Date in Friesland

Hier hebben we enkele leuke Friese dating tips. We kijken naar activiteiten voor de dat in Friesland maar ook naar Friese datingsite Wytegearre.

Dating Friesland Wytegearre

Friese datingsite Wytegearre

Voor we je de andere tips voor een date in Friesland geven kijken we eerst naar deze specifieke datingsite voor Friezen.

Als je een leuke date zoekt, vind je die het liefst in je nabije omgeving. Wordt de date een succes, en komt er een vervolg, dan is het fijn als je lover bij je in de buurt woont. Voor Friezen en Friezinnen is er daarom de datingsite Wytegearre. Deze lokale datingsite richt zich helemaal op dating in Friesland.

Hieronder kun je je gratis inschrijven voor de Friese datingsite Wytegearre. Wat leuk is is dat je als nieuwe inschrijving bovenaan in de zoekresultaten komt te staan. Dat betekent dat je meteen gevonden gaat worden en dus meteen reacties gaat krijgen. De eerste contacten op deze datingsite voor Friesland zijn dus snel en makkelijk gelegd.

Schrijf je hier boven gratis in voor Wytegearre

Veel Friezen hebben zich al ingeschreven

Het is altijd handig als je alleen leuke vrouwen en mannen ziet die binnen een redelijke reisafstand wonen. Voor iemand uit Friesland is dat nog belangrijker dan iemand uit Utrecht die veel centraler woont. Het is als Fries leuk als je een leuk contact hebt met iemand uit Brabant of Zuid Holland, maar je zal er niet zo snel naar toe rijden om er een wijntje te gaan drinken.

Natuurlijk kun je op de vele andere goede datingsites ook volop leuke mannen en vrouwen uit Friesland vinden. Hiervoor hoef je alleen maar Friesland als locatie in je selectie op te geven.

Het Friese woord Wytegearre betekent ‘wij samen’ maar dat zullen we een Fries niet hoeven uit te leggen. 

De kans dat je via deze Friese datingsite iemand vindt om samen wat leuks te gaan doen of zelfs samen verder te gaan is heel groot. Dagelijks melden zich namelijk tientallen nieuwe vrouwen en mannen uit Friesland aan voor deze Friese datingsite waardoor het aanbod groot is. Bovendien wonen alle vrouwen en mannend die op de site staan (redelijk) bij elkaar in de buurt. Kortom, de Friese dating site Wytegearre is een zeer goed initiatief en een leuke datingsite.

Schrijf je in via bovenstaande afbeelding en gebruik Wytegearre gratis.

Tips voor een date in Friesland

En dan de tips voor leuke locaties en activiteiten bij een date in Friesland. Want de juiste omgeving draagt sterk bij aan het succesvol slagen van een date. Gelukkig kent Friesland vele leuke steden en andere locaties voor een leuke Friese date.

Wandelen en fietsen in Friesland

Friesland kent naast mooie oude steden (daarover zo meer) ook veel mooie kleine dorpen, een mooie natuur en uitgestrekte Friese landschappen. Ga met je date wandelen of fietsen in Friesland en geniet van al het moois dat je passeert. 

Ook skaten is een activiteit die voor een tocht door Friesland heel toepasselijk is. En in de winter natuurlijk schaatsen, al is de aanwezigheid van natuurijs natuurlijk maar heel beperkt. 

Varen met je date in Friesland

En Friesland is bijzonder waterrijk. Je kan deze tochten dus ook met een kano, sup, sloepje of andere boot maken. Samen leiver actief bezig zijn, of maak anders gebruik van een rondvaartboot. Zowel huurboten als rondvaartboten zijn overal in Friesland volop te boeken.

Date in Sneek

Sneek is één van de mooiste Friese steden. Met de bekende waterpoort en gezeligge terassen. Er zijn veel mogelijkheden voor varen, zowel op eigen gelegenheid als via een rondvaart. Je kunt er zonder boot waterskieen op een waterski baan en voor een museaumbezoek kun je terecht in diverse musea zoals het Modelspoor Museum en het Fries Scheepvaart Museum. 

