Waar vind je een minnares (en hoe word je een minnares)?

Veel getrouwde vrouwen zijn op zoek naar een minnaar. En er zijn ook volop single vrouwen die een minnaar zoeken zonder verplichtingen. Hier kom je in contact met vrouwen die eventueel je minnares willen zijn.

Wat zoek je op een dating site? Een vaste relatie? Of een minder serieus contact? Misschien wel een leuke aantrekkelijke vrouw of man om af en toe mee af te spreken. Veel mensen zoeken via een dating site of dating app geen levenspartner maar een leuke minnares of minnaar. 

Hier geef ik informatie over de minnares. Waar vind je die leuke minnares? En wat als je zelf een minnares wilt worden?

Hoe kom je aan een minnares?

Op internet zijn volop datingsites te vinden waarop vrouwen te vinden zijn die open staan voor een leuk en spannend contact met een man, maar die niet op een vaste relatie zitten te wachten. Deze dames kun je echter beter niet zoeken op de grote bekende datingsites, want deze zijn veel te veel op relaties gericht. Om deze site naar een minnares zoeken zal je vooral negatieve reacties opleveren. 

De vrouwen op datingsites als Lexa en Parship zoeken vrijwel allemaal een levenspartner en hebben helemaal geen trek om iemands minnares te zijn.

Op datingsites voor erotische relaties ligt dat heel anders. Hier komen juist de vrouwen die seks en een relatie los van elkaar kunnen zien. Deze datingsites zijn zeer geschikt om een minnares te vinden. De vrouwen op deze dating sites willen helemaal geen partner voor een huisje, boompje, beestje relatie. Ik adviseer je deze sites te gebruiken als je een seksvriendin zoekt. 

Een single minnares vinden
Veel van de vrouwen die ingeschreven staan op een erotische datingsite zoeken een friend with benefits. Dat is een vriendje om leuke dingen mee te doen. En daar valt seks ook onder. Een echte minnaar / minnares relatie dus. Vaak zijn deze friends with benefits happy singles zodat ze kunnen gaan en staan waar ze willen, en vrij zijn om seks te hebben met wie ze willen.

Onderzoek heeft uitgewezen dat één op de drie vrouwen in Nederland gedurende een fase van haar leven de minnares is van een getrouwde man!

Een getrouwde minnares vinden
Maar lang niet iedere minnares is een single vrouw. Net zo min als de man die een minnares zoekt altijd een single man is. Op de datingsites voor mensen met een relatie zijn opvallend veel samen wonende en getrouwde vrouwen te vinden die een leuke minnaar zoeken. 

Vaak hebben deze dames een relatie die in een sleur zit en hebben ze zin om uit de band te springen. Of deze vrouwen worden er door de kinderen of door de hypotheek van weerhouden om hun relatie te beëindigen. Het vinden van een minnaar is voor deze vrouwen dan een goede oplossing om weer van seks en van het leven te genieten.
Overigens hoeft er bij een getrouwde minnares niet altijd sprake van overspel te zijn. Op bovenstaande dating sites vind je ook getrouwde vrouwen met een open relatie. Bij een open relatie kunnen de partners met elkaar afspreken dat ze er een minnaar of minnares op na mogen houden.

Een maîtresse vinden
Zoek je als getrouwde man een minnares, dan spreekt men vaak over een maîtresse. Een maîtresse is dus een buitenechtelijke minnares, ook wel bijzit op bijvrouw genoemd. Dat klinkt wat onderdanig, maar de betekenis van het Franse woord maîtresse is meesteres. De moderne maîtresse is dan ook zelden een vrouw die stilletjes afwacht wanneer haar getrouwde minnaar eens tijd voor haar heeft, maar een moderne vrije vrouw die er één of meer getrouwde vriendjes op na houdt.

Nederlandse mannen en vrouwen die vreemdgaan via de dating site Victoria Milan hebben vier tot vijf minnaars per jaar. Maar dit is natuurlijk niet representatief voor de hele Nederlandse bevolking want Victoria Milan richt zich vol op buitenechtelijke relaties.

Een suiker minnares

Wat minder gelijkwaardigheid is er bij een erotische relatie die als sugar dating wordt bestempeld.  Van zo'n seksrelatie is er sprake als de man zijn minnares niet alleen lichamelijk maar ook materieel verwend. Dat kan in de vorm zijn van mooie cadeaus, etentjes of af en toe een stedentrip met een overnachting in een luxe hotel, maar ook in de vorm van het betalen van een huur of de studie van een studente. 

