Dating hoger opgeleiden

Speciaal voor hoger opgeleiden (HBO, WO, Universiteit) zijn er dating sites voor hoger opgeleiden. Hier kijken we naar de beste datingsites voor vrouwen en mannen met een hoge opleiding.

Als je kijkt naar de datingsites die zich op een bepaalde doelgroep richten is het opvallend hoeveel datingsites op hoger opgeleiden mikken. Veel mensen met een hogere opleiding die een date of relatie zoeken doen dat bij voorkeur op een speciale datingsite voor hoger opgeleiden. Deze datingsites zijn bedoeld voor vrouwen en mannen met een HBO of WO opleiding die op hun eigen niveau willen daten.

De beste dating sites voor hoger opgeleiden

Het zijn vooral de vrouwen die niet onder hun niveau willen daten en gebruik maken van de beste datingsites voor hoger opgeleiden. Deze vrouwen, maar natuurlijk ook mannen, zoeken vaak serieus naar een partner waarmee ze een serieuze relatie kunnen opbouwen en waarmee ze op hun eigen niveau kunnen praten en die op een vergelijkbare manier in het leven staat.


SmartSingles.nl


Eigen niveau of downdaten?

Mannen hebben over het algemeen minder moeite met downdaten (daten met een vrouw met een lager opleidingsniveau dan zijzelf). Dit hoeft niemand de mannen kwalijk te nemen. Ten eerste zijn de meeste mannen minder van het praten dan vrouwen en ten tweede zoeken vrouwen meer dan mannen naar iemand die een veilige toekomst kan geven. Sorry feministes, het is toch echt de natuur die hier in meespeelt.

Dating Hoger Opgeleiden is de slogan van de bekende datingsite e-Matching. Maar er zijn veel meer goede datingsites die zicht op hoger opgeleide mannen en vrouwen richten. In het overzicht met beste datingsites voor hoger opgeleiden vind je de beste contactsites op dit gebied.

Nadelen daten op opleidingsniveau

Maar los daarvan zijn er de nodige nadelen op deze al dan niet natuurlijke selectie op opleidingsniveau. Ten eerste beperken mensen zich enorm door het opleidingsniveau als keihard selectiemiddel te gebruiken. 

Iemand met een lage opleiding kan veel intelligenter zijn dan iemand met een hogere opleiding. Sociale intelligentie is bovendien iets heel anders dan IQ, en iemand met een (misschien wel door omstandigheden) lagere opleiding kan heel veel levenswijsheid hebben opgedaan.

Je kunt absoluut het opleidingsniveau laten meewegen met het selecteren van mannen of vrouwen waarmee je een dat zou willen hebben, maar het is daarbij niet altijd verstandig om de deur keihard te sluiten voor iemand die niet minimaal een voltooide HBO opleiding heeft.

Gelukkig kun je je altijd voor meerdere datingsites inschrijven. Dus niet alleen voor een datingsite voor hoger opgeleiden, maar ook voor een meer algemene datingsite. Er zijn er genoeg!

Zie ook: Vind hier je meest geschikte datingsite


Onderwerpen:
Dating voor hoger opgeleiden is een term die je bij veel datingsites aantref. Deze contactsites richten zich op HBO dating, WO dating en dating voor universitair opgeleiden. Voor een date met een hoog opgeleide man of date met een hoog opgeleide vrouw is dating hoger opgeleiden ideaal. Maar sociale intelligentie komt lang niet altijd overeen met een hogere opleiding als HBO, WO of Universiteit, en het opleidingsniveau zegt lang niet alles over het niveau van je date.

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.