Wat is ghosting bij dating?

Wat is ghosting?  Waarom doet iemand aan ghosting? Hier vind je informatie over de term ghosting bij dating.

Ghosting dating


Dating heeft ook zijn minder leuke kanten. Één van de mindere kanten van dating is ghosting. Ghosting betekent dat je een leuk contact met iemand denkt de hebben, en die persoon (man/vrouw) laat ineens niets meer van zich horen.

Het is bij ghosting bij dating alsof de persoon van de aardbodem is verdwenen. Er wordt niet meer gereageerd op berichtjes en mails en de telefoon wordt niet meer opgenomen als jij hem of haar belt.

Je zou dan denken dat er iets iets aan de hand is, en waarschijnlijk wordt je ongerust. Als er sprake is van ghosting is er echter niets ergs met de ander gebeurt, maar de ander heeft besloten dat het contact voor hem of haar genoeg is. Het contact wordt plots van één kant beëindigd.

Bij het beëindigen van het contact bewandelt deze persoon de gemakkelijkste weg. Door nergens meer op te reageren hoeft er geen uitleg en geen verklaring gegeven te worden. 

Voor degene die aan de kant gezet wordt is dit echter de meest pijnlijke manier om gedumpt te worden. Deze persoon blijft vaak achter met veel vragen, onzekerheden en vaak met een flinke dosis ongerustheid.

Want gedumpt worden is nooit leuk, maar normaal gesproken komt er in ieder geval nog een berichtje waarin de relatie beëindigd wordt. Ook dat is niet leuk, maar zo kan je in ieder geval nog concluderen dat de ander niet reageert omdat hem of haar iets is overkomen. Bij ghosting sluit de ander zichzelf echter van het ene op het andere moment helemaal af zonder een verklaring te geven of zelfs maar duidelijk te maken dat hij of zij geen contact meer wil.

Ongerust bij ghosting

Maak je je serieus zorgen of de ander iets is overkomen? Probeer dan te achterhalen of deze persoon nog wel op het werk is verschenen of kijk naar een teken van leven bij zijn of haar huis. Maar kijk uit dat het niet onder het kopje stalking gaat vallen.

Als je hebt geconstateerd dat de ander nog wel gewoon rondloopt, neem je verlies dan. Met iemand die zo zo hard laat vallen en dan niets van zich laat horen wil je toch niets van doen hebben? Ga op een goede datingsite op zoek naar iemand die jou meer verdiend.

Wat kunnen de redenen van ghosting zijn?

Ghosting is verwerpelijk. Er is nooit een goede reden om iemand te laten "hangen". Als je het contact met iemand wilt verbreken is het niet meer dan fatsoenlijk dat je op zijn minst een verklaring geeft.

Maar toch komt ghosting akelig vaak voor. Vooral als er alleen nog maar digitaal contact is. Dit kunnen dan de redenen zijn dat iemand ineens niets meer van zich laat horen:

  • De ander heeft besloten dat hij of zij jou toch niet leuk vind. Die persoon wil het contact verbreken maar vind het moeilijk om dat te zeggen. Gewoon verdwijnen is dan een stuk makkelijker.

  • De betreffende vrouw of man krijgt contact met iemand anders die haar of hem leuker lijkt. Deze persoon hopt zonder toelichting door naar de volgende lover.

  • De ander wil het contact verbreken maar wil jou niet kwetsen door je de bons te geven. Dit is een zure reden, want ghosting wordt meestal als veel kwetsender ervaren.

  • Bindingsangst kan de oorzaak van ghosting zijn. De ander vindt je wel leuk, maar hij of zij wordt al benauwd bij het idee een relatie te hebben.

  • Er is sprake van een meningsverschil of ander probleem en de ander heeft geen zin om dat uit te praten of op te lossen en gaat simpelweg de confrontatie uit de weg.

  • Iemand kan sociaal niet vaardig zijn en moeite hebben met de gesprekken over gevoelens die bij een dating contact horen. Juist omdat deze man of vrouw niet met gevoelens overweg kan is het makkelijker te verdwijnen dan er over te praten.

  • En tenslotte kan het ook zijn dat de ander gewoon een onbeschofte hork / trut is (doorhalen wat niet van toepassing is).


Zie ook: 
Ghosting is een nare ervaring waarmee helaas veel daters ten gebruikers van datingsites en datingapps te maken krijgen. Bij ghosting lijk je een leuk contact met iemand te hebben en ineens hoor je niets meer van die ander. De ander lijkt wel van de aardbodem verdwenen.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik heb dat ghosting bij dating helaas ook meegemaakt. Ik had een heel leuk contact met een dame. Weken lang chatten, bijna iedere avond, en uiteindelijk zouden we gaan daten. We hadden al wat vage plannen gemaakt, nog niet concreet, maar dat weekend zou het gebeuren. Maar op donderdag was ineens het profiel van de site verdwenen. Als er een storing was zou ze een nieuw account kunnen aanmaken om me weer te contacten. Maar nooit meer iets gehoord. Ghosting is k*t!

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.