Onderzoeken dating met opmerkelijke resultaten

Opmerkelijke resultaten van onderzoeken m.b.t. dating en datingsites.

Onderzoek dating

Er wordt heel wat onderzocht op het gebied van dating. Zowel de onderzoeken als de resultaten zijn soms interessant, maar nog vaker grappig om te lezen. Hieronder hebben we daarom een groot aantal dating onderzoeken vermeld. Vaak met heel opmerkelijke uitkomsten.Onderzoeken dating algemeen

Hieronder wat algemene onderzoeken met dating. Met wat voor doel daten vrouwen en mannen? Is roken van invloed op het vinden van een date? Hoe zijn je kansen als je gescheiden bent?Onderzoeken gebruik datingsites

En hoe zit het met het gebruik van datingsites. Wanneer maakt jouw profiel de meeste kans gevonden en goedgekeurd te worden? Wat moet je doen op een datingsite en wat vooral niet? Hieronder vind je al het research op dat gebied.Onderzoeken eerste date

Heel veel onderzoeken gaan over de eerste date. Niet verwonderlijk want veel mensen zijn onzeker over een eerste date en willen graag wetenschappelijk onderzocht zien hoe ze zich moeten gedragen.Ben jij een goede date?

In het verlengde daarvan (en van de onzekerheid van menig dater) zijn er de onderzoeken die willen aantonen welke mannen en vrouwen er het best in de markt liggen. Qua lichaam, haarkleur en persoonlijkheid, maar ook qua naam en achtergrond.Onderzoeken dating en seks

Wat ook veel mensen interesseert is de mogelijkheid van sex bij de eerste date. Hieronder onderzoeken over de combi van seks en dating.Onderzoeken dating en vreemdgaan

Waar sex heel belangrijk is, is bij de getrouwde vrouwen en mannen die aan dating doen. Maar wanneer is het vreemdgaan als je getrouwd op een datingsite zit. Op het moment dat je je inschrijft? Dat je ondeugend aan het chatten bent? Of als je een ontmoeting aangaat? En hoeveel getrouwde personen gebruiken datingsites? Hier de resultaten van onderzoeken over dating en vreemdgaan.Vrouwen daten vrouwen

Vrouwen zoeken niet altijd een man via een datingsite. Soms ook elkaar. En ook dat wordt natuurlijk onderzocht. Hier de resultaten van deze onderzoeken.


Onderzoek: Moeders zijn helemaal niet onaantrekkelijker dan hun dochters

9 op de 10 van de datende 40 plus vrouwen wordt doodongelukkig als ze in de spiegel kijken. Dat blijkt uit een Brits onderzoek gepubliceerd in de Daily Mail. Het is vooral de ouderdom die de dames parten speelt. Al dat gerimpel en gehang valt zwaar.
(Ja logisch, daarom rimpelt en hangt het ook)


Schrikken voor 90% van de dames

Ruim 90% van de 1200 vrouwen bij het onderzoek betrokken vrouwen wordt schiet al in de stress als ze een spiegel zien. Voor de duidelijkheid, dat komt niet door de spiegel maar wat ze daarin aantreffen.

Jongeren vrouwen wel tevreden

Bij jongere vrouwen speelt dat veel minder. 42% van de tieners en 43% van de twintigers is best tevreden met dat beeld in de spiegel. Tja, daar kunnen we best inkomen. we zien ook liever een strakke twintigjarige dan onze schoonmoeder.

Aangepraat door de media?

Maar goed, volgens Susan Quilliam, een psychologe (dus die kan het weten), komt het door de media en de mode industrie. Zonder catwalks en televisie gaan we kennelijk onze 55 jarige buuv even aantrekkelijk vinden als haar 18 jarige dochter. Volgens mevrouw Quilliam (we schatten haar op 50+) wel: "In deze tijd wordt vrouwelijke schoonheid gedefinieerd als jeugdigheid".

Hoe dan ook, ook een goede datingsite scoren de 40 plus dames zeer hoog als het om de belangstelling van de heren gaat. Een beter bewijs dat de 40 plus vrouwen goed in de markt liggen is er niet.
Wat zoeken vrouwen en mannen op een dating site?

Wat zoeken Nederlandse datende mannen en vrouwen in hun partner? Er zijn in Nederland heel wat singles op zoek naar een partner. Er zijn meer dan 3 miljoen singles, meer dan de helft van hen is zoekende. Waar moet die speld in de hooiberg aan voldoen?

