Beste datingsites. Probeer ze gratis!

Onderstaande eerlijke datingsites kun je gratis proberen. Zit jouw beste datingsite hier tussen? Probeer het gewoon uit!


Datingsites gericht op liefde en relatie

Een algemene datingsite is gericht op het vinden van een date of relatie in het algemeen.

Algemene datingsites om gratis te proberen: 
 1. Cupify
 2. MetJou
 3. B2
 4. Lexa
 5. Parship 
 6. DatingEasy 
 7. Steden Dating
Hierboven vind je mijn overzicht met de beste gratis te proberen datingsites voor ieder soort date en ieder soort date. Er is namelijk een groot verschil in datingsites. Veel bekende datingsites zoals Parship en Lexa zijn gericht op het vinden van een geschikte partner voor een relatie, maar er komen steeds meer datingsites die veel meer gericht zijn op meer vrijblijvende afspraakjes, zoals gewoon een leuke avond, een sekscontact of een vriendschap.

Bij de beste gratis datingsites hierboven vind je algemene datingsites (vooral gericht op een relatie) en de beste datingsites gericht op een erotisch contact. Ben je naar het laatste op zoek, dan adviseer ik je om die in erotiek gespecialiseerde sites te gebruiken, want op een algemene datingsite zien de bezoekers je vaak liever gaan dan komen als je seks zoekt, en daardoor maak je nauwelijks kans op het soort date dat je zoekt.Datingsites voor erotisch contact

Onderstaande datingsites zijn wel geschikt voor het vinden van een erotisch contact, seksdate of seksrelatie. Sterker nog, ze zijn voor dat soort dates bedoeld!


Op seks gerichte datingsites met gratis inschrijving:
 1. Ondeugend Daten
 2. Second Love
 3. Victoria Milan
 4. SF Dating
 5. Regio Sexcontact
 6. Novamora
 7. Regio Swingers
 8. Ashley Madison
 9. Suikerarrangement
 10. SDC
 11. C-Date
 12. Pikanteprofielen
 13. Afspraakjes

Je kunt daten in de hoop de eeuwig durende liefde te vinden, een partner waarmee je oud wilt worden. Maar heel veel mannen en vrouwen zoeken helemaal geen levenspartner maar een spannende avontuurtje of een spannende vrijblijvende relatie. 

Personen die een serieuze relatie of date zoeken, en mensen die alleen op zoek zijn naar seks passen natuurlijk niet zo goed bij elkaar, dus voor die tweede groep zijn er aparte datingsites die ook wel casual datingsites genoemd worden. 

Daar komen alleen mannen, vrouwen en ook stellen die alleen seksuele spanning zoeken, dat is wel zo duidelijk!

Zin in een avontuurtje? Bovenstaande datingsites zijn gratis te proberen.50 Plus datingsites

Onderstaande datingsites voor 50 plus mannen en vrouwen kennen een gratis inschrijving. Dit vind ik de beste contactsites voor een wat oudere single.

50 plus datingsites om gratis te proberen:

 1. 50Plusmatch
 2. Vijftig Plus Dating
 3. 50 Plus Relatie
 4. 50Liefde
 5. Seniorengeluk
 6. OurTime

Een heel grote, en snel groeiende, doelgroep voor datingsites zijn de vijftig plussers. Mannen en vrouwen van boven de vijftig voelen zich vaak niet meer zo thuis op de algemene datingsites waar de toon vaak door dertigers bepaald wordt. 

Speciale datingsites voor vijftig plus dating groeien daarom snel. Er zijn goede datingsites voor vijftigers en zestigers die een nieuwe relatie of een leuke vriendschap zoeken, maar ook voor vijftig plussers (en ouder) die op zoek zijn naar een sexdate. 

De sfeer op deze datingsites voor vijftig plus dating is vaak gemoedelijk en de sites zijn heel gebruiksvriendelijk van opzet. 

Probeer bovenstaande 50 plus datingsites gratis uit.


