Datingtips voor vrouwen voor de eerste date


De meeste datingtips die je leest zijn gericht op mannen. Maar er zijn twee personen nodig om de date tot een succes te maken. En waarom zou je als vrouw je daarbij afwachtend opstellen? Daarom hier enkele tips voor vrouwen om een eerste date tot een succes te maken.

Mannetje
Laat de man het mannetje zijn. Laat het bestellen bijvoorbeeld aan de man over. Het klinkt vreemd, maar zo voelt hij zich meer een echte man. Mannen beschermen graag, Vraag niet hoe het kan, profiteer er van!

Less is more
Een verpletterende indruk wordt niet altijd gewaardeerd op een eerste date. Kleed je niet te uitbundig voor zo'n eerste afspraakje. Kies bijvoorbeeld voor een mix van casual en netjes. Bijvoorbeeld in pastelkleuren. Geen diep decolleté. Wees ook subtiel met het luchtje dat je opspuit.


Toon interesse
Een belangrijke regel voor zowel mannen als vrouwen tijdens een eerste date. Laat niet één van de twee alle vragen stellen en het gesprek op gang houden. Wissel dat af. Dat maakte de date leuker en de ander zal het waarderen als je interesse toont.

Wees positief
Klaag niet over de bediening, het eten, de film of wat dan ook. Benader het positief. Mannen knappen enorm af op klagende vrouwen. Om zijn grapje lachen doet het ook goed. Tenminste, als ze niet al te slecht zijn.

Geen exen
Er zijn veel gespreksonderwerpen voor een eerste date, maar je ex is er geen één van. Hoe aanlokkelijk ook, je hebt het niet over hem.

Maak complimentjes
Ook mannen krijgen graag complimentjes. Dus geef deze aan de man, als deze ze tenminste verdient door zijn best voor je te doen. Er is altijd wel een complimentje te verzinnen.

Ontvang complimentjes
Omgaan met complimentjes is ook een verhaal op zich. Laat deze complimentjes op je af komen en geniet er van. Als je zijn complimentjes afwimpelt is dat heel bescheiden, maar dat is niet waarom hij ze je geeft.

Hou het oppervlakkig
Ga niet te diep in op persoonlijke zaken en bewaar de diepgaande vragen voor een volgende keer. Een eerste date is niet het aangewezen moment voor diepgaande gesprekken en gewetensvragen.

Wees jezelf
De meest cliché tip die je je voor kunt stellen, maar wees ook tjdens zo'n eerste date gewoon jezelf. Je kunt je toch niet lang anders voordoen dan je bent. En met een succesvolle date hoop je toch wat langer uit te zingen.

Jaag je date niet teveel op kosten
Sommige (zeg maar best veel) mannen willen hun date imponeren door met geld te smijten. Op zich niet onaangenaam, maar stel jezelf de vraag of je dit wel wilt. Rem hem af als je je hier tot een wederdienst verplicht van gaat voelen of als je het idee hebt dat de man dit geld niet zo goed kan missen.

Loop niet te hard van stapel
Bel hem de volgende dag of later voor een vervolgafspraak. Maar regel dit niet op de date zelf. Het is een fout om te gretig over te komen. Laat hem liever even spartelen, ook al weet je meteen dat je die tweede date wil.

Beter nog is helemaal niet te bellen. Laat het initiatief voor een tweede date maar aan hem over. Laat hem zijn best maar doen.

Zie ookEen reactie posten

0 Reacties