Fetisj (fetish) en dating

Voor iemand met fetisj (fetish) kan dating heel interessant zijn. Of dat nou een voet fetish, een kietelfetish, een leerfetish of een ander soort fetish is. Via een dating site vind je makkelijk een geschikte partner om deze fetisj mee te beleven.

Een fetish (fetisl) en dating kunnen heel goed samengaan. Via datingsites kun je immer heel gericht op zoek gaan naar iemand die bij jouw fetish past.

Welke datingsites kun je gebruiken?

Welke datingsite het best geschikt is voor je fetish hangt niet alleen van je fetish af, maar ook van je relationele situatie en andere factoren. Hieronder geef ik daarover meer informatie.


Wat is een fetish / fetisj?

Van een fetisj (vaak ook op zijn Engels als fetish geschreven) is sprake als iemand seksueel opgewonden raakt van een voorwerp of lichaamsdeel waarbij het niet gebruikelijk is dat dit opwinding veroorzaakt. Zo wordt een voorliefde voor borsten niet gezien als een borsten fetish maar een liefde voor tenen wel als een tenen fetish.


Ondanks dat er sprake is van een bepaalde zeldzaamheid is de ene fetisj bekender en vaker aanwezig dan de andere fetisj.

Het hebben van een onschuldige fetish is geen enkel probleem, het kan zelfs op leuke manier opwindend zijn. En echt afwijkend gedrag is het ook niet. 7% van de mensen in Nederland heeft een fetish. Dat is 1 op de 5 personen.


Voet fetish
Heel bekend is bijvoorbeeld de voet fetisj (foot fetish). Hiervan is sprake als iemand seksueel opgewonden raakt van de voeten, en tijdens de seks graag met de voeten speelt, ze kust en likt, aan tenen sabbelt en dergelijke. 

De voeten fetish is een onschuldige fetish die algemeen bekend en geaccepteerd is. Bovendien vinden veel mensen, met name vrouwen, het zelfs plezierig als iemand met een voet fetish hun voeten streelt. Daarom is een voeten fetisj geen grote belemmering op datingsites.

Haar fetish
Een andere bekende fetish is de haar fetish ((trichophilia). Mensen met een haarfetish worden seksueel opgewonden van een kapsel. Meestal betreft het lang haar. Deze fetish voor haar komt in vele gradaties voor, met de lustkapper als de meest extreme vorm. Maar een haarfetish is in de meeste gevallen een onschuldige fetisj, niet veel anders dan dat mensen opgewonden kunnen raken van borsten of billen. 

Fetish voor lichaamssappen
Een heel ander verhaal het fetisjisme voor lichaamssappen. Een fetish voor sperma wordt nog wel als opwindend gezien in het seksspel, maar poepseks en plasseks zijn fetisjen die weliswaar bekend zijn, maar door veel mensen als te extreem worden gezien. 

Desondanks zijn ook voor deze fetishen op de seksgerichte datingsites hierboven kandidaten te vinden, je moet alleen wat meer zoeken en geduld hebben.  

Fetish voor voorwerpen
En dan zijn er nog de fetisjen die gericht zijn op bepaalde voorwerpen. Je hebt bijvoorbeeld de schoenen fetish en fetish voor naaldhakken (vaak in combinatie met een voetfetish).  Ook bekend zijn de lingerie fetish (waarbij de voorliefde verder gaat dan lingerie mooi vinden, en waarbij een man zelf graag de lingerie wil dragen) en de vaak bespotte luier fetish waarbij een man graag een luier draagt.

Fetish voor materialen
Ook kan iemand seksueel opgewonden raken van bepaalde materialen. De leer fetish en de rubber fetish zijn bekend op dit gebied, maar je hebt bijvoorbeeld ook de wol fetish en de gips fetish.

Zoals, ook bij veel andere fetisjen is een fetish voor materialen vaak SM gericht. Zoek je een date voor een fetish gecombineerd met SM? Kijk dan eens bij de beste SM datingsites voor een spannende date.

Andere vormen van een fetish

En dan zijn er nog heel andere vormen van fetisjme zoals de smoking fetish (waarbij iemand opgewonden wordt als hij of zij een ander ziet roken), trampling (letterlijk over je heen laten lopen) en de kietel fetish

Hieronder noem ik nog wat van deze fetisj soorten:

Homeovesstisme
Fetish voor kleding die je draagt. Maar in dit geval wel kleding voor je eigen geslacht (dus geen travestie). Maar een man kan heel erg opgewonden worden als hij bijvoorbeeld een pak draagt, of een vrouw wordt opgewonden van het dragen van een bepaald soort jurk.

Retifisme
Fetish voor schoenen. Deze schoenenfetish kan betrekking hebben op dames op hoge hakken, maar ook op een paar sneakers.

Mechanofilie
Heeft niet iedere vrouw een heel klein beetje een schoenenfetisj? De mechanofiel is vaker een man. Iemand met deze machine fetish raakt seksueel opgewonden van (vaak zware) machines. Dat kan ook een tractor of een auto zijn. Dat kan zo erg zijn dat je er seks mee wil hebben. Heren, pas op dat je niet uitlaat vast komt te zitten

Tripsolagnia
Fetish waarbij je seksueel opgewonden raakt als iemand shampoo in je haar doet. Heel aangenaam als je samen met de partner onder de douche gaat. Maar kan ongemakkelijk zijn bij de kapster.

Exproctofilie
Over ongemakkelijk gesproken. Bij een exproctofiel hoef je je niet ongemakkelijk te voelen als je een windje laat. Hiervan wordt deze man of vrouw namelijk helemaal opgewonden. Exproctofilie is een fetish voor scheten.

Microfilie
De microfiel wordt helemaal geil van kleine mensen. Kijk je nu anders aan tegen grote mannen met een klein vrouwtje, of tegen vrouwen met een klein mannetje?

