Eerste date tips

Spannend zo'n eerste date! Het is niet vreemd als je een blind date of andere eerste date eng vindt, en dat je bang bent fouten te maken. Daarom hier tips om een eerste date goed te laten verlopen.

Volg deze tips, en je hebt een leuke eerste date!

Na het leggen van een contact met een leuke vrouw of man via één van de vele datingsites komt als het goed is op een gegeven moment de door jullie beide gewenste eerste date. Behoorlijk spannend, want natuurlijk wil je goed voor de dag komen. Daarom hier een hele reeks tips voor een geslaagde eerste date.

Kies een leuke bestemming of activiteit

Wat ga je doen tijdens je eerste date? Met het kiezen van een leuke bestemming of activiteit voor de fitst date kun je het ijs breken. Als je het tijdens de date beide naar de zin hebt loopt de eerste date eigenlijk als vanzelf. 

Bij locaties eerste date geven we informatie over leuke activiteiten tijdens je first date. Kijk daar voor tips om leuke dingen te ondernemen tijdens je eerste date.

Zet je telefoon uit

Laat merken dat de ander je volledige aandacht heeft. Schakel je telefoon dus uit, of zet je smartphone op stil. Laat je telefoon in je zak zitten en gluur niet op je smartwatch, de ander kan het erg vervelend vinden als je onder een gesprek naar het schermpje gaat turen.

Bovendien is het voor jezelf ook veel relaxter en leuker als je je aandacht bij je date kan houden.

Durf te plagen

Plagen is kusjes vragen zeiden we al op de lagere school. En inderdaad, plagen kan best iets opleveren tijdens de eerste date. Een subtiel plagerijtje kan het ijs breken en een ontspannen sfeer laten ontstaan. Bij plagen op de eerste date lees je er meer over.

Geef een complimentje

Maar maak ook eens een complimentje. Kijk uit dat je niet overdrijft, maar complimenteer hem of haar gerust met iets dat diegene in het gesprek vertelt, zeg dat hij of zij er leuk uitziet, dat je het gezellig vind of dat je een leuke avond/middag hebt.

Laat de ander praten

Als je tijdens de eerste date de ander veel laat praten leer je deze persoon veel beter kennen dan als je zelf aan het woord bent. Bovendien toon je zo interesse, wat vaak erg gewaardeerd wordt. Stel vragen, en laat de ander ook zijn of haar verhaal doen zonder te onderbreken. 

Informeer ook naar interesses die de ander heeft (ook al vind je die zelf minder interessant), maar hou het wel een beetje oppervlakkig. Voor diepgaande gesprekken zijn vervolgdates beter geschikt. Laat je date praten.

Gespreksonderwerpen eerste date

Maar misschien wil je date niet praten. Deze heeft ook bovenstaande tip gelezen of je date is gewoon wat stilletjes, niet zo'n prater of misschien wel nerveus. Ongemakkelijke stiltes zijn de grootste angst bij veel eerste dates. 

Gelukkig zijn ongemakkelijke stiltes bij een first date niet echt nodig. Zorg er gewoon voor dat je wat gespreksonderwerpen bij de hand hebt. 

Bij de goede gespreksonderwerpen eerste date vind een reeks goede gespreksonderwerpen voor je eerste date, maar ook een paar onderwerpen die je beter niet kunt aansnijden.

Maar opgepast, je hebt niet alleen goede gespreksonderwerpen, maar ook foute gespreksonderwerpen op een eerste date.

Oogcontact

Hou oogcontact. Kijk bij een eerste date de ander vaak in de ogen tijdens het gesprek, maar voorkom staren.

Lichaamshouding

Meer tips hoe je je een houding kunt geven bij een eerste date kun je lezen bij de tips lichaamshouding eerste date. Hier lees je hoe je lichaamstaal kunt inzetten om je date te "verleiden". 

Ook kun je daar lezen hoe je de lichaamstaal van je date kunt interpreteren. Ziet je date je zitten of niet? Ook al zegt je afspraakje daar niets over, dan kun je het vaak uit de lichaamstaal van je date opmaken.

Lichaamstaal is een taal die makkelijker te spreken en te verstaan is dan je waarschijnlijk denkt. Het zijn wat trucjes die je kunt toepassen en houdingen waar je op moet letten. En deze lichaamstaal vertelt je veel.

Firten op de eerste date

De lichaamshouding en flirten ligt dicht bij elkaar. Flirten kan in woorden maar ook door met je lichaam signalen uit te zenden. Dat laatste is niet alleen veiliger maar vaak ook heel effectief. 

Lees de flirt tips eerste date voor meer informatie over flirten met je date.


Kleding eerste date

Zorg er voor dat je tijdens zo'n eerste date er goed uitziet. Draag voor de gelegenheid passende kleding die bij je past (tips kleding eerste date), doe een lekker luchtje op en (heel belangrijk) zorg er voor dat je haar goed zit.

Ook voor het zelfvertrouwen bij een eerste date is het goed als je weet dat je er tiptop uitziet.

Kussen bij de eerste date

Het is één van de meest gestelde vragen met betrekking tot de eerste date. Hoe ver ga je met kussen? Een bescheiden kusje bij het afscheid? Of een kus op de mond als de date je bevallen is. Of ga je er na een succesvolle date vol passie tegenaan? Kijk bij kussen bij een eerste date voor de tips.

Het kan zelfs gebeuren dat het op de eerste date niet bij kussen alleen blijft. Kijk bij seks op de eerste date voor tips over dit onderwerp.

Maar let er goed op dat je je niet opdringt en niet verder gaat dan de ander wil. Voor je het weet maak je schuldig aan grensoverschrijdend gedrag.

Meer tips eerste date

Dit is nog maar een deel van de tips voor de eerste date die we voor je hebben. Op alle tips eerste date vind je nog veel meet tips om je eerste date tot een succes te maken!


Zie ook: 
Onderwerp:
Op deze pagina vind je tips voor een blind date of andere eerste date. Tips over de kleding, lichaamstaal en gespreksonderwerpen bij een eerste date.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Maar de belangrijkste tip is, maak je niet te druk op die eerste date. Als je je geforceerd gaat richten op al die tips ben je het A) niet leuk en B) je date heeft het niet leuk want je komt geforceerd over en de date verloopt verre van ontspannen.
    En daarbij, de date moet jou leuk vinden zoals je bent!

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.