Wat is een faker?

Een faker is iemand die zich op een datingsite anders voordoet dan hij of zij in werkelijkheid is (fake = nep). Helaas zijn er op veel datingsites fakers te vinden, al doet een goede datingsite er alles aan om fakers te weren. Je komt verschillende soorten fakers tegen. Hier een kort overzicht.

Fakers op een fake datingsite

De meest kwalijke vorm van fakers zijn de nepprofielen die door malafide datingsites worden gebruikt om bezoekers geld uit de zak te kloppen. Hierbij plaatst de datingsite zelf valse profielen. De bezoekers moeten dan betalen om te kunnen chatten met leuke vrouwen. Achter deze vrouwen gaat echter vaak een operator schuil. Dit bedrog komt vooral voor bij pornografisch getinte datingsites. Gebruik altijd een betrouwbare datingsite om dit te voorkomen, en betaal nooit per verstuurd bericht.

Fake vrouwen

Ook op datingsites komt travestie voor. Sommige mannen vinden het opwindend of grappig om zich als vrouw voor te doen op een datingsite. Ook nieuwsgierigheid kan hiervan een oorzaak zijn. Deze fakers verraden zich vaak door onlogisch gedrag, maar ze zijn vaak ook herkenbaar door het gebruik van te mooie foto's. Een goede datingsite controleert goed op dit soort fake profielen, maar als dit goed goed wordt uitgevoerd is een fake profiel lastig te herkennen.

Fake stellen

Datingsites worden ook veel gebruikt om contacten te leggen voor partnerruil. Wat voor de bovenstaande fake vrouwen geldt, dat geldt ook voor fake stellen. Soms gaat er alleen een man achter het profiel schuil, en weet zijn vrouw nergens van.

Geldklopperij

Je kent misschien wel de verhalen over de vrouwen die al snel om geld beginnen te vragen. Bijvoorbeeld voor een vliegticket om jou te ontmoeten, om eten te kunnen kopen, of omdat ze bedreigd worden. Het enige verstandige bij dit soort verzoeken is om meteen het contact te stoppen. Je kunt gerust aannemen dat er zodra er om geld gevraagd wordt misleiding in het spel is.

Dat geldt ook voor vrouwen die het contact via een andere datingsite willen voortzetten, waarvoor betaald moet worden.
© Dating 2020. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.