Dating hoger opgeleiden

Speciaal voor hoger opgeleiden (HBO, WO, Universiteit) zijn er dating sites voor hoger opgeleiden. Hier kijken we naar de beste datingsites voor vrouwen en mannen met een hoge opleiding.

Als je kijkt naar de datingsites die zich op een bepaalde doelgroep richten is het opvallend hoeveel datingsites op hoger opgeleiden mikken. 

Veel mensen met een hogere opleiding die een date of relatie zoeken doen dat bij voorkeur op een speciale datingsite voor hoger opgeleiden. Deze datingsites zijn bedoeld voor vrouwen en mannen met een HBO of WO opleiding die op hun eigen niveau willen daten.

De beste dating sites voor hoger opgeleiden

Het zijn vooral de vrouwen die niet onder hun niveau willen daten en gebruik maken van de beste datingsites voor hoger opgeleiden. Deze vrouwen, maar natuurlijk ook mannen, zoeken vaak serieus naar een partner waarmee ze een serieuze relatie kunnen opbouwen en waarmee ze op hun eigen niveau kunnen praten en die op een vergelijkbare manier in het leven staat.


SmartSingles.nl


Eigen niveau of downdaten?

Mannen hebben over het algemeen minder moeite met downdaten (daten met een vrouw met een lager opleidingsniveau dan zijzelf). Dit hoeft niemand de mannen kwalijk te nemen. Ten eerste zijn de meeste mannen minder van het praten dan vrouwen en ten tweede zoeken vrouwen meer dan mannen naar iemand die een veilige toekomst kan geven. Sorry feministes, het is toch echt de natuur die hier in meespeelt.

Dating Hoger Opgeleiden is de slogan van de bekende datingsite e-Matching. Maar er zijn veel meer goede datingsites die zicht op hoger opgeleide mannen en vrouwen richten. In het overzicht met beste datingsites voor hoger opgeleiden vind je de beste contactsites op dit gebied.

Nadelen daten op opleidingsniveau

Maar los daarvan zijn er de nodige nadelen op deze al dan niet natuurlijke selectie op opleidingsniveau. Ten eerste beperken mensen zich enorm door het opleidingsniveau als keihard selectiemiddel te gebruiken. 

Iemand met een lage opleiding kan veel intelligenter zijn dan iemand met een hogere opleiding. Sociale intelligentie is bovendien iets heel anders dan IQ, en iemand met een (misschien wel door omstandigheden) lagere opleiding kan heel veel levenswijsheid hebben opgedaan.

Je kunt absoluut het opleidingsniveau laten meewegen met het selecteren van mannen of vrouwen waarmee je een dat zou willen hebben, maar het is daarbij niet altijd verstandig om de deur keihard te sluiten voor iemand die niet minimaal een voltooide HBO opleiding heeft.

Gelukkig kun je je altijd voor meerdere datingsites inschrijven. Dus niet alleen voor een datingsite voor hoger opgeleiden, maar ook voor een meer algemene datingsite. Er zijn er genoeg!

Waarom dating voor hoger opgeleiden?

Hoog opgeleiden doen veel aan dating. Dat merk je aan de diverse specifieke datingsites die het helemaal van de hoog opgeleiden moeten hebben, en dat merk je ook aan de vele hoog opgeleide vrouwen en mannen die elkaar online hebben leren kennen. 

Maar waarom doen hoog opgeleiden zo vaak aan dating?

  • Hoger opgeleide mannen en vrouwen hebben vaak een verantwoordelijk baan die weinig ruimte voor vrije tijd biedt. Een datingsite bezoeken op de momenten dat dit uitkomt, bijvoorbeeld 's avonds laat of even tussendoor, is dan wel zo plezierig.

  • En de vrije tijd die ze hebben wil niet iedere hoogopgeleide vrouw of man gebruiken om in de horeca op "jacht" te gaan naar een date.

  • Bovendien is dat voor een hoger opgeleide ouder met (kleine) kinderen extra lastig.

  • Een datingsite geeft meer mogelijkheden om te filteren op niveau, opleiding, hobby's e.d. dan het op een andere manier kennismaken met een onbekende.

  • Datingsites zijn een veilige manier om de eerste stap tot een date te nemen. Je hebt in deze eerste fase nog alle privacy en anonimiteit.


Zie ook: Vind hier je meest geschikte datingsite


Onderwerpen:
Dating voor hoger opgeleiden is een term die je bij veel datingsites aantref. Deze contactsites richten zich op HBO dating, WO dating en dating voor universitair opgeleiden. Voor een date met een hoog opgeleide man of date met een hoog opgeleide vrouw is dating hoger opgeleiden ideaal. Maar sociale intelligentie komt lang niet altijd overeen met een hogere opleiding als HBO, WO of Universiteit, en het opleidingsniveau zegt lang niet alles over het niveau van je date.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Een hogere opleiding is niet altijd een garantie dat een man sociaal is en in staat is tot een goed gesprek. Ik heb daar helaas slechte ervaringen mee :-) Staar je dus niet blind op het niveau van de opleiding. Dat staat niet gelijk aan het niveau van de man.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.