FWB dating: Wat zijn friends with benefits? (en hoe kom je er aan)

Hier geef ik informatie over FWB dating (friends with benefits dating), een erotische vriendschap zonder verplichtingen. Hoe kom je aan een FWB date?


Wat is een FWB?

De letterlijke vertaling van friends with benefits is vrienden met voordelen. Dat zegt nog weinig, maar wat er bij dating met friends with benefits bedoeld wordt is een vriendschap waarbij ook seks aan te pas komt, maar waarbij geen sprake is van een vaste partner-relatie.

Kort samengevat doen friends with benefits alleen leuke dingen samen (inclusief seks) en hebben geen verplichtingen naar elkaar toe.



Friend with benefits: Alleen de lusten

Eigenlijk is een friend with benefits dus niet zoveel anders dan wat al eeuwenlang een minnaar of minnares wordt genoemd. Maar friends with benefits klinkt wat cooler tegenover je vrienden en vriendinnen. Maar seksrelatie zou ook een heel goede benaming zijn voor een fwb relatie.

Andere synoniemen die je regelmatig voor friends with benefits tegenkomt zijn seksmaatje, seksvriendin en sexbuddy. Maar de eerder genoemde termen minnaar en minnares dekken de lading natuurlijk ook prima.


Niet de lasten

Met een friend with benefits ben je alleen samen als jullie daar beiden zin in hebben. Jullie zijn niets aan elkaar verplicht. In feite profiteer je van elkaar. Een dat doen jullie een manier die jullie beide leuk vinden.







Friends with benefits dating

Omdat de benefits zich bij friends with benefits veelal op seksueel gebied bevinden zijn datingsites voor een sekscontact het meest geschikt om een friend with benefits te zoeken.

Deze erotische datingsites heb je op ieder gebied, gericht op vrouwen, mannen, gays, bi's en stellen. Het is daarom niet zo moeilijk een geschikte friend with benefits te vinden. Zoek je een FWB? Dan zijn dit de sites waar je moet zijn.

Het vinden van een friend with benefits is over het algemeen in ieder geval en stuk makkelijk dan het vinden van een vaste partner!




Goede datingsites voor friends with benefits

Tinder noemde we al even, maar daar worden de matches veel te weinig een echte date. Vooral de op casual dating (vrijblijvende dating) gerichte datingsites lenen zich goed voor het vinden van een friend with benefits (m/v). Dat komt omdat ze goede zoekmogelijkheden en voorzieningen om contact te leggen kennen.

Welke dating sites en dating apps zijn goed op een friend with benefits (vrouw / man / stel) te vinden? Tinder noemden we al even, maar daar wordt veel geswipet maar weinig gedate.

Goede sites om wel een FWB te vinden zijn Novamora, SF Dating, Ondeugend Daten en Regio Swingers Dit vind ik de beste sites op dat gebied, maar bij de casual dating sites hier boven vind je meer goede erotische datingsites waar je een leuke friend with benefits vandaan kunt halen.

Bij de onderstaande tips voor een seksdate geef ik meer informatie en tips over geschikte dating sites om een seksvriendje of seksvriendinnetje te vinden.




Meerdere friends with benefits is geen overspel

Je relatie met je friend with benefits / FWB is geheel vrijblijvend. Je kunt dan ook meerdere friends with benefits hebben zonder dat er sprake is van overspel. Je bent immers niet aan elkaar gebonden en hebt elkaar niets te verantwoorden.





Friends with benefits (FWB) of open relatie?

Verwar friends met benefits niet met een open relatie. Bij partners met een open relatie is er sprake van liefde (en bij een friend with benefits van vriendschap). Ook wonen partners met een open relatie vaak samen en zijn vaak getrouwd.

Ook de LAT relatie is weer heel wat anders. Bij de LAT relatie woon je niet samen, maar heb je meestal wel een monogame relatie. Een open LAT relatie komt in de buurt van friends with benefits, maar ook in dit geval is er sprake van liefde die verder gaat dan vriendschap.

Meestal wordt het bij een LAT relatie niet op prijs gesteld als de partner met iemand anders seks heeft. Bij een FWB relatie is er veel meer vrijheid. Doordat de friends with benefits alleen seksvriendjes zijn, en verder geen verplichtingen naar elkaar toe hebben, zijn ze verder vrij om te doen en laten wat ze willen. Iemand kan ook best meerdere friends with benefits hebben.




FWB dating, niet altijd M/V

Zo'n friends with benefits relatie (ook wel afgekort tot FWB dating) vindt vaak tussen een man en een vrouw plaats, maar ook tussen partners van hetzelfde geslacht en ook tussen twee stellen kan er een FWB-vriendschap bestaan.

Ook betekent de vrijheid van een friends with benefits vriendschap dat de datende vrouwen en mannen niet single hoeven te zijn. Het doel is immers geen partnerrelatie. Friends with bennefits zijn dan ook niet zelden mannen en vrouwen met een relatie.


Een andere groep mensen waarbij FWB dating populair is zijn de mensen die een beste relatie (nog) niet zien zitten. Zoals mannen en vrouwen die net gescheiden zijn. Of vrouwen en mannen die erg aan hun vrijheid hechten.


Een friend with benefits is iets dat vrouw of man die uit een relatie komt vaak erg aanspreekt. Na hun scheiding of breuk willen ze (voorlopig) geen echte relatie, maar ze hebben wel behoefte aan gezelligheid, aandacht en seks. Een friend with benefits is dan een ideale oplossing.


