Zo maak je het beste datingsite profiel!

De eerste stap op weg naar een succesvolle date is een goed profiel op de datingsite waarmee je de aandacht op je vestigt. Hier tips voor een goed profiel voor een succesvol resultaat.

Profiel datingsite tips

Op een datingsite staan vaak vele duizenden profielen. Aan de ene kant is dat fijn, want veel keuze is altijd leuk, maar aan de andere kant heb je zelf ook te maken met veel concurrentie. 

Hoe valt jouw profiel op tussen al die andere concurrerende profielen? Dat kun je hieronder lezen!


Elk nadeel heeft zijn voordeel

Bekijk de profielen van je concurrenten eens. Je staat soms versteld. Slechte teksten (of profielteksten van 1 regel), lelijke foto's, niet ingevulde informatievelden, lompe opmerkingen. Van veel mensen kun je je bij het bekijken van het profiel al niet voorstellen dat ze ooit een daten zullen scoren. En dat zullen de meeste van deze mensen dan ook nooit doen.

Hier liggen voor jou enorme kansen! Maak een mooi verzorgd profiel aan, en je zal er in positieve zin uitspringen. Daarvoor hoef je heus niet knap te zijn. Met een klein beetje moeite en zorg voor je profiel maak je al meteen een betere indruk dan die 95% die er een rotzooitje van maakt. 

Maak een beetje leuke datingsite profiel en hoort al bij de beste 5%!

Elk nadeel heeft zijn voordeel, als er op de datingsite zoveel slechte profielen staan, dan zal jou profiel er al gauw positief uitspringen. En daarmee kom je ook zelf positief in de belangstelling te staan, wat de kans op een date vergroot.

Maar hoe maak je een goed dating profiel aan? De tips vind je hier onder.

De gebruikersnaam

Waarmee begint je datingprofiel? Niet met een foto, ook niet met een tekst, maar met de gebruikersnaam. De username is zonder twijfel het meest onderschatte deel van een datingprofiel.

Je schrijft je in voor een datingsite en dan moet je meteen een naam verzinnen. In enkele seconden tijd verzin je dan een naam waar je vervolgens heel je datingleven moet doen. En dat terwijl de gebruikersnaam prominent in ieder overzicht en zoekresultaat staat. En terwijl de gebruikersnaam de naam is waaronder eventueel geïnteresseerde vrouwen en mannen je zullen onthouden.

Onderschat dus nooit het grote belang van een goede gebruikersnaam!


De tekst van je datingprofiel

En dan heb je natuurlijk de tekst van het datingsite profiel. Natuurlijk is het belangrijk dat echt relevante informatie in de profieltekst staat. Bijvoorbeeld waarom je je voor de datingsite hebt ingeschreven. Maar je hoeft niet je hele levensverhaal in te tikken. Een tekst van één of twee regels is veel te kort, maar hele lappen tekst gaat ook niemand lezen.

Zie de profieltekst meer als een reclame voor jezelf. Een goede profieltekst voldoet aan twee eigenschappen. De tekst is leuk om te lezen (gebruik gerust wat humor) en de tekst wekt nieuwsgierigheid op. 

Als je dan ook nog een vraag weet in te bouwen waarop de lezer getriggerd wordt te reageren komen de berichten als vanzelf jouw kant op. Probeer maar uit!

Hou je dating profiel up to date 

Voor succes op een dating site is het belangrijk dat je je profiel regelmatig update. Je zal merken dat je dan veel meer reacties (en hopelijk dates) krijgt!

Veel mensen maken éénmalig een profiel aan op een datingsite en kijken daar vervolgens niet meer naar om.  Ook niet als ze de datingsite (en dus ook het profiel) intensief en jarenlang gebruiken.

Deze mannen en vrouwen richten zich dan vooral op het zoeken naar leuke personen voor een date, chatten en berichtjes sturen. Maar hun eigen datingsite profiel vergeten ze daarbij. Dat is jammer, want een goed en actueel profiel op een dating site verhoogt de kans op het vinden van een leuke date aanmerkelijk.

Want jij mag je eigen profieltekst dan niet lezen. De vrouwen en mannen die je aanschrijft doen dat vaak wel. En dat is dan mogelijk een gemiste kans, want een achterhaalde tekst kan een afknapper zijn zonder dat je dat zelf beseft. Bovendien geeft een actuele tekst in je profiel je een streepje voor.

Een verouderd profiel trekt niet aan om er een berichtje heen te sturen. En iemand die na ontvangst van een bericht een verouderd profiel ziet zal ook minder snel antwoorden.

Actualiteit in je profiel

Als een profiel op de dating site aan de actualiteit is aangepast wordt het profiel ineens een stuk interessanter, en daarbij wordt jij als persoon achter het profiel ook meteen interessanter. 

Voorbeeld: Is het lente of zomer? Vertel dan in je profiel wat dit jaargetijde met je doet. Loopt het tegen Sinterklaas, kerst of het nieuwe jaar? Vertel dan wat je voor de feestdagen wenst. 

