Tips: tekst dating profiel waarmee je gegarandeerd een date krijgt

De tekst die je bij je datingsite profiel plaats bepaalt voor een belangrijk deel of iemand jou een berichtje stuurt of op jouw bericht reageert. De profiel tekst is dus heel belangrijk. Daarom hier tips voor een goede dating profiel tekst.

Beste tekst profiel dating site

Het eerste dat de aandacht trekt op een datingsite, na de foto, is de tekst waarin je jezelf beschrijf. De zogenaamde profieltekst. Evenals de foto moet deze tekst de aandacht trekken. De profieltekst moet prikkelen! Besteed er daarom aandacht aan de tekst op je dating profiel. En lok een reactie uit van de bezoeker / bezoekster van het profiel. Want zonder een eerste contact komt er nooit een date.

Nieuwsgierigheid prikkelen met je tekst

De tekst van het profiel bepaalt voor een heel belangrijk deel of iemand meteen weer doorklikt of dat hij of zij de moeite gaat nemen om een berichtje te sturen. Met andere woorden een goede profieltekst kan het verschil maken tussen nul reacties en een leuke date. 

Want zelfs een profiel met een mooie foto maar geen prikkelende beschrijving zal zelden tot een reactie leiden.

De profieltekst moet dus de aandacht pakken. Dat kan met een vrolijke opmerking die een glimlach op het gezicht van de bezoeker van het profile tovert. Hij of zij zal de profieltekst dan zeker verder lezen. En dat is de eerste stap!

Vooral de eerste regel is belangrijk, omdat deze niet alleen als eerste gelezen wordt, maar omdat deze vaak ook bij de zoekresultaten getoond wordt. Kijk bij de beste openingszin voor een datingsite profiel voor tips.


Hij of zij wil het weten!

Vervolgens moet de profieltekst er voor zorgen dat er ook een tweede stap komt. En dat is dat de bezoeker van je profiel jou een berichtje gaat sturen. Dan is er contact.

Daarvoor moet je een reactie opvragen. Nodig de bezoeker in de profieltekst uit om jou een vraag te stellen (niet te algemeen, stuur aan op een bepaalde vraag: "maar mijn grootste droom.., die vermeld ik hier niet. Vraag mij daar maar naar".

Of nodig de bezoeker uit iets te vertellen: "Hou je ook zo van hardrock, bij welke band vergeet jij de wereld om je heen?". Er zijn duizenden vragen te verzinnen. Kies voor je profieltekst een vraag die bij jou en je ideale date past. Het belangrijkste is dat er via de profieltekst een uitwisseling van berichtjes tot stand komt.

Maar besteed ook zorg aan de rest van de profieltekst

Maar denk erom, de bezoeker van je profiel zal alleen reageren als het profiel hem of haar verder ook aanspreekt. Zorg dus voor een profiel dat er uitspringt. Dat die je met een goede dating site profiel tekst.

Beperk het profiel dus niet tot die vraag alleen. Laat uit de profieltekst blijken wat voor persoon je bent, en hoe je in het leven staat. Maar laat ook wat te raden over. En zorg ervoor dat de andere persoon graag wil raden.

Woorden die je absoluut in je dating profiel moet gebruiken

Er zijn bepaalde woorden waarop de dames en heren op een dating site echt "aanslaan". Zo zoeken vrouwen bijvoorbeeld vaak sportieve fitte mannen die spontaan en avontuurlijk zijn. Maar bijvoorbeeld ook oplettend is een karaktertrek die bij vrouwen in trek is. 

Dit zijn de top 10 woorden die volgens een Brits onderzoek het best scoren in een dating profiel. Het is dus een tip deze woorden in je eigen dating profiel te gebruiken om met succes een date te krijgen.

Top 10 woorden voor mannen in hun dating profiel

1. Sportief of fit
2. Oplettend
3. Spontaan
4. Avontuurlijk
5. Optimistisch
6. Intelligent
7. Gepassioneerd
8. Liefhebbend
9. Prater
10. Ambitieus

Top 10 woorden voor vrouwen in hun dating profiel

1. Ambitieus
2. Oplettend
3. Lief
4. Hardwerkend
5. Bedachtzaam
6. Fysiek fit/sportief
7. Creatief
8. Rationeel
9. Spontaan
10.Energiek


Dating en marketing

Dating draait voor een groot deel om jezelf verkopen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat marketing technieken je kunnen helpen bij het krijgen van een leuke date.

