Beste datingsite top 10

Kijk hier voor de 10 beste datingsite. Elk van deze contactsites is de beste datingsite op zijn gebied. Met de beste relatie datingsites tot de beste seksdating sites en beste dating sites gericht op een bepaalde doelgroep.

beste datingsite top 10

Ben je op zoek naar een goede datingsite? Ik heb de 10 best beste datingsites voor je geselecteerd. Het betreft 10 datingsites die zich op 10 verschillende doelgroepen richten. De beste contactsites voor elk soort date. Zit hier voor jou niet de beste datingsite bij? Dan is internetdaten kennelijk niets voor jou.1. Elite Dating (serieuze relatie)

Ik begin met de beste datingsite voor als je de liefdesrelatie zoekt. De beste site om een partner voor het leven te vinden.

Elite Dating is naar mijn mening de meest professionele datingsite voor als je een (vaste) relatie zoekt. Man en vrouw zijn mooi verdeeld over het bestand. 48% van de inschrijvingen is man, 52% is vrouw. 

Wekelijks melden zich ook nog eens 1.500 nieuwe leden aan zodat je niet altijd dezelfde profielen tegen hoeft te komen. Uniek bij Elite Dating is de wetenschappelijke persoonlijkheidstest die door diverse Universiteiten ontwikkeld is. Volgens eigen zeggen vindt 1 op de 3 gebruikers van Elite Dating via deze site een partner. Zo'n hoge score haalt geen andere datingsite.2. Regio Sexcontact (erotische dating)

Maar niet iedereen zoekt via datingsites een partner voor het leven. Soms is het daten ook alleen om seks te doen. En als seks het doel van je date is kan ik Regio Sexcontact aanbevelen, De naam zegt het al, op Regio Sexcontact vind je een sekspartner. 

Ik vind Regio Sexcontact een prima contactsite voor zowel een eenmalige seksdate als voor een seksrelatie. Regio Sexcontact is één van de meest gebruikte en één van de beste datingsites op dit gebied in Nederland en België. 

De mogelijkheden om een sekscontact te leggen zijn groot, met goede chat mogelijkheden en goede mogelijkheden om je date lokaal te zoeken, maar ook in een andere regio. 

Mannen, vrouwen maar ook stellen kunnen via deze goede datingsite spannende afspraakjes maken met andere vrouwen, mannen en paren.

3. E-Matching (dating hoger opgeleiden)

Ben je hoog opgeleid en wil je niet onder je niveau daten? Dan is E-Matching voor jou de beste datingsite. Deze datingsite is er alleen voor HBO'ers en academici. 

De kwaliteit van deze datingsite is echter zeer hoog. Zowel qua niveau als qua ondersteuning en mogelijkheden. E-Matching is er alleen voor single 18 plussers die een serieuze relatie zoeken. Dit kan hetero of gay zijn.

Als je prijs stelt op een date met een hogere opleiding, dan kan ik je E-Matching aanbevelen.4. 50Plusmatch (dating 50 plussers)

Mannen en vrouwen van boven de 50 jaar voelen zich vaak niet meer thuis op een gewone datingsite. Voor hen zijn er dan ook speciale datingsites waarvan ik 50Plusmatch de beste datingsite vind. 

Het aantal vrouwen en mannen op deze datingsite is vrijwel gelijk. De vele duizenden deelnemers zijn allemaal vijftiger, zestiger of ouder.5. Second Love (vreemdgaan)

Niet iedereen is blij met het bestaan van de datingsite Second Love.  En dat is ook wel begrijpelijk want Second Love richt zich op mannen en vrouwen met een relatie die een avontuurtje buiten de deur zoeken. En niet iedereen vind dat moraal verantwoord.

Maar wat je ook van vreemdgaan vindt, Second Love is een goede verzorgde datingsite met veel actieve profielen. De één wil serieus vreemdgaan, de ander alleen wat flirten.

Second Love niet de enige datingsite voor vreemdgaan in Nederland en België, maar van al deze sites vind ik dit wel de beste datingsite.6. Maatje Meer Match (mensen met overgewicht)

Veel mensen die overgewicht hebben voelen zich niet plezierig op een gewone datingsite. Voor deze vrouwen en mannen is er Maatje Meer Match. Hier kunnen wat te zware mannen en vrouwen een partner of date zoeken met gelijkgestemde vrouw of man.

De sfeer op deze datingsite voor dikkere mensen  is aangenaam en de site zelf kent veel mogelijkheden om met elkaar in contact te komen zoals een één op één chatmogelijkheid. Heb je overgewicht en vind je dat een belemmering met daten? Dat adviseer ik je om Maatje Meer Match eens te bekijken.