Datingsites alleenstaande ouders

Ook voor alleenstaande ouders zijn specifieke sites. Dit vind ik de beste! Schrijf je gratis in voor onderstaande datingsites om ze gratis te proberen.
 1. NextLove (gescheiden vrouwen en mannen)
 2. Alleenstaande Mamma's (alleenstaande moeders)
 3. Alleenstaande Pappa's (alleenstaande vaders)
 4. Alleenstaande Moeders (alleenstaande moeders en vaders)
 5. MILF Match     (moeders, erotisch)

Een speciale doelgroep voor datingsites zijn de contactsites voor mannen en vrouwen met kinderen. Ben je zelf vader of moeder en zoek je een man of vrouw die ook kinderen heeft? Dan kun je terecht op diverse datingsites voor moeders en vaders. 

Deze datingsites voor alleenstaande ouders zijn populairder dan je misschien in eerste instantie zal verwachten. Veel vaders en moeders vinden het namelijk belangrijk dat hun date zelf ook een gezinnetje heeft.

Schrijf je hier boven gratis voor deze datingsites in.

Datingsites hoger opgeleid

Ook voor hoger opgeleiden zijn er heel grote (en heel goede) datingsites met gratis inschrijving. Ik adviseer je onderstaande sites eens te bekijken.
E-matching is een heel bekende site voor HBO'ers en academici. Maar er zijn nog veel meer goede datingsites die zich op deze doelgroep richten. 

Dit zijn heel goede datingsites voor vrouwen en mannen die een partner of date van een bepaald niveau zoeken. Ook deze datingsites zijn gratis uit te proberen.


Datingsites gay en bi

Ook voor gay en bi contacten heb ik specifieke datingsites gevonden die je gratis kunt uitproberen. Dit zijn lhbti+ datingsites voor zowel vasteals losse contacten op dit gebied.


Datingsites voor mensen met overgewicht

Heb je overgewicht en voel je je daardoor minder thuis op een gewone datingsite? Of zoek je zelf een partner / date die een maatje meer heeft? 

Dan is het goed te weten dat er speciale datingsites zijn voor wat dikkere vrouwen en mannen. En ook deze datingsites voor mensen met overgewicht worden goed gebruikt. Neem maar eens een gratis kijkje.
Christelijke datingsites

Ben je christelijk en vind het belangrijk dat je toekomstige partner dat ook is? Dan kun je het zoeken veel makkelijker maken door je in te schrijven voor een datingsite speciaal voor christenen. 

Alle mannen en vrouwen die je hier aantreft zijn christelijk en verwachten dat, net als jij, ook van hun partner. Hieronder kun je ze gratis uitproberen.Datingsites voor vriendschap

Een date hoeft niet altijd om een relatie te gaan, en ook niet om alleen een spannend seksafspraakje. Je kunt een datingsite ook gebruiken om vrienden te zoeken om leuke dingen mee te doen, of om een vriendenkring op te bouwen. 

Bijvoorbeeld als je je eenzaam voelt, als je je vriendenkring na een echtscheiding of relatiebreuk bent kwijtgeraakt, of als je gewoon je vrije tijd met leuke vrouwen en / of mannen wilt invullen. 

Gelukkig zijn vrienden en vriendinnen ook via internet te vinden. Met dezelfde goede zoekmogelijkheden en contactmogelijkheden als andere datingsites. En in een gunstig geval met betere zoekmogelijkheden om op interesses en liefhebberijen te zoeken zodat je makkelijk contact kunt maken met geschikte mogelijke vrienden en vriendinnen.

Ook dit soort dating sites zijn gratis te testen. Ik heb hiervan een apart overzicht gemaakt dat je via onderstaande link vindt.Informatie over gratis datingsites

Hoever gaan de mogelijkheden van een datingsite met gratis inschrijving? Wat kan er, en wat kan er niet? Is het de moeite waard een betaald te nemen of volstaat zo'n gratis account. Hieronder vind je al mijn tips en informatie over gratis datingsites.

Datingsites voor alle soorten dates

Hierboven vind je de beste gratis te proberen datingsites voor ieder soort date en ieder soort date. Er is namelijk een groot verschil in datingsites. Veel bekende datingsites zoals Parship en Lexa zijn gericht op het vinden van een geschikte partner voor een relatie, maar er komen steeds meer datingsites die veel meer gericht zijn op meer vrijblijvende afspraakjes, zoals gewoon een leuke avond, een sekscontact of een vriendschap.

