting de sexcontacten gaat. Gezelligheid en het opdoen van leuke contacten staat voorop bij Single.nl.

De meeste singles op Single.nl willen dan vooral leuke mensen leren kennen. Vriendschappen zijn belangrijk, vaak zoeken ze daarbij contact met iemand van het andere geslacht, maar ook gewoon vriendschappelijke contacten met personen van het eigen geslacht. Wil je op een ontspannen manier andere leuke singles leren kennen? Dan is Single.nl een prima dating site voor jou. Een dating site waarop je op een relaxte manier je sociale contacten kunt uitbouwen.

Dat wil niet zeggen dat deze singles niet open staan voor een relatie. Als ze een leuke man of vrouw tegenkomen zou de vriendschap best verdiept kunnen worden, maar veel minder dan bij andere Nederlandse dating sites is dat het doel van Single.nl. Het is een prima contactsite om je vriendenkring uit te breiden.

Je zou de (meeste) gebruikers van Single.nl als volgt kunnen omschrijven:

 • Het zij bewuste singles die weten wat ze willen.
 • Wat ze bijvoorbeeld weten is dat ze geen directe behoefte hebben aan een partner om mee samen te wonen.
 • Maar een groot deel van de gebruikers van Single staat wel open voor een partnerrelatie als Mister of Miss Perfect toevallig op hun pad komt.
 • De single wil wel graag momenten van zijn of haar leven met anderen delen. Dat kan variĆ«ren van af en toe een avondje uit, tot het delen van een hobby, een LAT-relatie of soms bij elkaar op bezoek.
 • Via Single.nl kunnen ze meerdere van deze vriendschappen aangaan, zonder verplichtingen, en zo een vriendenkring opbouwen.
 • Daarbij kunnen ze via de zoekfunctie heel gericht naar leuke vrouwen en mannen zoeken.

Een dating site voor vriendschap en leuke contacten

Single.nl is november 2018 opgericht en behoort daarmee tot de jongste van de grote dating sites van Nederland. Deze dating site voorziet ook absoluut in een behoefte. Vrijwel alle andere datingsite zijn veel meer gericht op OF een relatie OF op seks. Een goede datingsite voor vriendschap was er voor de oprichting van Single.nl nog nauwelijks in Nederland.

En dat terwijl volgens cijfers van het CBS meer dan een derde van de single vrouwen en mannen helemaal niet op zoek is naar een "samenwoon relatie". Veel van deze singles hebben al zo'n relatie achter de rug en zitten niet op een herhaling te wachten. Of ze zijn happy met hun leven als single met kinderen en willen de kids niet opzadelen met een nieuwe pappa of mamma. Maar dat betekent niet dat ze iedere avond alleen op de bank voor de TV willen zitten, ze staan wel open voor het omgaan met andere singles, in wat voor vorm dan ook, en willen daarvoor graag een nieuwe vriendenkring opbouwen. 

De mogelijkheden van de Single dating site

Zoeken naar singles
Hoe werkt de Single dating site? Laten we eerst eens kijken naar de zoekmogelijkheden. Een groot deel van de selectiemogelijkheden komt overeen met andere datingsites. Dat betekent dat je ook kunt zoeken naar een ideaal plaatje op het gebied van uiterlijk, door bijvoorbeeld te zoeken op kleur van het haar of de ogen of naar de lichaamsbouw. Deze selectiecriteria zullen niet voor iedereen van belang zijn. Als je een maatje zoekt om samen musea te bezoeken zal de kleur van de ogen niet uitmaken (waarvoor eigenlijk wel?). Gelukkig kun je alles dat je niet van belang vindt gewoon open laten.

Veel belangrijker zijn de mogelijkheden om op hobby's en interesses te zoeken. Voorbeelden: Lezen, films kijken, uitgaan, outdoor activiteiten ondernemen, clubs bezoeken of naar concerten en festivals gaan.Vul deze liefhebberijen ook voor jezelf in, want dit zijn de belangrijkste kenmerken op de Single datingsite.

En natuurlijk kun je ook aangeven wat voor soort contact je zoekt. Alleen vriendschap? Of sta je open voor een relatie? Of zoek je iemand om de volgende dag een drankje mee te doen?

Contacten met singles maken en onderhouden
Single.nl is een moderne dating site met moderne communicatie mogelijkheden zoals chatten, een smartphone app, berichtjes en een speedmatch functie (een soort Tinder) waarmee je kunt zien hoe populair je bij anderen bent en waarmee je snel met leuke vrijgezellen in contact kunt komen.

Conclusie

Voordelen Single

 • Je kunt je gratis inschrijven op de Single dating site te bekijken, om te zoeken (en om te zien of de gebruikers bij jou passen) en om te liken en geliked te worden.
 • Eindelijk een goede datingsite om vriendschappelijke contacten met single op te bouwen.
 • Gericht zoeken naar mensen met dezelfde interesses.

Nadelen Single
 • Zoek je heel bewust en gericht naar een vaste relatie? Dan is dit niet de beste datingsite. Kijk dan bij de beste datingsites voor een relatie voor betere opties.
 • Alleen voor singles.
 • Uitgebreidere communicatiemogelijkheden zijn voorbehouden aan betalende abonnees.
Waardering: 3 uit 5Via de link bovenaan dit verhaal kun je Single.nl gratis proberen!

Zie ook: Meer dating site reviews

Extra informatie

De bezoekers van deze pagina vonden dit artikel via de onderstaande zoekopdrachten:
 • Single dating
 • Dating single
 • Single dating site
 • Singles dating
 • Datingsite single

Een reactie posten

0 Reacties