LAT relatie en dating

Wie aan dating gaat doen hoeft daarbij zijn vrijheid niet op te geven. Veel vrouwen en mannen zoeken op dating sites een LAT relatie, maar soms ook is de LAT relatie vooral praktisch of zelfs noodgedwongen.

Wat is een LAT relatie

De afkorting LAT in LAT relatie staat voor Living Apart Together, dus apart samenleven. Op het gebied van dating komen we de LAT relatie regelmatig tegen. 

Bijvoorbeeld omdat mensen via een datingsite een LAT relatie zoeken, omdat een LAT relatie soms noodgedwongen is of omdat mensen die een LAT relatie hebben elkaar soms vrijlaten om met anderen te daten. Dat laatste is overigens maar in een zeer beperkt aantal LAT relaties het geval.

Hier kijken we naar deze verschillende connecties tussen dating en een LAT relatie.

Het zoeken van een LAT relatie

Veel mensen die zich voor een datingsite inschrijven hebben in eerste instantie een LAT relatie op het oog. Veel beginnende daters willen wel graag een vaste relatie, maar zien het voorlopig nog niet zitten om samen te gaan wonen met de leuke man of vrouw die ze via de datingsite hopen te vinden. 

Dat kan vele redenen hebben, bijvoorbeeld:

 • Men is op de persoonlijke vrijheid gesteld. Heeft wel interesse in een relatie, maar wil ook alleen kunnen zijn op de momenten dat dit gewenst is.
   
 • Men heeft onlangs een relatie beëindigd en heeft even geen trek in een man / vrouw over de vloer.
    
 • Men heeft kinderen uit een vorige relatie en wil hen niet met een nieuwe partner opzadelen.
   
 • Het kan ook een financiële reden hebben. Samenwonen kan onvoordelig zijn voor bijvoorbeeld alimentatie, schuldsanering of belasting.
   
 • Of de LAT relatie is noodgedwongen, omdat men bijvoorbeeld ver van elkaar weg werk heeft.Weekendrelatie en quality-time

De laatste oorzaak, de afstand, kan de reden zijn voor een weekendrelatie. Men woont bijvoorbeeld door de weeks apart en in het weekend komt de één bij de ander op bezoek. Ook kinderen kunnen de reden zijn voor zo'n weekendrelatie. Men komt dan alleen bij elkaar als de kinderen bij hun andere ouder zijn.

Maar bij de minder noodzakelijke LAT relatie is het vooral de quality-time die vaak een rol speelt. Men ziet elkaar niet zoveel als in een relatie waarbij men samenwoont, maar die tijd die men samen is wordt wel op een heel leuke manier ingevuld. 

Het huishouden, de boodschappen en andere verplichtingen worden uitgevoerd als men alleen is, en als men samen is ga je leuke dingen doen.

Een open LAT relatie

We noemden het hier boven al. Soms geeft men elkaar in een LAT relatie zoveel vrijheid dat men ook met anderen mag daten. Er is dan sprake van een open relatie. Een open relatie is overigens niet standaard bij een LAT relatie, want bij de meeste LAT relaties is er sprake van een monogame relatie waarbij men alleen niet samen woont.

Maar zoals bij iedere partner-relatie kan er bij een LAT relatie ook sprake zijn van een open relatie. Bij het los van de partner op zoek gaan dating betreft dan meestal sexdating, want een vaste relatie heeft men immers al. De vrijheid bij deze vorm van een LAT relatie is maximaal, maar voor veel vrouwen en mannen is dit niet de basis van een parterrelatie, ook al woont men niet samen.Samenvatting:
LAT relaties worden vaak gezocht op dating sites. Lang niet iedereen die een partner zoekt wil daar op korte termijn mee gaan samenwonen. Dat kan omdat men aan de vrijheid gehecht is, maar ook omdat er kinderen in het spel zijn, om financiële redenen of omdat de afstand tot het werk dan te groot wordt. De meeste vrouwen en mannen die een LAT relatie zoeken willen wel een monogame relatie, ook al komen open relaties soms voor bij het latten.


© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.