Datingsite Parship onderzocht het. En het bleek toch weer de humor te zijn die bovenaan het verlanglijstje staat. Hieronder de gewenste eigenschappen van de ondervraagde personen.
 • 56% wil een partner met humor
 • 41% iemand met karakter
 • 35% een zorgzaam persoon
 • 34% wil vooral een intelligente partner

Financiële zekerheid, een kinderwens en de woonplaats worden minder belangrijk gevonden.

Opmerkelijk is verder dat vooral de jongeren naar de buitenkant kijken. Terwijl dat bij de 30-plussers minder belangrijk is.
 • 48% van de jongeren let sterk op de seksuele aantrekkingskracht.
 • 41% van de jongeren vindt het uiterlijk belangrijk.Onderzoek: Meer succes met een hond

Heb je een hond? Dan kun je deze niet alleen gebruiken als excuus om een lekker lange wandeling te maken, je kunt je hond ook inzetten om een date te krijgen. Een foto van jou en je hond op een dating site vergroot je kansen op een date aanmerkelijk. Zowel bij vrouwen als bij mannen.

De Amerikaanse datingsite eHarmony deed een onderzoek naar de meest effectieve foto's op een datings site. Bij de vrouwen scoorde foto's in bikini het hoogst, dat is niet zo'n spectaculaire uitkomst. Wat wel opviel is dat zowel bij de mannen als bij de vrouwen een foto met hond de interesse van het andere geslacht opwekt en daardoor eerder tot een concrete date leidt.

Volgens de onderzoekers komt dit omdat zowel mannen als vrouwen bij het poseren met hun hond als meer betrouwbaar overkomen, en dat is een eigenschap die bij het zoeken naar een date erg belangrijk gevonden wordt.

Voor mannen die met hun kind poseren geldt hetzelfde, maar je kind hiervoor inzetten gaat ons te ver. Kinderen horen niet op een datingsite thuis. Honden ook niet, maar dat ligt gevoelsmatig toch anders.

Zijn vrouwen geëmancipeerd bij dating?

Moet het initiatief voor een date altijd van de man uitgaan? Nee 41% van de Nederlandse vrouwen heeft wel eens een man voor een date uitgenodigd. Maar als het op het betalen van een rekening aankomt zijn de vrouwen minder geëmancipeerd en ook over seks beginnen ze veel minder snel.

Dit zijn drie van de uitkomsten van een onderzoek in opdracht van de Lexa dating site onder ruim 9.000 singles in 7 Europese landen waaronder zo'n 1.000 Nederlanders.

Hieronder wat resultaten uit dit onderzoek
 • Vier op de tien vrouwen heeft al eens initiatief tot een date genomen.
 • Zes op de tien mannen is wel eens door een vrouw voor een date uitnodiging. Dus OF de bovenstaande vrouwen zijn heel actief, of niet alle vrouwen durven toe te geven dat ze wel eens het initiatief nemen.
 • Vrouwen tussen de 25 en 34 jaar durven het snelst initiatief te nemen.
 • 80% van de mannen vinden het prima als de vrouw de rekening betaald.
 • Maar slechts 30% van de vrouwen vind het niet vreemd om de rekening te betalen.
 • Slechts 22 procent van de Nederlandse vrouwen durft als eerste op een date over seks te beginnen.
 • Nederlandse vrouwen zijn van alle onderzochte landen het meest angstig om over seks te beginnen. Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken waren de andere zes landen.
 • 17% van de vrouwen vindt de mannen minder romantisch dan vroeger.
 • Een kwart van de mannen vindt de vrouwen minder romantisch dan vroeger.
 • Nederlandse vrouwen geven hun gelijkwaardigheid aan mannen een 6,3 als cijfer. Europees is dat minder, namelijk een 6,1.
 • Jonge Nederlandse vrouwen geven hun gelijkwaardigheid een 6,8.
 • Mannen waarderen dit met een 7,1.
 • gedefinieerd: mensen zonder een vaste relatie, ongeacht hun burgerlijke staat. Tijdens de analyse is de data zorgvuldig gemeten om de samenstelling van het aantal singles per land, leeftijd en geslacht vast te stellen. Bij de berekening van statistieken op Europees niveau, zijn de grootte en samenstelling van de bevolking per land meegenomen.Onderzoek: 60 procent meer kans op een date!

