Paiq datingapp. Chatten voor een foto

Paiq is een datingapp die compleet anders is dan andere datingapps. Chatten staat centraal en iemands foto wordt pas gedurende het chatten zichtbaar.

Paiq dating app

Paiq is een Nederlandse dating app, die vooral onder studenten en andere  jongeren populair is. De meeste dating apps lijken erg op elkaar (lees: lijken op Tinder), maar Paiq heeft een heel eigen opzet.

Dat zorgt er voor dat je via Paiq meer kan bereiken dan wat heen en weer swipen zoals bij veel andere datingapps.

Minder op uiterlijk gerichte dating

Bij de datingapp Paiq vul je een vragenlijst in, die de basis vormt voor de matches die je krijgt. Deze matches zijn dus niet op het uiterlijk gericht. 

Ook de foto's die je van je matches te zien krijgt zijn in het begin nog niet echt bepalend. Deze zijn namelijk in het begin nog heel erg vaag. 

Pas als je met iemand aan het chatten bent, wordt de foto langzamerhand duidelijker. Op deze manier is bij Paiq het uiterlijk van iemand niet alles bepalend zoals bij andere dating apps.Geen gedraal

Ook tref je bij Paiq geen lange profielteksten aan. In tegendeel. De vragenlijst bepaalt je matches (vul deze dus zorgvuldig in!) en verder is het de bedoeling dat je elkaar tijdens de chat leert kennen.

Het is bij Paiq niet mogelijk om door hele bestand te neuzen. Je kunt alleen in contact komen met mensen waarmee je een match hebt, en om meer te weten te komen zal je moeten chatten. Je wordt hier dus een beetje toe gedwongen, maar dat maakt deze datingapp juist heel effectief.

En om het chatten (extra) leuk te maken heeft Paiq leuke spelletjes en quizzen beschikbaar die het chatten makkelijker maken.

Dit alles maakt Paiq tot een originele dating app, die ook nog eens heel functioneel is.

Paiq is niet voor snelle swipers

Paiq is geen datingapp voor snelle swipers zoals Tinder dat bijvoorbeeld wel is. Bij Paiq swipe je niet razendsnel naar links of rechts maar word je min of meer gedwongen je in de ander te verdiepen. Doordat je weinig informatie hebt en in eerste instantie alleen een geblurde foto ziet zal je wel moeten chatten om de ander te leren kennen. 

Ook kan je met de datingapp Paiq maar met een beperkt aantal personen per dag kennis maken. Hierdoor mist Paiq het onpersoonlijke en oppervlakkige dat datingapps als Tinder wel hebben. Dit is een groot voordeel als je een serieus contact zoekt.

Spelletjes voor als je het chatten lastig vindt

Vind je het moeilijk om met een vreemde te chatten? Om het communiceren met een onbekende wat makkelijker te maken biedt Paiq de mogelijkheid om op een meer speelsere manier elkaar te leren kennen.

Je kan speeddaten (meteen chatten) maar bijvoorbeeld ook een spel of een quiz spelen. Zo'n quiz is dausdanig samengesteld dat je je creatieve kant kan tonen en bijna vanzelf met je "tegenstander" in gesprek komt.

Informatie blijft achter de schermen

Bij de gemiddelde datingapp of datingsite doorzek je het ledenbestand aan de hand van de informatie en kenmerken die de vrouwen an mannen in hun profiel hebben ingevoerd. Bij Paiq hoef je dit bestand niet door te spitten.

De datingapp Paiq gebruikt deze informatie om achter de schermen matches te maken, maar houdt de informatie verder geheim. Het is aan jezelf om de informatie met anderen te delen, tijdens bijvoorbeeld een chat. Zo maak je op een geleidelijke manier kennis met iemand in een tempo dat je zelf bepaald.


Zie ook: Onderwerp:
Hier vind je informatie over Paiq, een Nederlandse dating app die sterk afwijkt van wat we van dating apps gewend zijn. Je komt in contact met een vrouw of man die bij je past (match) maar pas gedurende het chatten kom je in Paiq te weten hoe deze persoon er uit ziet.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik vind Paiq een erg slechte dating app. Je geeft op wat voor date je zoekt maar de resultaten komen niet overeen met wat je hebt ingevuld. Ook de afstand van de zoekresultaten slaat nergens op. Daarnaast krijg je uiteindelijk alleen maar dames met overgewicht. Logisch waarom zou je anders op een app gaan die je foto verbergt? Geen foto, maar wel allemaal direct vragen om uiterlijke kenmerken. Ik heb ook het idee dat maar weinig mensen op Paiq actief daten. Paiq is het geld zeker niet waard.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.