Gelegenheidsstel: Daten als gelegenheidskoppel

Wat is een gelegenheidsstel? Hoe kom je in contact met een leuk gelegenheidsstel voor seks (swingers)? En waar kun je zelf als gelegenheidskoppel spannende avontuurtjes beleven (swingen)?

Een gelegenheidsstel is een term die je bij dating regelmatig tegenkomt, met name bij dating voor swingers. Maar wat is een gelegenheidstel? Wanneer ben je gelegenheidstel en waar kan je een gelegenheidskoppel vinden die op zoek zijn naar een date? Hier lees je het!Wat is een gelegenheidsstel?

Een gelegenheidsstel is een koppel dat zich voor de gelegenheid als stel presenteert om te daten. Ze schrijven zich bijvoorbeeld als paar in op een datingsite voor stellen om zodoende als stel met andere stellen te kunnen daten, en zo samen erotische avonturen te beleven.

Wie vormen een gelegenheidsstel?
Als men samen date zonder dat men in het dagelijks leven een koppel vormt is men een gelegenheidsstel. De gelegenheidsstellen hebben in de meeste gevallen al wel seks met elkaar (ze zijn vaak friends with benefits, oftewel sekspartners), Ze zijn seksueel actief en hebben interesse in seks met vreemden. Ze kiezen er voor om hun seksavontuurtjes met anderen niet alleen maar samen te beleven.

Waarom swingen als gelegenheidsstel?
Vrouwen vinden het veiliger om een sexdate met een vreemd stel of persoon te hebben als daar een bekende man bij is, voor een man vergroot het de kans om met een stel te daten als hij dat samen met een vrouw doet. Alleen als single man maakt hij minder kans.

Ik heb een klein onderzoek gedaan naar gelegenheidskoppels en de reden dat ze als gelegenheidskoppel daten. Dit zijn de redenen die mij het meest genoemd werden:

 • De man en vrouw willen graag aan partnerruil met een ander stel doen.

 • Samen met de vrouw kan de man makkelijker seksdates krijgen.

 • De man en vrouw willen graag een trio doen met een single vrouw of man.

 • De vrouw vind het gezelliger of veiliger om samen met een bekende een seksdate aan te gaan.

 • Men bezoekt als gelegenheidspartners een parenclub omdat men als paar daar toegang krijgt.

 • De man en vrouw gaan samen een parenclub in zodat de man (goedkoper) toegang krijgt. Vaak krijgt de vrouw hiervoor een vergoeding.


Single of getrouwd
De man en een vrouw van een gelegenheidsstel kunnen beide single zijn en alleen voor de seksdate een koppel vormen, maar dat hoeft niet. Er is ook vaak sprake van twee getrouwde personen die samen een geheime seksrelatie hebben en dit avontuur uitbreiden met partnerruil om zodoende nog meer uit de band te springen.
Waar vind je gelegenheidsstellen?

Gelegenheidskoppel zoeken het avontuur. Je vindt ze daarom op erotische datingsites waar het om spannende vrijblijvende sexcontacten gaat. Vaak zoeken de gelegenheidsstellen daar contact met andere stellen voor partnerruil. Maar soms ook hebben ze een trio seksdate met een man alleen of vrouw alleen op hun verlanglijstje staan.Als gelegenheidsstel naar de parenclub

Op datingsites voor stellen kom je dus veel gelegenheidsstellen tegen, maar ook in een parenclub kom je vaak gelegenheidskoppels tegen. Dat kunnen dezelfde vrouwen en mannen zijn die we hierboven genoemd hebben, maar bij parenclubs kan er ook een andere reden zijn.

Je hebt parenclubs waar alleen paren welkom zijn. Om hier een bezoek te brengen moet je dus samen de club bezoeken, via een datingsite kun je dan met iemand van het andere geslacht afspreken samen een gelegenheidskoppel te vormen.


Bij andere parenclubs mogen wel mannen alleen binnen komen, maar deze betalen dan wel de hoofdprijs. De prijs voor een single man is veel hoger dan voor een stel (man en vrouw samen). Voor een man die zo'n parenclub wil bezoeken is het goedkoper een vrouw mee te vragen, al is het maar tot voorbij de kassa, en voor beide te betalen dan om alleen te gaan.

Gelegenheidsstel ervaringen

Op iedere erotische datingsite en op iedere datingsites voor swingende koppels kom je gelegenheidsstellen tegen. Ik sprak een aantal van deze gelegenheidskoppels die samen aan dating doen via deze contactsites. Hoe zijn hun ervaringen met het daten als gelegenheidspaar? Hoe worden ze als gelegenheidskoppel op een datingsite ontvangen? En is het lastig om als gelegenheidsstel een seksdate te krijgen? Hieronder lees je het.


Heb je zelf ervaring als gelegenheidspartners? Of ervaringen met het daten met een gelegenheidsstel? Hieronder kun je al je vragen, reacties, ervaringen en reacties posten.

