E-Matching review: Hoe goed is deze datingsite voor hoger opgeleiden?

E-Matching is een bekende datingsite voor hoger opgeleide mannen en vrouwen. Maar is E-Matching een goede datingsite? Hier mijn E-Matching review.

E-Matching behoort tot de meest bekende dating sites van Nederland. Maar hoe goed is de E-Matching dating site eigenlijk? Ik testte het uit. Lees hier het E-Matching review met een beoordeling van deze datingsite voor hoger opgeleiden.

Een bekende veel gebruikte datingsite

De bekendheid van de E Matching dating website is niet uit de lucht komen vallen. E-Matching is een klassieker onder de dating sites. Deze contactsite voor hoger opgeleiden bestaat al sinds 1998, en dat is voor een datingsite de prehistorie.

Dat E Matching al zo lang bestaat kun je gerust als een pluspunt zien, niet alleen heeft de datingsite voor hoger opgeleide mannen en vrouwen daardoor een schat aan ervaring opgebouwd in het op de juiste manier in contact brengen van mensen maar het is ook een teken van kwaliteit.

Datingsites komen en gaan, en veel dating sites verdwijnen na verloop van tijd weer, maar E-Matching staat al meer dan 20 jaar aan de top bij de datingsites van Nederland.

Tip: E-Matching is een datingsite die veel mogelijkheden biedt om de site gratis uit te proberen.Zo zijn de eerste berichten altijd gratis te versturen en kun je meestal een gratis maand volledig membership krijgen. Kijk hier voor een gratis abonnement.

Dating voor hoger opgeleiden

E-Matching is één van de dating websites die zich op hoger opgeleiden richt. Er wordt er van uitgegaan dat je een HBO of WO opleiding hebt als je deze datingsite gebruikt. Dit is niet voor niets. Veel hoger opgeleiden stellen een gelijkwaardig niveau als eis als ze een date (en uiteindelijk een relatie) zoeken.

E-Matching biedt deze hoger opgeleiden een dating-omgeving waarin ze alleen mannen en vrouwen van minimaal HBO-niveau tegen komen. Op andere datingsites kun je weliswaar vaak op opleidingsniveau selecteren, maar van de personen die met jou contact zoeken moet je dan altijd controleren of deze wel het gewenste niveau hebben. Op de E Matching datingsite hoeft dat dus niet.

Ook de controle op het niveau van de profielen is goed op de E-Matching dating site. Ieder profiel wordt handmatig gecontroleerd, zowel bij inschrijving als bij aanpassing. De E Matching ervaringen van zowel vrouwen als mannen zijn dan ook erg positief. Dit is een goede datingsite met gebruikers van een goed niveau.


Inschrijven voor E-Matching

Ematching is een dating site voor hoger opgeleiden mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Dit hoeft geen hetero relatie te zijn, want al meteen bij het inschrijven kun je ongeacht je eigen geslacht aangeven of je contact zoekt met een man, een vrouw of met beide.

Wat handig is bij E-Matching is dat je de nickname (de zichtbare gebruikersnaam) die je kiest later nog kunt aanpassen. Meestal kiezen veel mensen impulsief voor een naam waar ze later spijt van krijgen. Op Ematching is dat dus geen probleem.

De inschrijving bij E-Matching betreft in eerste instantie een gratis abonnement dat je later kunt omzetten naar een betaald abonnement. Dat is in eerste instantie echter nog niet nodig want je kunt de eerste drie contacten gratis leggen. Bovendien kunnen studenten en vrouwen en mannen die de afgelopen tien jaar afgestudeerd zijn een gratis maand volledige toegang krijgen. E-Matching biedt iedereen dus de mogelijkheid om de dating website gratis met alle mogelijkheden uit te proberen. Daarna besluit je pas of je eventueel betaald lid wilt worden of dat je het daten op deze datingsite voor hoger opgeleiden gratis met wat minder mogelijkheden voort zet,

Een goede eerlijke dating site

E-Matching is dus een datingsite die zich duidelijk op een bepaalde doelgroep richt. die van de hoger opgeleiden mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een serieuze date. Profielen die niet aan de eisen voldoen worden verwijderd en ook (gratis) profielen die een tijd niet zijn gebruikt worden weggehaald. Dat is een groot verschil met veel andere dating websites waar soms wel honderdduizenden profielen staan, maar waarvan het overgrote deel al jaren niet gebruikt zijn. Ik schreef het eerder al, de E-matching ervaringen, beoordelingen en recensies zijn op dit punt erg goed.

Maar ook de service die E-Matching biedt is ongekend groot. Er is een telefonische helpdesk en er zijn datingadviseurs die je op verzoek kunnen helpen je profiel en manier van zoeken te verbeteren. Dat laatste is iets dat je bij andere datingsites niet tegenkomt. Niet voor niets behoort deze datingsite voor dating voor hoger opgeleiden al jaren tot de beste dating sites van Nederland.

Daten via E-Matching kan via de website maar er zijn ook goede apps beschikbaar voor Android en iOS (Apple) die mobiel gebruik extra makkelijk maken. Ook op dit punt zijn de E-matching ervaringen van gebruikers erg goed en het E matching goede recensies en beoordelingen.

Conclusie E-matching review

Pluspunten E-Matching

 • Een duidelijk afgebakende doelgroep (serieuze dating voor hoger opgeleiden).
 • Een goed gecontroleerde datingsite.
 • Bijzonder goede service, ook telefonisch.
 • Heel veel informatie en tips over dating.
 • Persoonlijke begeleiding mogelijk bij het verbeteren van het profiel en het zoeken naar een date.
 • Volledig gratis toegang om te proberen.

Minpunten E-Matching

 • Alleen te gebruiken door mensen met een HBO of WO opleiding.
 • Alleen voor serieuze dating

Waardering

Voor mannen en vrouwen uit de doelgroep waardeer ik E-Matching met de maximale score van 5 / 5.

Informatie E-Matching

De bezoekers vonden dit artikel met de volgende zoekopdrachten (top 10):

 1. E-matching datingsite
 2. Ematching dating
 3. Hoger opgeleiden dating
 4. E matching gratis inschrijving
 5. E matching ervaringen
 6. Mannen hoge opleiding dating
 7. E-matching review
 8. E-matching app
 9. E matching review
 10. Dating app hoger opgeleiden

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Ik las de blog van hun "dating coach" maar die dame komt mij behoorlijk elitair over. Iemand die neerkijkt op laag geschoolde mensen. Zelf heb ik een HBO opleiding genoten en werk op - wat men zegt - hoog niveau, maar ik kijk absoluut niet neer op mensen met een lage opleiding. Ook niet als het op daten en een relatie aankomt.

  Ik ken veel hoog tot zeer hoog opgeleide mensen die verschrikkelijk naïef in het leven staan. Dom kan je het niet noemen gezien hun opleiding, maar de levenswijsheid kan compleet ontbreken. Ook ken ik mensen die nauwelijks een opleiding hebben gehad, maar die enorm levenswijs zijn. En soms ook zijn het intelligente heldere denkers. Er kunnen namelijk heel veel meer redenen zijn dat iemand op een lage opleiding is blijven steken dan dat hem of haar de intelligentie daarvoor ontbrak.

  Zo, dat moest ik even kwijt :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.