Bij de beste gratis datingsites hierboven vind je algemene datingsites (vooral gericht op een relatie) en de beste datingsites gericht op een erotisch contact. Ben je naar het laatste op zoek, dan kun je het beste die sites gebruiken, want op een algemene datingsite zien de bezoekers je vaak liever gaan dan komen, en maak je nauwelijks kans op het soort date dat je zoekt.

Datingsites voor doelgroepen

Zoals er steeds meer gratis datingsites komen voor verschillende soorten dates, zo komen er ook steeds meer datingsites voor bepaalde doelgroepen.

Toen er nog veel minder personen zich met online dating bezig hielden waren deze doelgroepen (niches) vaak te beperkt om een datingsite te vullen, maar tegenwoordig hebben deze specifieke datingsites ook duizenden actieve deelnemers.

Denk daarbij aan datingsites voor ouderen, voor alleenstaande ouders, voor dikke mensen, voor kleine mensen, voor christenen en meer doelgroepen. Bij de bovenstaande gratis datingsites vind je ze allemaal en kun je je gratis inschrijven.

Hieronder vind je een aantal van deze doelgroepen en hun datingsites die je gratis kan proberen.

Gratis datingsites proberen

Bij de bovenstaande beste datingsites vind je niet alleen de mogelijkheid je gratis voor de dating site in te schrijven, je vindt er ook van iedere site een datingsite review. Daarin kun je een beschrijving vinden van de mogelijkheden van elk van deze beste datingsites, plus ervaringen en de mogelijkheid datingsites te vergelijken. Klik op de naam van de datingsite voor de review, de ervaringen en de gratis inschrijving.

Abonnement op een datingsite?

Voor een goede datingsite kun je je gratis inschrijven, en dan kun je de dating site zonder betalen goed bekijken en uitproberen. Maar is het daarna de moeite waard een betaald abonnement te nemen?

De meeste mensen die zich voor het eerst voor een dating site willen inschrijven gaan op zoek naar een volledig gratis dating site. Maar tijdens het gebruik van de dating site merk je dan meestal dat er aan gratis dating ook nadelen kleven. Wat zijn deze nadelen? Wat biedt gratis dating? En wat biedt een abonnement bij een datingsite aan extra mogelijkheden? Daarop gaan we hier verder in.

Betalen voor een datingsite is niet echt nodig, maar toch ook weer wel. De meeste datingsites hanteren het principe dat je gratis hun site mag proberen, maar om serieus met potentiële dates in aanraking te komen heb je hun betaalde extra's toch vaak wel nodig.

Geheel gratis dating sites en dating apps zijn minder serieus

Het grootste voordeel van een gratis dating site of een gratis dating app vind ik de laagdrempeligheid om je gratis in te schrijven. Zonder dat het je een cent kost kun je van start gaan met online dating. Je inschrijven, wat gegevens over jezelf en je gewenste date invullen en gaan met die banaan!

Aan de ene kant is het plezierig dat veel personen zich zo makkelijk even op een dating site inschrijven. Er zijn immers heel veel leuke vrouwen en mannen beschikbaar op zo'n gratis dating site, en veel leuke vrouwen en mannen betekent meer kans op een goede match. 

Lees hier de datingsite reviews. Daarin kun je lezen wat de (gratis) mogelijkheden van de beste datingsites zijn.

Aan de andere kant zorgt deze laagdrempeligheid er echter ook voor dat mannen en vrouwen zich impulsief op de gratis dating site inschrijven zonder dat ze echt op zoek zijn naar een date, maar dit gewoon voor de lol doen.

Goede voorbeelden hiervan zijn de bekende dating app Tinder en de gratis dating site Knuz. Deze dating platforms hebben enorm veel gebruikers, maar het aantal mensen dat echt voor dating open staat valt erg tegen. De meeste mensen gebruiken dit soort gratis datingsites en gratis dating apps om een beetje te spelen, te gluren (te lurken) en om te zien hoe ze zelf in de markt liggen.

