Tips profiel datingsite

De eerste stap op weg naar een succesvolle date is een goed profiel op de datingsite waarmee je de aandacht op je vestigt. Hier tips voor een goed profiel voor een succesvol resultaat.

Op een datingsite staan vaak vele duizenden profielen. Aan de ene kant is dat fijn, want veel keuze is altijd leuk, maar aan de andere kant heb je zelf ook te maken met veel concurrentie. Hoe valt jouw profiel op tussen al die andere concurrerende profielen? Dat kun je hieronder lezen!


Elk nadeel heeft zijn voordeel

Bekijk de profielen van je concurrenten eens. Je staat soms versteld. Slechte teksten (of profielteksten van 1 regel), lelijke foto's, niet ingevulde informatievelden, lompe opmerkingen. Van veel mensen kun je je bij het bekijken van het profiel al niet voorstellen dat ze ooit een daten zullen scoren. En dat zullen de meeste van deze mensen dan ook nooit doen.

Hier liggen voor jou enorme kansen. Maak een mooi verzorgd profiel aan, en je zal er in positieve zin uitspringen. Daarvoor hoef je heus niet knap te zijn. Met een klein beetje moeite en zorg voor je profiel maak je al meteen een betere indruk dan die 95% die er een rotzooitje van maakt. Je hoort nu al bij de beste 5%!

En elk nadeel heeft zijn voordeel, als er op de datingsite zoveel slechte profielen staan, zal jou profiel er veel eerder positief uitspringen, en daarmee jezelf, wat de kans op een date vergroot.

Maar hoe maak je een goed dating profiel aan? De tips vind je hier onder.

De gebruikersnaam

Waarmee begint je datingprofiel? Niet met een foto, ook niet met een tekst, maar met de gebruikersnaam. De username is zonder twijfel het meest onderschatte deel van een datingprofiel.

Je schrijft je in voor een datingsite en dan moet je meteen een naam verzinnen. In enkele seconden tijd verzin je dan een naam waar je vervolgens heel je datingleven moet doen. En dat terwijl de gebruikersnaam prominent in ieder overzicht en zoekresultaat staat. En terwijl de gebruikersnaam de naam is waaronder eventueel geïnteresseerde vrouwen en mannen je zullen onthouden.

Onderschat dus nooit het grote belang van een goede gebruikersnaam!


De tekst van je datingprofiel

En dan heb je natuurlijk de tekst van het profiel. Natuurlijk is het belangrijk dat echt relevante informatie in de profieltekst staat. Bijvoorbeeld waarom je je voor de datingsite hebt ingeschreven. Maar je hoeft niet je hele levensverhaal in te tikken. Een tekst van één of twee regels is veel te kort, maar hele lappen tekst gaat ook niemand lezen.

Zie de profieltekst meer als een reclame voor jezelf. Een goede profieltekst voldoet aan twee eigenschappen. De tekst is leuk om te lezen (gebruik gerust wat humor) en de tekst wekt nieuwsgierigheid op. Als je dan ook nog een vraag weet in te bouwen waarop de lezer getriggerd wordt te reageren komen de berichten als vanzelf jouw kant op. 

Hieronder vind je meer informatie en tips over het schrijven van de beste profieltekst bij je profiel op een dating site.
En dan is er die foto. O zo belangrijk, want het is toch vooral de foto waarop ieders oog valt als ze een lijstje met profielen voorgeschoteld krijgen. Evenals de profieltekst moet de foto opvallen, en daarvoor hoef je heus geen fotomodel te zijn.

De allerslechtste foto bij een datingprofiel is geen foto. Wil je niet herkenbaar op de foto? Plaats dan desnoods alleen een foto van een oog of je mond. Of verberg je gezicht achter je haar. Mysterieus doet het erg goed op een profielfoto.

Eventuele andere kanten van jezelf kun je letterlijk laten zien bij de overige foto's van je profiel. Desnoods alleen te zien met jouw toestemming. De meeste datingsites bieden die mogelijkheid. Je kunt dan zelf bepalen wie je foto's te zien krijgen door daarvoor op verzoek toestemming te geven. Maar zorg er altijd voor dat er een eerste foto (desnoods een onherkenbare foto) zichtbaar is bij je profiel.

Voor alle foto's bij je datingprofiel geldt, zorg dat ze er verzorgd uitzien. Een vage snel gemaakte selfie bij slecht licht doet niemand recht aan.
Hierboven vind je wat artikelen met informatie over het profiel op een datingsite. Zowel voor wat betreft de tekst als de foto's. Meer artikelen over dit onderwerp vind je hieronder.

Onderwerpen:
Tips profiel dating site, goede profielen datingsites, hoe verkoop je jezelf op een datingsite?
© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.