Voordelen van de beste dating sites

Wat is voor jou de beste datingsite? Hier kijken we naar de beste datingsites voor jouw date en naar de voordelen die deze dating sites bieden.

Voordelen online dating

Op onze website vind je alle informatie over dating sites in vele vormen. En dan met name over eerlijke datingsites. Dat zijn dating sites die kwaliteit en service leveren en die er alles aan doen om bedrog en misleiding van hun datingsite te weren.

Er zijn in Nederland heel veel grote datingsites. Dat is niet verwonderlijk, want ook de interesse in datingsites is heel groot. 

De meeste vrouwen en mannen vinden tegenwoordig hun partner online via een datingsite of dating app, en dan hebben we het nog niet eens over de vele vriendschappen en eenmalige dates die via dating sites en dating apps tot stand komen.

Wat zijn voor jou de beste datingsites?

De ene datingsite is de andere niet. Er zijn veel verschillende soorten dating sites voor verschillende soorten mensen en verschillende soorten contacten. Kijk bij de tips kiezen datingsite voor veel tips met betrekking tot het vinden van de voor jou beste datingsites.´

Wat zoek je voor date?
Je vindt daar informatie over de vele dating sites en hun doelgroepen. Je hebt datingsites voor mensen die een levenspartner zoeken, maar ook voor mensen die alleen een gezellige date of leuke vriendschap zoeken. 

Ook zijn er datingsites die helemaal op sekscontacten zijn gericht. Zowel voor singles als voor mensen die al een relatie hebben, en dan heb je nog de op gay mannen en vrouwen gerichte datingsites. In het overzicht beste datingsites vind je alle beste dating sites voor de verschillende soorten contacten.

Doelgroepen dating
Nog los van het soort dat dat je zoekt zijn er ook nog datingsites voor verschillende groepen mensen. Datingsites die zich op bepaalde doelgroepen richten. Kijk maar eens in het overzicht specifieke datingsites wat er allemaal aan doelgroepen voor dating zijn.

Dat loopt uiteen van de bekende datingsites voor hoger opgeleiden, datingsites voor senioren en datingsites voor alleenstaande ouders tot datingsites voor dikke mensen en dating sites voor christenen. In bovenstaand overzicht vind je al deze verschillende contactsites.

Je bent geen uitzondering als je aan online dating doet. Volgens het CBS is 1 op de 3 Nederlandse singles actief met online dating. En met succes, want meer dan 14% van de stellen in Nederland heeft elkaar al op die manier gevonden.

Gratis dating sites proberen

Er zijn zoveel dating sites dat het lastig wordt de beste te kiezen. Gelukkig kent vrijwel iedere goede en eerlijke datingsite de mogelijkheid om de site gratis te proberen. Zo kun je zien of de dating site je bevalt en of het publiek dat de dating site gebruikt bij je wensen aansluit. Zo kun je een aantal datingsites die je wat lijken uitproberen en alleen de meest geschikte datingsite of datingsites op termijn blijven gebruiken. Kijk bij datingsites gratis proberen voor een snel overzicht van gratis uit te testen datingsites.

Waarom een datingsite gebruiken? De voordelen van online daten

Wij geven hier veel informatie over goede en eerlijke datingsites, maar waarom zou je überhaupt een dating site gebruiken? Hier kijken we naar het nut en gemak van dating sites.

Mannen en vrouwen zijn beschikbaar"

Leuke mannen en vrouwen zie je ook in de supermarkt, in de bibliotheek, in het park en in de winkelstraat, maar wat dan? 

Je kunt die leuke vrouw of man op straat aanspreken, maar de kans dat deze al bezet of niet op zoek is, is levensgroot. Veel groter dan de kans dat hij of zij ook zoekende is naar een date.

Één of twee keer op die manier een blauwtje lopen is niet erg, maar na tien keer gaat het vervelen. Van mannen en vrouwen die aan online dating doen mag je verwachten dat ze single zijn, en geïnteresseerd zijn in een date of relatie. Geen 100% garantie, maar wel heel wat meer kans dat de man of vrouw "beschikbaar" is dan op straat.

Het aanbod aan datingplatforms is enorm. Naar schatting zijn er mer dan 1.600 dating datingsites en datingapps actief in Nederland. De kwaliteit van veel van deze sites is echter bijzonder slecht. Daarom richten wij ons hier op de weinige goede en betrouwbare datngsites.

