Dit zijn de leukste ideeën voor een leuke eerste date

Wat doe je op je eerste date. Een drankje op het terras? Of ga je parachute springen? Een boswandeling of een museum bezoek? Hier leuke ideeën voor een leuke eerste date.

Leuke eerste date ideeën

Waar neem je je first date tijdens de eerste date mee naar toe? Het terras, een restaurant of een kroegje is nog steeds de plek waar de meeste first dates plaatsvinden. Maar er zijn veel meer plaatsen te bedenken voor een blind date of andere eerste date. Plaatsen die vaak veel geschikter zijn voor een geslaagde date dan de horeca. 

Eerste date horeca

Samen aan een tafeltje is ideale locatie om ongestoord met elkaar te kunnen praten. Zie je je eerste date zo voor je, kies dan voor een drankje of een etentje. Maar wat als jullie beide niet zulke praters zijn, of wat als je het gewoon te geforceerd vindt om samen aan een tafeltje te zitten? 

Kies dan een andere plek voor een eerste date. Een plaats waar veel te zien valt of een plek waar je actief bezig bent,

Één van de grootste angsten van veel mensen voor wat betreft de eerste date is de angst voor stiltes. Men ziet zich dan zwijgend aan een tafeltje zitten omdat er maar geen gesprek op gang komt. Vooral bij een blind date (een date met iemand die je helemaal nog niet kent) is die kans groot.

Dit probleem kan je handig uit de weg gaan door in plaats van voor de horeca te kiezen een activiteit te doen waarbij je je niet verplicht hoeft te voelen om de hele tijd te praten. Bijvoorbeeld een date waarbij je actief bezig bent.

Ondanks het ongemak kiest 71% van de daters voor de horeca als locatie voor hun first date. 


De bioscoop of theater

Maar eerst nog een andere klassieker, samen maar de bioscoop op de eerste date. De bioscoop als locatie voor een eerste date hebben we nooit zo begrepen. Daar zit je dan, naast elkaar in het donker. Goed, je bent dicht bij elkaar, en praten hoeft niet. Het mag zelfs niet, maar dat is weer het andere uiterste!

De bioscoop of een theatervoorstelling kan geschikt zijn als eerste date als jullie beide dolgraag de film of voorstelling willen zien, en als er daarna nog een uitgebreide nabeschouwing volgt, bijvoorbeeld in het theatercafé. Je hebt dan in ieder geval een gespreksonderwerp aan dat tafeltje.


De bioscoop is vooral bij jongeren populair als locatie voor de first date. 26% van de Nederlandse jongeren kiest voor de bioscoop.


Dierentuin of museum

Maar er zijn dus betere locaties voor een leuke eerste date. Een geschikte locatie voor een eerste date is een plek waar je met elkaar kunt praten, een plek waar de gespreksonderwerpen voor het oprapen liggen en een plek waar je ook af en toe je aandacht op iets anders kunt vestigen.

De dierentuin is zo'n goede plek voor een eerste date. Er is veel te zien, dus veel om over te praten. Je kunt veel aandacht aan je date besteden, maar ook aan de dieren als het even zo uitkomt. Ook handig als de blind date of andere first date tegenvalt, dan ga je gewoon tegen de stokstaartjes praten.

Ook het museum is een goede locatie voor een eerste date, mits het thema van het museum jullie beide aanspreekt. Dan is er veel te bespreken.

Kies niet voor een museum dat één van de twee niet interesseert. Dan gaat één van de twee zich vervelen waarna de ander ook de aandacht verliest. Dan hebben beide geen leuke dag.

Sportieve eerste date: schaatsen, pretpark, klimmuur, karten

Eigenlijk lenen alle activiteiten zich goed voor een eerste date, mits jullie het beide een leuke activiteit vinden. Je hebt dan gewoon samen een leuke middag of avond en dan gaat de rest vanzelf.

Het maakt dan helemaal niet meer zo uit waar je naar toe gaat. Of dat nu een klimmuur, een pretpark of een ski-hal is. Of je nu gaat paintballen, lasergamen, karten of gaat bowlen, samen een passende activiteit doen is altijd leuk en maakt de eerste date leuk en ontspannen. Vooral bij een blind date is dat een groot voordeel.

Een echt spannende eerste date

Misschien houden je date en jij van wel iets spannenders, en dan bedoelen parachutespringen, bungee-jumpen of paintballen.

