Date in Groningen

Zoek je een leuke locatie voor een succesvolle date in Groningen? Kijk dan hier voor wat leuke tips voor een Groningse date.

date groningen

Je hebt een afspraakje gemaakt voor een date in de provincie Groningen. Maar hoe ga je die date invullen? Hier geef ik wat tips voor een leuke date in Groningen.

Hieronder vind je leuke locaties voor een date in Groningen. Ben je nog op zoek naar een leuke vrouw of man om mee te daten? Schrijf je dan (gratis) in bij de aanbevolen datingsites.

 

De stad Groningen

De stad Groningen is natuurlijk zeer geschikt voor een date. Ben je zelf Groninger of Groningse en je date niet? Laat hem of haar dan de stad zien. Of als je niet uit Groningen komt, maak dan een stadswandeling met je date als gids. De gesprekken komen dan vanzelf, en er zijn genoeg leuke terrasjes en kroegjes voor een lunch of drankje.

Dat kan een klein terrasje of kroegje zijn, maar ook het grand café De Drie Gezusters met de grootste bar van Europa (3700 plekken).

Beklim met je date de Martinitoren, maak een romantische wandeling in de Prinsentuin (met doolhoven) en ga picknicken in het Noorderplantsoen of het Stadspark. Voor een cultuurdate is het Groninger museum ideaal

Is je date een kattenliefhebber? Dan maak je met een bezoek aan het katten café Poeslief een geweldige indruk.

Bourtange

Niet alleen in de stad Groningen, maar ook in de ommelanden, de provincie Groningen, is voldoende te beleven om een leuke date te hebben.

Bourtange en de directe omgeving (Weterwolde) is een geweldige locatie voor een romantische maar ook sportieve date. Bezoek samen de vesting Bourtange met zijn sfeervolle grachten, wallen en huisjes. Echt een toplocatie voor romantische een date! Geniet van de horeca en maak eventueel nog een wandeling in de omgeving.

Wadlopen

Of maak het helemaal sportief en ga samen met je date wadlopen. Samen lekker stappen in de modder, dat geeft toch een heel wat minder geforceerde sfeer bij een eerste date als dat je samen onwennig aan een tafeltje zit. 

En als je elkaar tijdens de wandeling beter hebt leren kennen, dan kun je altijd nog aan zo'n tafel aanschuiven om na te beschouwen met een beker warme choco (of een wijntje).

Musea Groningen

De stad en provincie Groningen hebben ook voor een cultuur date genoeg te bieden.

Het Groninger Museum is één van de belangrijkste en grootste musea van Nederland. Ideaal voor een culturele date. En liggen jullie interesses anders? Kijk dan eens bij het Stripmuseum of bij het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Eveneens beide in de stad Groningen. Ideaal om te combineren met een stadswandeling en een drankje.

Maar ook buiten de stad Groningen zijn leuke musea te vinden. Bijvoorbeeld het openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, het Veenkolonie museum in Veendam en het kunstenaarsmuseum Mohlmann in Appingedam.

Of bezoek de Menkemaborg in Uithuizen voor een romantische date. Met historische tuinen, een slotgracht, singels en een prachtig authentiek Gronings landhuis. De Vesting Oudeschans (met museum) is ook een bezoek waard.

Ook leuk, het stoomgemaal (met museum) in Winschoten. En zoek je echt iets aparts? Neem dan je date mee naar het Politiepetten Museum (Slochteren) of het Nederlands Strijkijzer Museum (Noordbroek), al weten we niet zeker of je daar echt je date mee gaat imponeren.

Zeehonden in Pieterburen

Voor dierenliefhebbers (en wie is dat nou niet) is het Zeehonden Centrum van Pieterburen een aanrader. De vertederende zeehondjes maken iedere date week,

Met de trein

Nee we bedoelen niet de NS. Maar de STAR museum spoorlijn. Tussen Veendam en Musselkanaal ligt de langste museumlijn van Nederland. Hier wordt met diverse historische locomotieven en wagons gereden. Voor een sfeervolle date.

Bootje varen

Of ga je liever varen. Romantisch in een bootje. In de stad Groningen zijn rondvaarten op de grachten en buiten de stad kun je op verschillende plaatsen sloepjes huren. Leuk bij mooi weer en in combinatie met een picknick.

En zo is er in Groningen nog veel meer leuks te beleven. We wensen je een fijne date!

Zie ook:

Heb je zelf leuke tips voor in date in Groningen. Onderaan deze pagina kun je deze bij de reacties posten. Ik en de bezoekers van EerlijkeDatingsites.nl lezen ze graag.

Onderwerp:
Mijn tips voor een date in Groningen. Met leuke locaties en activiteiten voor een date in zowel de stad Groningen als de provincie Groningen.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Borrelen in cafe Hooghoudt en daarna lekker eten in De Drie Gezusters. Voor wijn en koffie is er Capuvino en smoothies haal je bij The Smooth Brothers. Voor een culinaire date is Groningen ideaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij daten in Groningen kan ik me alleen een studentenkroeg herinneren waar ik een heerlijk studente leerde kennen, en de heerlijke nacht op haar Groningse studentenkamer die daar op volgde. Voor wat betreft date locaties kan ik dus niets aanprijzen, maar de Groningse studentes des te meer.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.