Wat is micro cheating?

De grens wat voor iemand vreemdgaan is ligt bij iedereen anders. De ene zal een datingsite inschrijving al overspel vinden, bij een ander zal daar heel wat meer voor nodig zijn. Hier informatie over micro cheating.

Wat is micro cheating?

Met micro cheating wordt het grijze gebied tussen vreemdgaan en niet vreemdgaan aangegeven. De één zal iets als vreemdgaan beschouwen terwijl een ander zal afvragen waar diegene zich druk om maakt. Een goede vertaling van micro cheating is "een klein beetje vreemdgaan".

Kijk bij de uitslag van een onderzoek naar micro cheating wat mensen wel en niet onder vreemdgaan vinden horen.

Wat microcheating precies is kunnen we het best verduidelijken met wat voorbeelden van micro cheating.

Jezelf inschrijven voor een datingsite

Als je jezelf zonder dat je partner dat weet inschrijft voor een datingsite, pleeg je dan overspel? Ook al doe je dit alleen uit nieuwsgierigheid om te zien wat voor mensen daar allemaal staan ingeschreven?

En wat als je flirtige berichtjes gaat sturen, of misschien ga je wel ondeugend chatten of zelfs pikante foto's van jezelf sturen. We komen dan steeds verder in een  fase waarin mensen dit onder de noemer vreemdgaan gaan scharen.

Vreemdgaan op sociale media

Sociale media zijn ook een speeltuin voor micro cheating. Dat begint al met "per ongeluk" je status op single zetten terwijl je een relatie hebt. Meer dan de helft gelooft niet zo in dit foutje en ziet dit als een vorm van vreemdgaan. Ook het keer op keer bekijken van de Facebook pagina van die leuke vrouw of man wordt door 4 op de 10 mensen als een vorm van vreemdgaan gezien.Offline een beetje vreemdgaan

Maar ook buiten internet kun je aan micro cheating doen. Zo ga je volgens driekwart van de mensen over de schreef als je Chantal in het adresboek van de telefoon onder de naam Kees opslaat. En laten we eerlijk zijn, verdacht is het wel.

En wat opmerkelijk is, met iemand buiten je relatie geheimen delen, en zo een diepe emotionele band onderhouden wordt door wel bijna zeven op de tien mensen als overspelig gedrag gezien. Dat wordt erger gevonden dan dat de partner in het geheim flirtige mailtjes naar een onbekende sturen of stiekem een profiel op een datingsite aanmaken.

Kijk in het bovenstaande onderzoek welke vormen van micro cheating wel en niet als vreemdgaan worden gezien.
© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.