Ook worden er in Sneek veel activiteiten georganiseerd zoals de bekende Sneekweek, het cultureel festival Ut Sneek, de Vlootschouw Sneek en het Sneekse Shantyfestival.

Date in Leeuwarden

Ook geschikt voor een date in Friesland is een bezoek aan Leeuwarden. De Friese hoofdstad kent vele romantische grachten. Er zijn ook hier mooie terassen en theaters. Voor museaumbezoek heb je onder andere keuze uit het Fries Museum, het Natuurmuseum Fryslan, de Blokhuispoort, het Princessehof en het Museumhuis van Eysinga. Dorst gekregen van alle cultuur en historie? Er zijn meer dan voldoende kroegen voor een kroegentocht en in Popppodium Neushoorn kun je niet alleen terecht voor muziek maar ook voor dans en films.

Schaatsen met je date

Schaatsen hoort bij Friesland, en voor schaatsen met je date hoeft het in Friesland niet te vriezen. Je kan om te schaatsen met je date ook terecht in de Elfstedenhal in Leeuwarden en Thialf in Heerenveen.

Meer leuke steden voor een date in Friesland

Friesland kent meer leuke steden en stadjes. Bijvoorbeeld de oude Zuiderzee stadjes aan het IJsselmeer, zoals Workum, Staveren, Hindeloopen en Lemmer. Iets noordelijker, aan de Waddenzee ligt Harlingen waarvan uit je ook de Friese Wadden eilanden Terschelling en Vlieland kunt bereiken. Ook Ameland is eeen bezoek waard, maar daarvoor vind je de veerboot in Holwerd.

Andere leuke steden en stadjes in Friesland voor een date zijn Sloten, Bolsward, Franeker, Grou, Ee en Dokkum. Kortom er is veel te doen in Friesland.Zie ook: Informatie datingsites

Onderwerp:
Hier hebben we tips voor een leuke date in Friesland. Ook kijken we naar Wytegearre, een Friese datingsite, speciaal voor het vinden van een date in Friesland. Duizenden single Friese vrouwen en Friese mannen zij ingeschreven voor deze datingsite voor Friesland. 

Een reactie posten

2 Reacties

 1. J met een hoofdletter29 december 2023 om 17:28

  Daten in Friesland is een genot als je het anders gewend bent!
  Ik beken, ik ben een import Fries. Alweer een paar jaar inmiddels, en ik voel mij helemaal thuis in mijn nieuwe vaderland.
  Vroeger woonde ik vol in de Randstad. En in dat vorige leven deed ik ook aan daten. Maar ik moet zeggen, dat klinkt leuker dan het was. Een date in de Randstad is een soort audiëntie. Een ballotage commissie bestaande uit 1 dame die je aan haar strenge eisen keurt (woke, politiek correct en bovenal humorloos). Met heel veel geluk mag je blijven, dan kom je in aanmerking voor een tweede ronde, maar liefst wordt je afgeserveerd, je voldoet dan niet aan de hoge eisen van de dame (geen klik heet dat).
  Nee, dan daten in Friesland! Het duurde na mijn nare Randstad ervaringen even voor ik er aan durfde te beginnen, maar (nogmaals) wat een verschil!
  Zijn alle Friese meiden en Friese vrouwen zo heerlijk nuchter? Zo fris in hun hoofd en met de voetjes op de grond?
  Ik heb inmiddels een paar dates in Friesland gehad en iedere keer was het zo gezellig als maar kan.
  Ik ben een vrije jongen, meer van de dates dan van de (vaste) relatie. Maar met al die Friese dames waarmee ik een date gehad hebt zou ik een serieus contact niet als straf zien.

  Maar het enige probleem is.... er zijn zoveel heerlijke Friese meiden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mooi weer sloepje huren en dan een mooie vaartocht maken. Er valt veel te zien en tijd genoeg om te praten. Natuurlijk een volle picknickmand mee.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.