Tips profiel datingsite

Op een datingsite staan vaak vele duizenden profielen. Aan de ene kant is dat fijn, want veel keuze is altijd leuk, maar aan de andere kant heb je zelf ook te maken met veel concurrentie. Hoe valt jouw profiel op tussen al die andere profielen? Dat kun je hieronder lezen.


Elk nadeel heeft zijn voordeel

Bekijk de profielen van je concurrenten eens. Je staat soms versteld. Slechte teksten (of profielteksten van 1 regel), lelijke foto's, niet ingevulde informatievelden, lompe opmerkingen. Van veel mensen kun je je bij het bekijken van het profiel al niet voorstellen dat ze ooit een daten zullen scoren. En dat zullen veel mensen dan ook nooit doen.

Maak een mooi verzorgd profiel aan, en je zal er in positieve zin uitspringen. Daarvoor hoef je heus niet knap te zijn. Met een klein beetje moeite en zorg voor je profiel maak je al meteen een betere indruk dan die 95% die er een rotzooitje van maakt.

En elk nadeel heeft zijn voordeel, als er op de datingsite zoveel slechte profielen staan, zal jou profiel er veel eerder positief uitspringen, en daarmee jezelf, wat de kans op een date vergroot.

De gebruikersnaam

Waarmee begint je datingprofiel? Niet met een foto, ook niet met een tekst, maar met de gebruikersnaam. De username is zonder twijfel het meest onderschatte deel van een datingprofiel. Je schrijft je in voor een datingsite en dan moet je meteen een naam verzinnen. In enkele seconden tijd verzin je dan een naam waar je vervolgens heel je datingleven moet doen. En dat terwijl de gebruikersnaam prominent in ieder overzicht en zoekresultaat staat. En dat terwijl dat de naam is waaronder eventueel geïnteresseerde vrouwen en mannen je onthouden.

Onderschat dus nooit het grote belang van een goede gebruikersnaam!

De tekst van je datingprofiel

En dan de tekst van het profiel. Natuurlijk is het belangrijk dat echt relevante informatie in de profieltekst staat. Bijvoorbeeld waarom je je voor de datingsite hebt ingeschreven. Maar je hoeft niet je hele levensverhaal in te tikken. Een tekst van één of twee regels is veel te kort, maar hele lappen tekst gaat ook niemand lezen.

Zie de profieltekst meer als een reclame voor jezelf. Een goede profieltekst voldoet aan twee eigenschappen. De tekst is leuk om te lezen (gebruik gerust wat humor) en wekt nieuwsgierigheid op. Als je dan ook nog een vraag weet in te bouwen waarop de lezer getriggerd wordt te reageren komen de berichten als vanzelf jouw kant op. 

Hieronder vind je meer informatie en tips over de beste profieltekst.
En dan is er die foto. O zo belangrijk, want dat is toch waarop ieders oog valt als ze een lijstje met profielen voorgeschoteld krijgen. Evenals de profieltekst moet de foto opvallen, en daarvoor hoef je heus geen fotomodel te zijn.

De allerslechtste foto bij een datingprofiel is geen foto. Wil je niet herkenbaar op de foto? Plaats dan desnoods alleen een foto van een oog of je mond. Of verberg je gezicht achter je haar. Mysterieus doet het erg goed op een profielfoto. Eventuele andere kanten van jezelf kun je letterlijk laten zien bij de overige foto's van je profiel. Eventueel alleen te zien met jouw toestemming. De meeste datingsites bieden die mogelijkheid.

Voor alle foto's bij je datingprofiel geldt, zorg dat ze er verzorgd uitzien. Een vage snel gemaakte selfie bij slecht licht doet niemand recht aan.
Hierboven vind je wat artikelen met informatie over het profiel op een datingsite. Zowel voor wat betreft de tekst als de foto's. Meer artikelen over dit onderwerp vind je hieronder.

0 reacties:

© Dating 2019. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.