Tips: tekst dating profiel waarmee je gegarandeerd een date krijgt

De tekst die je bij je datingsite profiel plaats bepaalt voor een belangrijk deel of iemand jou een berichtje stuurt of op jouw bericht reageert. De profiel tekst is dus heel belangrijk. Daarom hier tips voor een goede dating profiel tekst.

Beste tekst profiel dating site

Het eerste dat de aandacht trekt op een datingsite, na de foto, is de tekst waarin je jezelf beschrijf. De zogenaamde profieltekst. Evenals de foto moet deze tekst de aandacht trekken. De profieltekst moet prikkelen! Besteed er daarom aandacht aan de tekst op je dating profiel. En lok een reactie uit van de bezoeker / bezoekster van het profiel. Want zonder een eerste contact komt er nooit een date.

Nieuwsgierigheid prikkelen met je tekst

De tekst van het profiel bepaalt voor een heel belangrijk deel of iemand meteen weer doorklikt of dat hij of zij de moeite gaat nemen om een berichtje te sturen. Met andere woorden een goede profieltekst kan het verschil maken tussen nul reacties en een leuke date. 

Want zelfs een profiel met een mooie foto maar geen prikkelende beschrijving zal zelden tot een reactie leiden.

De profieltekst moet dus de aandacht pakken. Dat kan met een vrolijke opmerking die een glimlach op het gezicht van de bezoeker van het profile tovert. Hij of zij zal de profieltekst dan zeker verder lezen. En dat is de eerste stap!

Hij of zij wil het weten!

Vervolgens moet de profieltekst er voor zorgen dat er ook een tweede stap komt. En dat is dat de bezoeker van je profiel jou een berichtje gaat sturen. Dan is er contact.

Daarvoor moet je een reactie opvragen. Nodig de bezoeker in de profieltekst uit om jou een vraag te stellen (niet te algemeen, stuur aan op een bepaalde vraag: "maar mijn grootste droom.., die vermeld ik hier niet. Vraag mij daar maar naar".

Of nodig de bezoeker uit iets te vertellen: "Hou je ook zo van hardrock, bij welke band vergeet jij de wereld om je heen?". Er zijn duizenden vragen te verzinnen. Kies voor je profieltekst een vraag die bij jou en je ideale date past. Het belangrijkste is dat er via de profieltekst een uitwisseling van berichtjes tot stand komt.

Maar besteed ook zorg aan de rest van de profieltekst

Maar denk erom, de bezoeker van je profiel zal alleen reageren als het profiel hem of haar verder ook aanspreekt. Zorg dus voor een profiel dat er uitspringt.

Beperk het profiel dus niet tot die vraag alleen. Laat uit de profieltekst blijken wat voor persoon je bent, en hoe je in het leven staat. Maar laat ook wat te raden over. En zorg ervoor dat de andere persoon graag wil raden.

Zie ook


Onderwerp:
De tekst die je bij je profiel op een datingsite plaatst bepaalt voor een groot deel of iemand op jou berichtjes reageert. En misschien neemt een leuke vrouw of man wel contact met je op als zij of hij nieuwsgierig naar je wordt door de tekst bij je datingprofiel. Daarom hier tips voor het schrijven van een goede profiel test voor je datingsite profiel.
© Dating 2023. Blogger template by Bloggertheme9
Published by Gooyaabi Templates

Op deze website is het privacy- en cookie-beleid van Content=King van toepassing.