Gratis dating sites en dating apps werken misbruik in de hand

Als je makkelijk en gratis een profiel kunt aanmaken is het erg verleidelijk om het bij dit profiel niet al te nauw met de waarheid te nemen. Dat kan variëren van een klein leugentje (jezelf 10 jaar jonger maken) tot iets meer misleiding (je als single voordoen terwijl je getrouwd bent) tot complete valse profielen (een man wordt een vrouw). 

Meestal is dit misleidend maar onschuldig, bijvoorbeeld als spelletje, uit nieuwsgierigheid of uit verveling, maar er kunnen ook valse profielen aangemaakt worden om mensen echt op te lichten of te chanteren.

Gratis dating is niet altijd gratis

Een dating site runnen kost best veel geld, en daarbij wil een bedrijf achter een professionele datingsite of datingapp ook geld verdienen. Er moet dus geld verdiend worden, ook al is gebruik van de datingsite gratis.

Reclame moet dan meestal de oplossing zijn. Maar datingsites kunnen zich niet volledig met reclame kunnen financieren. 

Neem bijvoorbeeld het bovengenoemde Knuz. Deze datingsite presenteert zich als 100% gratis, maar als je prominent in de zoekresultaten en zoeklijsten wilt staan zal je toch in credits moeten investeren. Inschrijven en meedoen is dan dus inderdaad gratis, maar om resultaat uit je inschrijving op de datingsite te halen zal je uiteindelijk toch wel moeten betalen.

Veel gratis dating sites hanteren deze techniek. Ze profileren zich als datingsite met gratis inschrijving, maar zelf contact maken is met een gratis abonnement lastig en in soms zelfs onmogelijk. Je bent afhankelijk van betalende abonnees die je benaderen. Hoe ver de mogelijkheden van een gratis dating abonnement gaan verschilt sterk per datingsite.

Kijk in de top 10 datingsites voor de 10 beste datingsites die je gratis kunt proberen.

Gratis inschrijving is geen gratis gebruik

Voor bijna alle datingsites geldt dat je je er gratis kunt inschrijven en vervolgens een profiel kunt aanmaken, door het aanbod aan vrouwen en mannen kunt scrollen en profielen kunt bekijken. Maar wat er vervolgens mogelijk is verschilt sterk bij deze sites. Soms kun je contact zoeken via knipoogjes, maar vaak moet je als gratis abonnee wachten tot er een betalende abonnee contact zoekt. En soms is het zelfs dan niet mogelijk om te reageren tot je tot betaling overgaat.

Gratis datingsite proberen

Zie een gratis dating site inschrijving vooral als een goede manier van een datingsite uitproberen.

Dat gratis inschrijven voor een datingsite is bijzonder handig. Je kunt na een korte aanmeldingsprocedure precies zien wat voor vlees je op de datingsite in de kuip hebt. 

Bijvoorbeeld: hoeveel abonnees zijn er? Hoe is de verhouding tussen mannen en vrouwen? Wat is het niveau van de deelnemers? Wat zijn de mogelijkheden van de datingsite? Hoe is het gesteld met de sfeer? Kun je goed op een gerichte manier naar een juiste date zoeken?

Dat zijn allemaal vragen waarop je heel snel antwoord krijgt als je je gratis voor een datingsite inschrijft.

Probeer er (gratis) gewoon eerst een paar uit

Betekent dat je dan op iedere datingsite meteen een betaald abonnement moet nemen? Nee, dat zouden we niet doen. Deze datingsites bieden niet voor niets de gratis mogelijkheid om te proberen aan. Gebruik deze mogelijkheid dan ook, profiteer er van, al was het maar om te voorkomen dat je er achteraf gezien achter komt dat je bij de verkeerde datingsite een betaald abonnement hebt genomen.

Daarom is het goed dat je de meeste datingsites van tevoren al kan bekijken en dat je ze zo kan goedkeuren of afkeuren. Op deze manier kun je jezelf eerst voor meerdere datingsites inschrijven en alleen bij de site die je het best bevalt een betaald abonnement nemen. Dat scheelt veel geld en dat scheelt teleurstellingen.

