Tips goede foto datingsite of dating app

Een goede foto (of goede foto's) op een datingsite is heel belangrijk om een leuke date te kunnen vinden. Hier tips met betrekking tot een goede foto voor bij een datings site of dating app profiel.

Beste foto dating

Één van de belangrijkste onderdelen bij een profiel op een dating site, contact site of datingapp is de foto, of foto's, die daar te zien zijn. De belangrijkste foto bij je dating profiel (de hoofdfoto of profielfoto) is het eerste dat opvalt in de zoekresultaten. 

Daarom hebben we hieronder informatie en tips voor de foto's op de dating site of in een dating app.

Profielfoto

Het meest belangrijk is dus die eerste foto die bij het dating profiel staat. Deze profielfoto is de foto die bij de zoekresultaten en bij een bericht dat je verstuurt wordt getoond. En we hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat deze foto een heel belangrijke rol speelt of iemand de profieltekst gaat lezen, of dat deze snel doorklikt naar een aantrekkelijker profiel.

Deze eerste foto moet niet alleen mooi en representatief zijn, hou er ook rekening mee dat deze profielfoto vaak klein getoond wordt. Kies dus voor een foto zonder al te veel detail. Een foto waar je prominent en close opstaat.

Meer foto's dating site

De profielfoto is er om de aandacht te trekken. Maar als die aandacht bevalt zal iemand ook de andere foto's van je profiel gaan bekijken. Deze dating foto's zijn dan ook heel belangrijk. Alle foto's die je op een datingsite of in een datingapp plaatst moeten er natuurlijk mooi en verzorgd uitzien, en je moet er goed op staan.

Maar kijk er ook eens naar iedere foto met de ogen van een vreemde. Krijgt deze vrouw of man een goed beeld van je als ze jouw foto's bekijken? Wat voor indruk geven de foto's aan iemand die jou (nog) niet kent? Wat stralen de foto's uit?

Kies als je meerdere dating foto's op een datingsite of app plaatst niet voor een reeks van bijna dezelfde foto's. 

Kies juist voor heel verschillende foto's waarin meerdere kanten van jezelf naar voren komen. Bijvoorbeeld een foto waarop je netjes gekleed afgebeeld staat, maar ook een foto in casual outfit. Een foto gemaakt tijdens je favoriete sport, maar ook lekker relaxed op een terras.

Dating foto's die een sympathiek beeld van je schetsen zullen zeker bijdragen aan leuke reacties en een goede bijdrage zijn aan leuke dates.

Omdat die foto's zo belangrijk zijn. Hier nog wat tips met betrekking tot foto's op datingsites.

Gebruik een mooie scherpe foto

En op een foto die met een webcam is geschoten zie je er zelden op z'n best uit. Webcamfoto's zijn over het algemeen slecht geschikt. Deze hebben een korrelige kwaliteit, slecht licht, slechte kleuren en de positie ten opzichte van de camera is ook niet optimaal. 

Op een webcamfoto ziet zelfs George Clooney er als een zwerver uit en daarmee is zelfs George vrijwel kansloos voor een date.

Ook selfies zijn meestal niet de foto's met de beste kwaliteit.

Zoek een mooie foto in je fotocollectie

Loop je fotocollectie op je PC of Facebook liever even door naar een leuke foto van jezelf die geschikt is als profielfoto. Met een simpel gratis fotobewerkingsprogramma als Irfanview of online via FotoVerkleinen.nl maak je eenvoudig een uitsnede als je niet de gehele foto wilt plaatsen.

Een selfie kan, mits goed gemaakt

Een selfie kan volstaan  als dating foto, maar een met zorg gemaakte foto waarop je duidelijk te zien bent en vriendelijkheid uitstraalt is nog veel beter. Geen foto dus met een blik van "ben ik in beeld". Maak een hele serie of, beter nog, laat iemand een hele serie foto's van je maken. 

Gebruik de allermooiste foto als profielfoto, en plaats verder alleen die foto's waarover je zelf 100% tevreden bent.


Goede foto dating site

Zet de juiste sfeer met de foto

Met de foto kun je ook de sfeer zetten en bepaalde informatie in je profiel benadrukken. Ben je reislustig, dan kun je een vakantiefoto plaatsen. Ben je muziekliefhebber, neem dan bijvoorbeeld een foto waarop je gitaar speelt. 

Als je een serie foto's plaatst kun je ook mooi verschillende kanten van je belichten. Een mooie portretfoto, een foto waarop je je favoriete sport beoefend, een relaxte foto, en misschien wel een foto die een beetje ondeugend is.

Experts adviseren in een onderzoek naar de beste dating site foto's voor dames vier foto's te plaatsen waarop je op vier verschillende situaties te zien bent. Glamorous, sportief, casual en zomers.

