Wat is een profiel? (datingsite)

Wat is een profiel op een datingsite? Waaraan moet een goed profiel voldoen? Hier vind je alle informatie over dating profielen, met tips voor het maken van een dating site profiel dat je gegarandeerd reacties gaat opleveren.

Een profiel van een datingsite is een persoonlijke pagina op de site waarop je jezelf op de dating site voorstelt. Een profiel op een datingsite vertelt de bezoeker wie je bent en wat je zoekt. Dit gaat vergezeld van één of meerdere foto's en kenmerken waarop gezocht kan worden zoals leeftijd, woonplaats, haarkleur, lichaamsbouw e.d.

Naast deze algemene kenmerken heb je bij dit datingprofiel de mogelijkheid om je via een beschrijving voor te stellen. In deze profieltekst kun je alles kwijt dat niet onder de algemene kenmerken valt.

Wat is een goed profiel?


  • Een goed profiel valt op tussen de duizenden andere profielen die vaak op een datingsite te vinden zijn. Gebruik hiervoor direct in het oog springende onderdelen zoals de hoofdfoto (de profielfoto) en de tekst die zichtbaar is in de zoekresultaten. Deze zorgen ervoor dat het profiel bekeken wordt.
  • Als iemand je profiel opent en de profieltekst leest moet deze tot verder lezen uitnodigen. Schrijf een tekst die makkelijk wegleest en gebruik humor. Het is zonde als de ander na twee regels afhaakt omdat de tekst saai is.
  • Alles draait om het krijgen van een reactie. Lok deze reactie dus uit. Bijvoorbeeld door het stellen van een vraag in je profieltekst of door een kwinkslag te gebruiken die erg aanlokkelijk is om op te reageren.
  • De profielfoto is een belangrijk onderdeel van het profiel. Besteedt hier dus veel zorg aan. Pak niet de eerste de beste foto en maak niet even snel een selfie, maar zorg dat je optimaal op deze foto staat.
  • Besteedt ook aandacht aan het invullen van de kenmerken waarom gevraagd wordt. Vul ook alles in, want dit zijn de gegevens waarop je gevonden wordt.
  • Vul ook in wat je zoekt. Ook hierop kun je gevonden worden. Wees alleen niet te specifiek. Vind je blauwe ogen het mooist, maar is het geen vereiste? Geef dan ook de andere kleuren op.
  • Controleer de tekst van je profiel goed op spelfouten. Fouten in de spelling zijn voor veel vrouwen en mannen een afknapper.

Het allerbelangrijkste aan het profiel op een datingsite is dat je er aandacht aan besteedt, aan alle onderdelen van het datingprofiel! Dit kan vele malen meer reacties tot gevolg hebben. En daar is het datingprofiel toch voor?!

Onderwerpen:
Profiel datingsite, profieltekst, profielfoto, profielen dating.


© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.