Tips eerste ontmoeting met een blind date

Hier vind je tips voor het met succes laten verlopen van een blind date. De eerste ontmoeting met een onbekende vrouw of man.

Het is zonder twijfel het spannendste deel van online dating, het voor het eerst ontmoeten van een blind date. Een ontmoeting met een date die je nooit eerder hebt gezien.

Deze blind date is het moment dat het veilige online contact overgaat in een "echt" contact waar men elkaar echt ziet en spreekt. Het voor het eerst ontmoeten van je blind date is voor iedereen die date keer op keer een spannend moment.

Blind date

De eerste keer ontmoeten van een persoon waarmee je tot nu toe alleen online contact had wordt wel een blind date genoemd. Hoe blind die date werkelijk is verschilt per ontmoeting.

Het kan zijn dat je van de ander alleen een vage foto hebt gezien, maar misschien heb je elkaar ook al via de telefoon gesproken. en misschien hebben jullie al diverse maken een videochat gevoerd. 

In dat laatste geval is er nog nauwelijks sprake van een blind date, en dat maakt de eerste keer ontmoeten natuurlijk een stuk makkelijker. Maar nog steeds spannend!

Tips eerste ontmoeting

Want ook al heb je elkaar al diverse malen gesproken, met of zonder beeld daarbij, de eerste echte fysieke ontmoeting is toch altijd weer heel anders, en vaak verrassend. 

Wij hebben daarom een hele reeks tips voor de eerste date gepubliceerd met tips voor elkaar die eerste keer ontmoeten. Met tips om tijdens de blind date goed voor de dag te komen, maar vooral ook met tips om van die eerste ontmoeting een leuk en gezellig moment te maken. 

Want als een eerste ontmoeting leuk is, dan is de blind date ook meestal een geslaagde date.

Maar we kijken bij deze tips ook naar het beste moment om elkaar voor de eerste keer te ontmoeten. Want op welk moment spreek je voor het eerst met elkaar af? Telefoneer je eerst of laten jullie jezelf verrassen? En hoe handel je na die eerste keer ontmoeten? Bij bovenstaande dating tips kun je dat allemaal lezen.

Blind Date niet altijd een succes

Dat blind daten niet altijd een succes is blijkt uit onderzoek van De Volkskrant. Het is lastig om relevante gegevens te krijgen over dit soort ontmoetingen tussen mensen die een partner zoeken. Daarom deed de Volkskrant onderzoek naar de deelnemers van het televisieprogramma First Dates.Bekijk hier de playlist met First Dates classics


Toen de Volkskrant dit onderzoek deed waren er 730 First Dates geweest, en uit deze 730 eerste ontmoetingen zijn slechts vijf setjes voortgekomen.

Je kan je natuurlijk wel afvragen hoe relevant deze eerste ontmoetingen zijn door blind dates in het algemeen. Een eerste ontmoeting met een onbekende is toch anders als er camera's op je gericht zijn en je zoekt je date bij First Date niet zelf uit, want dat doet de televisie producent. En daarnaast heb je bij een TV programma te maken met mensen die het belangrijker vinden op televisie te komen dan om een relatie te vinden.


Zie ook:

Onderwerp:
Tips voor een blind date, een eerste date met een onbekende. Een date die je echt blind ingaat. Als kan het wel zijn dat je je blind date al eerder via de telefoon of een videochat gesproken hebt. Toch blijft zo'n blind date met een onbekend persoon spannend. Daarom hier tips om je blind date te ontmoeten.

Een reactie posten

0 Reacties