Je ziet door al die vrouwen / mannen de bomen niet meer

Het is overweldigend als je ziet hoeveel mannen en vrouwen de dating sites bevolken. Schrijf je bijvoorbeeld maar eens in op een grote datingsite als Lexa of MetJou en zie hoeveel mensen er aan je wensen voldoen! 

Daar moet toch wel een leuke geschikte date tussen zitten!

Je kunt op een dating site rustig selecteren

Gelukkig kun je op een goede datingsite uit het enorme aanbod aan leuke vrouwen en mannen goed de meest geschikte dates selecteren.

Contacten leggen op een datingsite is een relaxte manier van kennismaken. Het begint al met het invoeren van zoekopdrachten naar juiste profielen. 

90% van de potentiële dates uitschakelen omdat ze niet de juiste kleur ogen hebben is zonde, maar mensen met kenmerken die je echt niet wil (roker, getrouwd, te klein) kun je snel wegfilteren. 

Daarbij kun je ook selecteren op veel kenmerken die niet zichtbaar zijn als je iemand in een bar ziet staan.

Je hoeft bij online dating niet éénkennig te zijn

Bij het leggen van de eerste contacten hoef je helemaal niet éénkennig te zijn. Ga gerust chats of berichtenverkeer aan met veel verschillende mannen of vrouwen. 

Sommigen van deze potentiële dates kun je al na een paar regels afschrijven, maar andere vrouwen en mannen blijken veel interessanter dan je in eerste instantie dacht. 

Je hoeft natuurlijk al deze honderden of zelfs duizenden mannen en vrouwen niet 'uit te proberen', maar niemand die je tegenhoud om met meerdere mannen of vrouwen tegelijk een mail- of chatcontact te onderhouden. Bij online daten kun je wat dat betreft heel veel potentiële dates aftasten.

Ook deze "tweede fase" van de date selectie kun je relaxed thuis op de bank uitvoeren.

Een groot verschil tussen datingapps en datingsites is de man / vrouw verhouding. Terwijl bij dating apps de mannen ver in de meerderheid zijn, is het aantal vrouwen bij veel goede datingsites zelfs (iets) hoger dan het aantal mannen.

Hallo zeggen was nooit zo makkelijk

Het leggen van een eerste contact is super simpel op een dating site. Lijkt iemand je wat? Dan stuur je gewoon een kort (maar leuk) berichtje. "Offline" zal je waarsc hijnlijk niet zo makkelijk op een onbekende afstappen.

Iemand aanspreken op een dating site is heel laagdrempelig. Verlegenheid speelt geen rol en een blauwtje lopen doet geen of weinig pijn. En mocht het tot een contact komen, dan heb je de ander online al een beetje leren kennen en zal er dus van die verlegenheid ook minder sprake zijn.

Een datingsite is anoniem

Wil je daten, maar wil je liever niet dat je omgeving weet wat je daar internet voor inzet? Een datingsite is zo anoniem als je wilt. Als je op optimale privacy gesteld bent kun je 100% anoniem daten.

Je kunt op een datingsite eens wat proberen

Omdat het zo anoniem is kun je op een dating site eens wat uitproberen. Hoe goed lig je in de markt? Hoe reageren mensen als je over die ene geheime hobby begint? 

Ook al wil je niet direct op een ontmoeting aansturen (of misschien zelfs helemaal geen date zoekt), dan kan een datingsite toch nuttig zijn.

Je kunt makkelijk afserveren

Blijkt iemand op een dating site niet zo leuk als je eerst dacht, dan kun je makkelijk afscheid nemen. En volhardend persoon dat geen genoegen neemt met een afwijzing is met één klik geblokkeerd zodat hij of zij je niet meer kan bereiken. 

Daarbij is het natuurlijk wel van belang dat je het contact alleen anoniem via de datingsite zelf laat verlopen en niet via mail of telefoonnummer.

Je komt online heel andere mensen tegen

Waar veel mensen niet aan denken is dat je op een dating site heel andere personen kunt tegenkomen dan je anders ontmoet, ook mensen die in je omgeving wonen. 

De meeste mensen verkeren in een bepaalde kring van werk, clubs en vrienden, maar ontmoeten mensen buiten die kringen alleen terloops. 

Via een datingsite kun je ook heel andere mensen goed leren kennen. Je zit niet in een bubbel.

Datingssites trekken over het algemeen een wat ouder publiek dan datingapps. De beste datingsites bieden daarom een app aan om de site ook via de telefoon goed beschikbaar te maken.

Een datingsite kan goed voor je vertrouwen zijn

Vind je een blind date te eng omdat je bang bent voor een teleurstelling? Dat hoeft toch geen belemmering te zijn om op een datingsite contacten te leggen. 

