Maitresse (buitenvrouw, minnares) vinden

Wat is een maitresse? En hoe kom je in contact met een leuke vrouw die een minnaar zoekt? Hier alles over de maîtresse.

maitresse minnares

Met een maîtresse (minnares of buitenvrouw) wordt een buiten echtelijke vriendin bedoeld. Als er over maitresse gesproken wordt is er meestal sprake van een getrouwde man die een sexrelatie heeft met een vrouw die zowel getrouwd of single kan zijn. Zij is dan zijn maitresse.

Hoe vind je een maitresse?

Wat veel mannen willen weten is... Hoe kom je aan een maitresse? De buitenechtelijke relatie ontstaat in de meeste gevallen via het werk (vaak tussen collega's) of via sociale contacten zoals de sportclub, de school van de kinderen, via kerk of met buurtgenoten. 

Maar de laatste jaren zijn het ook de dating sites en in mindere mate dating apps waar een minnaar of minnares gevonden wordt voor een buitenechtelijke relatie.

Via dating sites gaan zowel mannen en vrouwen actief op zoek naar een minnaar of maitresse Waar het bij de andere (offline) contacten de relatie de man en vrouw min of meer overkomt (al staan ze er natuurlijk open voor), gaan ze via dating sites vaak actief opzoek naar een minnaar of minnares.

Voor het maken van contacten, en vinden van een maitresse of minnaar, maken de mannen en vrouwen dan meestal gebruik van gespecialiseerde datingsites. Dat kunnen specifieke dating sites voor een sexrelatie zijn, maar ook voor dating sites die zich helemaal richten op flirten en daten voor getrouwde vrouwen en mannen.


Geheime minnares

Vaak is een maitresse een geheime buitenechtelijk vriendin. De partner of partners van de minnaars mogen niets van de seksrelatie afweten. Dat is aan de ene kant ingewikkeld en beperkt de mogelijkheden sterk, maar aan de andere kant vinden veel minnaars en minnaressen dit stiekeme ook weer extra spannend.

Maar er zijn uitzonderingen. Soms is er sprake van een open relatie en heeft de relatie met de minnares of minnaar toestemming van de huwelijkspartner. Dat kan zijn omdat er sprake is van een huwelijk tussen ruimdenkende mensen, maar het gebeurt ook vaak dat er sprake is van een uitgeblust huwelijk, ook seksueel, dat eigenlijk afgelopen zou moeten zijn, maar waarbij er door omstandigheden geen echtscheiding plaats kan vinden (financieel, huisvesting, kinderen, geloof) en waarbij de getrouwde personen elkaar vrij laten in het vinden van een sekspartner in de vorm van een minnaar of maitresse.
Wat betekent maitresse?

De minnares wordt soms maitresse genoemd. Dat klinkt wat sjieker, maar het is ook een beetje verwarrend. De letterlijke vertaling van het Franse woord maîtresse is namelijk meesteres of vrouwelijke lerares wat associaties met SM en dominantie oproept (meesteres). 

Hiervan is echter meestal geen sprake van bij een maitresse / minnares. Natuurlijk kan er sprake zijn van  een vrouw die dominant is in een erotische relatie, maar normaal gesproken wordt de de term maitresse als synoniem voor een minnares gebruikt. De term maitresse heeft in de loop der tijd een andere betekenis gekregen, ook in Frankrijk.

Wat is een buitenvrouw?

De term maitresse / maîtresse geeft een sjiek tintje aan de buitenechtelijke relatie. De term buitenvrouw klinkt heel wat platter. Toch is ook de buitenvrouw een andere benaming die vaak voor een minnares wordt gebruikt. 

Je komt de benaming buitenvrouw voor een minnares vooral in de Surinaamse cultuur tegen, en staat voor een vriendin van een getrouwde man buiten de echtelijke relatie. Een buitenvrouw is dus hetzelfde als een minnares of maîtresse, maar dan een benaming die deze dame in Suriname (en de Surinaamse gemeenschap in Nederland) krijgt.

De maitresse in het verleden

Dat maitresse zoveel sjieker klinkt dan minnares of buitenvrouw komt ook door de associatie met beroemde maitresses uit het verleden.

Vroeger werden koningen, keizers en andere hoge edelen uit politieke redenen gekoppeld met adelijke dames van vorstenhuizen om daar politiek voordeel mee behalen. Van liefde was bij deze adelijke huwelijke meestal geen sprake.

De vorst had dan heel vaak een buitenechtelijke relatie met een leuke dame die hij wel zelf uitkoos. Vaak was er dan ook sprake van echte liefde. 

Over deze maitresse werd vaak niet eens geheimzinnig gedaan. Daardoor zijn er veel maitresses zelfs beroemd geworden zoals Madame de Pompadour en Madame du Barry (maitresses van de Franse koning Lodewijk XV) en Marie Walewska (maitresse van Napoleon). Vaak hadden deze maitresses ook veel politieke macht wat wel aangeeft dat ze veel meer waren dan een "gewone" minnares.

Een maitresse is een ander woord voor een minnares van een getrouwde man. De maitresse kan zelf ook getrouwd zijn, maar een single maitresse kan ook. Zoek je een maitresse? Hierboven vind je goede dating sites waar mannen en vrouwen actief zijn die een minnaar of minnares zoeken.

Zie ook:
Onderwerp:
Een maitresse is een chique naam voor een minnares bij een buitenechtelijke relatie. Soms is de maitresse een single vrouw, soms een getrouwde dame. Menig man zoekt online via dating sites een maitresse. Hier informatie over de maitresse en de beste dating sites om een maitresse te vinden.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Een maitresse klinkt heerlijk en een maitresse is heerlijk, maar een tip voor de heren. Kies wel voor een getrouwde matresse.
  Een single minnares is vragen om problemen. Een single vrouw is leuk voor een eenmalig avontuurtje maar als je een maitresse zoekt om regelmatig seks mee te hebben is het veel veiliger voor een getrouwde vrouw te gaan. Met een getrouwde maitresse deel je een geheim. Voor je geheime vriendin is de privacy net zo belangrijk als voor jou. Bij een single maitresse loop je het risico dat ze meer wil en je dan gaat chanteren. Mijn ervaring met een maitresse zonder man of vriend is dat je in behoorlijk in de problemen kunt komen als je ruzie krijgt of als je de minnares zat bent en er mee wil stoppen. Een getrouwde maitresse maakt het overspel complexer, maar je staat wel gelijkwaardig in de relatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben begin 20 en date altijd met jonge single meiden. Maar het idee om het eens met een oudere getrouwde vrouw te doen spreekt me erg aan. Misschien moet ik op die site ook maar eens op zoek naar een maitresse.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je bent dus niet de fiets, maar je zoekt de fiets :-)

   Verwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.