Deze sugarbabies zijn vaak aantrekkelijke jonge minnaressen. Hun minnaars zijn vaak wat ouder. De minnaar geeft zijn minnares de luxe die ze zich anders niet kan veroorloven, de minnares geeft er seks en aangenaam gezelschap voor terug.

Minnares van alle tijden

Het hebben van een minnares is van alle tijden. Zolang er huwelijken zijn, zo lang zijn er ook minnaressen. Het zoeken naar een minnares is dus niet alleen iets van deze tijd.

In het oude Egypte en oude Griekenland was het hebben van een minnares zelfs een teken van prestige en rijkdom. De minnares was toen een trophy wife. Ook bij de adel in de middeleeuwen was het hebben van een minnares heel gewoon. Veel huwelijken werden toen gearrangeerd en hadden niet met liefde te maken. Minnaressen waren toen een verzetje, maar ze konden ook de echte liefde van een koning of andere edelman zijn. Soms had zo'n minnares zelfs veel politieke invloed.

In de moderne tijd is de reputatie van de minnares minder goed. Hoewel er volop minnaressen bestaan vinden deze contacten meestal in het geheim plaats. De minnares is sociaal niet meer geaccepteerd. Tegenwoordig wordt er van uitgegaan dat er binnen een partnerrelatie sprake van liefd en trouw is en dat de relatie monogaam is.

Maar uitgaande van het aantal mannen en vrouwen dat actief is via bovenstaande datingsites voor personen met een relatie kun je er van uitgaan dat Nederland en België vele minnaars en minnaressen rijk zijn, Vooral als je nagaat dat dit maar het topje van de ijsberg is. Veel mannen en vrouwen hebben al een minnaar of minnares en zijn dus niet voor deze sites ingeschreven. Of deze mannen en vrouwen vinden op een andere manier een minnaar of minnares.

Waar ontmoet je je minnares of minnaar

Een probleem met een geheime relatie is vaak de plek waar je je minnaar of minnares ontmoet. Heb je als man een single minnares dan is dat probleem nuet zo groot. En datzelfde is het geval als je als single man een getrouwde minnares hebt. De bezoekjes kunnen dan gewoon bij de single thuis plaatsvinden.

Maar zijn beide sekspartners getrouwd, dan is er een geheime locatie nodig. Vaak spreken minnares en minnares dan in een hotel af. Een hotelconcern als Van de Valk heeft een grote naam op dat gebied, De meer avontuurlijk minnaars kunnen ook in een parenclub afspreken. Dat is minder anoniem en seksueel veel meer geladen, maar het is wel een heel geschikte locatie voor een seksueel contact.

Nou zijn hotelkamers en parenclubs wel heel prijzige locaties als een minnaar en minnares elkaar regelmatig ontmoeten. Vaak wordt er daarom voor gekozen de reguliere horeca of een park te bezoeken en om het afspraak je in bijvoorbeeld de auto af te sluiten. Niet zo romantisch, maar wel laagdrempelig voor een regelmatig buitenechtelijk contact.

Trouwen met de minnares

Éen op de drie vrouwen is gedurende haar leven korte of lange tijd de minnares is van een getrouwde man. Dat is een heel hoog aantal, vooral als je nagaat dat dit betekent dat (gemiddeld) één van de drie vrouwen uit je omgeving een minnaar heeft, heeft gehad of ooit zal krijgen.

De meeste van deze minnaressen hoopt dat haar minnaar zijn vrouw voor haar zou verlaten. Het aantal mannen dat dit doet is echter schrikbarend klein. In Nederland kiest slecht anderhalf procent voor een partnerrelatie met zijn minnares ten koste van zijn huwelijk. Hiervoor zijn veel verschillende redenen. 

Niet zelden draait het bij de heren toch meer om lust dat liefde, maar ook vaak wil de minnaar zijn huwelijkse leven niet verspelen. Bijvoorbeeld om het contact met kinderen in stand te houden, om zijn sociale status te behouden of omdat het beëindigen van het huwelijk hem financieel in de problemen kan brengen. Het beëindigen van een huwelijk is vaak moeilijker dat het vinden van een minnares.


Zie ook:

Meer artikelen met tips en informatie die ik schreef over een buitenechtelijke relatie vind je hier onder. Wil je zelf meer vertellen over dit onderwerp? Bijvoorbeeld je ervaringen of je mening? Dan kun je deze onderaan dit artikel posten.

