Regio dating: Een date dicht bij huis

Als je een leuke date of nieuwe relatie zoekt is het verstandig om deze binnen een behapbare afstand te zoeken, liefst in je eigen stad of regio. Hier de beste datingsites voor een regio date.

regio dating

Je komt ongetwijfeld hele leuke mannen of vrouwen tegen die wat verder weg wonen, maar meestal nekt de afstand op een bepaald moment de relatie als deze te ver is. Regio dating heeft op termijn veel meer kans.

Tip: Laat de afstand sterk meewegen

Niet voor niets biedt iedere goede datingsite de mogelijkheid om op afstand te zoeken. Bij de beste datingsites kun je kiezen voor een bepaalde afstand vanaf je eigen postcode. Soms ook kun je binnen een provincie zoeken. Dat is heel effectief als je in Utrecht, Drenthe of Groningen woont, maar in Gelderland, Noord-Brabant, Overijssel en Zeeland kunnen de plaatsen wat verder uit elkaar liggen.

Een date zoeken op een bepaalde afstand van je woonplaats of een andere locatie (zoals je werk, hotel, vakantieadres) wordt daarom door de beste beste datingsites aangeboden.

Dating sites voor regio dating

Zoek je een date in de regio? Kijk dan eens naar onderstaande beste datingsites voor regiodating.

Steden Dating
Vind een leuke date in je eigen stad, dorp, regio, provincie of ander specifiek deel van Nederland of België. Steden Dating is een algemene datingsite met leuke vrouwen en mannen uit heel Nederland en Vlaanderen met goede mogelijkheden om je date op een bepaalde afstand van een postcode te vinden.

De naam zegt het al. De datingsite Regio Sexcontact richt zich niet op relaties (of het moet een sexrelatie zijn) maar op sexdates en andere sexcontacten in de regio, provincie of woonplaats. De beste datingiste voor erotische regiodating.

Ook deze datingsite richt zich op een seksdate in de eigen regio. Regio Swingers richt zich echter vooral op swingende stellen, al kunnen ook mannen en vrouwen zich voor deze regio dating site inschrijven. Op Regio Swingers kun je dus seksdaten met stellen of een single man of vrouw voor een trio date ontmoeten.

Hoe ver is ver?

Wat de maximale afstand is die op de termijn geen problemen geeft bij een relatie is natuurlijk persoonsgebonden. De één zal het minder erg vinden een half uur te reizen dan een ander. 

En natuurlijk heb je ook te maken met factoren als de afhankelijkheid van openbaar vervoer. 20 kilometer kan best ver zijn als je drie bussen nodig hebt om er te komen.

Even kort elkaar zien

Het grote voordeel van regio dating (een relatie binnen je eigen stad of regio) is dat je elkaar makkelijk kunt bezoeken als jullie daar zin in hebben. 

Even een kop koffie drinken of op een andere manier samen zijn tussen andere bezigheden door, dat kan als je vlak bij elkaar woont. 

Maar als je telkens een half uur heen en een half uur terug moet reizen zal dat op termijn steeds meer een belemmering worden om elkaar kort te ontmoeten.

Een lange afstandsrelatie / LAT-relatie waarbij de één in Friesland en de ander in Rotterdam woont lijkt misschien best spannend. Maar is eigenlijk alleen haalbaar als jullie beiden een weekendrelatie als ideaal hebben. 

Zo niet dan kan zo'n afstand wel eens op den duur het eind van de relatie betekent of tot gevolg hebben dat er te snel tot samenwonen wordt overgegaan, en ook dat kan op den duur heel pijnlijke gevolgen hebben.

Regio dating is dus aan te raden. Voor een geslaagde relatie is het aan te raden in je eigen omgeving te zoeken.

Voordelen en nadelen regionaal daten

Daten in je eigen regio, stad of dorp is dus heel praktisch en heeft vooral voordelen. Je hebt weinig reistijd en kan elkaar veel makkelijker zien, ook voor een korte afspraak. 

Het nadeel van een date alleen regionaal zoeken is natuurlijk het beperkte zoekgebied. Hoe kritischer je op een datingsite naar een date zoekt, hoe minder matches je zal aantreffen als je je zoekgebied ook nog eens klein instelt.

En een ander klein nadeel is dat dates niet altijd succesvol zijn, en het niet altijd plezierig is als je een mislukte date regelmatig in je buurt of dorp tegenkomt.


Zie ook: 


Onderwerp:
Voor een relatie of vriendschap is het wel praktisch als de ander bij jou in de buurt woont. Bij het zoeken naar een date kun je daar dus beter rekening mee houden. Hier kijken we naar de mogelijkheden van daten in de regio en naar de beste datingsites voor regio dating.

Een reactie posten

1 Reacties

  1. Ik raad je echt aan om een beetje in de buurt te daten. Wat je van ver haalt is lekker, maar op den duur gaat die afstand je wel opbreken tijdens het daten. Als je date in de regio woont kun je op ieder moment dat je daar zin in hebt even een koffie of drankje samen doen (of heel andere dingen samen doen), maar als je 100 km van elkaar af woont moet je dat echt gaan plannen. En wat als het daten met iemand buiten je regio zo serieus wordt dat je wil gaan samenwonen? Moet je dan een andere baan zoeken? En wat dacht je van eventuele kinderen. Moet je je kind ieder weekend naar je ex partner in Groningen brengen terwijl je in Zuid Holland woont?

    Verzin ik nu problemen? Misschien wel. Maar de nadelen van daten zijn bij een date in de regio vaak een stuk minder groot dan bij een date dicht bij huis in je eigen stad of regio.

    BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.