One night stand

Wat is een one night stand? En waar vind je een leuke vrouw of man voor een one night stand?

Een one night stand is de Engelse benaming voor een eenmalig sekscontact. In principe is het bij een one night stand al van tevoren de bedoeling dat het een éénmalig avontuurtje betreft. Men legt bijvoorbeeld contact in een kroeg en als er een klik is gaat men naar één van de twee personen thuis om daar seks te hebben.One night stand via een datingsite

Datingsites hebben het leggen van contacten voor een one night stand nog makkelijker gemaakt. Mannen en vrouwen die in zijn voor een one night stand kunnen zich inschrijven voor een datingsite voor sekscontacten, in de meeste gevallen is deze inschrijving gratis. Via de dating site kunnen ze dan contacten leggen met leuke vrouwen of mannen in de buurt om ergens af te spreken.

Het voordeel van het leggen van zo'n contact via een datingsite voor seksdates is dat je weet dat de ander ook gericht op zoek is naar een sekscontact. Dat is natuurlijk een groot voordeel ten opzichte van het in het uitgaansleven aanspreken van iemand, waar de vrouw of man in kwestie waarschijnlijk helemaal niet op zoek is naar een seksavontuurtje.
One night stand of seksrelatie?

Waar je wel rekening mee moet houden is dat mannen en vrouwen op een datingsite voor seksdating dan wel seks zoeken, maar dat niet iedereen op zoek is naar een one night stand. Veel vrouwen en mannen zoeken een sekspartner voor langere duur, een seksrelatie. Dat is dus wel iets om op te letten als je via zo'n datingsite contacten legt. 

Gelukkig kun je bij een goede dating site gericht op seksdates altijd opgeven of je een éénmalig of vast contact zoekt. Je kunt er dus al bij het zoeken naar een mogelijke sekspartner op selecteren.
One night stands voor stellen

Niet alleen single mannen en single vrouwen maken van de mogelijkheden gebruik om spannende one night stands te hebben, ook veel stellen maken gebruik van internetdating om seksuele avontuurtjes te beleven. Vaak spreken ze dan af met een ander stel voor een spannend nachtje waarbij aan partnerruil wordt gedaan, maar vaak ook zoeken ze een one night stand met een single man of vrouw.

Omdat het een eenmalig contact betreft is een one night stand voor stellen veel veiliger dan een vaste seksrelatie met een man, vrouw of ander stel. Ze kunnen bijvoorbeeld een man éénmalig bij hen in bed uitnodigen zonder dat ze bang hoeven te zijn dat deze een risico voor hun relatie vormt. Bij een vaste seksvriend is er wel het risico dat er gevoelens van liefde voor elkaar ontstaan.

Voor stellen zijn er aparte datingsites voor paren waar ze contact kunnen leggen met andere stellen, mannen en vrouwen. Bijvoorbeeld voor een one night stand met een koppel.Meer over de one night stand

Hieronder nog wat informatie over de one night stand. Met de kenmerken van een one night stand en de redenen waarom sommige mannen en vrouwen een one night stand prefereren boven een (seks)relatie.

Kenmerken van een one night stand

Wanneer spreekt met precies van een one night  stand / onenightstand of in gewoon Nederlands avontuurtje of seksavontuurtje? Dit zijn de kenmerken:

 • De partners die seks hebben kennen elkaar niet of nauwelijks.
   
 • Hierdoor zijn ze vaak heel anoniem. Soms weten ze niet eens elkaars (echte) naam.
   
 • Men heeft samen seks zonder dat het de bedoeling heeft dat daar een relatie uit voortkomt, zelfs geen seksrelatie. Een one night stand is de snelle snack onder de sekscontacten.
   
 • Een echte one night stand kent geen vervolg. Men zoekt na de onenightstand geen contact meer met elkaar.

Toch hoeft een one night stand (een één nacht sekscontact) niet altijd anoniem te zijn en plaats te vinden tussen mensen die elkaar voor het eerst zien. Bijvoorbeeld twee collega's die na een personeelsfeestje in bed belanden kunnen ook een one night stand hebben, zoals het maar een éénmalig sekscontact is. Bij een vervolg kun je het als een seksrelatie beschouwen.

De voordelen en nadelen van een one night stand

Er zijn mannen en vrouwen die een one night stand geweldig vinden, maar anderen hebben liever een vast contact, ook als ze zich niet willen binden aan een vaste partner

We deden een onderzoek en vroegen mannen en vrouwen op een diverse seksdatingsites waarom een voorkeur of juist geen voorkeur voor een one night stand hebben

De mannen en vrouwen die graag aan éénmalige seksdates doen gaven de volgende redenen op:

 1. Ze willen zich op geen enkele manier aan een partner binden.
 2. Ze hebben een relatie en vinden een one night stand veiliger dan een vaste minnaar of minnares.
 3. Het betreft een stel swingers dat zo wil voorkomen dat de partner verliefde gevoelens gaat krijgen.

Maar het merendeel gaf toch de voorkeur aan een (seks)relatie. Dit waren de meest genoemde argumenten:

 1. De seks wordt beter als je elkaar kent en vaker het bed gedeeld hebt.
 2. Het is een heel gedoe om telkens een nieuwe seksdate te vinden.
 3. Als het heel lekker is, waarom dan geen vervolg?

Wat is jouw mening over one night stands? Hoe is jouw one night stand ervaring? Onderaan dit artikel kun je in een reactie al je vragen, ervaringen en meningen kwijt.


Zie ook:
Onderwerp:
Hier kijken we naar de one night stand (ook wel onenightstand of avontuurtje genoemd). Bij een one night stand (één nacht sekscontact) is er sprake van een nachtje seks zonder dat het de bedoeling is dat dit een vervolg krijgt. Een onenightstand is de snelle snack onder de sekscontacten. Het is met seks even stoom afblazen. Via online dating sites is het tegenwoordig heel makkelijk om snel een one night stand te regelen.

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Ik ben geen fan van een one night stand. Hoewel ik in de loop der tijd meerdere one night stands gehad heb vind ik dat de date en de seks veel leuker zijn als je elkaar vaker ziet. Ik ben dan meer ontspannen en mijn bedpartner en ik weten van elkaar wat we leuk en lekker vinden.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.