Macrofiel
De mactofiel is het tegenovergestelde van de microfiel. Deze mannen en vrouwen houden van groot!

Ook voyeurisme (toekijken als anderen seks hebben) en exhibitionisme (je laten bekijken tijdens de seks) worden soms als fetisj gezien. Evenals een seksuele voorkeur voor heel dikke mensen en bondage. Persoonlijk zien we dat echter meer als een seksuele liefhebberij of seksuele voorkeur dan als een fetisj.

Fetish of fetisj?

In het Nederlands spreekt met over een fetisj, maar meestal wordt de Engelse benaming fetish gebruikt. Dit heeft er veel mee te maken dat er op Engelstalige sites naar foto's en filmpjes met fetisj porno gezocht wordt.

fe·tisj (de; m; meervoud: fetisjen)
1. voorwerp dat (als een afgod) wordt vereerd

Het vinden van een fetish partner

Eigenlijk zijn er heel veel voorwerpen, lichaamsdelen of situaties waarvan mensen opgewonden kunnen raken terwijl dat minder gangbaar is. Maar op ieder potje past een dekseltje en via een goede datingsite is het niet moeilijk om dat dekseltje te vinden. Schrijf je in voor een geschikte datingsite, geef in de omschrijving goed aan wat je wenst en wat je fetisj is, en ga op zoek naar die leuke persoon om deze fetisj te beleven.

Zie ook:

Heb je ervaring met iemand met een seksuele fetisj? Heb je zelf een fetish? Of heb je een mening of vraag over dit onderwerp? Hieronder kun je al je ervaringen, anekdotes, meningen en vragen posten.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Een leer fetisj wordt vaak aan BDSM gekoppeld, maar ik heb niet zo veel met SM maar wel heel veel met leer. Ik ben een vrouw van eind 20 die graag leer draagt, maar van het zelf dragen niet opgewonden wordt. Dat is heel anders als ik een man in leer gekleed ziet lopen. Wat dat betreft heb ik echt een leer fetisj, ik wordt dan namelijk enorm geil. Het maakt dan niet uit hoe hij er uit ziet of hoe oud hij is, ik wil dat hij me neukt.

  Waar deze fetisj vandaan komt? Geen idee. Soms is het lekker, maar soms is het dwangmatig. Ik kan er ook steeds minder weerstand aan bieden. Het is al een paar keer voorgekomen dat ik met echt als een slet gedroeg als ik een man in leer tegenkwam en een keer heb ik me zelfs door een motorrijder in de berm van de weg laten neuken. Als niet zoveel mannen in leer gay waren was zoiets vaker voorgekomen.

  Op de datingsite zoek ik ook gericht naar mannen met leren kleding op de foto en mannen die motor rijden als hobby opgeven. Ook als mannen me benaderen vraag ik naar hun voorkeur om leer te dragen. Ik date alleen met mannen die dan in leer gekleed komen en die dates zijn kort. Ik nodig ze thuis uit en als ze dan in leer gekleed voor me staan wil ik maar één ding, dat ze met me naar de slaapkamer gaan en me met hun leren kleding nog aan neuken terwijl ik naakt ben, want zoals ik al schreef betreft die leer fetisj niet mijn eigen outfit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Diederik (Schoonhoven)18 maart 2024 om 14:48

  Ik ontmoette via de datingsite eens een meid die me in de chat al aangaf een voetenfetisj te hebben. Ik dacht grappig, die vind voeten mooi, maar het bleek toch wat verder te gaan.

  We spraken bij mij thuis af en binnen 10 minuten na binnenkomst begon ze mijn schoenen uit te trekken en aan mijn tenen te likken. Ze had nog niet de tijd gehad een slok van haar wijntje te nemen.

  Toen vond ik haar fetish nog leuk maar nadat kort daarna al naakt in bed belande bleef ze zich maar op die voeten concentreren en er aan te sabbelen. Ik had liever dat ze ergens anders aan sabbelde, maar daar had ze nauwelijks aandacht voor. Gelukkig vond ze het zelf niet nodig dat ik met haar voeten aan d e ging.

  Al snel begon haar fetisj mij te irriteren. Ik vind dat gefrunnik aan mijn voeten helemaal niet fijn en ze bleef daar maar mee aan de gang. Hoewel ik van de lange uitgebreide seks ben heb ik haar op een geven moment maar een snelle beurt gegeven zodat de seks kon stoppen.

  Zelf had ze het niet door want de dag erop kreeg ik al een appje van deze fetish girl dat ik zulke heerlijke voeten had en dat ze snel weer wilde afspreken. Die date heeft dus nooit meer plaatsgevonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had vroeger een vriendje die was dol lingerie. Ik zocht daar niets achter, want veel mannen vinden vrouwen in lingerie aantrekkelijk. En het had een groot voordeel want hij deed me aan de lopende band lingerie cadeau. Als ik deze lingerie dan aantrok werd hij bloedgeil. Ook dat vond ik alleen maar fijn, maar het was wel raar dat ik de lingerie onder de seks niet mocht uittrekken, Ik vrij graag naakt, maar ik moest de lingerie aanhouden, ook als hij me neukte.

  Later moest ik ook buiten bed de lingerie steeds vaker dragen. Zonder verdere kleding dus. Ook overdag en dan was hij constant geil. En hij was er heel dwingend in. Hij had duidelijk een lingerie fetish, maar niet op een fijne manier. Het begon me steeds meer tegen te staan, en toen ik hem een keer voor de spiegel betrapte terwijl hij zichzelf met mijn dameslingerie aan stond te bewonderen (met een dikke stijve) besloot ik er een punt achter te zetten. Hij mocht zijn fetish elders uitleven.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.