7. Alleenstaande mamma's / pappa's (single moeders en vaders)

Ook mannen en vrouwen met kinderen voelen zich wel eens bezwaard om te daten. Niet iedereen reageert even spontaan als iemand met thuiswonende kinderen contact zoekt. 

Alleenstaande Mamma's (ook actief onder de naam Alleenstaande Pappa's) is een datingsite waar je weet waar je aan toe bent. En dat is voor beide partijen wel zo plezierig. Veel samengestelde gezinnen zijn uit deze datingsite voortgekomen.

Er zijn meer datingsites voor single ouders, maar van deze sites vind ik Alleenstaande Mamma's de beste datingsite.8. Gay Parship (serieuze homo dating)

Gay mannen en vrouwen op zoek naar een serieuze relatie kunnen daar het beste Gay Parship voor gebruiken. Ik vind deze speciaal op de LHBTI+ gemeenschap gerichte datingsite van Parship  de beste site voor gay dating

Ook op veel andere datingsites kunnen gays daten (door aan te geven dat ze iemand van hetzelfde geslacht zoeken) maar Gay Parship is helemaal op dit soort contacten gericht. 

Evenals het "gewone" Parship vind je op Gay Parship de bekende persoonlijkheidstesten die je helpen de ideale partner te vinden.

9. Guys Dating (erotische homo dating)

Bovenstaande datingsite is gericht op serieuze relaties tussen gays, maar evenals hetero's zijn gay mannen en vrouwen soms alleen maar op zoek naar seks. 

Ik vind Guys Dating voor erotische gay contacten de beste datingsite, al kun je via deze contactsite ook op zoek naar een serieuze homo relatie.  

Hetero en biseksuele vrouwen en mannen kunnen hier de contacten leggen die ze zoeken. Ook hier voor geldt dat de gays daarvoor op vele andere (erotische) datingsites terecht kunnen, maar GuysDating is exclusief voor gay en bi contacten en dat maakt het maken van contacten een stuk makkelijker.10: SF Dating (flirten en daten)

SF staat voor Secret Flirt. SF Dating biedt en perfecte combinatie van flirten en daten. De privacy en beveiliging is zeer goed geregeld op deze datingsite. Dat heeft er alles mee te maken dat veel flirtende vrouwen en mannen op deze datingsite al een relatie hebben. Dat weerhoudt ze er echter niet van om zonder remmingen te flirten, en misschien wel meer te doen. Verleiden en verleid worden op SD Dating!

Wil je online flirten en spannende erotisch getinte gesprekken voeren? Dan vind ik SF Dating de beste datingsite. Naast flirten is ook daten daar mogelijk, want het blijft vaak niet bij flirten alleen.Wat maakt een datingsite tot een goede datingsite? 

Maar wat zijn  de de eigenschappen waaraan een dating site moet voldoen om zich een goede datingsite te noemen> Wanneer is een datingsite een goede datingsite?

Met onderstaande criteria heb ik rekening gehouden.

Actieve gebruikers

Datingsites proberen altijd te imponeren met grote aantallen gebruikers, maar hoe relevant zijn die aantallen? Vaak betreft dit het aantal gebruikers dat zich sinds het bestaan van de datingsite heeft ingeschreven. Uitschrijven doen de meeste vrouwen en mannen daarna niet meer, ze komen gewoon niet meer terug als ze de dating site niet meer gebruiken. Als gebruiker blijven ze dan gewoon meetellen.

Het aantal inschrijvingen op de datingsite is daarom veel minder belangrijk dan het aantal gebruikers dat de site echt gebruikt. Als je bij je zoekopdracht alleen naar op dat moment ingelogde gebruikers zoekt kun je zien wat het gebruik echt is. Soms blijven er van die honderdduizenden gebruikers nog geen 200 over. Een goede datingsite heeft veel actieve gebruikers.

Serieuze gebruikers

En wat willen die vrouwen en mannen. Zijn de actieve gebruikers echt op zoek naar een date, of zijn ze alleen nieuwsgierig of spelen ze maar een spelletje? Flirten en kletsen ze liever dan dat ze daten? Of zijn de vrouwen en mannen op de dating site echt op zoek naar een date? Over het algemeen geldt Hoe meer niet betalende gebruikers hoe minder kans je maakt op een date. Op een goede datingsite wil het merendeel van de gebruikers ook echt daten.

