Wat is polyamorie?

Wat is polyamorie? En wat voor rol kan dating spelen bij polyamorie?

Wat is polyamorie?

Polyamorie is een term die je steeds vaker tegenkomt, in kranten, tijdschriften, televisieprogramma's en op internet. Redacties en kijkers / lezers vinden polyamorie wel een spannend onderwerp. Maar wat is polyamorie eigenlijk?

Van polyamorie is sprake als er een relatie is tussen drie of meer personen waarbij er niet alleen sprake is van een seksuele relatie, maar ook van een liefdesrelatie. Een andere voorwaarde om van polyamorie te spreken is dat alle betrokkenen hier van afweten en dat ze daarmee akkoord zijn.

Bij polyamorie is dus geen sprake van overspel (de partner weet er immers van af en weet er van af) en ook niet van swingen (want het is meer dan een seksuele relatie).

Polyamorie voorbeelden

Het kan zijn dat de drie personen in het dagelijks leven één huishouden voeren. De media mag graag berichten over dames die met twee heren samenwonen, en daarmee zowel een liefdesrelatie als een seksuele relatie onderhouden. De mannen in kwestie kunnen dan bi seksueel zijn en er ook samen een liefdes relatie op nahouden, maar dat is niet perse nodig om over polyamorie te spreken. Men spreekt dan ook wel over driehoeksrelatie.

Of hoeven de drie personen niet perse samen te wonen (zolang er maar sprake is van een liefdesrelatie met meerdere personen) en natuurlijk hoeft de samenstelling van de polyamorie relatie niet perse 1 vrouw met 2 mannen te zijn, maar kan dat ook 1 man met 2 vrouwen zijn, een polyamorie relatie tussen 3 mannen of 3 vrouwen. En een polyamorie relatie kan zelfs uit meer dan 3 personen bestaan in alle mogelijke samenstellingen.

We is het een vereiste dat er sprake is van een liefdesrelatie met meerdere personen om van polyamorie te spreken. Want anders is er sprake van "slechts" een trio.

Zie ook: 
© Dating 2022. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.