Wat is flirten?

Van flirten is er sprake als iemand spelenderwijs iemand probeert te verleiden. Bij een flirt gaat het meestal om het spel van het verleiden, en is het vaak niet de bedoeling dat er verder iets uit voortkomt.

Flirten op datingsites

Ook op datingsites en datingapps wordt er veel geflirt. Lang niet iedereen die actief is op een datingsite is echt op zoek naar een relatie of zelfs maar naar een echte date. Voor sommige mensen is het ook een tijdverdrijf waarin ze mannen of vrouwen het hoofd op hol proberen te maken.

Voor de flirter is dit goed voor het zelfvertrouwen, voor het "slachtoffer" kan het minder leuk zijn. Hoewel er natuurlijk genoeg mannen en vrouwen zijn die het erg leuk vinden als er met hen geflirt wordt. Maar als je op zoekt bent naar een echte date, is een flirt een middel en geen doel.

Vooral op erotische datingsites is het flirten erg populair. Er zijn vrouwen en mannen die jarenlang bijna dagelijks op deze datingsites doorbrengen zonder ooit een echte date te hebben. Het spel van het flirten trekt hen naar deze sites. Ook datingapps lenen zich goed voor flirten zonder daden. Met name Tinder is berucht om het grote aantal flirters. Deze datingapp flirters verleiden maar hebben niet de insteek op tot een echte date te komen.

Flirten en een relatie

Met name mensen in een relatie bezondigen zich wel eens aan het (alleen) flirten op datingsites en datingapps. Dit flirten wordt dan niet als vreemdgaan gezien maar het is wel spannend en opwindend. Op datingsites voor mensen met een relatie zijn dan ook veel flirters te vinden.

Er is dan altijd wel het risico dat de flirter zichzelf zo verliest in het spel van het flirten dat opwinding en verlangen de overhand komen en dat het uiteindelijk toch echt tot een date komt.

0 reacties:

© Dating 2019. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.