Een openingszin op een datingsite profiel die scoort

Wil je succes op een datingsite? Dan is een knaller van een eerste zin in je profiel van groot belang. Vaak is deze openingszin het enige dat in eerste instantie gelezen wordt. Deze openingszin moet dus heel goed zijn!Veel profielen worden snel gescand door degene die ze bekijkt. Daarom is een goede foto ook zo belangrijk. Maar wat tevens belangrijk is het begin van de profieltekst.

Deze eerste zin, is bij veel datingsites ook de zin die te lezen is in een lijst met zoekresultaten. Dit maakt de openingszin van een dating profiel nog belangrijker!

Een goede profieltekst is belangrijk om contacten te leggen op een datingsite. Maar aan een goede tekst voor een profiel worden heel andere eisen gesteld als aan andere teksten. Zo is de eerste regel essentieel. De meeste vrouwen en mannen nemen namelijk niet de moeite om meer te lezen.

Razendsnel scrollen ze vaak door alle profielen op een dating site. Meestal lezen ze daarbij alleen de eerste regel. Die moet ze dus pakken, anders ben je ze kwijt!

Kom meteen ter zake

Verspil de eerste regel van je profieltekst dus niet aan een nietszeggend tekstje. Een brief begin je misschien met een aanloopzin, maar een profieltekst moet beginnen met een regel die pakt. Dus geen "hallo, leuk dat je mijn profiel bezoekt" want na die regel is meer dan de helft al afgehaakt.

Een knallende openingszin

Open met een knallende openingszin. Denk daar gerust uren over na, en verander de openingszin als je te weinig reacties krijgt. Een tegenvallende response kan vele oorzaken hebben, maar daarvan is de openingszin van het profiel een heel belangrijke.

"Leuk dat je mijn profiel bezoekt" is de meest gebruikte openingszin. Het is een vriendelijke zin, maar hoe groot denk je dat de kans is dat nu de de interesse gewekt is? Antwoord: nul procent.

Open met een oneliner die de interesse van jouw ideale date-partner meteen opwekt, of die bij hem of haar een glimlach losmaakt. Ook in dat laatste geval heb je de volledige aandacht. En zeker weten dat hij of zijn dan verder gaat met lezen.

En een pakkende eerste alinea

Laat deze oneliner meteen volgen door een alinea die ook de aandacht pakt en uitnodigt tot verder lezen. Geef meteen wat belangrijke informatie over jezelf en doe dat in een losse schrijfstijl. Vooral geen opsommingen (saai!!!). 

Zorg ook dat die eerste alinea van je profiel alleen positieve informatie bevat. Schrijf wat je leuk vindt en schrijf wat je wil. Maar schrijf niet wat je niet wilt, dat kan verderop in het profiel wel.

Heeft de lezer de tweede alinea bereikt, dan is hij of zij al aan het overwegen of het de moeite is een reactie te sturen. Nu kun je echt informatie gaan geven om te bepalen of er een klik is. Je hebt in ieder geval al de aandacht van de vrouw of man die je profiel leest, en dat is weinigen gegeven.

Maak nieuwsgierig

Terug naar die openingsregel van je profieltekst. Begin met een regel die of de nieuwsgierigheid prikkelt of met een regel die een glimlach op het gezicht van de lezer tovert. Kortom, begin met een regel die uitnodigt om verder te lezen.

En zorg er dan ook voor dat de rest van de profieltekst ook de moeite van het lezen waard is. Blijf die nieuwsgierigheid prikkelen, blijf gebruik maken van de mogelijkheden van humor. En daag de lezer uit jou een reactie te sturen naar aanleiding van je profiel.

Op het moment dat hij of zij je een berichtje stuurt is er contact gelegd, en komen tot een eerste contact, dat is het moeilijkste aan online dating!

Maak nieuwsgierig

Begin met een regel die of de nieuwsgierigheid prikkelt of met een regel die een glimlach op het gezicht van de lezer tovert. Kortom, begin met een regel die uitnodigt om verder te lezen.

En zorg er dan ook voor dat de rest van de profieltekst ook de moeite van het lezen waard is. Blijf die nieuwsgierigheid prikkelen, blijf gebruik maken van de mogelijkheden van humor. En daag de lezer uit jou een reactie te sturen naar aanleiding van je profiel.

Op het moment dat hij of zij je een berichtje stuurt is er contact gelegd, en komen tot een eerste contact, dat is het moeilijkste aan online dating!

Waar moet een goede profieltekst verder aan voldoen?

  • Zorg dat deze leuk is om te lezen. Maak er een goed lopend verhaal van en gebruik humor.
  • Prikkel de nieuwsgierigheid van de lezer.
  • Zorg ervoor dat de lezer geprikkeld wordt een reactie te sturen.
  • Je tekst moet persoonlijk zijn, vertel iets over jezelf. Niet alleen over je baan en je hobby's, maar ook over je wensen en/of gevoelens.
  • Maak van je tekst iets unieks. Geen tekst die de lezer het laatste half uur al vijf keer voorbij zag komen.

Onderwerp:
De eerste regel (de openingszin) van een profieltekst op een datingsite is erg belangrijk. Dit is vaak de enige regel die (in eerste instantie) wordt gelezen. Daarom hier tips voor de beste openingszin op een datingsite of in een dating app.

© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.