Date in Limburg

Heb je een date in Limburg. Maar weet je nog niet wat je met je date gaat doen? Hier heb ik wat leuke tips voor dating in Limburg.

date limburg

In Limburg is veel te doen met een date. De Nederlandse provincie Limburg heeft mooie sfeervolle steden en een mooie natuur.


Ik geef hier tips voor wat je samen met je date kan gaan doen of gaan ontdekken. Heb je nog geen date? En ben je op zoek naar een leuke man of vrouw in Limburg? Schrijf je dan in bij één of meer van de aanbevolen datingsites.


Date in Maastricht

Het Zuid Limburgse Maastricht is een stad waar je met je date wel een hele dag op een ontspannen manier kunt doorbrengen. Geniet samen van een koffie met Limburgse vlaai op het Vrijthof, maar bezoek ook Wyck, de stadswijk die zich aan beide kanten van de Maas bevindt verbonden door de Hoge Brug. Wyck wordt de gezelligste wijk van Maastricht genoemd, met leuke winkeltjes en barretjes.

En maak samen een stadswandeling en bezoek de oude stadsmuren en de Bisschopsmolen, een werkende watermolen midden in het centrum. Het oude Maastricht is met als zijn kerken, oude muren en basiliek een romantische ontmoetingsplek, ideaal voor een eerste kus.

Date in Valkenburg

We blijven nog even in Zuid-Limburg. Want Valkenburg is natuurlijk een pracht-locatie voor een eerste date. In Valkenburg wemelt het van de leuke bars en restaurants. En er valt heel veel te zien en te bezoeken. De kasteel ruïne bijvoorbeeld, die zich on-Nederlands boven de stad verheft. Of ga ondergronds in de grotten of de steenkolenmijn.

Durf je het aan met je date het sauna en wellness resort Thermae 2000 te bezoeken? Of ga samen een avond naar het casino. Er zijn volop mogelijkheden voor een date in Valkenburg.

Date in Vaals (Drielandenpunt)

Wil je samen op jullie eerste date meteen drie landen bezoeken? Breng dan een bezoek aan het drielandenpunt in Vaals. Een speeddate is daar voldoende voor een bezoek aan drie landen. 

Bovendien is het prachtig wandelen rond het drielandenpunt. Het is een leuke locatie voor een date met iemand uit België of Duitsland.

Date in Thorn

Zoek het het wat noordelijker in  Limburg? Denk dan eens aan Thorn, in midden Limburg tegen de Belgische grens. Thorn wordt het witte stadje genoemd, en dat is niet voor niets. Het oude centrum is geheel wit. Dit centrum bestaat uit witte woningen en gebouwen verbonden door wegjes met maaskeien.

Thor ontstond ooit als klooster voor adellijke dames. Waar ooit het klooster was is nu de  Sint-Michaëlkerk. Het is heerlijk om met je date door het  beschermd stadsgezicht te wandelen en te genieten van de unieke sfeer. Niet voor niets is Thorn zeer geliefd bij kunstenaars en daardoor ook heel geschikt voor een culturele date.

Wandelen en fietsen met je date

Terug naar Zuid-Limburg. Een fantastisch gebied voor het maken van lange wandelingen met je date. Zuid-Limburg bevat een prachtige natuur, veel heuvels en on-Nederlandse uitzichten. 

Fietsen met je date kan ook, maar huur dan elektrische fietsen, of jij en je date moeten beide erg sportief zijn, want Zuid Limburg staat bekend om zijn kuitenbijters.

date limburg

Skiën met je date

Om te skiën met je date kun je gewoon in Nederland blijven. En het kan het hele jaar door. Maar dan hebben we het wel over indoor skiën. Dat kan in het Limburgse Landgraaf. Daar vind je de langste indoor-piste van Nederland. 

Hier kun je samen met je date lekker sportief bezig zijn, en daarna gezellig verder kennismaken in de aprez skibar.

Ook in Landgraaf liggen de Wereldtuinen Mondo Verde. Een 25 hectare groot themapark met vele tuinen, beelden, watervallen en vogels.


Met je date naar de dierentuin

In Kerkrade heb je GaiaZOO. Ideaal voor een date met een dierenliefhebber. 

GaiaZoo mag dan minder bekend zijn dan Artis, Blijdorp en Burgers Zoo, deze dierentuin is de laatste jaren onderscheiden met vele awards zoals het Leukste Uitje van Nederland (ANWB), de Zoo Award, de Zoosite Award en het Tripadvisor Certificaat van Uitmuntendheid. 

In GaiaZOO reis je in met je date in één dag over de hele wereld en ontmoet je vele bijzondere en unieke diersoorten.


Date bij de Romeinen in Heerlen

Waar nu Heerlen ligt lag ooit de Romeinse stad Coriovallum. Een restant hiervan zijn de thermen, een Romeins badhuis waarvan de indrukwekkende restanten nog te bezoeken zijn. In het bijbehorende museum vind je veel Romeinse gebruiksvoorwerpen. Voor een educatieve first date!

Date op kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is één van de mooiste en best bewaarde kastelen van Nederland. Speel ridder en jonkvrouw of doe een workshop schermen, parfum maken of boogschieten. Er is zelfs een workshop roofvogels. Een ideale locatie voor een romantische date in Limburg

Zie ook:
Onderwerp
Hier geven we tips voor een leuke date in Limburg. Met de leukste locaties en activiteiten voor een date in Limburg.

Heb je zelf goede tips voor een date in Limburg? De bezoekers van deze website en ik lezen deze tips dolgraag. Bij de reacties hieronder kun je al deze tips kwijt.

Een reactie posten

2 Reacties

 1. Spreek met je blind date af in Thermea 2000. Dan weet je meteen wat je aan de haak hebt! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb als local een overzichtje gemaakt met wat leuke tips voor een date in Limburg. Het is wel Zuid Limburg, want daar woon ik.

  * Maastricht, stadswandeling (overdag of 's avonds)
  * Maastricht, wandeling op de Sint Pieters berg
  * Maastricht, steppen door de grotten (georganiseeerd)
  * Maastricht, kazematten en ondergrondse gangen
  * Maastricht, picknick in de parken ten zuiden van het centrum
  * Maastricht, skaten door deze parken
  * Maastricht, lunchen op het Vrijthof
  * Maastricht: Boennefantenmuseum

  * Valkenburg, met een treintje door de grotten
  * Valkenburg, grotbiken (met een mountainbike door donkere grotten)
  * Valkenburg, de kasteelruine bezoeken
  * Valkenburg, samen relaxen in Thermea 2000

  * Landgraaf: Skiën in Snowworld
  * Wandelen door het heuvelland
  * Op scooter door het heuvelland
  * De ANWB Mergelland route per auto
  * Fietsen langs de Maas
  * Wijn proeven in één van de wijngaarden
  * Wellness in Thermaalbad Arcen
  * Romantisch diner in een kasteelrestaurant
  * De Amstel Gold race route fietsen

  Kortom, bij ons in Zuid Limburg is genoeg te doen voor een leuke date!

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.