Verse gebruikers

Het is ook belangrijk dat een dating site een goede aanwas heeft van nieuwe mensen. Dan kun je namelijk telkens nieuwe contacten leggen en kom je niet telkens weer dezelfde (niet geschikt bevonden) vrouwen en mannen tegen. Veel nieuwe aanwas hebben de datingsites waarvan je veel advertenties ziet of reclames hoort op internet zoals Lexa en Parship (relatiegericht), en Novamora en Second Love (seksgericht). Een goede datingsite krijgt dagelijks veel nieuwe inschrijvingen. 

Niveau gebruikers

Er zijn niet voor niets aparte datingsites voor hoger opgeleiden. Deze sites zijn een aanrader voor je als je je ergert aan mensen die geen zin zonder schrijffouten kunnen tikken of waarmee geen normaal gesprek te voeren lijkt. Het opleidingsniveau zegt natuurlijk lang niet alles over sociale vaardigheden, oprechtheid en vriendelijkheid, maar een goede datingsite heeft gebruikers met een niveau dat bij jou past.


Betrouwbaarheid gebruikers

Vooral datingsites voor sexdates hebben er last van, mannen die zich voordoen als vrouw of stel, stiekem gehuwde daters en personen die geld uit je zakken willen kloppen. Dit zijn de mensen die je absoluut niet wilt tegenkomen op een datingsite en al helemaal niet wilt daten. Een goede datingsite controleert daarom alle profielen handmatig en onderneemt meteen actie als er klachten over gebruikers binnenkomen. Een goede datingsite voert goede controles uit en neemt klachten serieus.

Gebruiksvriendelijk en veel mogelijkheden

Maar het zijn niet alleen de gebruikers die de kwaliteit van de datingsite bepalen. Natuurlijk moet de site ook technisch in orde zijn, een goed overzicht bieden en je de mogelijkheid geven om snel en makkelijk de juiste vrouwen of mannen te vinden. Een goede datingsite biedt ook technisch kwaliteit.

Veilig

En last but not least. Een datingsite behoort veilig te zijn. Hier heb ik dan ook veel rekening mee gehouden Een datingsite is extra privacy gevoelig, je plaatst er immers vaak persoonlijke en gevoelige informatie, en als gebruiker moet je kunnen vertrouwen dat de informatie alleen terecht komt bij de personen waarvan jij dat wil. Een goede datingsite biedt zijn gebruikers een veilige omgeving waar zijn / haar privacy goed beschermt is.


Zie ook:

Onderwerp:
Hier vind je de beste 10 datingsites van dit moment (plus nummer 11 als bonus). Elke beste datingsite is de beste datingsite in zijn categorie. Bijvoorbeeld de beste datingsite voor het vinden van een relatie, de beste seksdating site, de beste gay dating site, de beste contactsite voor hoog opgeleiden, de beste datingsite voor een man of vrouw met een relatie, de beste contactsite voor vriendschap, de beste datingsite voor alleenstaande moeders en vaders en meer beste datingsites. 

Ook kijken we naar de eigenschappen waaraan een datingsite moet voldoen om een goede datingsite genoemd te worden.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Zo te lezen zijn dit goede dating sites. Persoonlijk heb ik alleen ervaring met Regio Sexcontact en in mindere mate met SF Dating.
  Regio Sexcontact geeft ik een hoge waardering. Daarbij moet ik wel zeggen dat de website zelf niet geweldig is. Regio Sexcontact moet het vooral van zijn gebruikers hebben, en die zijn oke!
  In tegenstelling tot andere op seks dates gerichte dating sites valt het me telkens op hoe ruimdenkend de sfeer op Regio Sexcontact is. Iedereen is daar op zoek naar seks, maar dat kan seks in vele soorten zijn. Gay, bi, hetereo, trio, groepsseks. partnerruil, je komt het op Regio Sexcontact allemaal tegen. Ook door elkaar, want de gemiddelde Regio Sexcontact gebruiker is niet in een hokje te stoppen. Die geeft hetero MV dates, maar staat vaak open voor een date met een koppel. Of voor een spannend seksfeestje met leuke gelijkgestemde vrouwen mannen.
  Bij SF Dating (ook een leuke sexcontact site) gaat het vooral om MV contacten, maar bij Regio Sexcontact is er veel meer ruimte voor experimenteren, voor het verleggen van grenzen en voor het ongecompliceerd bezig zijn met seks door ruimdenkende mensen met alle soorten voorkeuren, verlangens en wensen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je voor dit datingsite overzicht! Van al deze sites ken ik alleen Ematching en Secondlove maar beide sites zijn niets voor mij. Maar tussen de andere sites zie ik wel mogelijkheden!

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.