En ook naar andere actuele gebeurtenissen kun je in je datingsite profiel verwijzen zoals een concert, een sportevenement of een nieuwsgebeurtenis.

Dit alles maakt je profiel niet alleen actueel, maar het komt de uitstraling ook ten goede. Zo'n dating profiel wekt heel wat meer interesse dan een profiel dat waarschijnlijk maanden niet veranderd is. Bovendien laat je zo merken dat je vol in het leven staat.

Een regelmatige update

Sommige vrouwen of mannen hebben je dating profiel misschien al vaker bekeken, maar twijfelen nog of ze je zullen contacten. 

Een andere foto of een nieuw stukje tekst kan ze dan net overhalen jou eens een berichtje te sturen. Als hetgeen ze zien of lezen ze bevalt kan het ze net dat duwtje in de rug geven en ze over de streep trekken.

Kijk regelmatig kritisch naar je profiel

Kijk hoe dan ook af en toe eens naar je profiel,. En doe dat met de ogen van een ander. Hoe kom je je datingsite profiel eigenlijk over? Is alles nog wel actueel? Als je merkt dat er wel eens onduidelijkheid is, pas daar dan je profiel op aan. 

Je profiel is je visitekaartje op een datingsite en moet zowel aantrekkelijk als actueel en waarheidsgetrouw zijn.

Niets is zo doorslaggevend voor succes met daten als dat profiel. Het is namelijk die eerste indruk die zo belangrijk is.
En dan is er die foto. O zo belangrijk, want het is toch vooral de foto waarop ieders oog valt als ze een lijstje met profielen voorgeschoteld krijgen. Evenals de profieltekst moet de foto opvallen, en daarvoor hoef je heus geen fotomodel te zijn.

De allerslechtste foto bij een datingprofiel is geen foto. Wil je niet herkenbaar op de foto? Plaats dan desnoods alleen een foto van een oog of je mond. Of verberg je gezicht achter je haar. Mysterieus doet het erg goed op een profielfoto!

Eventuele andere kanten van jezelf kun je letterlijk laten zien bij de overige foto's van je profiel. Desnoods zijn deze extra foto's alleen te zien met jouw toestemming. De meeste datingsites bieden die mogelijkheid. Je kunt dan zelf bepalen welke foto's voor iedereen zichtbaar zijn en welke foto's alleen met jou toestemming te zien zijn. 

Maar zorg er altijd voor dat er een eerste foto (desnoods een onherkenbare foto) zichtbaar is bij je profiel.

Voor alle foto's bij je datingprofiel geldt, zorg dat ze er verzorgd uitzien. Een vage snel gemaakte selfie bij slecht licht doet niemand recht aan.

Eigenlijk geldt bij alles op een datingsite profiel dat gemakzucht je kansen sterk verminderd. Als je een beetje je best doet op een leuke tekst, een leuke foto en het invullen van alle profielinformatie nemen je kansen op reacties en een date sterk toe.

Actuele foto's bij je profiel

Wat we hier boven over de actualiteit van de profieltekst schreven geldt ook voor de foto's bij het profiel. Ook deze moeten de indruk wekken pas gemaakt te zijn,

Met je ijsmuts op in augustus? Het is geen gezicht. Ook niet op een profiel waarop je vrouwen en mannen probeert te "verleiden" contact met jou op te nemen.  Je schrikt er van hoeveel kerstbomen en andere kerstversieringen je op foto's bij dating profielen aantreft, ook hartje zomer!

Plaats leuke actuele foto's. Passend bij het jaargetijde of foto's waarvan je kunt zien dat ze recent zijn gemaakt. Kijk bij tips foto's datingsite voor meer tips voor de foto bij je profiel.

Het is ook belangrijk dat de foto's bij je dating profiel actueel zijn. Misschien zag je er enkele jaren geleden wel jonger en aantrekkelijker uit, maar deze foto's plaats je met het oog op een leuke date. 

Door oude foto's te tonen die mooier zijn dan de waarheid draag je niet bij aan het succesvol verlopen van de date waar het uiteindelijk allemaal om draait.
Hierboven vind je wat artikelen met informatie over het profiel op een datingsite. Zowel voor wat betreft de tekst als de foto's. Meer artikelen over dit onderwerp vind je hieronder.

Onderwerp:
Hier vind je tips voor het maken van een profiel op een datingsite die je kans op reacties en een date sterk verbeteren. Over het algemeen geldt dat als je een beetje je best doet op het schrijven van een tekst en het plaatsen van een foto, dat je kansen op reacties en een date sterk toenemen. En het samenstellen van een goed datingsite profiel is helemaal niet moeilijk. Lees bovenstaande profiel datingsite tips maar,

Een reactie posten

1 Reacties

 1. Mijn tips:
  Doe wat moeite bij het schrijven van je profiel.
  Doe wat moeite bij het schrijven van een bericht.
  Doe wat moeite om mooie foto's te maken.
  Kortom: Doe wat moeite! Je springt er als man dan echt uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.