Leuke dates: Tips om een blind date leuk te laten verlopen

Ik geef hier tips voor leuke dates. Maak een blind date of andere first date leuk en tot een succes met onderstaande tips.

eerste date tips

Ook al is het niet je eerste eerste date, zo'n first date is altijd weer spannend, nieuw, en best wel (op een leuke manier) een beetje eng. En bovendien: natuurlijk wil je bij een blind date graag een beetje goed voor de dag komen. Daarom heb ik hier tips voor leuke dates.

k heb tips en informatie voor bij deze blind dates. Van de voorbereiding op de date tot hopelijk het succesvolle einde van die leuke date:


Iemand natrekken via internet

Laat ik beginnen met de voorbereidingen voor een leuke date met een onbekende vrouw of man. De zogenaamde blind date.

Maar met wie heb je eigenlijk de blind date? Bij een eerste date met een onbekende wil je waarschijnlijk eerst wat meer te weten komen over de persoon waarmee je gaat afspreken? Je zal al het één en ander van die persoon  gehoord hebben, maar klopt dit alles en wat heb je allemaal niet gehoord? 

Want de meeste mensen vertellen natuurlijk alleen hun goede kanten. Maar hun minpunten vermelden ze zelden. Gelukkig kun je vandaag de dag iemand heel makkelijk via internet natrekken. Hoe kun je iemand het beste googelen? Dat kun je hieronder lezen.

Voor leuke dates  is het altijd handig als je wat af weet van de persoon met die je gaat daten. Het is dus helemaal niet verkeerd om vast wat informatie over die vrouw of man te verzamelen. Je hoeft je niet schuldig te voelen, want wat nuttige informatie over de persoon kan de date ook leuker maken. Je kan bijvoorbeeld inspelen op zijn of haar interesses.Waar spreek je af voor leuke dates?

En dan de date zelf. Voor leuke dates is een goede locatie natuurlijk erg belangrijk. 

Een terrasje? Een museum? De dierentuin? Er zijn veel locaties waar je voor leuke dates kunt afspreken. Allemaal met hun eigen voordelen en nadelen. 

Zoek in ieder geval voor een locatie waar je wat te bespreken hebt. Zo vind ik zelf een bioscoop of theater de minst geschikte plek voor een leuke eerste date. En samen aan een tafeltje zitten, met het idee dat je verplicht moet converseren, vinden ook veel mensen vervelend. Je kan beter een locatie kiezen waar je rondloopt en waar veel te zien is om te bespreken. Wat de beste locatie en de beste bezigheid voor leuke dates is hangt ook van de persoon af. 

Voor een gemakkelijke prater zal een andere invulling anders zijn dan voor een meer verlegen en terughoudend persoon. Hier wat ideeën voor locaties voor leuke dates.

Een veilige eerste date

Een eerste date is (met name bij een blind date) vooral spannend omdat je een voor jou heel onbekend persoon gaat ontmoeten. 

Zo'n blinde date is een avontuur, maar sommige mensen vinden een blind afspraakje ook best eng. Je hoort wel eens rare verhalen, of misschien heb je wel eens een spannende film gezien waarbij het helemaal mis liep bij een blind date. Daar krijg je ook geen vertrouwen van. 

Zo ben ik zelf geen voorstander van het meteen thuis afspreken met iemand die je alleen via online berichtjes kent. Daarom hier wat tips voor een veilige eerste (blind) date. Want de leukste dates zijn een veilige date.

Gespreksonderwerpen leuke dates

De grootste angst van veel mensen tijdens de eerste date is dat het gesprek stokt en dat er onaangename stiltes vallen. Zo goed ken je elkaar immers niet bij een eerste date, en waar praat je dan over met iemand die misschien wel compleet onbekend is? Want leuke dates zijn een ontspannen date.

De ene persoon is meer een prater dan een persoon. Een beetje voorbereiding kan wat dat betreft geen kwaad. Daarom heb ik hier een aantal tips voor gespreksonderwerpen voor leuke dates.Non verbale communicatie

Praten is één, maar wist je dat non verbale communicatie ook heel veel doet bij dates? Er zijn niet altijd woorden nodig, ook met gebaren of met je houding kun je (vaak ongemerkt) je interesse of teleurstelling laten merken. Bewust of onbewust. 

Misschien pikt je first date dit nog wel meer op dan hetgeen je zegt. Daarom hier wat tips en informatie over non verbale communicatie. Zo kun je je houding bepalen, en kun je stiekem meer te weten komen over wat je date denkt en of zij of hij je ziet zitten. 

En natuurlijk kun je de non verbale communicatie inzetten om haar of hem misschien we te verleiden. Voor leuke dates is wat inzicht in non verbale communicatie best belangrijk. Hieronder heb ik tips en informatie over lichaamshouding, lichaamstaal en andere non verbale communicatie verzmeld.Meer tips voor leuke dates

Kom goed beslagen ter ijs. Hier hebben ik nog zeven goede eerste date tips voor leuke dates voor je. Zeven goede tips om je eerste date goed te laten verlopen. Op naar date nummer twee!


Onderwerp:
Hier heb ik een aantal eerste date tips. Tips voor leuke dates. Dating tips om een blind date of andere first date leuk en met succes te laten verlopen.

Een reactie posten

3 Reacties

  1. Mijn tip voor een leuke date: Ga iets doen waarvan je denkt dat de ander het leuke vind, maar doe vooral iets wat je zelf ook leuk vind. Dat laatste vergeten mensen wel eens. Ze willen dan alleen iets voor de ander organiseren. Maar een date is veel leuke als je iets doet wat beide leuk vinden. Als je het beide naar de zin hebt geniet je veel meer van elkaars gezelschap.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik hou erg van musea en ik vind dat ook een perfecte bestemming voor een leuke date. Er valt zoveel te zien en te bespreken. En later na te beschouwen. Natuurlijk moet je date dan ook van een museum houden, maar dat is iets wat ik ook van mijn date verwacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Huur een kano en ga samen te water. Picknickmandje mee en de natuur in. Je bent lekker bezig en er is alle ruimte om te praten, maar doordat je actief bezig bent hoeven dat geen diepgaande gesprekken te zijn (maar kan wel). En mocht je mijn tip onzin vinden, het werkt wel want bij de eerste date met mijn vriendin zijn we gaan kanoën.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.