Googelen van een date

Spannend zo'n blind date. Maar het hoeft ook niet al te spannend. Zo googel je je date voor je je in het onbekende werpt. Tips voor het googelen (natrekken) van je date op internet.

Googelen date


Googelen is een term die vaak gebruikt wordt voor het natrekken van gegevens van iemand via internet. Dit googelen is natuurlijk ideaal als je overweegt iemand te daten, maar nog een beetje twijfelt. Google kan je dan alle informatie geven die je over de streep trekt of juist van de date laat afzien. Wie goed kan googlen / googelen kan vaak makkelijk iemands identiteit online achterhalen.

Aanknopingspunten

Maar hoe kun je iemand op internet natrekken en zijn of haar identiteit achterhalen? Wil je iemand natrekken via google dan zal je wat aanknopingspunten moeten hebben. Een beginnetje om je zoektocht te starten. De naam en woonplaats levert je meestal een schat aan informatie op. Maar niet iedereen geeft je op een datingsite of in een dating app deze informatie.

Ook een mailadres kan dan een goed startpunt van je zoektocht zijn. Grote kans dat je als je op dat mailadres googelt al heel veel informatie over de betreffende persoon krijgt uit bijvoorbeeld een forum. Deze informatie geeft je dan vaak genoeg handvatten om meer in de diepte te vinden. Vaak is men op een hobby forum minder voorzichtig met het publiceren van persoonlijke gegevens dan op een dating site.

Googlen via sociale media

Grote kans dat het googelen je op een gegeven moment bij een Facebook account of andere social media brengt, en dan gaat er echt een schatkamer aan informatie open. Met foto's, vrienden en alle informatie over de levenswijze van je mogelijke date.

Zo kun je heel goed beoordelen of een blind date met de betreffende man of vrouw verstandig en de moeite waard is (Al is de date na dit natrekken via Google natuurlijk helemaal niet zo blind meer).

En lijkt de date je echt leuk? Dan is een beetje voorinformatie via Google natuurlijk helemaal niet verkeerd. Googelen op je date vergroot je kansen! Het geeft je tijdens de eerste date een paar goede handvatten om de juiste onderwerpen aan te snijden en om (heel fout) de gewenste antwoorden te geven.

Privacy

Omgekeerd wil je misschien helemaal niet dat iemand die je via een datingsite of datingapp spreekt al te veel over je te weten komt. Wees met dit googelen in het achterhoofd daarom voorzichtig met alle gegevens die via Google of een andere zoekmachine, of via een social media account,  informatie over je kunnen opleveren. Je naam, je mailadres (tenzij je die alleen anoniem gebruikt) maar ook namen van familie en werkgever. Wat jij kan online kan natrekken, dat kan een ander natuurlijk ook.

Googelen in Nederland

Het is grappig om te zien hoe het woord googelen als werkwoord in de Nederlandse taal is ingevoerd en breed begruikt wordt als synoniem voor iets op internet opzoeken.

Googelen staat zelfs in het Van Dale woordenboek, en is daarmee officieel als een Nederlands woord worden gezoen.

goo·ge·len merk (googelde, heeft gegoogeld)
zoeken op internet; iemand googelen op internet informatie over hem zoeken

Het feit dat googelen als dusdanig als werkwoord gebruikt wordt  illustreert de dominantie van Google als meest gebruikte zoekmachine in Nederland.

92 procent van de zoekopdrachten in Nederland wordt via Google uitgevoerd. Andere zoekmachines zoals Bing (5%), Yahoo (1%) en DuckDuckGo (1%) zijn nauwelijks concurrent te noemen als je naar het zoekmachine marktaandeel kijkt.

Ook voor het natrekken van een mogelijke date is Google dan ook de dominante zoekmachine.

Overigens stijgt het marktaandeel van de Microsoft zoekmachine Bing wel. Vooral op desktop compiters. Het gat is groot, maar misschien komt het ooit zover dat je in de toekomst je mogelijke date gaat "bingen".


Zie ook: 


Onderwerpen:
Googelen iemand natrekken via internet, via Google iemand achterhalen, online iemands identiteit natrekken.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die hun date niet googelen. Je probeert toch alle informatie te krijgen voor je je in een date met een onbekende stort.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.