Lichaamsdelen?

Het goed uitkomen van borsten en spierballen kan de respons op een profiel ook doen verbeteren. Maar dit kan ook de aard van de reacties bepalen.

Een vriendelijke uitstraling

Lachen op de foto hoeft niet. Een serie foto's waarbij je op iedere foto lacht is zelfs niet aan te raden. Maar zorg op de foto's wel voor een vriendelijke uitstraling, een open gezicht. Neem jezelf als referentie. Als je jezelf op een foto zou zien, zou je dan een praatje met je willen maken of niet? Is het antwoord nee, kies dan een andere foto.

Anoniem of niet?

Wil je voor het grote publiek anoniem blijven. Dan kun je een foto plaatsen waarop je onherkenbaar bent. Dit zijn misschien wel de moeilijkste foto's. Want als je er toch mensen tot reageren mee wilt aansporen moet zo'n foto een klein kunstwerkje zijn die de belangstelling wekt.

Wees voorzichtig met retoucheren en pimpen

Wees tot slot voorzichtig met het bijwerken van foto's. Een pukkel of een haarkleur wegwerken is een aantrekkelijk idee, jezelf digitaal 20 kilo afslanken ook, maar het is geen pluspunt als je bij een eventuele ontmoeting tegenvalt. Je mooier voordoen dan je bent geeft op langere termijn problemen.

De foto wat bijwerken mag best. Maar dan hebben we het over zaken als helderheid, contrast en het wegwerken van de achtergrond. Ga niet aan jezelf sleutelen en hou het resultaat natuurlijk.

Kijk uit met een te mooie foto

Je zou zeggen, hoe mooier de foto hoe groter de kans op de date. En dat is ook zo. Maar een al te mooie foto kan de date wel tot een teleurstelling maken.

Het gevaar zit er in dat je op een mooie foto aantrekkelijker overkomt dan je in werkelijkheid bent. Daardoor kan het voorkomen dat je date met te grote verwachtingen naar jullie afspraakje toe komt en dan teleur gesteld wordt, ook al zie je er misschien best aantrekkelijk uit.

Door meerdere foto van jezelf te plaatsen geef je een completer beeld van jezelf. En gebruik dan niet alleen foto's in een modellen-pose en met een perfecte belichting. Zet er gerust een foto van een wat mindere kwaliteit tussen.

Het allerbelangrijkste aan de foto's die je bij je datingprofiel plaatst is dat de foto's met elkaar een goed beeld vormen van wie jij bent. Zo dat je date bij jullie eerste afspraakje niet geconfronteerd wordt met een heel ander persoon dat op de foto's.

Gebruik geen oude foto's

En foto's die een duidelijk beeld van jezelf geven zijn natuurlijk ook recent. Ouder worden we allemaal, en op die foto van acht jaar geleden sta je misschien mooier op dan op recente foto's. Maak dus alleen gebruik van foto's van het laatste jaar, en bekijk je foto's nog eens als je langere tijd op een datingsite ingeschreven staat.

Zelf denk je misschien dat je in al die jaren niet veranderd bent, maar dat zou in de ogen van een ander wel eens kunnen tegenvallen.

Het is opvallend hoe vaak je op een datingsite foto's met daarop een datum ziet, en het is geen uitzondering dat die datum heel ver in het verleden ligt. Maak zelf die fout niet, tenzij je het risico wil lopen dat een teleurstellende blik in de ogen van je date te zien als je binnen stapt.

Foto's erotische datingsite

Een beetje ondeugende foto in een reeks andere foto'skan, maar op een "gewone" datingsite moet je dat ondeugende niet te ver doorvoeren. Op een erotische datingsite gelden echter andere spelregels.

Herkenbare foto?
De eerste vraag die je je op zo'n site wilt stellen is of je herkenbaar op de foto wilt staan. De foto kan immers altijd door bekenden worden bekeken. Wil je jezelf op zo'n foto onherkenbaar maken doe dat dan smaakvol. 

Een zwart balkje komt wel erg crimineel over, en een blur van het gezicht maakt de foto ook verre van aantrekkelijk. Dek dan liever je gezicht af met een voorwerp of bijvoorbeeld een tijdschrift. Dat kan heel speels of juist mysterieus.

Uitdagend? Dan is anoniem beter
Misschien wil je je op de erotische datingsite waar je een ondeugende date zoekt wel letterlijk bloot geven. Hou er dan rekening mee dat al te spannende foto's wel eens hun weg buiten de datingsite kunnen vinden. 

Ga je naakt op de foto, zorg dan dat je onherkenbaar bent. Op een andere foto bij hetzelfde profiel kun je dan wel weer herkenbaar in beeld als je dat aandurft. Zo lang de foto's als ze heel ergens anders opduiken maar niet aan elkaar te linken zijn.