Als je merkt dat mensen je leuk vinden, graag met je willen praten en je graag zouden willen ontmoeten, dan geeft dat je zelfvertrouwen een boost. 

Je zal dan merken dat de stap naar een daadwerkelijke ontmoeting niet groot meer is.

En zelfs al wil je helemaal geen echte date, dan kan het je zelfvertrouwen een boost geven als je merkt dat mensen jou online leuk vinden en geïnteresseerd zijn.

Dating training

Maar hou er wel rekening mee dat het ook stroef kan gaan op een dating site. Blijven de positieve reacties uit? Dan kun je een datingsite ook gebruiken om "aan je technieken te schaven".  

Reageren mensen anders als je je meer open opstelt? En wat is het effect als je wat meer durft te flirten? 

Op een datingsite kun je ervaring opdoen die je ook van pas kan komen als je face to face mensen ontmoet.

Je hoeft niet alles meteen te vertellen

Van het verzwijgen van dingen zijn we geen voorstander, maar we kunnen het voorstellen dat je je misschien geremd voelt als je stottert, een nare wijnvlek hebt of andere omstandigheden die je zelf ziet als een belemmering om een eerste contact te maken. 

Op een datingsite heb je de mogelijkheid om daar in eerste instantie nog even niets over te zeggen.

Maar pas op voor de valkuil van het te lang verzwijgen. Hoe langer je wacht met iets dat je dwars zit, des te moeilijker wordt het om het te vertellen. En vaak is de reactie veel positiever dan dat je verwacht.

Sneller de diepte in

En aan de andere kant kun je, omdat het anoniem is, veel meer over jezelf vertellen (zolang het natuurlijk je anonimiteit niet opheft). Je gevoelens, ervaringen uit het verleden. 

Een chat of berichtenverkeer op een dating site gaat snel de diepte in zodra één van de twee de chitchat laat voor wat het is en een persoonlijke vraag stelt of zelf wat persoonlijks vertelt. 

Bij een goede klik tussen twee personen gaat dat op een datingsite vanzelf.

Bij online dating zijn datingsites effectiever dan datingapps. Het gebruik van apps is vaak heel vluchtig. Veel kijken en swipen, weinig daten.

Goedkoop of zelf gratis

Andere vormen van daten kosten veel meer geld dan online daten. Toch jammer als je eerst 50 kilometer rijdt, in een kroegje een drankje besteld, en er dan binnen een paar minuten achter komt dat je het helemaal niet naar je zin hebt met het persoon voor je, en eigenlijk zo snel mogelijk weer weg wilt.

Bij online daten voorkom je dat. Schrijf je gratis in bij één van de vele datingsites en je maakt snel en makkelijk de selecties totdat je een persoon hebt gevonden die je echt een afspraakje waard lijkt.

Kortom, het gebruik van een datingsite is zeker het proberen waard. Op onze website vind je alle informatie over datingsites en daten. Kijk bij de onderstaande beste dating sites voor goede sites die je gratis kunt proberen.

Tips gebruik datingsites

Wil je meer informatie en tips over het succesvol gebruiken van dating sites en over het geslaagd laten verlopen van je date of dates? Kijk dan bij de dating tips.


Zie ook: 


Onderwerp:
Als je een date zoekt via een datingsite is het niet alleen belangrijk dat je een goede dating site te pakken hebt, maar ook dat je een datingsite gebruikt die goed past bij het soort date dat je zoekt. Hierboven vind je tips voor bij het vinden van de beste dating site voor jouw date. Deze eerlijke datingsites kun je gratis proberen zodat je weet dat je op de juiste plek bent voor het soort date dat je zoekt.


Een reactie posten

1 Reacties

 1. Ik vindt dit belangrijk aan een datingsite:

  - Gratis uitproberen
  - Goede controle op nepprofielen
  - Goed optreden tegen misleidende en vervelende gebruikers
  - Goed bereikbare helpdesk of beheerders. Voor vragen en problemen.
  - Goede mogelijkheden voor chatten. Dat is de beste manier om contact te leggen en onderhouden.
  - Duidelijk afgebakend doel van daten (bijv. relatie, seks, vriendschap). Niet alles door elkaar.
  - Goede bescherming van de privacy. Niet iedereen hoeft te weten dat je date.

  Ik vind het goede dat EerlijkeDatingsites.nl de goede datingsites onder de aandacht brengt en daaraan draag ik graag bij door bij de reacties mijn eigen reviews te plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.