Soms kun je met de meest simpele datingtip veel meer kans maken op succes op een datingsite. Hierbij een tip waarmee je heel eenvoudig de kans op een reactie op jouw bericht met 60 procent kunt verbeteren.

Het enige dat je hoeft te doen is de naam van de persoon in de aanhef van je berichtje te noemen. De meeste mensen beginnen een bericht met een simpel "hoi" of "hallo".

Maak er "hoi Astrid" of "hallo Bart" van, en de kans dat je een antwoord op je bericht krijgt stijgt met 60 procent. Mits je natuurlijk de juiste naam gebruikt ;-)Onderzoek: Een verloren voetbalwedstrijd maakt mannen romantisch

De Engelse datingsite Singles365 kwam tot de opmerkelijke conclusie dat een verloren voetbalwedstrijd kennelijk de Romeo in mannen losmaakt. De datingsite constateerde een enorme toename in het aantal mannelijke bezoekers direct nadat het Engelse voetbalteam voor het WK werd uitgeschakeld. Het bezoek lag 134% hoger dan normaal op dat tijdstip.

Maakt een verloren voetbalwedstrijd romantisch? Hadden de mannen nu eindelijk weer tijd voor een vrouw? Was er troost nodig. Of moest er stoom afgeblazen worden? De reden voor de tijdelijk toegenomen interesse in vrouwen meldt Singles365 helaas niet.Onderzoek: Kan je iemand verliefd op je laten worden?

Hoe makkelijk is het om iemand verliefd op je te laten worden? In 1997 ontwikkelde de Amerikaanse psycholoog Arthur Aron een lijst met vragen die dusdanig was samengesteld dat degene aan wie je deze vragen (in de juiste volgorde) zou stellen verliefd op je werd. En het werkte ook nog!

En nu wil jij natuurlijk die vragen weten!

Arthur Aron liet in een weinig romantische setting, namelijk zijn kantoor, de vragen uitproberen. Zijn eerste stel "proefkonijnen" was een half jaar later getrouwd. Ook latere experimenten met de vragenlijst leverde opmerkelijke successen op.

Het betreft een lijst met vragen die steeds persoonlijker worden. De vragen zorgen ervoor dat je beide kwetsbaar opstelt, hierdoor ontstaat een verbondenheid die makkelijk in liefde kan omslaan.

Maar genoeg over de achtergrond. Je wilt natuurlijk gewoon de vragen weten!

Let op! Het is de bedoeling dat je bij een date allebei de vragen beantwoord:

Vragenset 1:
1. Met wie zou je hier aan tafel willen zitten als je uit iedereen ter wereld zou mogen kiezen?
2a. Zou je beroemd willen zijn?
2b. Zo ja, op wat voor manier?
3a. Oefen je wel eens een telefoongesprek voor je deze gaat voeren?
3b. Zo ja, waarom?
4. Hoe ziet je perfecte dag er uit?
5a. Wanneer heb je voor het laatst in je eentje gezongen?
5b. En wanneer in aanwezigheid van anderen?
6. Stel je wordt 90 jaar. Zou je dan de geest of het lichaam van een 30 jarige willen hebben?
7. Heb je een idee hoe je zal sterven?
8. Noem drie dingen die we samen op het eerste gezicht gemeen lijken te hebben.
9. Waar ben je het meest dankbaar voor?
10. Wat zou je aan je opvoeding veranderd willen hebben?
11. Vertel in 4 minuten zo gedetailleerd mogelijk je levensverhaal.
12. Als je morgenochtend met een bepaalde eigenschap of een bepaald talent wakker zou kunnen worden. Welke eigenschap of talent zou je dan kiezen?

Vragenset 2
13. Stel een waarzegster kan je de waarheid vertellen over jezelf, je leven, je toekomst of iets anders. Wat zou je dan van haar willen weten?
14a. Is er iets waarvan je al lang droomt om het eens te doen?
14b. Waarom heb je dat nooit gedaan?
15. Waar ben je het meest trots op?
16. Waar hecht je de meeste waarde aan in een vriendschap?
17. Wat is je meest dierbare herinnering?
18. Wat is je meest verschrikkelijke herinnering?
19a. Als je nu weet dat je over een jaar zal sterven, zou je dan iets veranderen aan de manier waarop je leeft?
19b. Zo ja, waarom?
20. Wat betekent vriendschap voor je?
21. Wat voor rol spelen liefde en genegenheid in je leven.
22. Noem 5 dingen die je positief vind aan mij.
23a. Hoe hecht en liefhebbend is je familie?
23b. Denk je dat jouw jeugd gelukkiger was dan de jeugd van anderen?
24. Hoe is de relatie met je moeder?

