Humor en dating

Humor en dating hoort bij elkaar Kijk maar eens bij profielen van vrouwen op datingsites. Humor wordt bijna altijd genoemd als gewenste eigenschap bij een man.

Humor dating

Kijk eens bij de profielen van dames op datingsite en je zal merken dat vrouwen naast het romantische wijntje bij de open haard en de strandwandeling ook nog iets anders heel belangrijk vinden, namelijk humor bij de man.

Dat sluit aan bij de toon die je in veel artikelen over mannen en relaties in damesbladen leest. Vrouwen willen graag een man die hen doet lachen. 

Met een gezonde dosis humor kun je de nodige minpunten compenseren. Je bent dan bijvoorbeeld een vrolijke gezellige man met een buikje in plaats van die kerel met die bierbuik.

Dus gebruik humor als goedaardig wapen bij het daten. Begin er al mee in het profiel op de datingsite, gebruik het in de berichtjes waarmee je dames benaderd, en laat je afspraakje eens lachen als het tot een date komt.

Een goede datingsite geeft je de mogelijkheid om profieltekst humor te gebruiken.

Overdrijf het niet

Maar pas op! Overdrijf het niet. Op een date met een grapjas zitten de meeste vrouwen ook niet te wachten.

Verwerk de humor subtiel in hetgeen je doet. Je profieltekst hoeft geen conference te zijn, en je berichten moeten wel serieus genomen kunnen worden. Maar een luchtige opmerking die een glimlach losmaakt, vergroot de kans dat de dame jou gaat mailen of appen heel veel.

Hetzelfde geldt voor de date zelf. En een date waarbij de man de hele tijd de vrouw aan het lachen probeert te krijgen ziet de vrouw ook niet als een ideale date. Dan had ze wel met Clown Bassie afgesproken.

Voer dus op je eerste date gewoon serieus een gesprek, maar stop er af en toe wat humor in. Een plotselinge grappige opmerking in een serieus gesprek heeft veel meer effect. 

Wees wel voorzichtig met zelfspot bij iemand die jou nog niet goed kent. Je kan daarmee het beeld van jezelf naar beneden halen als de vrouw in kwestie het principe van zelfspot niet snapt.

De smaak van humor

Humor is namelijk erg smaakgebonden. Zelfspot is een goed voorbeeld van een soort humor die bij een persoon helemaal kan ontbreken, waardoor deze man of vrouw ook de zelfspot van een ander niet kan begrijpen. Maar ook andere vormen van humor kunnen per persoon sterk verschillen, en kunnen bij een dating daarom helemaal verkeert uitpakken.

Foute (schuine) grappen bij een date zijn daar een goed voorbeeld van. Een man en een vrouw kunnen zich bij een date met foute grappen uitdagen, en elkaar zelfs opwinden. Maar er zijn volop vrouwen en ook mannen die een foute grap als een grote afknapper zien. Wees met deze vorm van humor dus voorzichtig als je iemand nog niet goed kent. Begin met een heel voorzichtig grapje en peilde reactie. Als de andere foute grappen maakt, en jij daar geen enkel probleem mee hebt, kun je er natuurlijk gewoon in mee gaan. Jullie hebben dan kennelijk hetzelfde gevoel voor humor.

Foute grappen kunnen schuine grappen zijn, maar ook met grappen over politiek en groepen mensen kunnen bij iemand verkeerd overkomen. Als je nog niet weet hoe iemand in het leven staat kan humor best gevaarlijk zijn.

Maar aan de andere kant... wat heb je aan iemand die een totaal ander gevoel voor humor heeft dan jij. Humor is belangrijk in zowel een vriendschap als een relatie. Je wil toch niet altijd op je tenen willen lopen omdat je bang bent een verkeerd grapje te maken! Humor tijdens de date kan dan ook een test zijn. Om dan snel weg te wezen als je te maken hebt met een humorloos persoon of iemand die jou humor helemaal niet snapt!

