Wat is een goed datingsite profiel?

Wat is een profiel op een datingsite? Waaraan moet een goed datingsite profiel voldoen? Hier vind je alle informatie over dating profielen, met tips voor het maken van een dating site profiel dat je gegarandeerd reacties gaat opleveren.

Want je ben immers ingeschreven op een datingsite om daar leuke reacties van anderen te krijgen, en een goed profiel zorgt daar voor.

Wat is een datingsite profiel?

Een profiel van een datingsite is een persoonlijke pagina op de site waarop je jezelf op de dating site voorstelt. Een profiel op een datingsite vertelt de bezoeker wie je bent en wat je zoekt. Dit gaat vergezeld van één of meerdere foto's en kenmerken waarop gezocht kan worden zoals leeftijd, woonplaats, haarkleur, lichaamsbouw e.d.

Naast deze algemene kenmerken heb je bij dit datingprofiel de mogelijkheid om je via een beschrijving voor te stellen. In deze profieltekst kun je alles kwijt dat niet onder de algemene kenmerken valt.

Op de algemene kenmerken wordt je gevonden, het is dus belangrijk deze goed en waarheidsgetrouw in te vullen. Maar de zelf geschreven tekst en je foto's zorgen er voor dat mensen op jouw profiel. of op jouw berichtjes, reageren. Ook deze profiel inhoud is dus erg belangrijk!

Wat zijn de kenmerken van een goed profiel?

Hieronder wat tips om er voor te zorgen dat jouw profiel op de datingsite er in positieve zin uitspringt.

  • Een goed profiel valt op tussen de duizenden andere profielen die vaak op een datingsite te vinden zijn. Gebruik hiervoor direct in het oog springende onderdelen zoals de hoofdfoto (de profielfoto) en de tekst die zichtbaar is in de zoekresultaten. Deze zorgen ervoor dat het profiel bekeken wordt.

  • Als iemand je profiel opent en de profieltekst leest moet deze tot verder lezen uitnodigen. Schrijf een tekst die makkelijk wegleest en gebruik humor. Het is zonde als de ander na twee regels afhaakt omdat de tekst saai is.

  • Alles draait om het krijgen van een reactie. Lok deze reactie dus uit. Bijvoorbeeld door het stellen van een vraag in je profieltekst of door een kwinkslag te gebruiken die erg aanlokkelijk is om op te reageren.

  • De profielfoto is een belangrijk onderdeel van het profiel. Besteedt hier dus veel zorg aan. Pak niet de eerste de beste foto en maak niet even snel een selfie, maar zorg dat je optimaal op deze foto staat.

  • Besteedt ook aandacht aan het invullen van de kenmerken waarom gevraagd wordt. Vul ook alles in, want dit zijn de gegevens waarop je gevonden wordt.

  • Vul ook in wat je zoekt. Ook hierop kun je gevonden worden. Wees alleen niet te specifiek. Vind je blauwe ogen het mooist, maar is het geen vereiste? Geef dan ook de andere kleuren op.

  • Controleer de tekst van je profiel goed op spelfouten. Fouten in de spelling zijn voor veel vrouwen en mannen een afknapper.

Het allerbelangrijkste aan het profiel op een datingsite is dat je er aandacht aan besteedt, aan alle onderdelen van het datingprofiel! Dit kan vele malen meer reacties tot gevolg hebben. En daar is het datingprofiel toch voor?!


Een goed datingsite profiel om gevonden te worden

Je hebt te maken met twee soorten bezoekers van je datingsite profiel. Je hebt bezoekers die een match zoeken en daarbij op jouw profiel terecht komen en je hebt de vrouwen of mannen die jij aanschrijft en die naar aanleiding van jouw berichtje jouw datingsite profiel bezoeken.

Bij de eerste groep is de vrouw of man op zoek naar een leuke date. Daarbij voert hij of zij zoekgegevens in en gaat de datingsite profielen bekijken die als resultaten gevonden worden.

Gevonden worden op de profiel informatie
Het is dus belangrijk dat jouw datingsite profiel gevonden wordt. Daarvoor is het belangrijk dat je de gevraagde profielgegevens zoveel mogelijk invoert. Als je je hobby niet invoert kun je daar immers ook niet op gevonden worden. 

Gevonden worden op de profiel tekst
Vul alle gevraagde informatie dus in. Bij sommige datingsites (maar lang niet alle) kan er ook binnen de tekst bij het datingsite profiel gezocht worden. Besteedt in dat geval extra aandacht aan de tekst, en zorg dat de termen waarop je gevonden wil worden in de tekst staan.

Stel je eisen niet te streng in
Bij sommige datingsites krijgt iemand die een match zoekt alle datingsite profielen te zien die aan de zoekopdracht voldoen. Maar er zijn ook datingsites die alleen de wederzijdse matches weergeven. In dat geval moet jij aan de "eisen" voldoen, maar de vrouw of man die een date zoekt moet ook bij jouw wensenlijstje passen.

In dat geval is het dus belangrijk dat je je eisen niet streng instelt. Je kan blauwe ogen mooi vinden, maar het is zonde als alleen de man of vrouw met blauwe ogen je profiel kan vinden. Hou het dus algemeen, dan loop je die droomvrouw met bruine ogen niet mis. 

Iemand die rookt kan een no go zijn, en dat is dan een kenmerk dat je dan bij de kenmerken van het datingsite profiel kan uitsluiten, en dat geldt ook voor personen die ver weg wonen, maar wees voorzichtig bij het beperken van de matches om minder belangrijke kenmerken. Dit is een reden dat zoveel datingsite gebruikers zo weinig reacties krijgen!

Het datingsite profiel als visite kaartje

De tweede groep datingsiteprofiel bezoekers zijn de vrouwen of mannen die jij een berichtje stuurt. Als je iemand een bericht stuurt of een chat aanvraag doet, zal deze persoon waarschijnlijk eerst je profiel aanklikken. Als deze vervolgens een leeg of onverzorgd datingsite profiel aantreft neemt de kans op een reactie enorm af. Logisch, want is dat bij jezelf anders?

Zorg er dus voor dat je datingsite profiel er aantrekkelijk uitziet. Met minimaal één goede foto en een positieve tekst. Het hoeft niet allemaal heel uitgebreid te zijn, maar het moet wel tot een reactie uitnodigen.

De beste check is om te zien of je zelf op jouw datingsite profiel zou reageren. Als je van jezelf een bericht zou krijgen, en het profiel bekijkt, zou je dan reageren? Kijk met de ogen van een ander naar je eigen datingsite profiel en je weet wat je moet aanpassen om reacties te krijgen.

Zie ook:

Onderwerp:
Een goed datingsite profiel is erg belangrijk om berichten en reacties op een dating site te krijgen. Daarom hier tips voor een goed datingsite profiel.