Dating en marketing hebben meer met elkaar gemeen dan je in eerste instantie zou denken. Om te zorgen dat je opvalt tussen de vele profielen van "concurrenten" is het handig om trucs uit de reclamewereld en e-mail marketing te gebruiken als je een date zoekt.

Marketing kan je helpen om een date te krijgen!

Sta je op een datingsite, maar krijg je maar weinig reacties? Dan kan het heel verstandig zijn je in de trucs van de marketing te verdiepen. Lees eens een boek met marketingtrucs of bezoek een weblog over dit onderwerp en pas deze toe op de profiel op de datingsite en de berichten die je daar verstuurd.

Hieronder wat voorbeelden.

Uit de e-mail marketing: Berichten worden meestal maar gedeeltelijk gelezen. 79% leest echter de P.S. Dat is veel! Doe een oproep om ergens op te reageren dus altijd in een P.S.

Uit de marketing: Geef een verborgen commando. Het is opvallend hoeveel mensen heel gehoorzaam aan je "bevel" gehoor geven. Zo'n commando trekt ze over de streep.

Beide tips kun je combineren tot de volgende regel helemaal aan het eind van je profiel of bericht?

P.S. Stuur me een antwoord, en ik vertel je meer!

Uit de NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren): Beschrijf beelden, geluiden, gevoelens, geuren en smaak. Op deze manier trek je je lezer in je verhaal. 

Verwerk deze modaliteiten in je verhaal. De één is gevoeliger voor de ene modaliteit dan de ander. 

Het grappige is dat je dat vaak uit een tekst kunt halen. Door daarop in te spelen pak je de aandacht van diegene.

Uit de verkoopstrategie: Breng een voordeel als nadeel

Als je ook je slechte kanten noemt kom je veel oprechter over dan dat je alleen maar de pluspunten van jezelf vertelt. Maar om nu te gaan vertellen dat je eigenlijk lui en best wel onbetrouwbaar bent is ook niet zo slim. 

Beperk je dus tot nadelen waarvan je weet dat de ander deze helemaal niet erg zal vinden, of misschien zelfs wel een voordeel. "Een nadeel van mezelf is dat ik soms te open ben over wat ik denk".

Zie ook


Onderwerp:
De tekst die je bij je profiel op een datingsite plaatst bepaalt voor een groot deel of iemand op jou berichtjes reageert. En misschien neemt een leuke vrouw of man wel contact met je op als zij of hij nieuwsgierig naar je wordt door de tekst bij je datingprofiel. Daarom hier tips voor het schrijven van een goede profiel test voor je datingsite profiel.

Een reactie posten

3 Reacties

 1. Vergeet vooral de humor niet. Het lijkt mij niet verstandig als je je hele profiel tekst vol grappen en grollen zet, maar een luchtige toon, een klein grapje aan het begin van de profiel tekst en misschien 1 grappige foto in combinatie met een aantal gewone foto's zal je kans op een date vergroten. Het maakt je datingsite profiel luchtiger. Gegarandeerd een date is natuurlijk wel een heel positieve claim maar ik zelf reageer veel eerder op een profiel dat wat luchtiger, vriendelijker en gezelliger overkomt. De meeste profiel teksten zijn inhoudloos, formeel en duidelijk met zo min mogelijk moeite geschreven en ingevuld. Kom een beetje leuk over en je hebt vele malen sneller een date.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anja Appeldoorn20 maart 2024 om 17:50

  Maak een leuk positief tekstje waarin je ook echt wat over jezelf vertelt. Zet er een gezichtsfoto bij waarop je vriendelijk overkomt. Lachen mag best. Vul alle informatie in die de datingsite vraagt. Dat zijn de dingen die de daters van je willen weten.

  En ik vind een tekst ook meer tot reageren uitnodigt als deze niet formeel maar wel origineel geschreven is. Gebruik niet de cliché teksten die je ook in veel andere profielen ziet staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ga clichés als de open haard, wijntje en goed gesprek uit de weg in je profiel tekst. Dat komt heel erg nep en bedacht over. Het tegenovergestelde van spontaan en het tegenovergestelde van origineel. Je ziet dan meteen dat die persoon het boek der clichés heeft opengeslagen en kennelijk zelf niet in staat is om zelf wat te bedenken. Los van dat het gene originele dating tekst is kun je je er ook niet op vertrouwen dat het echt zo is. Die persoon vertelt alleen wat hij denkt dat wil lezen.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.