Humor in je dating profiel

Vind je humor belangrijk? En is een gebrek aan humor voor jou een afknapper? Verwerk dan op de datingsite al humor in je profiel. Je kan dan meteen zien hoe iemand op je humor reageert, en iemand die je humor niet snapt zal waarschijnlijk niet eens reageren.

In een datingprofiel wordt vaak naar humor verwezen. Bijna iedere vrouw lijkt op zoek naar een "man met humor", maar de smaak van humor wordt zelden benoemd, en de humor is bij de vrouw in kwestie ook niet altijd in ruime mate aanwezig. Als iemand om humor vraagt kun je deze humor ook gerust gebruiken. Als de humor dan niet klikt is dat meteen duidelijk!

Onderzoek: Dating en humor


Maar datingsite Parship onderzocht de link tussen daten en humor en lachen wat meer nauwkeurig, en kwam tot een reeks leuke cijfers om te weten. Hieronder de cijfers:

Wij willen humor!

En inderdaad, volgens het onderzoek van Parship vindt niet minder dan 95,9% het belangrijk dat de toekomstige partner een goed gevoel voor humor heeft, en hem of haar aan het lachen kan maken.

79,8% geeft de voorkeur aan een partner met humor boven een knappe partner en zelfs 87,7% verkiest een partner met humor boven een rijke partner. Een goed gevoel voor humor is belangrijker dan een goed gevulde portemonnee.

De humor tussen beide personen hoeft vaak niet eens overeen te komen. Slechts een kleine meerderheid (52%) vindt het een afknapper als de ander om heel andere dingen lacht. Daarentegen wordt helemaal geen humor door 85,2% als een afknapper gezien.

Afknappers bij het lachen

Maar aan de humor, en dan met name het lachen, kleven ook gevaren. Zo vindt 77,8% van de personen een vies gebit dat zichtbaar wordt tijdens de lach een grote afknapper. En 45% knapt af als er met consumptie gelachen worden. En 72% walgt van een vieze adem.

Met een harde of juist heel timide lach hebben gelukkig maar weinig mensen last. Bij 7,5% van de ondervraagde kan de lachende date zelfs helemaal niets fout doen. Die nemen alle ongemakken tijdens de lacht op de koop toe. Als er maar gelachen wordt!

Versiertip:

Iedereen heeft een ander gevoel voor humor, en een enkeling helemaal geen (maar die wil niet daten). Probeer subtiel uit te vinden om welk soort humor een vrouw houdt. Melig? Verfijnd? Of juist plat? Telkens in haar ogen de verkeerde grapjes maken draagt niet bij aan het succes van de date.

Zie ook:

Onderwerp:
Humor en dating gaan heel goed samen. Met name vrouwen zoeken een man met humor. Verwerk wat humor in je profiel op een datingsite of datingapp, en in de berichten die je verstuurt, en je kans op een reactie en date neemt toe. Ook op de date zelf kun je humor gebruiken. Maar pas op dat je het niet overdrijft.

Een reactie posten

2 Reacties

  1. Erg vermakelijk op te zien hoe vrouwen vaak een goed gevoel voor humor als eis stellen, en dan in het contact een enorm gebrek aan humor tentoon spreiden. Misschien komt het omdat vrouwen een ander gevoel voor humor hebben. Je hebt de zogenaamde mannen humor (bekend als de VI humor van Derksen en Gijp). Vrouwen die van dit soort humor houden (die zijn er gelukkig genoeg) matchen heel goed met mij!
    Zelfspot en harde zwarte humor zijn belangrijk bij dat soort humor en dat is het waar het bij vrouwenhumor aan ontbreekt,

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind bij een jongen of man een goed gevoel voor humor best belangrijk. Als ik ontspannen met hem kan lachen heeft hij mij al voor 50% gewonnen. En 50% is best veel (de helft namelijk). Humor (echte humor, geen geforceerde humor) zorgt er namelijk voor dat je op een heel relaxte manier met elkaar omgaat. Bij mij werkt het in ieder geval zo. Aan iemand waarmee ik kan lachen kan ik echt geen hekel hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.