Platonische relatie

Zoek je een platonische relatie? Ook voor een platonische zijn dating sites heel geschikt. Op een dating site kun je immers duidelijk aangeven dat je alleen een platonische relatie wil. Dan is dat van begin af aan duidelijk.

Wat is een platonische relatie?

Een platonische relatie is een relatie zonder seks. Ook wel een broer / zus relatie genoemd. Bij een platonische relatie is er geen sprake van seks of seksuele behoefte tussen de partners. Als het goed is bij beide partners. als het minder goed is bij één van de twee.

De oorzaken kunnen divers zijn, maar vaak is het zo dat één van de twee partners niet van seks houdt of moeite heeft met seks, bijvoorbeeld door nare ervaringen uit het verleden.

Mocht de ander wel van seks houden, dan zal er in de praktijk vaak een keuze gemaakt moeten worden. Gunt de frigide (de niet op seks gerichte) partner de ander seks buiten de deur? Of is seks en relatie dusdanig onafscheidelijk dat de ander zich in het niet seksuele patroon moet schikken?

In de praktijk is het vaak een probleem in de relatie als één van de twee partners geen seks wil terwijl de ander daar wel behoefte aan heeft.

Platonische relatie, seks buiten de deur

Voor de meeste mensen is seks een levensbehoefte. De ander seks onthouden is dan ook geen teken van genegenheid of liefde. Indien je zelf seks niet op prijs stelt, kun je de ander vrij laten dat wel te beleven. 

Er is seksueel gezien dan sprake van een open relatie. Een open relatie kan heel goed werken als beide partners het hebben met seks buiten de relatie goed los van de liefde kunnen zien. Er mag geen sprake zijn van jaloezie, het met duidelijk zijn dat de seks buiten de deur alleen gericht is op het bevredigen van de lust.

Het vinden van een alleen seksgericht contact

Het vinden van een sekscontact (en niet meer dan dat) is tegenwoordig geen enkel probleem. Er kan natuurlijk gebruik worden gemaakt van een prostituee of gigolo maar als je betaalde seks afwijst zijn er ook volop seksgerichte datingsites waar het niet om liefde en genegenheid, maar wel om fysiek sekscontact gaat.

Via deze seksdating sites kunnen vrouwen en mannen met een frigide partner heel makkelijk een relatie of eenmalig contact vinden waar het niet of liefde of een liefderelaties draait maar om alleen seks. Ideaal voor wie opgesloten zit in een platonische relatie.

Op de beste sexdating sites zijn dan ook veel vrouwen en mannen te vinden die in een platonische relatie zijn. Vaak met goedkeuring van hun echtgenoot of echtgenote omdat ze hun geliefde niet willen verliezen, maar ook wel weten dat ze dat risico wel lopen als ze hem of haar de toegang tot seks ontzeggen.

Op datingsites zijn veel single mannen en vrouwen te vinden die geen relatie zoeken, maar wel seks. Voor mannen en vrouwen met een platonische relatie, terwijl ze dat niet wensen, is dat een zeer goede oplossing. De bovenstaande datingsites stelt hen in staat om dat (als het goed is met toestemming van hun partner) toch te beleven.

Andere redenen voor een platonische relatie

De reden waarom er binnen een huwelijk sprake kan zijn van een platonische relatie kan dus zijn dat één van de partners (of beide partners) niets om seks geven of om geestelijke of fysieke redenen geen seks willen of kunnen hebben. 

Maar er zijn meer redenen waarom men binnen een huwelijk of andere partnerrelatie als broer en zus leeft. Het komt ook vaak voor dat partners wel willen scheiden maar dat ze dit om bepaalde redenen niet doen. Ze willen bijvoorbeeld niet scheiden om de kinderen, omdat hun geloof  of omgeving dat belet, of omdat dit financieel te grote consequenties met zich meebrengt. Het is heel triest, maar veel partners moeten ongewenst bij elkaar blijven wonen omdat de hypotheek ze anders de das om doet of omdat ze anders op straat komen te staan.

Een open relatie is voor deze partners met een platonische relatie vaak de beste oplossing om toch nog van genegenheid en seks te kunnen genieten.

Tips seks buiten een platonische relatie

  • Probeer de seks buiten de relatie met je partner bespreekbaar te maken. Als je in goed overleg met je partner buiten de relatie seks hebt hoef je je niet schuldig te vinden omdat je vreemd gaat. Ook voor de partner is het fijner als je er open over bent.

  • Verliefd worden op een sekspartner is altijd een gevaar bij seks buiten het huwelijk of relatie. Het is daarom verstandig het alleen bij seks te houden bij je seksdate. Dus geen gezellige avondjes uit.

  • Wat dat betreft is het ook veel veiliger om te kiezen voor éénmalige dates dan voor een vaste sekspartner buiten de relatie. Dat laatste heeft veel voordelen (al was het maar dat je niet telkens opnieuw op zoek moet), maar bij een vast sekscontact moet je de seks wel helemaal los kunnen zien van de rest van je leven.

Zie ook:

Onderwerp:
Een platonische relatie is een seksloze relatie, relatie zonder seks en soms ook een relatie zonder intimiteit. Vaak is er binnen een platonische relatie wel sprake van liefde maar niet van seks omdat één van de partners geen seks kan of wil hebben. Men leeft dan binnen de relatie min of meer als broer en zus. Het kan ook zijn dat een relatie platonisch is omdat men om bepaalde redenen niet kan scheiden. Een open relatie met sekscontacten buiten de relatie kan een oplossing zijn als er bij de andere partner wel sprake is van behoefte aan seks. Via speciale dating sites kan er op zoek worden gegaan naar deze contacten. 


Een reactie posten

2 Reacties

  1. Ik betwijfel het of een datingsite het beste medium is om een platonische relatie te vinden. Als je een platonische relatie via een datingsite probeert te vinden zal ik in ieder geval heel erg duidelijk vermelden dat je een platonisch contact zoekt. Dit om teleurstelling te voorkomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb platonische vriendinnen. Dat zijn gewoon vriendinnen waarmee ik vriendschappelijk omga zoals ook met een vriend. Maar aan een platonische relatie moet ik toch echt niet denken. Dat zou betekenen dat je verliefd op iemand bent, samenwoont maar er niet aan mag komen. Raar fenomeen!

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.