Wat zijn friends with benefits?

De letterlijke vertaling van friends with benefits is vrienden met voordelen. Dat zegt nog weinig, maar wat er bij dating met friends with benefits bedoeld wordt is een vriendschap waarbij ook seks aan te pas komt, maar waarbij geen sprake is van een vaste partner-relatie.

Wel de lusten, niet de lasten

Je kunt dan ook meerdere friends with benefits hebben zonder dat er sprake is van overspel. Je bent immers niet aan elkaar gebonden en hebt elkaar niets te verantwoorden. Ben een relatie op dit gebied heb je wel de lusten (vriendschap en seks) maar niet de lasten.

Zo'n friends with benefits relatie (ook wel afgekort tot FWB) vind vaak tussen een man en een vrouw plaats, maar ook tussen partners van hetzelfde geslacht en ook tussen twee stellen kan er een FWB-vriendschap bestaan.

Ook betekent de vrijheid van een friends with benefits vriendschap dat de datende vrouwen en mannen niet single hoeven te zijn. Het doel is immers geen partnerrelatie. Friends with bennefits zijn dan ook niet zelden mannen en vrouwen met een relatie. Een andere groep mensen waarbij FWB populair is zijn de mensen die een beste relatie (nog) niet zien zitten. Zoals mannen en vrouwen die net gescheiden zijn.

Datingsites voor friends with benefits

Omdat de benefits zich veelal op sexueel gebied bevinden zijn datingsites voor een sekscontact het meest geschikt om een friend with benefits te zoeken. Deze datingsites heb je op ieder gebied, gericht op vrouwen, mannen, gays, bi's en stellen. Het is daarom niet zo moeilijk een geschikte friend with benefits te vinden. Het is in ieder geval en stuk makkelijk dan het vinden van een vaste partner.

Hoe ingewikkeld is een friends with benefits relatie?

In eerste instantie lijkt een FWB heel eenvoudig. Immers wel de lusten, maar wel de lasten weet je nog? Het kan wel ingewikkeld worden als de één anders tegen de relatie aankijkt dan de andere, bijvoorbeeld omdat deze meer voor de ander begint te voelen.

Maak dus goede afspraken wat je wilt en wat niet. Is een vaste partnerrelatie voor jou uitgesloten? Wees daar dan heel duidelijk over en wek niet de indruk de mogelijkheid open te houden, bijvoorbeeld omdat je bang bent dat je FWB andere deze vriendschap met extra's stopt. Als je niet op dezelfde golflengte zit kun je beter een andere friend with benefits zoeken.

Maar verder kan een FWB relatie heel makkelijk zijn. Je spreekt alleen af als er in in seks of behoefte aan een gezellige avond is en je hoeft niet mee naar een familieverjaardag, niet mee boodschappen te doen, en je bent vrij contacten met anderen aan te gaan. Ook hoef je niet op alle punten met elkaar te matchen, als de seks goed is en je samen een gezellige dag of avond kunt hebben is er een goede basis voor een friends with benefits vriendschap.

Hoe kom je aan friends with benefits?

Hierboven noemde we al de datingsites voor een sekscontact. Deze datingsites zijn het best geschikt om een friend with benefits (M/V) te vinden. Je kunt op een datingsite immers goed contact maken en kijken of je samen op één lijn ligt voor wat betreft de relatie. Niemand zit natuurlijk te wachten op een vrije relatie met een friend with benefits die ineens een vaste partnerrelatie wil.

Maar een friends with benefits relatie kan ook voortkomen uit een date of relatie waarbij beide partijen het niet zo zien zitten om een vaste relatie te vinden of voort te zetten maar die zich seksueel wel zeer tot elkaar aangetrokken voelen. Een friends with benefits relatie is dan een geweldige oplossing.

Ook kan een friends with benefits relatie ontstaan als overspel tussen twee getrouwde personen. Voor een partner relatie is dan geen ruimte, maar wel voor een (meestal geheime) sexrelatie.
© Dating 2021. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.