En het is heus niet zo dat je dan niet in de gelegenheid bent met elkaar te praten. Alle drie de bovenstaande activiteiten nemen op zicht namelijk weinig tijd in beslag. Om de spannende activiteiten heen is er genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen. En gespreksstof is er bij zo'n extreme date genoeg!

En bij zo'n extreme date heb je lol, het voelt spannend en je leert elkaar bij de first date op een heel andere manier kennen dan samen zittend aan een tafeltje.
  • Paintballen / Lasergamen: Laat de oermens in je los en jaag op je date.
  • Parachutespringen / bungeejumpen /skydiven: Adrealine tot in je haarkruin. Nooit verkeerd op een date.
  • Racen en driften: Verbrand rubber tijdens de date (en dan hebben we het niet over condooms).
  • Flyboarden: Vliegen op jetsski's boven het water. Nieuw, dus dit is zeker een originele date!
  • Vliegen: Breng je date naar grote hoogten.

Maak van je date een ervaring die je afspraakje nooit meer vergeet.

Picknick

Terug naar de wat meer ontspannende first date! Ga bij mooi weer bijvoorbeeld samen picknicken.

Compleet met picknickmand, picknickkleed, flesje wijn en speciale hapjes. Kortom heel romantisch. Natuurlijk op de juiste locatie. In het park, aan het water.

Strandwandeling

Afgezaagd? Misschien. Maar waarom denk je dat een strandwandeling bij geliefden zo populair is? Het is romantisch, maar ook relaxed. En sportief bovendien. Lekker met de kop in de wind en alle tijd om te praten.

Roadtrip

Ook alle tijd om te praten heb je tijdens een roadtrip, of in gewoon Nederlands, tijdens een autotocht. Lekker relaxed in de auto, kletsend en af en toe stoppen op een mooie locatie of om ergens wat te eten of drinken.

Stedentrip

Bezoek een stad. Laat jouw date jouw stad zien, of laat hem of haar de zijne / hare showen. Of bezoek samen een stad die voor jullie beide vreemd is. 

Daarvoor hoef je echt geen nachtje weg. Nederland kent vele mooie historische steden.

In zo'n stad is veel te zien, veel te bezoeken en veel te bespreken. Aan gespreksstof geen gebrek.


Thuis je first date ontvangen

Is een blind date met een onbekende eng? Één van de meest gegeven adviezen is om een eerste date met een volstrekt onbekende in een openbare ruimte plaats te laten vinden. Toch vindt meer dan één op de drie blind date ontmoetingen in Nederland bij één van de daters thuis plaats.

Vooral de Nederlandse vrouwen zijn onvoorzichtig heeft een onderzoek uitgewezen. Vooral alleenstaande vrouwen nodigen hun volstrekt onbekende first date het liefst thuis uit. Ook bij gays ligt dit percentage hoog.


In het buitenland ligt dat heel anders. Daar ontmoet men elkaar meestal in een bar of restaurant. In Zweden en Noorwegen duurt het bijvoorbeeld pas gemiddeld tot de vijfde date voor men de nieuwe lover (want zo mogen we hem of haar dan onderhand wel noemen) thuis uitnodigt.

Het grote aantal Nederlandse thuisdates zou te maken kunnen hebben met een Nederlandse cultuur waarbij het heel gebruikelijk is mensen thuis uit te nodigen. Al dan niet voorafgaand aan een bezigheid buiten de deur. Dat geldt ook voor eerste dates.

Tips daten enkele regio's

Tenslotte hebben we nog tips voor een date (een first date of een vervolg date) in diverse Nederlandse regio's. Dit overzicht wordt nog aangevuld met de andere provincies.
Tips voor een date in andere regio's volgen binnenkort.

Zie ook:
Onderwerp:
Wat doe je bij een eerste date? Maak je een boswandeling, ga je samen naar de bioscoop, koffie drinken, lunchen of samen uit eten? Wat te doen op de eerste date? Hier leuke date activiteiten voor een first date of blind date. Soms origineel. soms minder originele ideeën voor een eerste date, maar wel erg leuk om te doen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een wijnproeverij als eerste date. Origineler dan de kroeg en met een wijntje komen de tongen los. Jij en je date moeten natuurlijk wel van wijn houden en tip: leg een bodempje, want je wil natuurlijk niet op je eerste date gaan lallen.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.