Beste datingsites hoger opgeleide mannen en vrouwen

De beste datingsites waar hoger opgeleide mannen en vrouwen elkaar kunnen vinden.

Dating hoge opleiding

Veel mannen en vrouwen die een date zoeken stellen er prijs op als hun date minimaal over hetzelfde opleidingsniveau beschikt als zijzelf. Vooral voor vrouwen is dit vaak een belangrijke eis. Dit heeft als gevolg dat er veel grote datingsites zijn die zich specifiek richten op dating voor vrouwen en mannen met een hogere opleiding.

Dit zijn datingsites die passen bij het niveau van hun gebruikers. Verzorgd, en gericht op een serieuze relatie. Hieronder vind je de beste datingsites voor hoger opgeleide vrouwen en mannen.

E-Matching

E-Matching is de meest bekende datingsite voor hoger opgeleiden. En daarmee ook een grote datingsite die veel vrouwen en mannen met een hoge opleiding gebruiken om een geschikte date te vinden.

De datingsite E-Matching richt zich specifiek op HBO'ers en academici die een duurzame relatie zoeken. En dat is een behoorlijke doelgroep want op E-Matching melden zich dagelijks meer dan 100 mensen aan. Zowel vrouwen als mannen. 

E-Matching is een goed verzorgde datingsite met een strenge controle op de profielen. Zo worden bijvoorbeeld profielen die een tijdje niet gebruikt zijn van de datingsite verwijderd. 

Dat is een schoonmaakactie die meer datingsites zouden moeten doen. Het voorkomt namelijk dat je je richt op niet actieve personen. Omdat deze datingsite voor hoger opgeleiden inactieve profielen verwijderd heb je veel meer kans dat iemand reageert op een bericht dat je stuurt.

Op E-Matching zijn alleen hoger opgeleide personen van van minimaal 18 jaar welkom. Ook moeten deze hoog opgeleide singles op zoek zijn naar een vaste relatie.SmartSingles.nl

Match4me

Ook Match4Me (Match for me) richt zich uitsluitend op mannen en vrouwen van HBO of WO niveau. Dat betreft veel vrouwen want op deze datingsite voor hoger opgeleiden is 55% van de inschrijvers vrouw. Dat geeft mannen op deze contactsite voor hoger opgeleide mannen en vrouwen meer kans op een date dan bij een datingsite waar de mannen ver in de meerderheid zijn. 

Evenals E-Matching wil ook Match4Me alleen singles die een serieuze relatie zoeken op hun datingsite hebben. Wie alleen een avontuurtje of een scharrel zoekt wordt geacht verderop te gaan kijken. 

De datingsite Match4Me bestaat al vele jaren en heeft in die tijd vele hoger opgeleiden met elkaar in contact gebracht, en uit deze contacten zijn heel veel relaties voortgekomen.


Parship

Ook de datingsite Parship mikt vooral op hoger opgeleide mannen en vrouwen, maar Parship drukt dat wat minder duidelijk uit dan bovenstaande sites. 

Parship pakt het matchen van vrouwen en mannen zeer professioneel aan. Een wetenschappelijk onderbouwde matchmethode met 70 gerichte vragen zorgt ervoor dat je op deze datingsite alleen matches te zien krijgt die bij je passen. Het opleidingsniveau maakt daar onderdeel van uit. 

Stel je dus prijs op een goed opgeleide partner? Dan kom je bij Parship alleen met hoger opgeleiden in contact. En lager opgeleiden kunnen jou niet benaderen. Ook op andere punten is Parship zeer professioneel en alles is gericht op een echt goed geschikte match en op een serieus duurzaam contact.


Elite Dating

Elite Dating (voorheen eDarling) is een andere datingsite die zich richt op singles met niveau. Een hoge opleiding is niet altijd een garantie voor klasse en stijl, en omgekeerd kan iemand met een lagere opleiding een intelligent en aangenaam persoon zijn. Zodoende is het hoge opleiding bij deze datingsite geen keiharde eis. 

Toch is 60 procent van de deelnemende vrouwen en mannen hoger opgeleid. En via het zoekprofiel kun je minder hoog opgeleiden uitsluiten. Vrouwen zijn bij Elite Dating iets in de meerderheid.


Smart Singles

Smart Singles is een datingsite van Safe Dating Networks voor mensen met HBO of WO en vrouwen en mannen met een vergelijkbaar denkniveau en levenswijze. 

Het is een datingsite die goede zoekmogelijkheden biedt en goede mogelijkheden om te communiceren zoals een 1 op 1 chat. 

De inschrijvingen worden handmatig gecontroleerd om het vereiste hoge niveau te garanderen. Zoedoende vind je op Smart Singles vrouwen en mannen van een goed niveau, met een goede opleiding, die goed in het leven staan en serieus op zoek zijn naar een contact.
Zoek je een ander soort datingsite? Bij de datingsite tips vind je nog veel meer tips en informatie over de beste datingsites.


Zie ook:


Onderwerp:
Ben je hoger opgeleid, bijvoorbeeld op HMO of academisch niveau, dan is de kans groot dat je een partner zoekt met hetzelfde opleidingsniveau en denkniveau als jij. Een partner die ook op intellectueel gebied op jouw niveau in het leven staat. Een partner waarmee je op gelijk niveau gesprekken kunt voeren. Daarom zijn er speciale dating sites voor hoger opgeleiden, die een warme belangstelling van de doelgroep hebben en die door hoger opgeleide dames en heren veelvuldig gebruikt worden. Hier boven vind je de beste datingsites voor hoger opgeleiden.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Van deze datingsites voor hoger opgeleide vrouwen en mannen is Smart Singles waarschijnlijk de kleinste en minst bekende site, maar voor het vinden van de juiste match maakt het niet uit of er nu 1000, 10.000 of 100.000 inschrijvers op de datingsite zijn. Het kan juist een voordeel zijn als een serieuze dating site wat kleiner is want dan worden vrouwen niet overspoeld met reacties. Ook kun je beter kiezen uit een beperkt aantal mogelijke dates dan uit een mega lijst omdat je dan niet geneigd bent van de één naar de ander te hoppen. Het is niet makkelijker om uit een voetbalstadion vol mensen een date te selecteren dan uit een zaaltje met mensen.
    Ik vind een kleinere datingsite voor hoger opgeleide mannen en vrouwen zoals Smart Singles daarom plezieriger. Je maakt makkelijker contact, je houdt dit contact makkelijker vast en je hebt op de datingsite meer tijd en aandacht voor elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.