Online relatie vinden

Hier geef ik een overzicht met de beste dating sites om online een relatie te vinden en geef ik tips om met succes te daten.

Waarom doen mensen aan dating? Dat kan zijn omdat men geniet van de spanning van een blind date of omdat men iemand zoekt voor een spannend nachtje. Maar de meeste mensen die aan dating doen zijn toch vooral op zoek naar een leuke partner voor een relatie. Een vaste relatie, een partnerrelatie of een liefdesrelatie.

Beste datingsites voor een partner relatie

De grootste dating sites in Nederland en Belgiƫ zijn dan ook datingssites gericht op het vinden van een partner. Deze datingsites zijn goede serieuze contactsites voor wie het daten serieus neemt.

De beste datingsites bieden veel kwaliteit

De grootste van deze serieuze datingsites bestaan inmiddels al vele jaren en deze sites hebben vaak honderdduizenden gebruikers. Heel single Nederland lijkt tegenwoordig online zijn relatie te zoeken en te vinden via datingsites en dating apps. 

De kwaliteit van de beste van deze relatie-datingsites is bijzonder hoog. De sites bieden veel mogelijkheden en zijn voorzien van heel goede online hulpmiddelen om mensen die bij elkaar passen te matchen (zoals het moderne woord voor koppelen luidt). Voor dit matchen worden door de beste sites vaak wetenschappelijk onderzochte technieken ingezet.


Goede selectiemogelijkheden zijn dan ook heel hard nodig gezien de vele deelnemers op deze grote datingsites. Anders zie je echt door de bomen het bos niet meer. Als je je selectie-criteria te ruim instelt heb je namelijk al snel enkele honderden of misschien zelfs duizenden matches online staan. Leuk, maar onoverzichtelijk. Je wordt op de grootste datingsites dus eigenlijk gedwongen selectief te zijn.

Ik raad je dan ook aan je selectie criteria nauwkeurig in te stellen. Je kan beter 50 goede matches hebben dan een lijst met 500 mogelijke dates waaruit je zelf nog de beste matches moet zoeken.

Het vinden van de juiste date

En wie een date zoekt met oog op een relatie moet natuurlijk zijn eisen goed vaststellen. Het is in dit geval een verspilling van moeite en tijd als je veel tijd besteedt aan het opbouwen van een contact met iemand waarbij de kans groot is dat de relatie tot mislukken is gedoemd. 

Maar kijk wel uit dat je de ridder of de prinses op het witte paard ook niet mist door onbelangrijke details als eis te stellen.

Zo zijn veel mensen geneigd om ook details als kleur van de ogen en haar bij zoekprofielen op te geven. Maar hoe belangrijk is dat voor je? Beperk je bij het online uitsluiten van personen tot de kenmerken die er echt toe doen. Misschien vind je blauwe ogen de allermooiste, maar je zou je droompartner toch mislopen omdat deze groene ogen heeft!

Bij vinden van de juiste date moet je dus een goed compromis vinden tussen een te strenge en een te ruime selectie. Gelukkig kun je bij een goede online relatie site je wensenlijst constant aanpassen.

Doe je niet anders voor dan je bent

Zelf een goed en eerlijk profiel opbouwen is ook extra belangrijk als je de datingsite gebruikt om een relatie te vinden. Je wil zelf immers ook gevonden worden door de juiste persoon en niet door personen die helemaal niet met jou matchen.

Ben je een huismus? Doe je dan niet voor als iemand die het liefst vaak op stap gaat. Je online anders voordoen dan je bent kun je een paar dates volhouden, maar niet in een relatie. 

Beschrijf je in het profiel van de datingsite dus zo duidelijk en eerlijk mogelijk. Een goede en eerlijke beschrijving voorkomt later teleurstellingen.Relatiebemiddeling

Wil je een serieuze partner relatie? Maar lukt het je niet om deze via een datingsite of datingapp te vinden? Dan kun je een professional inschakelen om je te matchen met een geschikte date. Daarvoor zijn online relatiebemiddeling bureaus die beschikken over dating consultants die helemaal gespecialiseerd zijn in het matchen van personen.

Natuurlijk is een goede online relatiebemiddeling duurder dan een inschrijving op een datingsite maar met hulp van zo'n professional is de slagingskans erg groot. In de meeste gevallen kan de expert dates voor je regelen en bij een goede online relatiebemiddelaar zijn dat dates met een grote kans dat het niet alleen bij daten blijft.

Ik adviseer je om het vinden van een relatie eerst via datingsites te proberen, en mocht dat niet lukken een relatiebemiddelingsbureau in te schakelen.Zie ook:


Onderwerp:
Hier vind je de grootste en meest bekende datingsites zijn de dating sites die zich richten op het vinden van een partner / vaste relatie / liefdesrelatie. Kortom, sites waar je je levenspartner online hoopt te vinden. Er zijn diverse goede relatie datingsites voor een relatie vinden. Goede serieuze datingsites voor serieuze dating. Via de link bovenaan vind je de beste datingsites voor het vinden van een relatie partner. Ook geef ik hier informatie over professionele online relatiebemiddeling.


Een reactie posten

3 Reacties

 1. Desiree uit Dordrecht17 maart 2024 om 18:46

  Het lijkt wel of iedereen in mijn omgeving tegenwoordig zijn relatie via internet vindt. Jonge mensen, maar ook oudere dames en heren die na een echtscheiding aan een nieuw relatie leven toe zijn. Wat me ook opvalt is dat niemand daar tegenwoordig nog geheimzinnig over doet. Vroeger was het toch een beetje een schaamte als je je relatie via een contactadvertentie had gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal het je nog sterker vertellen, het is tegenwoordig zelfs heel hip om te daten. Ik ken jonge mensen die helemaal niet op een partner uit zijn maar toch daten en daar tegenover vrienden de grootste verhalen over ophangen.

   Verwijderen
 2. Ik ben begin 20 en ik kan me bijna niet voorstellen dat er een tijd was dat mensen zonder internet allemaal een partner vonden. Natuurlijk heb ik ook vrienden die hun vriend of vriendin via school of sport kennen maar mijn meeste vrienden kennen hun vriendje of vriendinnetje echt via online daten.

  Me vriend en ik kennen elkaar ook via een datingsite waar we eerst een tijdje aan het chatten waren en toen eens afspraken voor een drankje. Ik had al meer leuke jongens online ontmoet maar die woonde ver weg. Hij woonde 1 dorp verder dus het was niet zo gek om eens samen een drankje te doen. Nu zijn we al meer dan een jaar lovers.

  BeantwoordenVerwijderen

Post hier uw vragen, ervaringen, eigen reviews en meningen. Deze berichten worden na keuring geplaatst. Eventuele reclame wordt niet gepubliceerd. Voor dating verzoeken verwijzen we u naar de bovenstaande datingsites.