Vragenset 3:
25. Doe drie wij-uitspraken. Bijvoorbeeld "Wij zijn beide in deze kamer en voelen ons..."
26. Vul de volgende zin in "Ik wou dat ik iemand had om ... mee te delen"
27. Als je goed met mij bevriend zou raken, wat zou je dan belangrijk vinden om van mij te weten?
28. Vertel me wat je leuk aan me vind, wees heel eerlijk en zeg dingen die je normaal niet zou durven zeggen tegen iemand die je net hebt ontmoet.
29. Wat is je meest gênante herinnering?
30a. Wanneer huilde je voor het laatst in aanwezigheid van een ander?
30b. Wanneer huilde je voor het laatst alleen?
31. Wat vind je nou al leuk aan mij?
32. Waar mag je volgens jou echt geen grappen over maken?
33a. Als je vanavond zou sterven, waarvan zou je dan spijt hebben dat je nooit gezegd hebt.
33b. Waarom heb je dat nooit eerder gezegd tegen diegene?
34a. Stel: Je huis brandt af, je redt je geliefden en huisdieren, en kan dan nog 1 item uit de vlammen redden. Wat zou je dan pakken?
34b. Waarom zou je dat kiezen?
35a. Wiens dood jou je het meest aangrijpen?
35b. Waarom?
36a.Tot slot vertellen jullie elkaar een persoonlijk probleem, en vragen de ander om advies.
36b. Vraag de ander ook om te analyseren hoe jij met de situatie omgaat.

En nu leven jullie nog lang en gelukkig!!!
Onderzoek: Deze beroepen doen het goed bij dating

Bij dating sites en dating apps wordt er veel naar foto's en naar de beschrijving van het uiterlijk gekeken als het aankomt op het bepalen of iemand geschikt is voor een date. Maar er zijn meer factoren die meespelen.


Leeftijd en woonplaats natuurlijk, maar datingapp Badoo constateerde dat ook de baan van iemand een belangrijke rol speelt of er naar de juiste kant geswiped wordt.

De baan van iemand laten meewegen of iemand geschikt relatie-materiaal is lijkt iets van tientallen jaren geleden. Badoo besloot daarom onderzoek te doen en te kijken wat jonge mensen (18 tot 30 jaar) op dit punt belangrijk vinden, en inderdaad kwamen daar lijstjes uit met beroepen die een belangrijke rol kunnen spelen om iemand te polsen voor een mogelijke date.

Deze beroepen kiezen de vrouwen

De liefde van de man gaat door de maag, maar vrouwen kunnen er ook wat van! Het beroep dat jonge vrouwen namelijk het meest aantrekkelijk vinden aan een man is de chefkok. Dus heren, volg een kookcursus en laat je omscholen tot baas in de keuken. Liefst baas in eigen keuken, van een eigen restaurant, want de ondernemer staat op plaats drie.

Ook voor ingenieurs en marketeers hebben we goed nieuws, want ook deze staan in de top vijf van meest gewilde beroepen voor mannen in de dating app. En passen al deze beroepen je niet? Zet dan een hoofddeksel op, laat je baard staan, trek een intellectueel gezicht en wordt kunstenaar.

1. Chefkok
2. Ingenieur
3. Ondernemer
4. Marketeer
5. Kunstenaar

Deze beroepen zijn bij mannen favoriet

Vrouwen hoeven geen schilder-palet te kopen en dat ze goed kunnen koken wordt vast op prijs gesteld, maar ze hoeven dit niet beroepsmatig te doen. De mannen zijn vooral dol op kapsters en verpleegkundigen. Ook de advocate wekt de interesse van vele mannen en ondernemingszin wordt niet alleen door de dames maar ook door de heren op prijs gesteld. De top vijf wordt compleet gemaakt door de lerares.

1. Kapster
2. Verpleegkundige
3. Advocaat
4. Ondernemer
5. LeraresMeer onderzoeken dating

En zo hebben we hier nog wat meer leuke onderzoeken met betrekking tot dating.

Zie ook

Een reactie posten

0 Reacties