Fakers op dating sites, en hoe herken je een faker?

Menig dating site wordt geplaagd door fakers. Wat is een faker? Hoe kun je een faker op een datingsite herkennen? Hier alle tips.

Wat is een faker?

Een faker is iemand die zich op een datingsite anders voordoet dan hij of zij in werkelijkheid is (fake = nep). Helaas zijn er op veel datingsites fakers te vinden, ook al doet een goede datingsite er alles aan om fakers te weren. Ze is vaak lastig ze met 100% zekerheid te herkennen, maar er zijn kenmerken die verraden dat je waarschijnlijk met een faker te maken hebt. Hier tips voor het herkennen van een faker.

Je komt verschillende soorten fakers tegen. Hier een kort overzicht.

Fakers op een fake datingsite

De meest kwalijke vorm van fakers zijn de nepprofielen die door malafide datingsites worden gebruikt om bezoekers geld uit de zak te kloppen. Hierbij plaatst de datingsite zelf valse profielen. De bezoekers moeten dan betalen om te kunnen chatten met leuke vrouwen. Achter deze vrouwen gaat echter vaak een operator schuil. Dit bedrog komt vooral voor bij pornografisch getinte datingsites. 

Dit is een bijzonder kwalijke manier voor datingsites om geld te verdienen aan hun bezoekers, die dan ook terecht onder fraude valt. Er zijn dan ook eigenaren van datingsites voor deze praktijken beboet.

Gebruik altijd een betrouwbare datingsite om deze vorm van fraude te voorkomen, en je kunt ook beter geen gebruik maken van dating sites waarbij je per verstuurd bericht moet betalen.

Fake vrouwen

Datingsites kunnen de boel belazeren, maar ook de bezoekers van de dating sites zijn niet altijd zuiver op de graat. Zo is niet iedere dame op een datingsite ook in het dagelijks leven een vrouw.

Ook op dating sites komt travestie voor. Sommige mannen vinden het opwindend of grappig om zich als vrouw voor te doen op een datingsite. Ook nieuwsgierigheid kan hiervan een oorzaak zijn. 

Deze gender frauduleuze fakers verraden zich vaak door onlogisch gedrag, maar ze zijn vaak ook herkenbaar door het gebruik van te mooie foto's. Het is niet raar om tegen dames met het uiterlijk van een fotomodel wat extra wantrouwen te hebben op een dating site. Jammer voor de echte fotomodellen die willen daten, maar met deze dames moet je oppassen.

Een goede datingsite controleert goed op dit soort fake profielen, maar als de faker zijn bedrog goed wordt uitvoert is een fake profiel lastig te herkennen.

Fake stellen

Datingsites worden ook veel gebruikt om contacten te leggen voor partnerruil. Wat voor de bovenstaande fake vrouwen geldt, dat geldt ook voor fake stellen. Soms gaat er alleen een man achter het profiel schuil, en weet zijn vrouw nergens van.

Aangezien het ook bij echte koppels niet ongebruikelijk is dat de man het leggen van de contacten voor zijn rekening neemt is het lastig te controleren of je met een faker of met een echt swingend stel te maken hebt.

Geldklopperij

Je kent misschien wel de verhalen over de vrouwen die al snel om geld beginnen te vragen. Bijvoorbeeld voor een vliegticket om jou te ontmoeten, om eten te kunnen kopen, of omdat ze bedreigd worden. Het enige verstandige bij dit soort verzoeken is om meteen het contact te stoppen. Je kunt gerust aannemen dat er zodra er om geld gevraagd wordt misleiding in het spel is.

Dat geldt ook voor vrouwen die het contact via een andere datingsite willen voortzetten, waarvoor betaald moet worden. Zodra een leuke vrouw, man of stel op een datingsite je aanspoort tot activiteiten die je geld kosten kan je het beste je faker radar in de hoogste stand laten draaien.

Een faker is meestal vrij makkelijk te ontmaskeren. Wil je weten hoe je een faker kunt betrappen? Lees dan zo herken je een faker op een datingsite.

Meer informatie over fakers

Kijk bij de tips hier onder voor alle informatie over fakers, datingbedrog en veilig daten. Met bijvoorbeeld meer tips over het herkennen van fakers en fake dating sites, over nepprofielen, over foute manieren van geld verdienen via een dating site en over veilige dating.


Samenvatting:
Hoe goed een datingsite ook zijn beste doet. Er kunnen altijd fake profielen aanwezig zijn op een datingsite. Hier boven lees je over het herkennen van fakers en fake profielen op dating sites. De ergens vorm van bedrog op datingsites zijn de dating sites die zelf valse profielen gebruiken om bezoekers te verleiden om geld uit te geven. Hierboven informatie over deze valse datingsites, hoe ze te herkennen en informatie over datingsites die wel eerlijk handelen.
© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.