FWB dating: Wat zijn friends with benefits? (en hoe kom je er aan)

Informatie over FWB dating (friends with benefits dating), een erotische vriendschap zonder verplichtingen. Hoe kom je aan een FWB date?

Wat is een FWB?

De letterlijke vertaling van friends with benefits is vrienden met voordelen. Dat zegt nog weinig, maar wat er bij dating met friends with benefits bedoeld wordt is een vriendschap waarbij ook seks aan te pas komt, maar waarbij geen sprake is van een vaste partner-relatie.

Wel de lusten, niet de lasten

Kort samengevat doen friends with benefits alleen leuke dingen samen (inclusief seks) en hebben geen verplichtingen naar elkaar toe.

Je kunt dan ook meerdere friends with benefits hebben zonder dat er sprake is van overspel. Je bent immers niet aan elkaar gebonden en hebt elkaar niets te verantwoorden. Je kan immers best meerdere vrienden of vriendinnen hebben. Bij een friends with benefits relatie op dit gebied heb je wel de lusten (vriendschap en seks) maar niet de lasten.

Zo'n friends with benefits relatie (ook wel afgekort tot FWB dating) vind vaak tussen een man en een vrouw plaats, maar ook tussen partners van hetzelfde geslacht en ook tussen twee stellen kan er een FWB-vriendschap bestaan.

Ook betekent de vrijheid van een friends with benefits vriendschap dat de datende vrouwen en mannen niet single hoeven te zijn. Het doel is immers geen partnerrelatie. Friends with bennefits zijn dan ook niet zelden mannen en vrouwen met een relatie

Een andere groep mensen waarbij FWB dating populair is zijn de mensen die een beste relatie (nog) niet zien zitten. Zoals mannen en vrouwen die net gescheiden zijn. Of vrouwen en mannen die erg aan hun vrijheid hechten.

Friends with benefits dating sites

Omdat de benefits zich bij friends with benefits veelal op sexueel gebied bevinden zijn datingsites voor een sekscontact het meest geschikt om een friend with benefits te zoeken. 

Deze erotische datingsites heb je op ieder gebied, gericht op vrouwen, mannen, gays, bi's en stellen. Het is daarom niet zo moeilijk een geschikte friend with benefits te vinden. 

Het is in ieder geval en stuk makkelijk dan het vinden van een vaste partner.Hoe ingewikkeld is een friends with benefits relatie?

In eerste instantie lijkt FWB dating heel eenvoudig. Immers wel de lusten, maar wel de lasten weet je nog? Maar het kan wel ingewikkeld worden als de één anders tegen de relatie aankijkt dan de andere, bijvoorbeeld omdat deze meer voor de ander begint te voelen.

Maak dus goede afspraken met je minnaar of minnares wat je wilt en wat niet. Is een vaste partnerrelatie voor jou uitgesloten? Wees daar dan heel duidelijk over en wek niet de indruk de mogelijkheid open te houden, bijvoorbeeld omdat je bang bent dat je FWB andere deze vriendschap met extra's stopt. 

Als je niet op dezelfde golflengte zit kun je beter een andere friend with benefits zoeken.

Maar verder kan een FWB relatie heel makkelijk zijn. Je spreekt alleen af als er in in seks of behoefte aan een gezellige avond is en je hoeft niet mee naar een familieverjaardag, niet mee boodschappen te doen, en je bent vrij contacten met anderen aan te gaan. Ook hoef je niet op alle punten met elkaar te matchen, als de seks goed is en je samen een gezellige dag of avond kunt hebben is er een goede basis voor een friends with benefits vriendschap.

Hoe kom je aan friends with benefits?

Hierboven noemde we al de datingsites voor een seksrelatie. Deze datingsites zijn het best geschikt om een friend with benefits (M/V) te vinden. Je kunt op een datingsite immers goed contact maken en kijken of je samen op één lijn ligt voor wat betreft de relatie. Niemand zit natuurlijk te wachten op een vrije relatie met een friend with benefits die ineens een vaste partnerrelatie wil.

Maar een friends with benefits relatie kan ook voortkomen uit een date of relatie waarbij beide partijen het niet zo zien zitten om een vaste relatie te vinden of voort te zetten maar die zich seksueel wel zeer tot elkaar aangetrokken voelen. Een friends with benefits relatie is dan een geweldige oplossing.

Ook kan een friends with benefits relatie ontstaan als overspel tussen twee getrouwde personen. Voor een partner relatie is dan geen ruimte, maar wel voor een (meestal geheime) sexrelatie.Onderwerp:
Wel de lust, niet de last. Hierboven informatie over friends with benefits (FWB). Bij FWB dating is er sprake van vriend of vriendin waarmee je seks hebt en andere leuke dingen doet zonder dat er verder een relatie of verplichtingen zijn. Lijkt een friend with benefits (m/v) jou wel wat? Bij boven genoemde dating sites kun je leuke vrouwen en mannen vinden die ook wel in zijn voor zo'n vriendschap met een plus. FWB dating is de laatste jaren sterk in opkomst.
© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.