Goede gespreksonderwerpen voor bij een eerste date

Hier geef ik tips en informatie over goede (en slechte) gespreksonderwerpen voor als je een blind date of eerste date hebt.

Ben je bang voor onaangename stiltes tijdens een eerste date? Niet bang zijn! Er zijn volop gespreksonderwerpen. Hier heb ik wat voorbeelden van enkele onderwerpen die altijd tot een gesprek leiden.

En ik heb ook een lijstje met "verboden" onderwerpen samengesteld die je tijdens de eerste date beter niet kunt aansnijden.

gespreksonderwerpen eerste date

Goede gespreksonderwerpen zijn belangrijk bij een date. Stel vragen over de juiste onderwerpen, en als vanzelf ontstaat er een gesprek. Beantwoord je eigen vragen ook en voor het weet zitten jullie samen enthousiast verhalen uit te wisselen en anekdotes te vertellen!

Hobby's en vrije tijd

Liefhebberijen zijn natuurlijk een dankbaar gespreksonderwerp. Doet iemand aan tennis of hardlopen? Aan lezen of fotografie? Kijkt hij of zij graag naar autoracen of kookt hij of zij graag? Iedereen heeft hobby's en iedereen heeft favoriete vrijetijdsbestedingen. 

Vraag er naar en toon interesse in de liefhebberijen van de ander. Dan heb je een overvloed aan gespreksstof. Ook al is de hobby van de ander misschien helemaal niet jouw hobby.Interesses

In het verlengde van de hobby's liggen de interesses. Een hobby en een interesse overlappen elkaar vaak. Welke musea vindt je date bijvoorbeeld leuk? Dat is een interessant en boeiend gespreksonderwerp bij dating voor wie van bijvoorbeeld cultuur, kunst en geschiedenis houdt. Maar er zijn heel veel meer interesses die een interessant gespreksonderwerp vormen.

Muziek

Ook houdt (bijna) iedereen van muziek. Dat is een prima gespreksonderwerp bij een eerste date, maar is is wel een groot verschil in de ene soort muziek of de andere. Is er op dit gebied geen match, dan zal je snel uitgesproken zijn over dit onderwerp van gesprek, maar als de muzieksmaak overeenkomt valt er veel te bespreken. 

En in een later stadium  hebben jullie dan veel samen te beluisteren.

Films en series

Wat voor muziek geldt, dat geldt ook voor films en series. Vooral populaire Netflix series zijn een welkom gespreksonderwerp tijdens een date. En het is een leuke bijkomstigheid van dit onderwerp van gesprek dat je er ook nog leuke tips voor series en films aan kunt overhouden. Zelfs al is de date zelf geen succes.Vakanties

Heeft de ander al vakantieplannen? Waar is hij of zij verleden jaar geweest? Waar gingen eerdere vakanties heen? En waar zou je date nog eens graag naar toe willen? Als je praat over vakanties komen de reisverhalen en anekdotes al snel los. Vakantie is een heel relaxt gespreksonderwerp omdat het jou en je date al kletsend terugbrengt naar de sfeer van een geslaagde vakantie. En zo'n gevoel maakt de eerste date alleen maar leuker.

Het werk

Iedereen brengt veel tijd op de werkvloer door, dus daar is ook veel over te vertellen. Vind hij of zij zijn werk leuk? Zijn de collega's plezierig? Wat zijn de ambities? Genoeg om te vragen en genoeg om te vertellen. 

Maak er echter geen sollicitatiegesprek van. Het moet wel een luchtig gesprek blijven. Ik adviseer je om zware en al te serieuze gespreksonderwerpen op een eerste date nog even uit de weg te gaan. Die serieuze diepgaande gesprekken komen later wel!

Familie en vrienden

Wat voor vrienden heeft men, hoe is de familie? Deze gespreksonderwerpen zeggen ook vaak veel over je date. Het informeert je over zijn of haar afkomst en de sociale contacten die je date heeft.

En bij datende alleenstaande ouders zijn de kinderen natuurlijk een prima gespreksonderwerp tijdens een eerste date. Wel adviseer ik om op een eerste date niet al te lang over het onderwerp kinderen te praten. Dat kan iemand toch wat afschrikken en bovendien is de date een moment van jullie twee samen.

Slechte gespreksonderwerpen voor een eerste date

Hierboven vind je goede gespreksonderwerpen voor een eerste date, maar slechte gespreksonderwerpen zijn er ook. Probeer de onderstaande thema's op een eerste date te vermijden. Die zijn er voor later!

Het nieuws en politiek kunnen gevaarlijke gespreksonderwerpen zijn als beide daters een verschillende overtuiging hebben. Maar aan de andere kant, kunnen conflicterende meningen op dit gebied wel duidelijkheid brengen. Want iemand met een levensovertuiging of politieke overtuiging die compleet anders is dan de jouwe kan wel eens geen goede relatiemateriaal zijn.


Zie ook: 


Onderwerp:
Kijk hier boven voor een aantal leuke en veilige gespreksonderwerpen voor bij een eerste date. We hebben ook de afraders, gespreksonderwerpen die je bij de eerste date beter uit de weg kunt gaan.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Je kan tig lijstjes opstellen met gespreksonderwerpen voor een date, maar als je een goede date treft heb je geen lijstje nodig. Dan komen de gesprekken vanzelf op gang. Als je naar stof om te praten moet zoeken heb je niet de juiste date tegenover je. Je kan dan beginnen over de reis naar je date toe, over de kleur van zijn of haar ogen of het weerbericht van de volgende dag. Als je de juiste date hebt komen de woorden die je wilt spreken vanzelf je kant op. Een geschikte date wil je alles vertellen, je hebt eerder te veel dan te weinig gespreksonderwerpen op de date. Bij de juiste date is een gebrek aan gespreksonderwerpen het minste waar je je druk om hoeft te maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.