Onderwerp:
Hier kijken we naar de beste dating sites voor het vinden van een minnares of minnaar en kijken we naar relaties tussen minnaars en minnaressen.

Een reactie posten

4 Reacties

 1. Ik ben al ruim een jaar iemands minnares en ik moet je zeggen dat dat mij heel goed bevalt. Ik ben heel erg op mijn persoonlijke vrijheid gesteld en heb helemaal niets met relaties. Laat mij mijn gang maar gaan.
  Maar ik hou ook seks, en daarvoor was ik voorheen aangewezen op one night stands, scharrels en korte relaties. De seksrelatie die ik als minnares van mijn getrouwde vriend heb is daar een geweldig alternatief voor. In hem heb ik iemand waarbij ik voor regelmatige seks terecht kan, die me verwent en regelmatig uit neemt, maar die me niet claimt, die me nergens toe kan verplichten en me ook vrijlaat. We communiceren nog steeds via de datingsite Ondeugend Daten (dat is veel veiliger dan via apps) en daar kwam ik in gesprek met een andere leuke vent. Daar heb ik toen gewoon een date mee gehad, want mijn minnaar kan met dat moeilijk verbieden. Dat gevoel van vrijheid vind ik reuze belangrijk en dat is een groot voordeel van het minnares van een getrouwde man zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lief Mona Toetje15 januari 2024 om 11:06

  Na 2 jaar een minnares van een getrouwd man te zijn geweest gaat mijn voorkeur nu wel uit naar een single FWB. Niet dat ik met mijn minnaar een relatie wilde, maar het was best frustrerend dat ik hem niet altijd kon daten als ik daar behoefte aan had en het stiekeme gedoe ging me ook vervelen. Uiteindelijk werd zijn vrouw zo wantrouwend dat we er mee gestopt zijn. Ik kijk nu op de datingsite toch vooral naar single mannen,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe word je minnares? Ik ben door omstandigheden minnares geworden. Ik ben ZZP er en in corona tijd kwam ik door het gebrek aan opdrachten in de problemen. Een van mijn opdrachtgevers kon me helpen door mij extra opdrachten door te schuiven die goede betaalden. Dat was lief, maar ik kreeg wel het idee dat hij er wat voor terug wilde hebben.

  Ik heb hem nooit gevraagd of hij gestopt was met de opdrachten als ik niet op zijn avances was ingegaan. Maar hij is lief, hij is absoluut lekker en ik heb wel vaker alleen seks om de seks. Veel mensen zullen er wat van vinden, maar ik besloot op zijn avances in te gaan.

  Alle input voor de opdrachten worden vervolgens bij mij thuis bezorgd, en dan hebben we heerlijke seks. Soms heel uitgebreid, soms een vluggertje. Zoals ik al zei hij is lekker, en bovendien bleek hij fors geschapen en goed in bed. Dus ook toen ik weer meer andere opdrachten kreeg ben ik vooral voor hem blijven werken. Soms krijgt hij een opdracht uit het buitenland (of hij verzint er één, hihi) en dan regelt hij een hotel voor werkbezoek. Deze rol als minnares past me prima. Ik verlang geen vaste relatie en als ik zin heb om een andere man dan hem te daten doe ik dat. Vrijheid, blijheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat als je vrouw je altijd het gevoel geeft dat seks iets is dat ze liever niet wil en dat je het daarom haar opdringt, dat je je dan niet schuldig hoeft te voelen als je vreemd gaat. Een gezonde man heeft nu eenmaal seks nodig.

  Ik ben daarom blij dat ik me een tijd terug voor een datingsite heb ingeschreven, en dat ik vrij snel in contact kwam met een leuke vrouw die nu mijn minnares is. Ook zei is getrouwd en heeft een partner die niet om seks geeft. Ook bij mannen komt dat voor. Hij kan aseksueel zijn maar misschien is hij stiekem gay.

  In ieder geval genieten mijn minnares en ik van onze heerlijke seks samen. We ontmoeten elkaar wekelijks en kunnen er dan weer even tegen. Ik vermoed wel eens dat mij vrouw het wel door heeft, maar er niets van zegt omdat ze het wel best vind dat ik nu geen seks meer van haar vraag. Heel voorzichtig ben ik ook niet meer. Mijn minnares en ik vrijen gewoon bij mij thuis als mijn vrouw werkt.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.