Ook veel jongeren (opgegroeid in het Tinder-tijdperk) zien een friend with benefits wel zitten.



Hoe ingewikkeld is een friends with benefits relatie?

In eerste instantie lijkt FWB dating heel eenvoudig. Immers wel de lusten, maar wel de lasten weet je nog? Maar het kan wel ingewikkeld worden als de één anders tegen de relatie aankijkt dan de andere, bijvoorbeeld omdat deze meer voor de ander begint te voelen.

Maak dus goede afspraken met je minnaar of minnares wat je wilt en wat niet. Is een vaste partnerrelatie voor jou uitgesloten? Wees daar dan heel duidelijk over en wek niet de indruk de mogelijkheid open te houden, bijvoorbeeld omdat je bang bent dat je FWB andere deze vriendschap met extra's stopt. 

Als je niet op dezelfde golflengte zit kun je beter een andere friend with benefits zoeken.

Maar verder kan een FWB relatie heel makkelijk zijn. Je spreekt alleen af als er in in seks of behoefte aan een gezellige avond is en je hoeft niet mee naar een familieverjaardag, niet mee boodschappen te doen, en je bent vrij contacten met anderen aan te gaan. Ook hoef je niet op alle punten met elkaar te matchen, als de seks goed is en je samen een gezellige dag of avond kunt hebben is er een goede basis voor een friends with benefits vriendschap.




Hoe kom je aan friends with benefits?

Hierboven noemde we al de datingsites voor een seksrelatie. Deze datingsites zijn het best geschikt om een friend with benefits (M/V) te vinden. Je kunt op een datingsite immers goed contact maken en kijken of je samen op één lijn ligt voor wat betreft de relatie. Niemand zit natuurlijk te wachten op een vrije relatie met een friend with benefits die ineens een vaste partnerrelatie wil.

Maar een friends with benefits relatie kan ook voortkomen uit een date of relatie waarbij beide partijen het niet zo zien zitten om een vaste relatie te vinden of voort te zetten maar die zich seksueel wel zeer tot elkaar aangetrokken voelen. Een friends with benefits relatie is dan een geweldige oplossing.

Ook kan een friends with benefits relatie ontstaan als overspel tussen twee getrouwde personen. Voor een partner relatie is dan geen ruimte, maar wel voor een (meestal geheime) sexrelatie.

Bij de onderstaande tips voor een seksdate vind je ook volop tips over geschikte dating sites om een seksvriendje of seksvriendinnetje te vinden.

Zie ook: 



Onderwerp:
Wel de lust, niet de last. Hierboven geef ik informatie over friends with benefits (FWB). Bij FWB dating is er sprake van vriend of vriendin waarmee je seks hebt en andere leuke dingen doet zonder dat er verder een relatie of verplichtingen zijn. Lijkt een friend with benefits (m/v) jou wel wat? Bij boven genoemde dating sites kun je leuke vrouwen en mannen vinden die ook wel in zijn voor zo'n vriendschap met een plus. FWB dating is de laatste jaren sterk in opkomst.

Ben je een FWB? Heb je een FWB (dat gaat meestal samen) of heb je vragen, ervaringen of opmerkingen over friends with benefits? Hieronder kun je al je reacties posten.

Een reactie posten

4 Reacties

 1. Lief Mona toetje15 januari 2024 om 11:02

  Na 2 jaar een lekkere FWB vriend nu noodgedwongen op zoek naar een nieuwe FWB (zijn vrouw was er minder blij bij). Ik ben in die 2 jaar wel gewend en verwend geraakt aan het regelmatige contact. Daarom heeft nieuw FWB vriendje mijn voorkeur boven losse dates waar je iedere keer opnieuw veel tijd in moet investeren en die helaas ook nogal eens zwaar tegenvallen. Mijn voorkeur gaat nu wel uit naar een single FWB. Dat geeft meer vrijheid om elkaar te zien als de nood hoog is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nadat ik via datingsites eerst alleen eenmalige sekscontactjes had ben ik nu blij met mijn FWB vriendin. Ze woont in de buurt en als er 1 van ons zin hebt sturen we een apje. Een neutraal berichtje zodat een afwijzing niet hard aankomt. Maar als de ander dan ook zin heeft (en de gelegenheid is) spreken we meteen af. Al mis ik de spanning van het jagen wel eens, ik ben wel blij met mijn FWB want het scheelt veel gedoe. En als ik toch eens een ander wil kan ik alsnog de datingsite op.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie Manon (en bescheiden)8 mei 2024 om 20:04

  Het duurde even voor ik er achter was wat een FWB was. Ik had die term al regelmatig langs zien komen. Maar het is dus wat wij vroeger een neukertje noemde hahaha. Ik wist dus niet wat een FWB was, maar met terugwerkende kracht blijk ik dus al twee keer een FWB geweest te zijn. Grappig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb tijdens een weekendje weg in Zuid Limburg mijn FWB leren kennen. Ik was daar een weekendje alleen om te wandelen en hij is de eigenaar van het hotel dat ik geboekt had. We raakte die avond aan de praat en van het één kwam het ander, we belande samen op mijn hotelkamer.

  Sindsdien heb ik regelmatig een gecombineerd wandelweekend / seksweekend in Limburg :-) Lekker wandelen, diner, overnachting, ontbijtje en aan het eind van de avond komt de eigenaar langs voor lekkere seks. Wat wil je als single vrouw nog meer! En dat alles zonder rekening ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.