Een reactie posten

6 Reacties

 1. Voor de gelegenheid14 januari 2024 om 21:00

  Het is voor ons als gelegenheidsstel die samen aan swing dating doen goed te merken dat veel koppels ons als gelegenheidsstel anders zien dan stellen die getrouwd zijn of samenwonen. Je wordt als gelegenheidsstel als koppel toch minder serieus genomen als je als stel wilt daten.
  Misschien komt het omdat bij veel gelegenheidsstellen één of beide partners ook een andere (vaste) relatie heeft. Dat dat het begrip gelegenheidsstel een slechte naam geeft. Bij ons is dat niet het geval. Mijn vriend en ik zijn beide single, maar wonen niet bij elkaar en willen dat ook niet. Wij zijn beide op onze single vrijheid gesteld.
  We stellen ons nu aan andere swingers voor als man en vrouw met een LAT relatie. Dat wordt duidelijk meer door stellen geaccepteerd als een gelegenheidsstel. Maar in de wereld buiten het swingen zouden we ons zelf nooit als LAT benoemen, We hebben namelijk geen liefdesrelatie maar een 100% seksrelatie. We hebben los van elkaar ook dates met anderen, maar vinden het ook fijn om als gelegenheidsstel met andere stellen af te spreken en seks te hebben. Dat is een vorm van seks waarvan we erg kunnen genieten. Daarom is het jammer dat veel swingers ons als gelegenheidsstel niet als volwaardig stel beschouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Swingers Limburg31 januari 2024 om 13:21

   Wij hebben als ervaren swingers geen moeite met een gelegenheidskoppel als het gelegenheidskoppel bestaat uit een single man en een single vrouw. Jullie zouden dus bij ons best voor een date in aanmerking kunnen komen. Geen probleem mee. Ook met een gelegenheidsstel bestaande uit een man en een vrouw die ook voor elkaar vrij onbekend zijn hebben wij geen problemen. Als ze leuk zijn, waarom dan niet.

   Maar zoals je zelf al schrijft bestaan veel gelegenheidstellen uit een man en een vrouw die al met elkaar vreemd gaan en het met een ander koppel willen doen. Dat zijn de gelegenheidskoppels die we niet willen daten. We daten uit principe niet met vreemdgangers, en dus helemaal niet met 2 vreemdgangers.

   Verwijderen
  2. Happie de Pappie7 februari 2024 om 14:12

   Ook wij zijn een gelegenheidsstel dat zich bij het swingen met andere koppels als LAT partners voorstelt. Mijn FWB vriendin en ik zijn goede vrienden en wonen in hetzelfde dorp maar net als jullie zouden we ons buiten het swingen geen LAT partners noemen.

   Verwijderen
 2. Mijn voormalige FWB was een bi vrouw die een date met een stel heel spannend leek. Vooral als de vrouw van dat stel ook bi was. Alleen met een koppel daten vond ze echter te eng. Ik vind het ook geil om met een koppel te daten maar als man alleen maak je bij de meeste koppels geen of weinig kans.

  Samen als gelegenheidskoppel daten was dus een prima oplossing. We zien er beide goed uit dus er waren koppels genoeg die graag wilde daten, en met mij er bij had mijn toenmalige seksvriendin er geen enkele moeite mee om voor seks met een wildvreemd koppel af te spreken.

  We hebben dan ook een heerlijke periode als gelegenheidskoppel gehad, met heel veel dates met verschillende koppels (waaronder trouwens ook wel andere gelegenheidskoppels). Ik betreur het nog steeds dat ze op een gegeven moment aan een vaste relatie begonnen is waarin geen ruimte voor mij meer was. Ik hoop ooit weer zo'n fijne FWB te krijgen waarin ik ook weer een gelegenheidsstel kan vormen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Conny en Donny3 mei 2024 om 20:03

  Wij zijn een koppel dat af en toe date met andere stellen. Wij zijn niet getrouwd maar wonen al ruim 6 jaar samen. Op zich hebben we geen probleem met het daten met een gelegenheidsstel. Maar ondanks dat we via datingsites al een paar keer leuk contact hadden met een gelegenheidskoppel is het nooit tot een date met zo'n stel gekomen.

  De reden is dat die gelegenheidskoppels telkens naast hun gelegenheidspartner ook een vaste partner hadden die dan nergens van afwist. Dat betrof dan soms 1 van de gelegenheidspartners, maar meestal allebei. En wij hebben samen wel de afspraak gemaakt dat we niet daten met personen die vreemdgaan. Dat is tegen onze principes.

  Ik kan mij best voorstellen dat mensen die elkaar via seksdaten leerden kennen best samen nog een stapje verder willen gaan. Dat doen wij ook. Maar vreemdgaan doen die gelegenheidsstellen maar met iemand anders.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet ieder gelegenheidskoppel dat samen aan seksdates doet is getrouwd hoor. Ik ken mijn FWB via een datingsite en na enkele leuke dates samen zijn we daarnaast ook als gelegenheidskoppel gaan daten. We zijn beide gescheiden en single. We hebben samen naast onze single inschrijvingen een gezamenlijke inschrijving aangemaakt waarbij we als gelegenheidsstel daten. Dat in het dagelijks leven geen partners zijn hebben we netjes in de tekst aangegeven.

   Verwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.