Wat is ghosting?

Dating heeft ook zijn minder leuke kanten. Één daarvan is ghosting. Ghosting betekent dat je een (denk je) leuk contact hebt met iemand, en die persoon (man/vrouw) laat ineens niets meer van zich horen. Alsof deze van de aardbodem is verdwenen. Er wordt niet meer gereageerd op berichtjes en mails en de telefoon wordt niet meer opgenomen als jij hem of haar belt.

Je zou dan denken, er iets iets aan de hand. Als er sprake is van ghosting dan is er echter niets ergs met de ander gebeurt, maar de ander heeft besloten dat het contact voor hem of haar genoeg is.

Daarbij bewandelt deze persoon de gemakkelijkste weg. Door nergens meer op te reageren hoeft er geen uitleg en geen verklaring gegeven te worden. Voor degene die aan de kant gezet wordt is dit echter de meest pijnlijke manier om gedumpt te worden. Deze persoon blijft vaak achter met veel vragen, onzekerheden en vaak ook ongerustheid.

Want gedumpt worden is nooit leuk, maar normaal gesproken komt er in ieder geval nog een berichtje waarin de relatie beëindigd wordt. Ook niet leuk, maar zo kan je in ieder geval nog concluderen dat de ander niet reageert omdat hem of haar iets is overkomen. Niet zelden sluit echter bij ghosting de ander zichzelf van het ene op het andere moment helemaal af zonder een verklaring te geven of zelfs maar duidelijk te maken dat hij of zij geen contact meer wil.

Ongerust bij ghosting

Maak je je serieus zorgen of de ander iets is overkomen? Probeer dan te achterhalen of deze persoon nog wel op het werk is verschenen of kijk naar een teken van leven bij zijn of haar huis. Maar kijk uit dat het niet onder het kopje stalking gaat vallen.

Als je hebt geconstateerd dat de ander nog wel gewoon rondloopt, neem je verlies dan. Met iemand die zo zo hard laat vallen en dan niets van zich laat horen wil je toch niets van doen hebben?

Zie ook: Meer uitleg dating
© Dating 2019. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.