Goede gespreksonderwerpen voor bij een eerste date


Informatie over goede (en slechte) gespreksonderwerpen voor als je een blind date of eerste date hebt.

Ben je bang voor onaangename stiltes tijdens een eerste date? Niet bang zijn! Er zijn volop gespreksonderwerpen. Hier geven we voorbeelden van enkele onderwerpen die altijd tot een gesprek leiden.

En we hebben ook een lijstje met "verboden" onderwerpen die je tijdens de eerste date beter niet kunt aansnijden.

gespreksonderwerpen eerste date

Stel vragen over de juiste onderwerpen, en als vanzelf ontstaat er een gesprek. Beantwoord je eigen vragen ook en voor het weet zitten jullie enthousiast verhalen uit te wisselen en anekdotes te vertellen.

Hobby's en vrije tijd

Doet iemand aan tennis of hardlopen? Aan lezen of fotografie? Kijkt hij of zij graag naar autoracen of kookt hij of zij graag? Iedereen heeft hobby's en iedereen heeft favoriete vrijetijdsbestedingen. Vraag er naar en toon interesse. Dan heb je een overvloed aan gespreksstof.Interesses

In het verlengde van de hobby's liggen de interesses. Deze overlappen elkaar vaak. Welke musea vindt de andere persoon bijvoorbeeld leuk? Een interessant en boeiend gespreksonderwerp bij dating voor wie van bijvoorbeeld cultuur, kunst en geschiedenis houdt. Maar er zijn heel veel meer interesses die een interessant gespreksonderwerp vormen.

Muziek

Ook houdt (bijna) iedereen van muziek. Is er op dit gebied geen match, dan zal je snel uitgesproken zijn over dit onderwerp van gesprek, maar als de muzieksmaak overeenkomt valt er veel te bespreken. En in een later stadium veel te beluisteren.

Films en series

Wat voor muziek geldt, dat geldt ook voor films en series. Vooral populaire Netflix series zijn een welkom gespreksonderwerp tijdens een date. En aan dit onderwerp van gesprek kun je ook nog leuke tips overhouden van series en films die je echt eens moet bekijken.

Vakanties

Heeft de ander al vakantieplannen? Waar is hij of zij verleden jaar geweest? Waar gingen eerdere vakanties heen, en waar zou hij of zij nog eens graag naar toe willen? Als je praat over vakanties komen de reisverhalen en anekdotes al snel los.

Het werk

Iedereen brengt veel tijd op de werkvloer door, dus daar is ook veel over te vertellen. Vind hij of zij zijn werk leuk? Zijn de collega's plezierig? Wat zijn de ambities? Genoeg te vragen en te vertellen. Maak er echter geen sollicitatiegesprek van. Het moet wel een luchtig gesprek blijven.
Familie en vrienden

Wat voor vrienden heeft men, hoe is de familie? Deze gespreksonderwerpen zeggen ook vaak veel over je date. En bij datende alleenstaande ouders zijn de kinderen natuurlijk een prima gespreksonderwerp tijdens een eerste date.

Slechte gespreksonderwerpen voor een eerste date

Maar slechte gespreksonderwerpen zijn er ook. Probeer de onderstaande thema's op een eerste date te vermijden. Die zijn er voor later!

Het nieuws en politiek kunnen gevaarlijke gespreksonderwerpen zijn als beide daters een verschillende overtuiging hebben. Maar aan de andere kant, kunnen conflicterende meningen op dit gebied wel duidelijkheid brengen. Want iemand met een levensovertuiging of politieke overtuiging die compleet anders is dan de jouwe kan wel eens geen goede relatiemateriaal zijn.

Zie ook: 


Onderwerp:
Kijk hier boven voor een aantal leuke en veilige gespreksonderwerpen voor bij een eerste date. We hebben ook de afraders, gespreksonderwerpen die je bij de eerste date beter uit de weg kunt gaan.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Je kan tig lijstjes opstellen met gespreksonderwerpen voor een date, maar als je een goede date treft heb je geen lijstje nodig. Dan komen de gesprekken vanzelf op gang. Als je naar stof om te praten moet zoeken heb je niet de juiste date tegenover je. Je kan dan beginnen over de reis naar je date toe, over de kleur van zijn of haar ogen of het weerbericht van de volgende dag. Als je de juiste date hebt komen de woorden die je wilt spreken vanzelf je kant op. Een geschikte date wil je alles vertellen, je hebt eerder te veel dan te weinig gespreksonderwerpen op de date. Bij de juiste date is een gebrek aan gespreksonderwerpen het minste waar je je druk om hoeft te maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.