Een betaald abonnement voor echte dating

Over het algemeen kun je wel stellen dat je als je serieus wilt daten een betaald abonnement nodig hebt.

Tip: Schrijf je eerst gratis in voor de dating sites die je wel wat lijken. Bekijk welke datingsites je bevallen, qua mogelijkheden, qua publiek en qua sfeer. Kijk dan wat het kost en probeer daarna bij de beste datingsite eens een betaald abonnement uit.

Je zal merken dat een betaald abonnement je niet alleen veel meer mogelijkheden geeft, maar ook een grote voorsprong ten opzichte van gratis abonnees. Als betalende abonnee kun je vaak makkelijk met andere gebruikers in contact komen. Niet alleen kun jij ze (veel makkelijker) benaderen, ook kunnen ze (bij de meeste sites) op jouw berichten antwoorden en niet op de contactverzoeken van gratis deelnemers.


Meer informatie over de mogelijkheden van gratis dating


Onderwerp:
Hier kijk ik naar datingsites die je gratis proberen kan. Daarbij vind je geheel gratis datingsites en datingsites met gratis inschrijving waarbij gratis abonnees niet altijd toegang hebben tot de meest geavanceerde onderdelen van de de datingsite. Er zijn veel Nederlandse datingsites gratis of gratis te proberen. Dating in Nederland is dan ook erg populair. Hierboven vind je alle door mij geselecteerde goede gratis datingsites in Nederland. Zowel voor gratis seksdating (erotisch contact) als serieuze datingsites waar je op zoek kunt naar een partner. Van alle beste gratis datingsites vind je hier reviews en kun je de dating sites vergelijken en gratis proberen.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Zo zo. Gratis datingsites genoeg zo te zien. Of in ieder geval datingsite die je gratis kunt proberen. Dat is wel fijn. Maar het is wel zo dat je op een datingsite waarvoor je een abonnement moet nemen veel meer kans maakt op een date. Dat is logisch want mensen die ervoor betalen willen ook echt daten, anders is het zonde van het geld. Op gratis datingsites zitten veel meer kijkers. Mannen en vrouwen die zich inschrijven om nieuwsgierig rond te kijken. Leuk om te doen, voor hen, maar minder leuk als je een vrouw of man zoekt om echt mee te daten. Op sommige datingsites met zowel betaalde als gratis abonnementen kun je aangeven dat je alleen de betalende abonnees wilt zien. Dat doe ik altijd want dan hou je alleen serieuze daters over. De gratis datingsites gebruik ik vooral als entertainment, niet om te daten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn probleem met betaalde abonnementen op datingsites is dat deze gelijk zo duur zijn. Je kan een gratis datingsite abonnement nemen, waarbij je vaak niet zoveel kan, of je neemt een betaald abonnement met alle mogelijkheden. Voor zo'n betaald abonnement vragen ze rustig 30 euro, per maand! Ik weet niet hoe dat bij andere daters zit, maar voor mij is dat enorm veel geld, en meer dan ik me voor dit kan veroorloven. Was het 10 euro per maand, dan kan dat wel.Met drie keer zo veel dat is financieel gewoon niet haalbaar. Ik denk persoonlijk dat de datingsite bedrijven veel meer geld kunnen verdienen als ze hun prijs lager houden zodat ze een veel grotere doelgroep hebben. Massa is kassa zoals die kale zegt. In dit geval zou die patjepejer wel gelijk hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Danoontje Power20 mei 2024 om 13:18

  Wil je wel eens een stoute date? Dan moet je vooral boven eens kijken bij Ondeugend Daten. Dat is een echt leuke site. Vrouwen zijn er jammer genoeg wel in het nadeel want er zijn meer koppeltjes en mannen maar ik heb op die datingsite wel een FWB vriendin gevonden. We hebben af en toe een date en we hebben afgesproken dat ik ons samen als koppeltje inschrijf zodat we met eens met ander koppel kunnen seksen. Dat hebben we allebei nooit eerder gedaan. Je moet die datingsite maar eens proberen, misschien kom ik je er wel tegen.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.