Het aanbrengen van een watermerk op de foto is een goede manier om deze onaantrekkelijk te maken voor het gebruik op een andere site dan waarvoor deze bedoeld is.

Zie de profielfoto als advertentie

Vooral de eerste foto die op de datingsite of in Tinder of een andere dating app zichtbaar is kun je zien als een advertentie. Deze foto is alles bepalend voor wat er volgt.

Een restaurant plaatst een foto van een mooi opgemaakt bord om klanten te winnen, een modemerk gebruikt een mooi fotomodel en een goede fotograaf om hun kleding te verkopen. Deze bedrijven doen moeite om hun product te verkopen en gebruiken en een mooie foto is daar een belangrijk onderdeel van. 

Bij je profiel of een datingsite is dat niet veel anders. Zie de datingsite als een plek waar je jezelf moet verkopen. Je wilt immers opvallen tussen die duizenden 'rivalen'. Besteed daarom aandacht aan de foto.

Zo maak je met een foto meer kans op een datingsite of datingapp

De foto's zijn één van de belangrijkste onderdelen van een profiel op een datingsite. Goede foto's bepalen voor een groot deel hoeveel reacties je krijgt. Daarom hier wat tips voor goede foto's op een datingsite.

Onderstaande tips zijn gebaseerd op de resultaten van diverse onderzoeken.
 • Plaats meer dan één foto. Zo krijgt men een beter totaalbeeld. Zorg dat dit heel verschillende foto's zijn en dat je vanuit meerdere hoeken zichtbaar bent. 
   
 • Één van deze foto's is je hoofdfoto. Rouleer deze foto's. Dit vergroot de kans dat iemand op je profiel kijkt.

 • Zorg er voor dat het duidelijke foto's zijn. Onduidelijke foto's wekken wel eens de indruk dat er iets verborgen wordt.
   
 • Gebruik nooit flitslicht, dat maakt je echt niet mooier. Maak liever een mooie foto buiten, met natuurlijk licht.
   
 • Vlak na zonsopkomst en vlak voor zonsondergang is het buitenlicht op zijn mooist. De lucht heeft dan een mooie rode gloed.
   
 • Een foto waarop je zelf scherp staat en de achtergrond wazig is doet je heel mooi uitkomen.
   
 • Dames maken meer kans als ze oogcontact met de camera maken. 
   
 • Bij mannen heeft dat minder resultaat. Mysterieus wegkijken is wel een goede optie (dat komt ook minder intimiderend over) . Evenals neutraal kijken of een vriendelijke blik.

 • Plaats een foto die bij je liefhebberijen past. Bijvoorbeeld een vakantiefoto als je van reizen houdt of een foto van jou in de natuur als wandelen je grote hobby is.

 • Foto´s van liefhebberijen geven niet alleen een beeld van jou, ze kunnen er ook voor zorgen dat iemand met dezelfde hobby eerder reageert, bijvoorbeeld door een vraag te stellen.
   
 • Benadruk je sterke punten. Heb je een mooi lichaam. Plaats dan minimaal één foto waarop dat goed te zien is. Wasbordjes, sixpacks, spieren en mooie borsten, ze leveren gewoon meer reacties op. Maar hou het stijlvol.
   
 •  Dames krijgen de meeste reacties als ze op de foto in het groen gekleed gaan. Ook dames in het rood of met rode tinten (zoals lippenstift) doen het goed.

 •  Bij vrouwen doen sexy foto's het goed. Dames mogen flirten met de camera. Heren kunnen dat beter laten.
   
 • Mannen kunnen beter met hun huisdier op de foto. Foto's met dieren doen het goed bij vrouwen. Bij mannen werkt dit meestal niet of zelfs averechts.
   
 • Mannen willen nogal een met een drankje op de foto gaan. Deze foto's leveren echter minder reacties op.

 • Natuurlijk moet je als man extra verzorgd op een foto staan. Dus niet ongeschoren of met haren in de war behalve als dat je gebruikelijke look is.
   
 • Foto's waarop je zonder andere mensen staat zijn het beste. Ga niet samen met anderen op de foto. Ook al toont het zo gezellig. Het gaat om jou!
   
 • Plaats geen naaktfoto's, ook niet op een erotische datingsite. Zorg dat het smaakvol is.
   
 • Plaats je foto's, voorzien van een compleet ingevuld profiel met goede teksten op meerdere goede datingsites voor het beste resultaat.


Zie ook

Onderwerpen:
Hier kijken we naar de beste dating foto's. Een goede foto voor in een dating app of op een dating site. Welke foto's scoren bij dating? Daarvoor zijn wat eenvoudige trucs. Lees hier boven over de beste dating foto's en hoe een goede foto je helpt bij het krijgen van een goede date.
© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.